Nie wiem czemu skasowaliście to test na bystrość komentujących. Podpowiedź czyli trybunał konstytucyjny ocenia konstytucję.
Kto jeszcze nie rozumie kolejna podpowiedź zgodność konwencji z konstytucją w której to jest już ten zapis.
Zapis konwencji praw człowieka
Art. 6. "Każdy ma prawo do sprawiedliwego i publicznego rozpatrzenia jego sprawy w rozsądnym terminie przez niezawisły i bezstronny sąd ustanowiony ustawą przy rozstrzyganiu o jego prawach i obowiązkach o charakterze cywilnym, albo o zasadności każdego oskarżenia w wytoczonej przeciwko niemu sprawie karnej"
Zapis w konstytucji
Art. 45. Prawo do sprawiedliwego procesu
Dz.U.1997.78.483 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 r.
1. Każdy ma prawo do sprawiedliwego i jawnego rozpatrzenia sprawy bez nieuzasadnionej zwłoki przez właściwy, niezależny, bezstronny i niezawisły sąd.
2. Wyłączenie jawności rozprawy może nastąpić ze względu na moralność, bezpieczeństwo państwa i porządek publiczny oraz ze względu na ochronę życia prywatnego stron lub inny ważny interes prywatny. Wyrok ogłaszany jest publicznie.
Nie wiem czemu skasowaliście to test na bystrość komentujących. Podpowiedź czyli trybunał konstytucyjny ocenia konstytucję.
Kto jeszcze nie rozumie kolejna podpowiedź zgodność konwencji z konstytucją w której to jest już ten zapis.
Oblałeś sam ten test, bo Olinka już dała uwagę żeby wątki polityczne realizować w ramach istniejących tematów, bez tworzenia nowych.
4 2021-08-04 12:37:29 Ostatnio edytowany przez szakisz (2021-08-04 12:38:00)
Weźcie go zbanujcie. Koleś tworzy wątki śmiecie, które kompletnie nic nie wnoszą, następnie polemizuje sam ze sobą.
Nie wiem czemu skasowaliście to test na bystrość komentujących.
Proszę abyś zrobił sobie test na znajomość naszego regulaminu, i nie zaśmiecał forum dublami.