Witam,
Mam taki problem. Zaczęłam szukać chłopaka przez internet bo nie mogę nikogo konkretnego znaleźć w moim otoczeniu. Po zamieszczeniu mojego ogłoszenia na jednym z forów napisał do mnie koleś w zbliżonym wieku i po pierwszej rozmowie na gg charakterze- ale od razu prosił o fotkę, bo stwierdził, że wygląd niby nie powinien być ważny ale jednak.
Prosił jeszcze zanim w ogóle coś o sobie powiedział, ale nie dałam i powiedziałam, że najwcześniej za tydzień.Za nami jedna rozmowa na gg. I nie wiem czy mam tak szybko dawać czy może dać sobie z nim spokój, bo mi się wydaje, że mógłby to zrobić jakoś później i delikatniej a nie walić prosto z mostu. Chociaż z drugiej strony jak miałoby przyjść rozczarowanie np. po dwóch miesiącach to lepiej od razu wiedzeć co i jak. Proszę poradźcie mi bo nie wiem co zrobić. Jak myślę, że od wyglądu wszystko zależy to mi jakoś dziwnie. Według mnie źle nie wyglądam, tylko trochę się garbię i jak by to miało przekreślać moje szanse to jest ból. A z drugiej strony nie wiem czy on patrzy na jakieś szczegóły czy tylko na całokształt, bo ja np. nie chciałabym mieć grubego zarośniętego chłopaka,no ale na drobne rzeczy to nie zwracam uwagi.Dla niego ta fotka jest najważniejsza i jak mu jej nie dam to zakończymy tą krótką znajomość, a może by coś z niej było... Już miałam taki przypadek za sobą, że jak wyznaczyłam za długi czas czekania na zdjęcie to chłopak do mnie już więcej nie napisał.Dodam jeszcze, że on jest w porównywalnym do mnie wieku, a dla mnie też to jest ważne.
Napiszę jeszcze, że szukam przez internet bo jestem zagubiona wśród rozwrzeszczanych i roześmianych panien a z charakteru jestem introwertyczką.Myślałam, że przez internet jest łatwo szybko znaleźć podobną do siebie osobę ale chyba nie bardzo.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i przeczytanie moich zwierzeń
Ja bym nie dawała, jak facetowi zależy to niech się wykaże. Teraz wszyscy zaczynają wszelakie rozmowy na komunikatorach od "daj fotkę". Chroń swoją anonimowość, bo skąd wiesz co potem on zrobi z tym zdjęciem.
I pamiętaj - nigdy nic na siłę.
3 2010-12-02 18:08:43 Ostatnio edytowany przez caameron (2010-12-02 18:13:29)
całkowicie zgadzam się z a_normalną. To, że nawet ktoś wyśle fotkę pierwszy to nigdy nie masz pewności, że jest prawdziwa. Niech się facet trochę postara i wykaże. A jeśli ktoś nie będzie chciał kontynuować znajomości jeśli nie prześlesz mu fotki, to tylko znak, że nie jest wart Twojego czasu.
A poza tym dlaczego to, czy Wasza rozmowa ma być kontynuowana bądź nie ma zależeć od tego jak wyglądasz?? Zgadzam się, że wygląd jest ważny ale przecież nie najważniejszy.
Pogadajcie najpierw jakiś czas. Stopniowo możesz się przed kimś otwierać ale zawsze musisz podchodzić ostrożnie do znajomości internetowych i chroń swoje zdjęcia, jak i dane osobowe.

mnie osobiście nie dziwi fakt, że facet chce fotkę, bo ten gatunek należy do wzrokowców i czy chcecie czy nie to są i tacy dla których ważny jest wygląd. dla mnie również. wszystko zależy od tego czego dana osoba szuka. jeśli flirtu to zapewne ten wygląd będzie istotny. jeśli przyjaźni - nie ma to znaczenia.
zgadzam się z tobą, że bez względu na jego oczekiwania powinien to zrobić - jeśli już - w subtelny sposób a nie prosto z mostu i to podczas pierwszej rozmowy. takim typom zapodaję od razu ignora i tobie też radziłabym to zrobić. tego kwiatu pół światu i nie ma co się spieszyć
z własnego doświadczenia - ostatnio poznałam na czacie bardzo sympatycznego chłopaka, z którym przeszłam na gg i który również pytał mnie o fotkę. ale po moim stwierdzeniu, że ja nie odczuwam potrzeby wysyłania mu fotki czy też oglądania jego - nie nalegał więcej. od tamtej pory rozmawialiśmy kilka razy i - co nie ukrywam - jestem mile zaskoczona, bo to jest pierwszy facet od dłuższego czasu, który nie gada o sexie
5 2010-12-03 14:08:39 Ostatnio edytowany przez martyna2010 (2010-12-03 14:11:22)
Wysyłanie swoich zdjęć nieznajomym ludziom jest niebezpieczne.Nigdy nie wiesz, w jakim celu to wykrzysta. Jeśli bardzo chcesz, to wyślij. Jednak miej świadomość, że facet może to wykorzystać w jakimś niezbyt miłym celu.
Jeśli chce zdjęcie już w pierwszej rozmowie to (jak dla mnie) niezbyt dobrze o nim to świadczy. Nie chce Cię poznać, Twojego wnętrza, tylko najważniejszy jest dla niego wygląd. Lepiej zdjęciami wymienić się w trakcie znajomości, jak już bliżej się poznacie.
Kiedyś też poznałam przypadkowo chłopaka na pewnym forum. Zaczęliśmy rozmawiać, z każdym dniem poznawaliśmy się coraz lepiej. Podobne charaktery, takie samo poczucie humoru, takie samo podejście do wielu spraw. Nie raz sobie wyobrażałam, jak on wygląda..
A jakie było fajne rozczarowanie gdy po 3miesiącach codziennych rozmów dowiedziałam się, że jego wygląd znacznie różni się od mojego wyobrażenia
Ale co. Znajomość ciężko było skończyć, gdyż tyle razem przeszliśmy. Kiedy któreś z nas miało problemy, pomagaliśmy sobie,wspieraliśmy się.
O wszystkim sobie mówiliśmy, nie mieliśmy tajemnic.
I co, przecież nie skończę znajomości tylko dlatego, że nie podobał mi się jego wygląd.
(znajomość już się skończyła,ale to inna historia)
No i to właśnie było fajne. Nie widzieliśmy się, tylko poznawaliśmy swoje charaktery. Związliśmy się ze sobą na tyle, że ciężko nam było przeżyć jeden dzień bez rozmowy.
I Tobie też proponuję, aby nie zaczynać znajomości od wysyłania zdjęć. Tym bardziej,że szukasz chłopaka. Najpierw poznajcie się bliżej. Rozmawiajcie ze sobą. A wtedy zobaczysz, czy potraficie znaleźć wspólny język, czy nie bardzo. I sama zdecydujesz czy warto wysłać zdjęcie. Czasem słodki brzydal ma naprawdę piekne wnętrze. Trzeba umieć to dostrzec.
hejka,
ja poznalam swojego faceta przez internet! Mam rozne doswiadczenia i mogę stwierdzic jedno: sama sparzyłam się korespondując z kimś i było rewelacyjnie a potem totalna klapa.
Tobie polecam poprostu portal randkowy, gdzie kazdy zamieszcza swoje zdjecia i opisy itp. JMy kobiety mniej zwracamy uwage na wyglad ale uwierz mi wyglad sie naprawde liczy. Ale wolalabym poklikac jednak na gg na Twoim miejscu pare zdan chociaz.
A co do zdjec- w dobie facebooka, nk i innych portali nie jest to nic dziwnego. Jak ktos ma wykorzystac to to zrobi. Wiecej luzu. Takie czasy.
Aha...jeszcze jedno. Znam osobiscie osoby:) , z ktorymi nie daje rady pisac na gg a na zywo sie rozmawia cudownie. Nie wiem ale mozliwe. Wiec nie ma regul. Na gg nie widac emocji, nie widac mowy ciala etc. A jak szukasz faceta, to zweryfikuje to pierwsze spotkanie a nie rozmowa na gg.