Cześć. Jestem osobą z niepełnosprawnością ruchową. Czy mam szanse na stworzenie związku, czy już samo to mnie skreśla? A jak poznawać to gdzie?
Zobacz sobie instagrama "lifeonwheelz" i sama pomysl, czy niepelnosprawnosc Cie skresla
Tak naprawde skresla Cie to, co sama masz w swojej glowie na swoj temat. Jezeli Ty zle o sobie myslisz, to nie masz sie co spodziewac, ze inni beda myslec super dobrze. A jak Ty o sobie sama dobrze myslisz, to opinia innych nie bedzie Ci przeszkadzac w spelnianiu marzen.
Nie nie skreśla Ćię. Jak chcesz się podbudować, to może faktycznie zaobserwuj jakieś profile na instagramie. Nie jestem fanką insta, ale może pomoże to uwierzyć, że niepełnosprawny może być atrakcyjnym człowiekiem, który prowadzi normalne życie. Dużo jest takich profili.
@beata.jalocha
@ona_i_kulawy
4 2021-07-13 15:22:05 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-07-13 15:24:40)
Znam kobietę, która nie dość, że ma problemy z poruszaniem się, to jeszcze z bełkotliwą, niewyraźną mową. Została kiedyś przyjęta do naszej pracy na staż z jakiegoś programu dla niepełnosprawnych.
Imponowała nam wszystkim dystansem do siebie, poczuciem humoru, była zawsze ładnie ubrana, uczesana... Czasami musiała nas prosić o pomoc np. w zapięciu kurtki. Robiła to śmialo, nie pierdzieliła się... że tak powiem, bo to dobrze oddaje jej życiową postawę.
Męża poznała chyba przez internet, podobno fajny chłopak, mają dziecko i są zadowoleni z życia. Widziałam, jak ją troskliwie asekurował na schodach.
To nie lada sztuka, ale można przekroczyć swoje ograniczenia.
Też jestem osobą o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności. Związki mi co prawda średnio wyszły, ale nie z powodu inwalidztwa, tylko raczej moich nie najlepszych wyborów.
Jak w większości przypadków - to zależy. Ta niepełnosprawność cię definiuje? To słabo. Czy jest po prostu jedną z wad?
Jeździłem kiedyś na wolontariaty, były tam osoby od nie komunikatywnych aż po lekko-średnie niepełnosprawności, zależnie od turnusu.
Spora część niepełnosprawnych ruchowo (ogólnie osób z niepełnosprawnością ale nie rzutującą na umysł) miało żonę/męża - zależnie od wieku.
A z dwie dziewuchy "rolkowe" były mega atrakcyjne, jedna całkiem bezwładna od pasa w dół, druga spędzała na wózku 90% czasu. Także można. Dużo zależy od podejścia do życia i od pozostałości inwentarzu.
Oczywiście że masz szansę, znam takie kobiety którym udało się stworzyć udane związki.
7 2021-07-13 22:56:48 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2021-07-13 22:57:34)
Cześć. Jestem osobą z niepełnosprawnością ruchową. Czy mam szanse na stworzenie związku, czy już samo to mnie skreśla? A jak poznawać to gdzie?
Zajmowałam się kiedyś niepełnosprawnymi sportowcami, wszyscy prawie byli w parach. Jedna z par adoptowała synka, poznali się przez ogłoszenie w gazecie. Pozostali poznali się na zawodach i treningach czy imprezach integracyjnych osób niepełnosprawnych. Bądź dobrej myśli, rozejrzyj się za START-em w okolicy. Dla każdego się coś znajdzie ![]()