Niepełnosprawność Beznadziejność - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Niepełnosprawność Beznadziejność

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Niepełnosprawność Beznadziejność

Mam autyzm i upośledzenie umysłowe w stopniu lekkim.Nie mam żadnej pomocy ze strony rodziców. Rodzice zabierają mi rentę z powodu tego że mnie utrzymują .Żaden pracodawca nie przyjmie mnie do pracy z powodu choroby umysłowej i upośledzenia umysłowego.Nie mam żadnych możliwość fizycznie też jestem słaby trenowałem fizycznie na siłowni i wyniki mam bardzo słabe .Intelekt mam na poziomie 12 latka bo mam niepełnosprawność intelektualna.
Jestem wykluczony zawodowo oraz przez ludzi na Mikulczycach w dzielnicy Zabrza .Osoby z byłej szkoły co ja chodziłem rozglądali że jestem debilem oraz psychopatą.
Nikt z pracodawców nie przejmie mnie bo jestem upośledzony intelektualnie w stopniu lekkim oraz z autyzmem.
Raz jak przyszedłem do pracy bo wcześniej waliłem głowa o ścianę to się pytali skąd mam rozwalona głowę .To odpowiedziałem waliłem głowa o ścianę .I zaczęli ludzie ze schizofrenia panikować i kierownik kazał mi wziąć L4.Mowil ,że będzie zaraz wysyp karetek przezemnie.Przeciez mam prawo rozwalić sobie głowę i mieć ją właśnie rozwalona to już moja sprawa.Prawda?
Nie umiem się wcale utrzymać z tego co zarobiłem .Nie nadawałbym się na męską prostytutkę  bo jestem dosyć niski mam 177 cm,oraz wątły jestem.

Przecież do terapeuty którego chodziłem to jest moja sprawa że o mur rozwalam sobie głowę .Przecież w zakładzie o co im chodzi mam prawo miec rozwalony łeb i oraz pięściami walić głową o ścianę .

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez blueangel (2024-03-18 21:26:24)

Odp: Niepełnosprawność Beznadziejność

Juz ci pisalam, ze do sklepu Dino ludzi takich jak ty biora tylko nie mozesz walic glowa w sciane. Moze tez na stroza do ochrony? tylko nie wiem czy do tego akurat nie trzeba zrobic jakis uprawnien? moze ktos na forum sie zna.

po wpisaniu w google pierwsze lepsze operator maszyn czyszczacych:  https://www.gowork.pl/oferta/pracownik- … oble_pl_de

pol godziny dojedziesz rowerem

mozesz tez isc do mc Donalda czy Burger Kinga czy gdzies na kuchnie. zaraz lato, mozesz popytac w restauracjach czy nie potrzebuja na sezon do pomocy

tu tez masz do Dino na kase pol godz rowerem od ciebie: https://pl.jooble.org/desc/179317818580 … 3448782459

i wszystko dla osob z niepelnosprawnoscia!

Tu masz na miejscu w zabrzu dla osob z orzeczeniem do sprzatania: https://pl.jooble.org/desc/-27587725613 … 1483619329

Grupa Hoppe-Wartenberg obecnie poszukuje pracownika na stanowisko:
PRACOWNIK UTRZYMANIA CZYSTOŚCI
Miejsce pracy: Zabrze ul. Goethego lub Krakowska
WYMAGANIA:
Aktualne orzeczenie o stopniu niepełnosprawności
Możliwość pracy w weekendy [ 5 dni pracujące 2 wolne ]
Mile widziane doświadczenie w sprzątaniu
Możliwość pracy w przedziale godzinowym 5-21 [ dwie zmiany ]
ZAKRES OBOWIĄZKÓW:
Utrzymanie czystości powierzchni płaskich ręcznie oraz maszynowo
Utrzymanie czystości w toaletach oraz dokładanie środków czystości
OFERUJEMY:
Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy
Pełny pakiet szkoleń i wdrożenie w obowiązki
Nowy kompletny i wygodny uniform pracowniczy
Kwartalne zwroty za leki
Możliwość przystąpienia do grupowego ubezpieczenia
Prosimy o załączenie klauzuli:
„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. z 2002r. Nr 101, poz. 926 ze zm.)” 

i to z pierwszej strony jaka mi wyskoczyla

3 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-03-19 13:31:25)

Oprócz tego, jakby autor  chciał się przeprowadzić  do innego miasta, otrzyma wsparcie finansowe  na wynajem mieszkania, jeśli znajdzie  w tej samej miejscowości pracę.
Niski jest młodą osobą i szkoda, że nie znalazł wsparcia dla osób dorosłych dotkniętych autyzmem. Tyle było już na tym forum pomocnych linków i chęci pomocy, że naprawdę nie wiem, dlaczego autor nie skorzystał.
Znaną osobą cierpiącą na autyzm jest Cleo Ćwiek.

4

Tamiraa napisał/a:

Oprócz tego, jakby autor  chciał się przeprowadzić  do innego miasta, otrzyma wsparcie finansowe  na wynajem mieszkania, jeśli znajdzie  w tej samej miejscowości pracę.
Niski jest młodą osobą i szkoda, że nie znalazł wsparcia dla osób dorosłych dotkniętych autyzmem. Tyle było już na tym forum pomocnych linków i chęci pomocy, że naprawdę nie wiem, dlaczego autor nie skorzystał.

Na odleglosc nie jest tak latwo znalezc prace, zwlaszcza, ze sam pewnie nie potrafilby pozalatwiac wszystkich spraw. Nie ma czegos takiego jak asystent dla osob chorych?

5

blueangel napisał/a:

Na odleglosc nie jest tak latwo znalezc prace, zwlaszcza, ze sam pewnie nie potrafilby pozalatwiac wszystkich spraw. Nie ma czegos takiego jak asystent dla osob chorych?

Choćby kto tu podał link czy napisał, gdzie to jest, i gdzie zadzwonić, to czy autor sam tam pójdzie? Musiałby najpierw zapisać się odpowiedniego programu dla takich osób. Nawet poszukałam, że jest taki asystent w MOPR dla osób niepełnoprawnych, który pomaga uzyskać dodatki finansowe. Mają nawet taki program „Asystent osobisty osoby z niepełnosprawnością” dla Jednostek Samorządu Terytorialnego – edycja 2024/ 

I co z tego? Kto pójdzie i załatwi?

6

blueangel napisał/a:

Juz ci pisalam, ze do sklepu Dino ludzi takich jak ty biora tylko nie mozesz walic glowa w sciane. Moze tez na stroza do ochrony? tylko nie wiem czy do tego akurat nie trzeba zrobic jakis uprawnien? moze ktos na forum sie zna.

Do zwykłego cieciowania nie trzeba żadnych papierów.

Zatrudnia też McDonald czy sieciówki do sprzątania, pchania wózków itp. Kiedyś były popularniejsze, ale dziś wciąż funkcjonują Spółdzielnie Inwalidów i zakłady pracy chronionej, gdzie właśnie zatrudnia się osoby pokroju autora.

MOPS i PFRON pomogą.

7

Tamiraa napisał/a:

Realia są takie, że samotne matki zgarniają w zasadzie cały socjal pod tym kątem. W zasobach gmin prawie nie ma niczego dostępnego dla młodych facetów. Nie daje się bowiem mieszkania w zależności od perspektywiczności, ale w zależności od głębokości dupy, w jakiej się siedzi. Jak mieszka z rodzicami i to oni się nim opiekują, to nie ma szansy na przydział lokum. Żadnej.

8 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-03-20 15:33:11)

Tamiraa napisał/a:
blueangel napisał/a:

Choćby kto tu podał link czy napisał, gdzie to jest, i gdzie zadzwonić, to czy autor sam tam pójdzie? Musiałby najpierw zapisać się odpowiedniego programu dla takich osób. Nawet poszukałam, że jest taki asystent w MOPR dla osób niepełnoprawnych, który pomaga uzyskać dodatki finansowe. Mają nawet taki program „Asystent osobisty osoby z niepełnosprawnością” dla Jednostek Samorządu Terytorialnego – edycja 2024/ 

Tak, ale to nie jest asystent przewidziany dla takiej osoby jak autor, bo obiektywnie jest z nim zbyt dobrze. Jest niski, w spektrum i brakuje mu intelektu. Ale ma go wystarczająco, aby się tu zarejestrować i wypowiadać we w miarę składnych zdaniach, prawda?

To jest asystent przydzielany np osobom niewidomym, na wózkach inwalidzkich, albo jakby jego ubytek intelektu był znaczny, a rodzice mocno wiekowi.

Piszę z autopsji - mam w rodzinie osoby niepełnosprawne. Pomoc jest i jest niemała, ale to trzeba umieć w przepisy, żeby to wszystko ogarnąć. Na szczęście, większość pracowników MOPS czy PFRON naprawdę chętnie pomaga (w przeciwieństwie do ZUS). Ale oni też mają ograniczone możliwości, które często polegają na środkach unijnych, z którymi jest obecnie kłopot.

Ale tak - wiele można zrobić i wiele można osiągnąć. Tylko trzeba właśnie udać się do MOPS/PFRON/UP i popytać.

9

Jack Sparrow napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
blueangel napisał/a:

Tak, ale to nie jest asystent przewidziany dla takiej osoby jak autor, bo obiektywnie jest z nim zbyt dobrze. Jest niski, w spektrum i brakuje mu intelektu. Ale ma go wystarczająco, aby się tu zarejestrować i wypowiadać we w miarę składnych zdaniach, prawda?

To jest asystent przydzielany np osobom niewidomym, na wózkach inwalidzkich, albo jakby jego ubytek intelektu był znaczny, a rodzice mocno wiekowi.

Piszę z autopsji - mam w rodzinie osoby niepełnosprawne. Pomoc jest i jest niemała, ale to trzeba umieć w przepisy, żeby to wszystko ogarnąć. Na szczęście, większość pracowników MOPS czy PFRON naprawdę chętnie pomaga (w przeciwieństwie do ZUS). Ale oni też mają ograniczone możliwości, które często polegają na środkach unijnych, z którymi jest obecnie kłopot.

Ale tak - wiele można zrobić i wiele można osiągnąć. Tylko trzeba właśnie udać się do MOPS/PFRON/UP i popytać.

Ja potrzebuję pomocy nie mam żadnego wykształcenia ani zawodu z powodu choroby .Nie umiem się do dziś usamodzielnić.Jedna osobą neta próbowała mi pomoc dzwoniąc do mopsu to nie było tak łatwo mi pomoc.Nie ma głównie pomocy dla takich osób jak ja.Przeciez mam całościowe zaburzenia rozwoju w tym niepełnosprawność intelektualna.

10

A gdzieś na produkcji nie ma pracy? Za przyjęcie niepełnosprawnego korzyści firmy mają

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Niepełnosprawność Beznadziejność

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024