Tablet "Gratis" a przedłużenie umowy i nie tylko... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Tablet "Gratis" a przedłużenie umowy i nie tylko...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Tablet "Gratis" a przedłużenie umowy i nie tylko...

TABLETY  tak chodzi o to najnowsze urządzenie, które można zabierać ze sobą do torebki, czy też kieszeni.
Chciałam poznać opinię na temat Tabletów, jaki również sposobu w ramach "Stały nasz klient" w ofertach
Firm Telekomunikacyjnych.
Kiedy zaczęły wchodzić na nasz rynek człowiek nie miał pojęcia, że jest on słaby ze względu na niedopracowanie,choć tu skłaniam się ku testowi , aby sprawdzić jak będą działać na naszym rynku.Okazało się że bateria jest bardzo słaba
i pomimo ładowania jej po 7 godz w początkowej fazie , nie polepszyło to jakości Tabletu.

Jak już nawiązałabym wyżej Firmy Telekomunikacyjne w ramach "stałego klienta" oferują tablet wraz z przedłużeniem umowy  lub właśnie z tego tytułu. Jak się okazuje , trzeba zapłacić za niego przy odbiorze i oczywiście zobowiązująca  umowa nie mniejsza jak na 24 miesiące. Z tym że tablet był  przy odbiorze od Kuriera za 1 zł.

W tym roku , ponownie dręczy się że tak to ujmę swoich klientów telefonami i wciskaniem im kitu że to się opłaca.
Pani zagaduje niemal że "na śmierć" nie dając dojść do słowa i oczywiście powtarzając w kółko swoją rolę marketingową że to się płaci, bo ma Pani rabaty ba.... w śmiesznej kwocie 20 zł.  A tablet jaki obecnie jest oferowany to chyba samsung Galaxy z mobilnym internetem , służący za modem w domu itp. A co miesięczna wpłata za taki Tablecik to suma najpierw podała że wynosi 89 zł,potem z racji "stałego klienta" z rabatem będzie kosztował 69 zł i pózniej już będzie na własność... powiedziałam że nie odpowiada mi ta oferta ze względu na koszty i dopytałam jeszcze raz...a pani powtarzała znowu to samo...... aż do znudzenia,ale dodała że trzeba zapłacić kurierowi te 69 zł. Byłam na nie od początku , i tak zakończyłam rozmowę, nie odbierając już w piątek telefonu od niej, ba nawet prosiła aby zapisać sobie, że ona jest w stałym kontakcie z klientami swoimi.....

Kiedy odmówiłam , że względu na duże koszty itp nie decyduje się na tą ofertę... Dzisiaj ponownie zadzwoniła
powtórzyłam że odmawiam....... wtedy  po chwilce milczenia usłyszałam drugą ofertę tym razem za 1zł  płatne kurierowi i Tablet Pentagram , mniejsze koszty z rabatem , wtedy co miesięczna wpłata wynosiła by  49 zł.
Oczywiście jeszcze raz powtórzyła co wcześniej  o internecie mobilnym ,same plusy  tej oferty z  rachunkiem łączonym wyszłoby jeszcze mniej.....  ale powiedziałam że muszę to przedyskutować z mężem... nie za bardzo
chciała słuchać bo nie ma czasu itd...ale w końcu powiedziała że zadzwoni o 14.... 

Kiedy dzwoniła mnie nie było w domu, w każdym razie znowu zaczynają wypychać sprzęty i to wcale niedobrej jakości  i zrobić klientów w Bambuko jednocześnie złapać w sieć na 2 lata...

A  czy wam udało się spławić panią ........... czy może oferty były lepsze?

A co do Tabletu...  może i fajna zabawka bo można w terenie posmigać,ale brak  kabelka do sieci zwykłego jak do komputera jest wielkim minusem. Bateria słaba , nie trzyma długo... itd.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tablet "Gratis" a przedłużenie umowy i nie tylko...

Tablet to fajne urządzenie, ale co do tych ofert, to po raz kolejny wciskanie ich to nic innego jak manipulacje i socjotechniki, bo kto w normalny warunkach skusił by się na tablet za który przez 3 lata co miesiąc miałby płacić 90 zł?

Dzwonili i do mnie z różnych numerów, za każdym razem z innego, ciekawe kiedyś firmy miały powiedziane "3 razy nie, odpuszczamy" temu mówiłam i mówiłam i już mnie szlag trafiał.

Ktoś mi bliski z kolei jest dla nich bardzo miły długo rozmawia udaje zainteresowanego, po czym mówi że zaraz wróci i tak w kółko, a na koniec po długiej rozmowie mówi że jednak nie i się rozłącza smile.

Ja po ostatnich takich telefonach stwierdziłam że nie przedłużę po raz kolejny umowy z tą firmą ( a jestem z nimi wiele lat).

3

Tak naprawdę taniej wyjdzie kupno tabletu bez żadnych abonamentów w zwykłym sklepie ze sprzętem tego rodzaju.
Zwłaszcza jeśli w domu jest wi-fi.
Przypuszczając, że miesięczny abonament to 90 zł przez 24 miesiące za 'zabawkę' z wcale nie fantastycznym internetem zapłacimy 2160 zł.
Za te pieniądze kupiłabym tablet i korzystałabym sobie z wi-fi, które mam w domu.

Chyba, że chce się go nosić na np. spacery. Wtedy to raczej zabawka do gier i nic więcej.

Moja teściowa za 10 zł miesięcznie więcej do abonamentu za telefon dostała tablet 'gratis'. 2 razy w naprawie, bateria trzyma krótko, a urządzenie było bez internetu. Teraz tablet ozdabia komodę i zarasta kurzem. smile

4

Witajcie Małpko  i Nataluszku smile

Dziękuję za odzew  no i Wasze opinie... czyli natrętni są wszędzie... niestety.
No tak Małpko i jeszcze zależy ile miło można pogadać z takową Panią, która
co raz bardziej naciska. Wiecie  , jak jestem miła i przystępna otwarta
na każdego, tak ta Pani przegięła po nad miarę. Chciała być przekonująca
ale nie można zagadać klienta na śmierć, bo to on daje przez dwa lata czy też więcej
pieniądze za które oni żyją. Jej nacisk był bardzo natrętny, za każdym razem kiedy
powtarzała jak refren piosenki... bo internet mobilny itd, że będzie go miała Pani
na własność, że kosztuje tylko tyle i tyle...  to już chyba kuła przez kilka miesięcy
aby z rytmu nie wypaść masakra! Myślala że już mnie ma i powtarzała to  kurier będzie
u Pani  a pod jaki adres ma przywiezść.... ja pikole myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok.
W końcu przekrzyczałam Pannicę i zapytałam to ile będzie mój rachunek wynosił razem?
Normalnie cisza...  jakby nie umiała powiedzieć to ile na miesiąc będę musiała zabulić...
Szok ze stresem,a ja nadal że nie i już. A dzisiaj nawet nie odbierałam ,mało czasu
i nie będę biegać z pokoju do kuchni.

Nataluszku  no  właśnie tablet po spłaceniu wyniesie o wiele więcej, a oni wciskają to co
zostało na magazynie, a nowe już czeka za rogiem. Kiedy zapytałam ją o laptopa
za to że jestem już w tym kilka lat,a ona no  nie mamy ...

Ja się zastanawiam co faktycznie dzieje się ze sprzętem,który przecież zostaje bo wchodzi
nowe i to chyba co 3 miesiące. Zamiast obniżać  naprawdę  sporo aby to nie stało  i nie
niszczyło się, to  trzymają, albo wciskają klientom jeszcze na tym zarabiając . Klientom
np  to co wyżej opisałam,czyli nam .

A dlaczego pytałam o sieć  bo nie wszystkie sieci działają w naszych domach i nawet to
że tłumaczyłam iż dana sieć nie działa u mnie w ogóle to  ona z przekonaniem że  ten
mobilny działa wszędzie...  no  myślałam że ją pacnę. Przecież dlatego zrezygnowałam z telefonów
bo nie było połączenia  w domu w żadnym pokoju.

5

Takich natrętów nie brakuje, w sumie nie ich wina oni tylko tam pracują i próbują zarobić, dziwi mnie jednak taka nachalna polityka tych firm, bo mnie klientkę tej sieci od myślę około 10 lat, to zniechęciło i po upływie umowy nie będę już jej przedłużać, przeniosę się do tej sieci z tym śmiesznym żółtym ludzikiem, mamy już tam jeden numer i działa bez zarzutu i nie ma żadnych durnych telefonów, przynajmniej na razie.

6

Ale to ich praca, dzwonią i zawracają ludziom gitarę bo dostają za to prowizję. Oczywiście warunków umowy i opłacalności nie będę komentował bo to jasne.
Jednak jest sposób na wykorzystanie w maksymalnym stopniu tabletu. Wystarczy poszukać urządzenia z modemem 3G i obsługą Aero2.

Wychodzi na pewno taniej niż oferta operatora X. Nie będę specjalnie się rozpisywał co to jest Aero2, wystarczy poszukać w google - w skrócie, to darmowy internet na karcie sim, kaucja to 20~30 zł, trzeba wypełnić papier i wysłać. Zwrotnie otrzymuje się taka kartę sim, dzięki której można korzystać z sieci w każdym miejscu. Jedyny minus to prędkość, ok 512kb/s, ale mi to spokojnie wystarcza. Używam od jakiegoś czasu w telefonie z obsługą dual sim.

Pozdrawiam

7

Tablet o którym piszesz Milionku kupiłam córce za 700zł. Może i to jest fajne urządzenie- mi służy głownie jako "gazeta" i czasem jako GPS.Do niczego innego mi się nie przydaje.Czasem sprawdzam pocztę lub piszę ( z trudnością) gdy nie mam dostępu do kompa.
Jeśli masz smartphona to tablet do niczego się nie przydaje- tak skwitowała córka gdy dostała smartphona smile

Co do gadających w telefonie babek i nie dających dojść do słowa- nie musisz ich słuchać.Ja w takiej sytuacji mówię,że jestem w pracy i wyłączam się niezależnie od tego kiedy do mnie dzwonią smile

8

Milionek napisał/a:

A  czy wam udało się spławić panią ........... czy może oferty były lepsze?

Milionku, ja pani wcale nie muszę spławiać, bo ja po prostu nie daję jej szansy, aby zaczęła do czegokolwiek przekonywać wink. Zwykle już na początku mówię coś na zasadzie "przepraszam, że wejdę w słowo, ale wydaje mi się, że szkoda mojego i pani/pana czasu, bo naprawdę nie jestem zainteresowana, jeśli będę, to wiem gdzie się zgłosić". Osoba po drugiej stronie oczywiście najczęściej nie odpuszcza, kiedy jednak po raz drugi stanowczym głosem oznajmiam, że dziękuję za rozmowę, to w zasadzie nie ma już wyjścia. I tak wie, że nic nie ugra.

Naprawdę rozumiem, że czasem trudno jest odmówić, jeśli jednak nie masz ochoty na rozmowę, to z czystej grzeczności na pewno nie musisz tego robić, tym bardziej jeśli czujesz się osaczona/zdezorientowana/zniecierpliwona. Każde Twoje pytanie albo zawahanie, to jak lanie wody na młyn, dlatego najlepiej od razu oznajmić, że oferta Cię nie interesuje (jeśli istotnie tak jest), przy czym zdecydowanie nie tłumaczyć dlaczego. Masz pełne prawo i do odmowy, i do zachowania jej powodów dla siebie.

9

O witam i innych Gości w temacie smile

Olinko tak tak  owszem i ja spokojny i cierpliwy człowiek grzecznie odmówiłam...tłumacząc że nie chcę że nie interesuje mnie to. Ta Pani jednak była nachalna bardzo bonie dała spokoju za wszelką cenę chciała zdobyć klienta.
I tak jak pisze chyba Iceman...  tak ja wiem że to jej praca, ale w każdej pracy należy zachować szacunek i kulturę do klienta. Ona wyraznie nie słuchała moich zapytań udając "głupią" i za każdym razem kiedy zadzwoniła powtarzała to samo udając że nie pamięta ile ja płacę za net jako stały klient od kilku lat. No ale cóż zrobić, dobrze że udało się to
zakończyć.

Fakt że niedługo będzie kończyć się umowa i pod koniec roku chyba  będą z neostrady dzwonić w sprawie ofert...

10

Jeżeli chodzi o upierdliwe telefony z różnymi ofertami to ja zablokowałam sobie u operatora takie usługi. I mam spokój. Nikt nie dzwoni, nie namawia, nie przekonuje. Jedynym minusem jest to, że muszę sama pamiętać, że kończy mi się umowa i iść do salonu i popytać o jakieś nowe warunki. Ale raz na dwa lata to nie jest takie kłopotliwe.
W pracy, z racji tego, ze nie wiem kto dzwoni przed podniesieniem słuchawki po rozpoznaniu, ze to "cudowne oferty" po prostu mówię: "dziękuję, nie jesteśmy zainteresowani" i po prostu odkładam słuchawkę. Zdesperowani dzwonią czasem jeszcze raz... wink

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Tablet "Gratis" a przedłużenie umowy i nie tylko...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024