Witam. Mam także problem z moja mama wydaje mi się że ona chce mieć mnie na wyłącznosc że muszę być na każdą jej prośbę i zawołanie, ja też mam narzeczonego i mamy swoje życie a ona zaraz jak coś nie chce zrobić to się obraża i zaraz mówi że ja mam za nic ze jestem zła bo sie z nią nie zgadzam a najlepsze jest to że druga jej córka mieszka od niej 15 km a ja mieszkam ponad 100 km i to ja muszę przyjeżdżać bo nie mam ślubu z moim chłopakiem. Zbliżają też się święta i chciałabym bardzo je spędzić ze swoim chłopakiem bo już naprawdę długo jesteśmy razem ale nawet mamie o tym nie mówię bo znowu by było wszystko moja wina. Czy naprawdę ja jestem jakaś zła czy to jej winy jest trochę?
Ale jesteś absolutnie pewna, że chcesz z partnerem spędzić Święta?
Ale jesteś absolutnie pewna, że chcesz z partnerem spędzić Święta?
Jestem pewna jesteśmy już ze sobą trochę lat i zawsze święta są oddzielnie spędzone a kocham go po prostu i chciałabym być z nim w tym roku.
Uprzedzam, że jeśli pomimo tytułu, w którym mowa jest o relacjach z mamą, dyskusja pójdzie w kierunku omawiania problemów z partnerem, czemu poświęciłaś już jeden wątek (a nawet dwa), ten z uwagi na punkt 4 RF zostanie zamknięty. Jednym słowem, jeśli chcesz omawiać swoje związkowe problemy, powinnaś robić to w istniejącym już temacie. Jeżeli obydwa tematy się ze sobą przeplatają i w jakiś sposób łączą - także. Wynika to z faktu, że posiadając więcej informacji na dany temat i szersze spojrzenie na daną kwestię, innym Użytkownikom łatwiej jest udzielić właściwej odpowiedzi, Ty z kolei masz możliwość uzyskania lepszej pomocy.
Z pozdrowieniami, Olinka
Lady Loka napisał/a:Ale jesteś absolutnie pewna, że chcesz z partnerem spędzić Święta?
Jestem pewna jesteśmy już ze sobą trochę lat i zawsze święta są oddzielnie spędzone a kocham go po prostu i chciałabym być z nim w tym roku.
Weźcie ślub, usamodzielnijcie się, zacznijcie być odpowiedzialni i brać odpowiedzialność za swoje życie, sami się utrzymywać, to pewnie Twoja mama nie będzie Cię ściągać, bo nie masz slubu.
Z drugiej strony w moim.odczuciu Święta są czasem, który powinno się spędzac z rodziną i nie wyobrażam sobie olewac.rodziny po to, żeby spędzić je z chłopakiem. Z męzem tak, z chłopakiem nie.