Hej. Moja dziewczyna wrocila do bylego. Ponad miesiac temu sie rozstalismy, bylismy ze Soba okolo 3 miesiace. Zwiazek byl na odleglosc ,widywalismy sie co weekend. Bylo super , az tu nagle jej byly dowiedzial sie ,ze ona jest ze mna. Zaczal wysylac jej kwiaty z kartkami ,ze kocha ja ponad zycie ,o wszytstkim mi mowila. Z jej opowiesci wynika ,ze to juz 5ty raz jak do Siebie wrocili. Wczesniej sie klocili , on ja nawet podduszal , kradll jej pieniadze ,byl niedobry , ale to nie przeszkodzilo zeby do niego wrocila. Poznalem ja przez portal randkowy, ktory nadal ma i wchodzi na niego nawet bedac z nim. Za kazdym razem jak wrzuce relacje na Facebooku to zaglada na moje relacje.. Byla to fajna dziewczyna i niewiem co o tym myslec , czemu zaglada na moje relacje i ma portal randkowy skoro jest z nim? Caly czas o Sobie przypomina.. Moze sie odezwac do niej? Ogolnie to mysle ,ze wciagnela mnie w swoja gre po to aby zbawic atencje bylego.. a teraz moze zaluje ? Chociaz watpliwa sprawa ,niewiem co myslec. Dziewczyna ma 26 lat ja 28 lat. Nie daje mi spokoju te jej zaglanie na fejsbuku xd Poradzcie cos bo nie moge o niej zapomniec, walczyc o nia czy zapomniec?
"A świstak siedzi i zawija je w te sreberka."
3 2021-06-30 15:31:07 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-06-30 15:55:39)
walczyc o nia czy zapomniec?
Zapomnieć na siłę to nie bardzo się da - fizjologia mózgu różne procesy związane z pamięcią wchodzą w grę.Daj sobie prawo do przeżywania wszystkich uczuć , możesz je albo stłumić co się mści i wybucha w różnych formach ,albo możesz się pogodzić z tym co się stało i z własnymi emocjami ,możesz wybierać jak się czujesz przecież,
To wymaga przećwiczenia często ,ponieważ jako ludzie mamy tendencje do reagowania nawykowo i automatycznie z determinacją w uwarunkowaniach tego jak powinno się czuć nie czuć
może być tak że jak zaczniesz wyrywać, wymazywać wspomnienia to je tylko bardziej wzmocnisz i wcale nie poczujesz się lepiej,a umęczysz się trwoniąc energię ,lub deprecjonowanie,dyskredytowanie dziewczyny,żywiąc urazy i szukając jej ciemnych stron wzmacniając jej wady w twoim mniemaniu.
Twoje przypuszczenia mogą być słuszne,byłeś plastrem po rozstaniu dziewczyny z eks,mogłeś być na złość i na pokaz dla eska żeby żałował kogo stracił to się zdarza ,taka zabawa,a teraz dziewczyna trzyma ciebie jako takiego dalekiego satelitę na bardzo odległej orbicie ,teraz być może sprawdza czy jesteś w jakiejś gotowości podtrzymuje Twoje zainteresowanie i intryguje Ciebie zajmujesz się nią, więc robi to skutecznie ,a Ty pozwalasz sobie na to bo na coś tam jeszcze liczysz, zaczęłaś się po prostu przywiązywać do niej.