Witam,
To mój pierwszy wpis tutaj, czytam wiadomości innych od jakiegoś czasu, a tym razem postanowiłam i ja napisać co mi krąży po głowie, chciałam się wygadać, być może to choć trochę opanuje zamęt jaki mam w głowie... Być może ktoś z was miał podobną sytuację lub patrząc z perspektywy będzie potrafił zauważyć coś czego ja nie widzę, być może podpowiedzieć, doradzić....
Od 1,5 roku jestem w związku. Układa nam się w w porządku. Jednak jest kilka rzeczy, które dają mi dużo do myślenia... Jedną z nich jest kwestia kontaktu mojej rodziny z chłopakiem. Przez ten cały czas ich kontakt opiera się na krótkim spotkaniu, kiedy ich sobie przedstawiłam i na witaniu się, kiedy on do mnie przychodzi. Rozumiem, że nie każdy musi się lubić, rozmawiać ze sobą, w końcu każdy z nas jest inny... Ale jednak wydaje mi się, że w takich okolicznościach powinna być nieco większa inicjatywa...
Jestem osobą, która lubi wyjaśniać kwestie, które są nieoczywiste... Rozmawiałam o tym zarówno z chłopakiem, jak i rodziną.
On twierdzi, że potrzebuje czasu, żeby otworzyć się na kontakt z innymi. Z jednej strony okej, rozumiem, nie każdy lubi kontakt z ludźmi, jednak jest to nieco inna sytuacja, chodzi o bliskich ważnej dla niego osoby, tym bardziej że mamy po 25 lat, więc mimo wszystko powinien choć w małym stopniu wykazać chęci... Rodzina też nie zamierza nawiązywać rozmów, czy spotkań. Mama od początku była dość sceptycznie do niego nastawiona, sprawia wrażenie że go nie ubi. Dodatkowo już kilkukrotnie przez niego doszło między nami do kłótni.
Szczerze powiedziawszy cała ta sytuacja zaczyna mnie dołować, każda próba zainicjowania możliwości ich poznania się nie dawała nic. Niechęć ze strony mojej rodziny, lekceważące podejście chłopaka (w tym momencie już w ten sposób zaczynam odbierać jego zachowanie)... Przestałam już rozmawiać z nimi na ten temat, mam dość, że ciągle poruszanie tego tematu nic nie daje. Boli mnie też to, że ważne dla mnie osoby nie chcą, nie są w stanie (nie wiem jak to określić) nawiązać kontaktu, aby chociaż trochę się poznać...