Cześć,
Piszę, ponieważ mam problem. Moja córka marzy o tablecie graficznym. Ma 9 lat i marzy jej się taki tablet, na którym będzie mogła tak rysować jak na kartce, w kolorach. Powiedziała, że to byłaby oszczędność kartke, drzew itd. Córka całkiem ładnie rysuje jak na swój wiek, może nie jakoś wybitnie, ale może trzeba jej pomóc skoro ma takie marzenie. 2 lata tamu poprosiła o ebooka i używa go codziennie. Ale wracając do tableta. Wiem, że są takie typowo dziecięce i wydaje mi się, że kupując taki, to nie pomogłoby córce w rozwinięciu pasji. Przy wyszukiwaniu takich bardziej "profesjonalnych" tabletów zauważyłam kilka firm, ale niestety nie mam o nich pojęcia. Może ktoś posiada taki tablet lub ma jakieś pojęcie. Chciałabym żeby na tym tablecie córka mogła rysować mniej więcej tak jak na kartce, w kolorach, bez podłączania do komputera. Na zasadzie, że mam pomysł, to chwytam tablet i rysuję. Nie musi on być w super jakości, ale żeby to nie ograniczało się do takich typowych dziecięcych tabletów, znikopisów. No i cena. Myślę, że około 100-200, max 300 zł. Bardzo Was proszę o pomoc. Czy w ogóle takie coś w tej cenie można kupić czy po prostu mam zbyt wygórowane wymagania. Bardzo proszę o jakąkolwiek wskazówkę.
Obecnie w tej cenie to ciężko.
Jak coś to warto pomyśleć o np. Wacom Intuos bądź Huion, które za ok. 350 zł są na rynku (nowe), a bardzo dobrze się sprawdzają.
W mniejszej cenie pozostają używane modele.
Dziękuję za wskazówki. A czy mogłaby Pani napisać mi jak wygląda obsługa takiego tableta. Mozna go uxywac bez uzywania komputera? Moze Pani podac model??
Dziękuję za wskazówki. A czy mogłaby Pani napisać mi jak wygląda obsługa takiego tableta. Mozna go uxywac bez uzywania komputera? Moze Pani podac model??
Z Wacom to Intuos S
Na modelach marki Huion - tańszych, za bardzo się nie znam, ale bodaj w okolicach 300 zł jest najtańszy.
Jak wygląda. Po prostu obszar roboczy tabletu będzie odpowiadał wielkości monitora. Tańsze tablety graficzne nie są wyposażone w wyświetlacz, dlatego córka będzie musiała się nauczyć obsługi operowania na tablecie z patrzeniem na ekran monitora (tablet jest podpięty do komputer, tak więc używanie samodzielne jest niemożliwe), co bardzo łatwo przychodzi.
Hmmm a z tanszych tabletow ktore mozna uzywac bez komputera? Bardzo zalezy mi zeby to bylo bez komputera. Najwyzej kupimy drozszy za kilka miesiecy alr jaki to by mogl byc?
W tej cenie to realne.
Najbliższy temu jest Ipad, ale to wydatek rzędu paru tysięcy.