Witam mam takie pytanie. Lepiej wysłać CV przez email czy zanieść osobiście? Zaznaczę że ta firma ma na swojej stronie że zatrudniają pracowników, gdy pytałam emailowo również potwierdzają że przyjmują osoby do pracy. Teraz się zastanawiam lepiej iść do tej firmy osobiście zanieść te CV czy wysłać je mailem?
PS. Jeżeli wysłałam do firmy aplikacje ( jest na stronie taki formularz można tam opisać umiejetnosci, co się robiło w poprzedniej pracy itp) ale nie dołączyłam tam CV-bylo to 2 miesiące temu. To jezeli teraz zaniosłabym normalnie CV do kadr to byłby to błąd? Pozdrawiam :)
Witam mam takie pytanie. Lepiej wysłać CV przez email czy zanieść osobiście? Zaznaczę że ta firma ma na swojej stronie że zatrudniają pracowników, gdy pytałam emailowo również potwierdzają że przyjmują osoby do pracy. Teraz się zastanawiam lepiej iść do tej firmy osobiście zanieść te CV czy wysłać je mailem?
PS. Jeżeli wysłałam do firmy aplikacje ( jest na stronie taki formularz można tam opisać umiejetnosci, co się robiło w poprzedniej pracy itp) ale nie dołączyłam tam CV-bylo to 2 miesiące temu. To jezeli teraz zaniosłabym normalnie CV do kadr to byłby to błąd? Pozdrawiam
Wyślij aplikację jeszcze raz i załącz tym razem CV. Wątpię, żeby w obecnych czasach ktokolwiek zanosił CV osobiście.
Nelaa500 napisał/a:Witam mam takie pytanie. Lepiej wysłać CV przez email czy zanieść osobiście? Zaznaczę że ta firma ma na swojej stronie że zatrudniają pracowników, gdy pytałam emailowo również potwierdzają że przyjmują osoby do pracy. Teraz się zastanawiam lepiej iść do tej firmy osobiście zanieść te CV czy wysłać je mailem?
PS. Jeżeli wysłałam do firmy aplikacje ( jest na stronie taki formularz można tam opisać umiejetnosci, co się robiło w poprzedniej pracy itp) ale nie dołączyłam tam CV-bylo to 2 miesiące temu. To jezeli teraz zaniosłabym normalnie CV do kadr to byłby to błąd? PozdrawiamWyślij aplikację jeszcze raz i załącz tym razem CV. Wątpię, żeby w obecnych czasach ktokolwiek zanosił CV osobiście.
Otóż bardzo dużo osób zanosi osobiście jeśli aplikują do miejsc pracy w swoim bliskim rejonie. Wtedy masz gwarancję, że to cv zostanie dostarczone a nie wyląduje w koszu prosto z folderu odebrane.
Lady Loka napisał/a:Nelaa500 napisał/a:Witam mam takie pytanie. Lepiej wysłać CV przez email czy zanieść osobiście? Zaznaczę że ta firma ma na swojej stronie że zatrudniają pracowników, gdy pytałam emailowo również potwierdzają że przyjmują osoby do pracy. Teraz się zastanawiam lepiej iść do tej firmy osobiście zanieść te CV czy wysłać je mailem?
PS. Jeżeli wysłałam do firmy aplikacje ( jest na stronie taki formularz można tam opisać umiejetnosci, co się robiło w poprzedniej pracy itp) ale nie dołączyłam tam CV-bylo to 2 miesiące temu. To jezeli teraz zaniosłabym normalnie CV do kadr to byłby to błąd? Pozdrawiam :)Wyślij aplikację jeszcze raz i załącz tym razem CV. Wątpię, żeby w obecnych czasach ktokolwiek zanosił CV osobiście.
Otóż bardzo dużo osób zanosi osobiście jeśli aplikują do miejsc pracy w swoim bliskim rejonie. Wtedy masz gwarancję, że to cv zostanie dostarczone a nie wyląduje w koszu prosto z folderu odebrane.
Tak pomyślałam lepiej pójść osobiście bo jedni twierdzą że w tych czasach to się wysyła e-mailem bo kto zanosi osobiście. Ale chyba zaniosę porozmawiam chwilę podpytam jeszcze jak to teraz wygląda z zatrudnieniem i myślę że większa szansa niż jak wyślę e-mailem...
Jak ląduje w koszu to znaczy, że im teraz pracownik niepotrzebny. Papierowe też może w koszu wylądować. Zwłaszcza jeżeli mają dedykowane miejsce do aplikowania.
Ja bym pofatygował sie osobiście, skoro ci zależy. Czasem lepiej prowokowac sytuacje które mogą byc dla nas przychylne.
np.
Szef wyjdzie z biura, potknie sie i wywinie orła,
zlamie reke i lekko strepanuje czaszke...a ty ulzysz mu w cierpieniu dobijajac go CV o ile jest ciężkie do czytania. Jak bezrobotny poszedł zaniesc CV i spotkał go zawód.
A powaznie...zawsze oblukasz co i jak.