Lekarz musi być tylko kobieta problem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Lekarz musi być tylko kobieta problem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Lekarz musi być tylko kobieta problem

Witam,
Pierwszy raz udzielam się, nie wiem gdzie mogę dopytać co zrobić z naszymi małżeńskim rozterkami.
Z moim mężem jesteśmy 14 lat. Było raz lepiej raz gorzej. Od dobrego pol roku jest super, nigdy nie było lepiej. Tak jakby miłość od nowa. Mamy dwójkę dzieci.
Problem pojawił się jakiś czas temu. Dodam ze wcześniej nigdy nie było nigdy o tym mowy. Maz powiedział, że nie chce żebym chodziła do lekarza Pana ginekologa bo dla niego to zwykły facet i on zle się z tym czuje i potem czuje do mnie niechęć. Nigdy o tym mi nie mówił mimo ze całe życie chodziłam do lekarza faceta. Może też dlatego zawsze było potem między nami kiepsko bo rzeczywiscie odsunął się osw mnie unikal zblizen. Teraz znam powod. Ok zaakceptowałam to dla mnie żaden problem, jest dużo kobiet ginekologow. Jednak teraz wychodzą kolejne rzeczy. Bolały mnie plecy chciałam udać się do fizjoterapeuty do którego wszyscy chodzą z mojej pracy. Człowiek z polecenia. Mąż wściekł się bo żaden facet nie będzie mnie dotykał.. trochę byłam w szoku ale jakoś to przetrwilam. Teraz mam mieć wizytę u kardiologa i juz tez ma problem ze to facet bo przy echo serca muszę zdjac biustonosz. Dla mnie to niepojęte bo dla mnie lekarz to lekarz plec nie ma znaczenia.  Mąż twierdzi ze gdybym np była w szpitalu i nie mam wyjścia to on rozumie ze bada mnie lekarz itp, jednak uwaza ze tu mam wybór i jemu przeszkadza ze to są faceci. Meczy go to i nie potrafi sobie z tym poradzić bo taki jest.
Czy ktoś mi doradzi Czy to normalne bo zaczynam się bać.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Lekarz musi być tylko kobieta problem

Normalne to nie jest, ale skoro on tak źle z tym czuje, to dla dobra małżeństwa, a tym sanym samej siebie, lekarzy z dotykiem big_smile mogłabyś sobie odpuścić, ale jeśli to pójdzie dalej, to zaproponuj terapię, bo może dojść do tego, z będzie mu przeszkadzała Twoja rozmowa z facetem.

Ma jakieś zaburzenia postrzegania związane chyba z jakąś chorą zazdrością, zaburzeniem osobowości.

3 Ostatnio edytowany przez Gary (2021-11-23 11:30:33)

Zachowanie twojego męża jest nienormalne.

To jest paskudna zazdrość, niskie uczucie, niemoralne. Im bardziej ustępujesz, tym on bardziej będzie Cię tłamsił. Klatka w końcu będzie tak ciasna, że nie dasz rady wykonać żadnego ruchu. Wtedy w ramach bronienia swojego szczęścia rozwalisz tę klatkę.

Czyli są teraz 2 opcje:

1. unikasz jakichkolwiek kontaktów z jakimikolwiek mężczyznami bez względu na charakter tego kontaktu
2. robisz zgodnie z twoim rozumem, czyli lekarz to nie zdrada, ale wtedy mąż będzie "czuł do ciebie niechęć"

W opcji 1 Ty będizesz nieszczęśliwa, w opcji 2 twój mąż nieszczęśliwy.
Przed takim wyborem stawia Cię ten mąż, który niby-kocha.

Jest zwykłym zazdrośnikiem egoistą.

wieka napisał/a:

z będzie mu przeszkadzała Twoja rozmowa z facetem.

Tak się skończy niestety.

4 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-23 11:34:46)

Czy to są jedyne problemy Twojego męża?
Jeśli oprócz tego nie jest zazdrosny o kolegów z pracy czy znajomych to pal sześć.
Kobiet ginekologów mnóstwo fozjoterapeutkę pewnie trudniej znaleźć czy kardiolozkę ale też się da. Jakby to było jedyne co psuje mi związek to machnęlabym ręką.
Kluczowe pytanie czy dotyczy to innych sytuacji: np czy możesz tańczyć z innymi.umowic się na kawę z kolegą?

Zaproponuj mężowi wyjazd do Afganistanu, tam właśnie takie porządki zaprowadzają, jakie on by chciał tobie zaprowadzić w domu.

6

Ja nie uważam, że zaakceprowanie warunków męza jesf dobre. Uważam, że utwierdzi go w przekonaniu, że robi dobrze. A nie robi.

Ja bym wysłała go na terapię.
Za chwilę zabroni Ci chodzić do sklepów gdzie są kasjerzy zamiast kasjerek.

7

Gary napisał/a:

Zachowanie twojego męża jest nienormalne.

Jest zwykłym zazdrośnikiem egoistą.

wieka napisał/a:

z będzie mu przeszkadzała Twoja rozmowa z facetem.

Tak się skończy niestety.

Otóż to.

8

Nie wiecie jak się skończy.
Mam taką znajomą której mąż nie chciał mężczyzny ginekologa. 
Uznała to za drobiazg i chodziła do starszej Pani. 
Są 30 lat razem. 
Więc zależy czy jest to element złego traktowania żony w ogóle, czy po prostu rzecz dla męża przykra A dla żony rezygnacja z tego mało istotna.

9 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-11-23 16:09:25)

Mąż to jest z tej swojej durnej zazdrości, potencjalnym zagrożeniem dla zdrowia Autorki.
Wszystko "pięknie" jak się mieszka w dużym mieście ma układy i znajomości albo kasę na prywatne leczenie jakiś pakiety zdrowotne z pracy itp
Przestaje być pięknie jak się wejdzie w ten świat mając nawet możliwości korzystania większe niż przeciętne ,szybko można zostać sprowadzonym na ziemię nawet w przypadku prywatnego leczenia, tu zależy od tego na co się trafi ,od motywacji i determinacji ,lekceważenie nawet błahych dolegliwości mści się okrutnie ,a fanaberie ,wydziwianie z płcią lekarza stosowane przez męża ,jest poważnym ograniczeniem.
To odrealniony obraz,ignorancja z jego strony że ma się nieograniczone możliwości ,owszem wiele można i nie ma co popadać w drugą skrajność ,ale jeżeli Autorka ma tylko na swojej głowie załatwianie leczenia to takie męża "doradztwo" jest o kant potłuc jest zbędnym balastem,który szkodzi ,nie jego sprawa bo nie jego życie i zdrowie ,nie jesteś jego własnością ,Twoje cało jest tylko Twoje ,ta sytuacja to nie zabawa w swing czy "rogacz",tu stanowcze NIE może być skuteczne i żadnych kompromisów ,niech się buja i udusi z tej zaborczej zazdrości to jego problem.
Nie odpuszczaj Autorko i nie ustępuj nawet na krok ,nie dyskutuj z nim ,umniejszaj to jego przekonanie ,ironia ,sarkazm to dobre narzędzia ,tylko nie stosuj odwetu ,po prostu chodzi o odebranie mu rangi znaczenia ważności w tym co myśli i czuje
w związku z zazdrością ,nie chodzi walkę bo walcząc z  nim dajesz mu moc w uporze podobnie jak ustępując mu ,ignoruj go i zbywaj uśmiechem w tym potrzebujesz wparcia i siły ,ale niestety nie od męża zazdrośnika i małego chłopaczka ,nie pomagaj mu być bojaźliwym dzieciakiem zapatrzonym w swój pępek i interes.
Ewentualnie postaw warunki nich szuka kobiet lekarzy specjalistów ,szybko z krótkimi terminami oczekiwania na wizytę tanio i blisko domu ,a Ty wybrzydzaj że do blondynek nie masz zaufania ,szybko mu przejdzie tak jak szybko mu przejdzie kiedy będzie musiał z te swoje fobie zapłacić ponad wspólny budżet ,tylko na takie przepychanki z nim szkoda czasu i zdrowia ,naucz się i ćwicz w asertywności bo zdrowie masz jedno ,życia zapasowego nie masz ,a facet to tylko facet, łazi nas po świecie wielu ,a nic nie ma się na zawsze,
Nawet wieczne pióro nie jest wieczne.
Zasugeruj mu delikatnie i subtelnie wizytę u psychologa .koniecznie u młodszej od niego kobiety w nurcie behawioralnym ,zapewniam Ciebie ,że chłopina się mocno zdziwi i spoci ja będzie zobowiązany zajrzeć w siebie wnikliwie i uczciwie.

10

Ela210 napisał/a:

Nie wiecie jak się skończy.
Mam taką znajomą której mąż nie chciał mężczyzny ginekologa. 
Uznała to za drobiazg i chodziła do starszej Pani. 
Są 30 lat razem. 
Więc zależy czy jest to element złego traktowania żony w ogóle, czy po prostu rzecz dla męża przykra A dla żony rezygnacja z tego mało istotna.

A ten mąż chodził tylko do lekarzy mężczyzn i starszej daty? Raczej wątpię smile

11 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-23 13:07:05)

Faktycznie  patrzę  z punktu widzenia kogoś kto może znaleźć specjalistów  bez problemu płci wszelkiej.
Jeśli np autorka potrzebuje lekarza A nie ma dostępu do niego to co innego.
Odpowiedzi na to pytanie nie znamy.
Może ma lepsze możliwości niż ja czy Ty Paslawek.
Wtedy kruszenie kopii o swoją wolność kosztem zgryzu  z mężem wydaje mi się bez sensu.
Nie wiem do jakich mąż chodzi lekarzy. Ale może z czegoś też rezygnuje dla tej żony, co inni koledzy mają.

12

Nie, to mu nie przejdzie, męczy to go latami, to nie jest przecież tak, że ktoś chce być zazdrosny. On i tak się z tym krył, ale bliskość leżała...
Mózg dobrze nie funkcjonuje.

Dobrze by było postawić granicę, powiedzieć, że to on ma problem, powinien korzystać z terapii, czyli jeśli jeszcze będzie mu przeszkadzał inny kontakt z mężczyznami, to już tego autorka nie będzie w stanie wziąć pod uwagę, czyli uprzedzić, żeby była jasność.

13

Powtórka z rozrywki (w poprzednim wątku autor był mężczyzną)?

14

Prawdopodobnie takim mężczyznom, jak tu mąz autorki, wydaje się, ze lekarze w trakcie badania nie wiadomo jak napalają się na kobiety, gdy tymczasem dla nich to tylko jedna z wielu pacjentek, ktore przyjmują w ilosciach, ze tak powiem brzydko, hurtowych. I rózne sie zdarzają, i atrakcyjne, i te mniej, kazda musi byc zbadana. Ale w dalszym ciągu to jedynie pacjentka.
Może warto porozmawiać z męzem i zapytać, co mu tak bardzo w tym przeszkadza.

15

Wielokropek napisał/a:

Powtórka z rozrywki (w poprzednim wątku autor był mężczyzną)?

Nie mogłaś wcześniej ? smile
Gdzie Ty się podziewasz?  smile

16

Ledwie dwie godziny po założeniu wątku. big_smile

Coraz więcej, czego ten wątek przykładem, trolli, brak weryfikacji spowodowany brakiem moderatorek (chyba że zeszły do podziemia), to i moja aktywność mniejsza. smile

17

ja bym poszla poprostu do kobiety, co za problem? albo na drugi raz nie mowila, ze musze do jakiegos lekarza i tyle. przeciez jesli nic powaznego nie zostalo stwierdzone nie musisz o  kazdej pierdole informowac meza.

18 Ostatnio edytowany przez wieka (2021-11-23 15:43:29)

blueangel napisał/a:

na drugi raz nie mowila, ze musze do jakiegos lekarza i tyle. przeciez jesli nic powaznego nie zostalo stwierdzone nie musisz o  kazdej pierdole informowac meza.

Dokładnie...Jeśli by chodziło tylko o lekarzy i nie poszło dalej...

Moze jak mu powiesz ze kazdy z lekrzy ktory cie badal odkad skonczylas 18lat  mial z toba ostry seks, sesje zdjeciowa z bobrem na froncie
i ze w sumie to juz nie ma zadnego znaczenia kto cie z doktorkow zobaczy, dotknie czy przeprowadzi badanie bo wyrzystko o co sie boi juz bylo 1500x.
Ale najleprzy w tek klocki jest wlasnie twoj On pan i wladca egoizmu
Chyba odpusci no bo juz wszystko sie wydalo:) Jak kocha to zostanie i juz nie bedzie smucil

A powaznie to skad on sie urwal Afganistan, Turkmenistan czy on jest fanatycznym wyznawca Islamu?
Poprostu nie zalezy mu na twoim zdrowiu = nie szanuje.
Bardzo ci wspolczuje.

Staramy sie wybierac najleprzych lekarzy/teraputow na jakich nas stac lub jacy sa dostepni, Jak lokalnie jest lipa to trudno szukasz troche dalej
Na zdrowiu sie nie oszczedza.

20

Dziekuje dziewczyny. Przeczytałam wasze odpowiedzi i dziękuję bardzo. Myślałam o tym wszystkim i póki co chyba dla dobra małżeństwa i spokoju w domu odpuszczę i pójdę do kobiety. Wiem ze z jednej strony ulegając zle robie ale z drugiej nie mam siły na kłótnie na oziębłość męża i byciem takim powietrzem.
Dla mnie powiem szczerze to bez różnicy tylko martwię się czy to nie zajdzie dalej. Powiedziałam mu tylko ze jeżeli w najbliższym czasie wyjdą nowe fakty musi iść do specjalista bo dla mnie to nie jest normalne.

21

Hmmm... Mam podejrzenia że jesteś moją koleżanką, albo BARDZO podobnym przypadkiem.
Ona jest z mężem chyba z 14-15 lat, mają dwójkę dzieci i on ma to samo podejście. Nawet gdy miała problemy z plecami, to zabronił iść do fizjoterapeuty. Tylko u niego jest gorzej, bo do kobiety też zabronił iść, uważa że wtedy narodzą się niezdrowe lesbijskie ciągnotki.

22

madoja napisał/a:

Hmmm... Mam podejrzenia że jesteś moją koleżanką, albo BARDZO podobnym przypadkiem.
Ona jest z mężem chyba z 14-15 lat, mają dwójkę dzieci i on ma to samo podejście. Nawet gdy miała problemy z plecami, to zabronił iść do fizjoterapeuty. Tylko u niego jest gorzej, bo do kobiety też zabronił iść, uważa że wtedy narodzą się niezdrowe lesbijskie ciągnotki.

Chory na głowę facet neutral

23

Zielony_Domek napisał/a:
madoja napisał/a:

Chory na głowę facet neutral

Wiem, tłumaczyłam jej nie raz, ale ona dla dobra małżeństwa woli nie iść do lekarza. Co kilka miesięcy dopadają ją ataki bólu pleców, ale on mówi że sam ją najlepiej wymasuje. hmm

24

W następnym odcinku: problem z zakupami, kasjerem może być tylko kobieta. Facet ma do mnie pretensje, że nie wybrałam kasy z kobietą, a przecież miałam wybór, mogłam stanąć w innej kolejce. Ok, zaakceptowałam, żaden problem, jest wiele kasjerek.
Update: facet ma do mnie pretensje, że pracuję z mężczyznami. Przecież mogłam wybrać pracować tylko z koleżankami, albo zmienić dział i mieć szefową a nie szefa. Ale on mówi, że sobie z tym nie radzi, bo już taki jest.

25 Ostatnio edytowany przez Be. (2021-11-29 16:01:53)

Ależ Wy jesteście przebiegli. Już wiecie jak się skończy i jak się rozwinie. A autorka jest z chłopem 14 i jeszcze pisze, że jest super i że problem dotyczy tylko lekarzy. No chyba że uznacie, że akurat po 14 latach następuje krach. Nie, po prostu za darmo chcecie komuś dogryźć - a że to facet to wiadomo mamy przyzwolenie społeczne - i najlepiej niech autorka go rzuci od razu. Hieny...

Normalnych postów tu ile, ze dwa? Szkodzicie ludziom...

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Lekarz musi być tylko kobieta problem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024