Niepełnosprawność zniszczyła moje życie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Niepełnosprawność zniszczyła moje życie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 33 ]

Temat: Niepełnosprawność zniszczyła moje życie

Jestem niepełnosprawny od urodzenia.Nie radzę sobie w życiu mam autyzm i uszkodzenia mózgu spowodowane choroba somatyczna oraz zaburzony intelekt.
Czuję się wykluczony ze społeczeństwa ludzie po mimice twarzy złe mnie odbierają ,mam problemy zrozumieniem poleceń,bardzo słabo się przystosowuje do warunków pracy ,problemy z pamięcią ,problemy zrozumieniem poleceń.
Nie umiem sobie poradzić w normalnej pracy .Nikt nie rozumie mojej choroby ani nawet nie mam chęci wogole do życia .Nie mam żadnego wyuczonego zawodu .W szkole kiedyś zgotowali straszny los przez nauczycieli byłem uważany za tępaka,debila .Przez uczniów .W okolicy jestem uważany za miejscowego głupka i upośledzeńca umysłowego lub czubka.Nie umiem wogole papierów w urzędzie załatwić wiecznie potrzebuje pomocy i ciągle jej nie dostaje .
Po lekach tylko śpię i śpię nic więcej otępiaja mnie nie pomagają w niczym.Psychiatra powiedział ,że już nie da się nic zrobić .Specjaliści stwierdzili ,że mam umiarkowane nasilenia autyzmu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niepełnosprawność zniszczyła moje życie

Może nawiąż kontakt z innymi autystykami przez internet lub w jakimś miejscowym ośrodku dla osób niepełnosprawnych / upośledzonych? Nie będziesz się czuł taki samotny.

PS. Oglądam właśnie serial The Good Doctor o autystycznym lekarzu. Obejrzyj.

3 Ostatnio edytowany przez niski1996 (2023-08-26 12:50:06)

madoja napisał/a:

Może nawiąż kontakt z innymi autystykami przez internet lub w jakimś miejscowym ośrodku dla osób niepełnosprawnych / upośledzonych? Nie będziesz się czuł taki samotny.

Autysci przeważnie nie siedzą na internecie.Nie ma ośrodków w Polsce gdzie jest przeznaczona dla autystow.Ale ja nigdy sprawny intelektualnie .Nie wiem po się urodziłem skoro jestem taki chory.

4

Nikt wogole nie będzie chciał mi pomoc w mojej okolicy nie. Ma pomocy dla takich ludzi jak ja .

5

niski1996 napisał/a:
madoja napisał/a:

Autysci przeważnie nie siedzą na internecie.Nie ma ośrodków w Polsce gdzie jest przeznaczona dla autystow.Ale ja nigdy sprawny intelektualnie .Nie wiem po się urodziłem skoro jestem taki chory.

Ty jesteś w necie, więc inni też.
Na YT i tik-toku jest dużo kanałów autystyków, więc jednak siedzą w necie.

6 Ostatnio edytowany przez niski1996 (2023-08-26 16:47:19)

.......

7

madoja napisał/a:
niski1996 napisał/a:
madoja napisał/a:

Ty jesteś w necie, więc inni też.
Na YT i tik-toku jest dużo kanałów autystyków, więc jednak siedzą w necie.

Ja nie funkcjonuje jak oni .Oni są samodzielni a ja mam autyzm zwykły  i niepełnosprawnosc intelektualna.Nie jestem w stanie tak się wypowiadać i wysławiać jak oni .

8

Przez ludzi w okolicy jestem uważany za człowieka który nie powienen istnieć.Ludzie będą lepiej traktować zwyrodnialca lepiej niż mnie .Jestem niepożądaną jednostka w tym społeczeństwie .
Siłowo próbowałem i fizycznie być sprawny ale niestety nigdy nie dorównam sile np.mojemu bratu,albo ojcu ćwiczyłem kilka lat i dalej słabo .Autyzm spowodował ,że całkowicie jestem upośledzony.Psychiatrzy ,psycholodzy i psychoterapeuci nie są od tego żeby pomóc .Sam sobie nie umiem pomoc nie wiem co zrobić mam ze sobą.

9

Mam pretensje do Boga ,że się wogole urodziłem czemu wogole jestem na świecie.

10 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2023-08-26 13:09:32)

niski1996 napisał/a:

Nie ma ośrodków w Polsce gdzie jest przeznaczona dla autystow.

Tu masz fundacje prowadzące te ośrodki, których nie ma:
http://www.pomozmizyc.pl/
https://oswoicswiat.pl/
https://autyzm.krakow.pl/oferta/filia-o … dziennego/
https://farma.org.pl/farma-zycia/
https://www.spoa.org.pl/placowki/centra-aktywizacji/
https://synapsis.org.pl/

A to tylko sam początek wyników w googlu. Są osrodki, w których możesz zamieszkac, są osrodki, w których możesz spędzić dzień. Napisz do nich, może będą wiedzieć o czymś, co jest blisko Twojego miejsca zamieszkania. A moze do któregos z nich warto się będzie przeprowadzić?

W 2022 urodziłam córkę, która zaraz po urodzeniu miała wylewy do mózgu. Gdyby przeżyła, byłaby mocno niepełnosprawna. I co z tego? Przynajmniej by żyła.
W 2023 urodziłam syna, który moze mieć autyzm (z uwagi na okoliczności przy porodzie). I co z tego? Ma to ma. Dostosujemy się do niego. Przynajmniej żyje.

Twoim problemem nie jest autyzm i Twoja niepełnosprawność, a to, że od miesięcy narzekasz, od miesięcy dostajesz od nas linki i miejsca pomocowe, a nie chcesz z tego skorzystać, tylko ograniczasz się do narzekania.

11

Nigdy nie spotkałem w życiu swoim dobrych ludzi naprawdę.Ani na internecie ani w realu.W Internecie robili sobie ze mnie żarty,a w realu znęcali się nade mną .Nie byłem fizycznie ani słownie się bronić wcale bo jestem niski i drobny i fizycznie słaby.

12

Lady Loka napisał/a:
niski1996 napisał/a:

A to tylko sam początek wyników w googlu. Są osrodki, w których możesz zamieszkac, są osrodki, w których możesz spędzić dzień. Napisz do nich, może będą wiedzieć o czymś, co jest blisko Twojego miejsca zamieszkania. A moze do któregos z nich warto się będzie przeprowadzić?

W 2022 urodziłam córkę, która zaraz po urodzeniu miała wylewy do mózgu. Gdyby przeżyła, byłaby mocno niepełnosprawna. I co z tego? Przynajmniej by żyła.
W 2023 urodziłam syna, który moze mieć autyzm (z uwagi na okoliczności przy porodzie). I co z tego? Ma to ma. Dostosujemy się do niego. Przynajmniej żyje.

Twoim problemem nie jest autyzm i Twoja niepełnosprawność, a to, że od miesięcy narzekasz, od miesięcy dostajesz od nas linki i miejsca pomocowe, a nie chcesz z tego skorzystać, tylko ograniczasz się do narzekania.

U mnie na Śląsku nie ma pomocy dla dorosłych autystow wogole .Jak klikam w te linki to naprawdę odległość jest daleka bardzo daleka .Nie jestem w stanie daleko jechać aż tak.Autyzm jest właśnie problemem i moja niepełnosprawnosc nie wiesz jak ja funkcjonuje i jak żyje .

13

niski1996 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
niski1996 napisał/a:

U mnie na Śląsku nie ma pomocy dla dorosłych autystow wogole .Jak klikam w te linki to naprawdę odległość jest daleka bardzo daleka .Nie jestem w stanie daleko jechać aż tak.Autyzm jest właśnie problemem i moja niepełnosprawnosc nie wiesz jak ja funkcjonuje i jak żyje .

Z tego co pamiętam, to w ktorymś z Twoich poprzednich tematow wklejono Ci nawet fundację ze Sląska właśnie. Ty po prostu nie chcesz szukać.
Nie chcesz napisać do żadnej z tych fundacji, żeby choćby pokierowali Cię w jakąs stronę.
Ja wrzuciłam Ci tutaj kilka ośrodków, ktore mi się wyświetliły jako pierwsze, ale jest ich więcej.

Napisalam - tam są osrodki, w których możesz normalnie zamieszkać. Wiec może warto olać rodzinę i iść do takiego ośrodka?

Nigdy nie wiesz, jakie doświadczenia ma osoba, która siedzi po drugiej stronie. Zapamiętaj to, zanim komuś napiszesz, ze nie wie.

14

niski1996 napisał/a:

Nigdy nie miałem żadnego kolegi.Zawsze byłem na zboczu na internecie nikogo nie znalazłem ani nikogo nie poznałem.Nigdy już jak brat nie będę samodzielny brat dziewczynę układa sobie życie .Rodzice na mnie narzekają ,że jestem niesamodzielny .Dziadkowie się ze mną śmieją ciotka tak samo.Nienawidze tej kurwy .

Kto ci pisze te teksty?
A raczej autorze tych tekstów, kim naprawdę jesteś?

15

Tamiraa napisał/a:
niski1996 napisał/a:

Nigdy nie miałem żadnego kolegi.Zawsze byłem na zboczu na internecie nikogo nie znalazłem ani nikogo nie poznałem.Nigdy już jak brat nie będę samodzielny brat dziewczynę układa sobie życie .Rodzice na mnie narzekają ,że jestem niesamodzielny .Dziadkowie się ze mną śmieją ciotka tak samo.Nienawidze tej kurwy .

Kto ci pisze te teksty?
A raczej autorze tych tekstów, kim naprawdę jesteś?

Ja napisałem .

16

Miałam taką aplikację, która mi sama pisała tekst, wybierałam tylko kluczowe wyrazy i dodawałam jedno zdanie.

17

Tamiraa napisał/a:

Miałam taką aplikację, która mi sama pisała tekst, wybierałam tylko kluczowe wyrazy i dodawałam jedno zdanie.

Co to za aplikacja?

18

niski1996 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Co to za aplikacja?

Przypuszczam, że Chat GPT.

19

Priscilla napisał/a:
niski1996 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Co to za aplikacja?

Przypuszczam, że Chat GPT.

Ciekawa aplikacja pobrałem sobie ja .

20

"Temat: Niski facet 177 cm problem
Jestem dosyć niskim facetem mierze 177 cm wzrostu .Mam już 26 lat i nigdy nie miałem dziewczyny z powodu niskiego wzrostu .Czy znacie kogoś tak niskiego faceta jak ja co miał dziewczynę ?
Nie raz slyszalem od dziewczyn na forach internetowych ,że jestem dosyć niski to były dziewczyny w przedziałem 160-169 cm .
Jestem załamany ,że jestem taki niski przecież nie miałem wpływu ,że jestem taki niski."

w zeszlym roku zalozyles taki post.  Tutaj nic nie piszesz o autyzmie czy niepelnosprawnosc...

21

Gosiawie napisał/a:

Jestem dosyć niskim facetem mierze 177 cm wzrostu .Mam już 26 lat i nigdy nie miałem dziewczyny z powodu niskiego wzrostu .Czy znacie kogoś tak niskiego faceta jak ja co miał dziewczynę ?
Nie raz slyszalem od dziewczyn na forach internetowych ,że jestem dosyć niski to były dziewczyny w przedziałem 160-169 cm .
Jestem załamany ,że jestem taki niski przecież nie miałem wpływu ,że jestem taki niski."

w zeszlym roku zalozyles taki post.  Tutaj nic nie piszesz o autyzmie czy niepelnosprawnosc...

Czy według ciebie taka osoba jak ja nadaje się do społeczeństwa?

22

Jesli nie jestes chory psychicznie w sensie psychol, to tak
Tylko, ze ty tu sobie robisz jaja

23

Niski,

Rozumiem że jest Ci ciężko i możesz czuć dużą niesprawiedliwość społeczną. I że pewnie ostatnią rzeczą którą chcesz usłyszeć to "inni mają gorzej". Ale Twoje posty są pisane bardzo z sensem, z dużym poziomem wglądu i autorefleksji której czasami brakuje nawet osobom w pełnej sprawności umysłowej. Jak czytam co piszesz to odbieram Cię jako zupełnie normalnego chłopaka. Są osoby w ciężkim spekrum autyzmu bądź niepełnosprawności umysłowej które nie byłyby w stanie obsłużyć komputera.

Więc masz jakieś zasoby intelektualne żeby działać, pytanie czy chcesz - możesz pisać tutaj że życie jest niesprawiedliwie, albo skontaktować się z fundacjami które podesłała Ci Loka.

24

hm..

25

Gosiawie napisał/a:

Nie robię sobie żadnych jaj!

26

Foxterier napisał/a:

Niski,

Rozumiem że jest Ci ciężko i możesz czuć dużą niesprawiedliwość społeczną. I że pewnie ostatnią rzeczą którą chcesz usłyszeć to "inni mają gorzej". Ale Twoje posty są pisane bardzo z sensem, z dużym poziomem wglądu i autorefleksji której czasami brakuje nawet osobom w pełnej sprawności umysłowej. Jak czytam co piszesz to odbieram Cię jako zupełnie normalnego chłopaka. Są osoby w ciężkim spekrum autyzmu bądź niepełnosprawności umysłowej które nie byłyby w stanie obsłużyć komputera.

Więc masz jakieś zasoby intelektualne żeby działać, pytanie czy chcesz - możesz pisać tutaj że życie jest niesprawiedliwie, albo skontaktować się z fundacjami które podesłała Ci Loka.

Przecież mnie nie znasz.pisze że słabo funkcjonuje

27

niski1996 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Nie robię sobie żadnych jaj!

Dlaczego zatem w tym temacie nie napisales nic o autyzmie czy niepelnosprawnosci? tylko wzrost byl dla ciebie problemem...

28

Fakt. 177cm to praktycznie idealnie średnia wzrostu mężczyzn w Polsce. Więc albo autor jest psychiczny, albo zwyczajnie trolluje.

29

Jack Sparrow napisał/a:

Fakt. 177cm to praktycznie idealnie średnia wzrostu mężczyzn w Polsce. Więc albo autor jest psychiczny, albo zwyczajnie trolluje.

Ja mam poważniejszy problem jestem niepełnosprawny i niezdolny do samodzielnego życia.

30

Nie wiem co będzie dalej nie wprawy ani do niczego wprawy.Nikt nie chciał mi pomoc.

31

Gosiawie napisał/a:

To co ja mam powiedzieć jak mam ok 170 albo dokładnie 169,5cm wzrostu nie chce się już mierzyć, bo bym tylko się zdenerwował. Też tu kiedyś zakładałem wątek na tym forum na innym profilu, długie lata temu jak miałem z 21 lat na ten temat. Jednak jak patrzę na instagram jak dużo jest ludzi co nie mają ręki, nogi i są zadbani, zdrowo żyją. Widziałem na Instagramie dziewczynę co bierze udział w konkursach piękności co nie ma ręki, obu nóg i żyje, cieszy się tym życiem. Zresztą buzię ma piękną

32

Dominik 94 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

To co ja mam powiedzieć jak mam ok 170 albo dokładnie 169,5cm wzrostu nie chce się już mierzyć, bo bym tylko się zdenerwował. Też tu kiedyś zakładałem wątek na tym forum na innym profilu, długie lata temu jak miałem z 21 lat na ten temat. Jednak jak patrzę na instagram jak dużo jest ludzi co nie mają ręki, nogi i są zadbani, zdrowo żyją. Widziałem na Instagramie dziewczynę co bierze udział w konkursach piękności co nie ma ręki, obu nóg i żyje, cieszy się tym życiem. Zresztą buzię ma piękną

Mnie tez denerwuje moj wzrost 165 cm,bo chciala bym miec 175 cm dodatkowo wkurza mnie gadanie ludzi "ze mam sie cieszyc,ze nie mam ponizej 160 " no rzeczywiscie pocieszenie. To tak jakby powiedziec osobie wazacej 100 kg,ze ma sie cieszyc, ze nie wazy 150 kg. Ale jak chcesz byc wyzszy to sa takie buty dla facetow co dodaja nawet 10 cm i one nie sa na obcasie tylko na plaskim tyle,ze maja specjalna wkladke w srodku sobie zobacz heigh elavating shoes for men chyba jakos tak, bo ja szpilki,obcasy nosze ale mnie pozniej kregoslup boli caly od nich

33 Ostatnio edytowany przez Dominik 94 (2023-09-17 15:41:00)

JuliaUK33 napisał/a:

Mnie tez denerwuje moj wzrost 165 cm,bo chciala bym miec 175 cm dodatkowo wkurza mnie gadanie ludzi "ze mam sie cieszyc,ze nie mam ponizej 160 " no rzeczywiscie pocieszenie. To tak jakby powiedziec osobie wazacej 100 kg,ze ma sie cieszyc, ze nie wazy 150 kg. Ale jak chcesz byc wyzszy to sa takie buty dla facetow co dodaja nawet 10 cm i one nie sa na obcasie tylko na plaskim tyle,ze maja specjalna wkladke w srodku sobie zobacz heigh elavating shoes for men chyba jakos tak, bo ja szpilki,obcasy nosze ale mnie pozniej kregoslup boli caly od nich

Co mogę Ci powiedzieć, dla mnie kobieta  165cm to całkiem niezła, wysoka laska. Ja jestem niski to pewnie mam inną perspektywę. Chociaż zwracam uwagę gdy gdzieś jestem na wyższe kobiety czy też wyższe na szpilkach ode mnie, bo wiadomo szans nie mam u nich to zostało mi popatrzeć. Jednak cię rozumiem, bo sam mam z tym problem może jeszcze większy(wiadomo wzrost u faceta)że źle się czujesz ze swoim wzrostem. Takie życie, trzeba się z tym pogodzić. Myślę że do końca się nie da pogodzić. O butach pomyślę, może nie tak wysokich ale 5-6 cm.

Posty [ 33 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Niepełnosprawność zniszczyła moje życie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024