Stalkerka czy dobra koleżanka? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Stalkerka czy dobra koleżanka?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Stalkerka czy dobra koleżanka?

Witam. Przychodzę z problemem/ dylematem.
Zacznę od początku byście mogli dokładnie ocenić sytuację. 4 lata temu spotykałam się z X, rozstaliśmy się po miesiącu (i od tego czasu nie mamy kontaktu)  i on zaczął być z Panią W. Pani W od 4 lat śledzi moje konta społecznościowe. Na początku było to śledzenie agresywne, papugowanie moich treści, dodawanie bardzo podobnych zdjęć, w # obrażanie mnie itd. Wszędzie ją blokowałam to Pani W. zakładała konta anonimowe żeby dalej mnie obserwować. Przez 4 lata to znosiłam i nie reagowałam.  Aż pewnego dnia w tym roku jak założyła kolejne fejkt konto i dała o sobie znać coś się we mnie przelało. Więc ja napisałam do niej, ze ja mimo wszystko życzę jej wszystkiego dobrego. na co rozwinęła się rozmowa i wtłumaczyła mi, że Ona na początku to robiła z zazdrości, że miała wrażenie że jest gorsza ode mnie, że podziwia to co robie i jakim jestem człowiekiem. Ja jej wytłumaczyłam, że raniła mnie swoimi jakimiś zagrywkami itd i wyszło na to że się pogodziłyśmy choć tak naprawde w sumie nigdy nie byłyśmy pokłócone.
Zaczęłyśmy utrzymywać normalny kontakt. Czasami porozmawiałyśmy o pracy itd bo oby dwie pracujemy w podobnej branży. No i kontakt spoko. Myślę sobie nawet, że spoko dziewczyna.  Ale dziś wyszła sytuacja która mnie trochę przeraziła.  Niedługo mam urodziny, a Ona mi dziś napisała że kupiła mi na prezent sukienkę o której jakiś czas temu rozmawiałyśmy. Wiecie jakby ta sukienka kosztowała nie wiem 40 zł to okej jeszcze przymknę oko. Ale ta sukienka kosztuje 140zł i to już się robi trochę dziwne, bo my wiecie nie jesteśmy teraz jakimiś przyjaciółkami, nie widujemy się na kawusie itd. Musze też dodać, że ona bardzo się do mnie porównuje np. opowiedziała mi ile u siebie zarabia i mówi "no bo Ty pewnie u siebie w firmie to masz 5 razy tyle co ja" itp.
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Jak radzę się znajomych to mówią "to jakaś psychopatka, stalkerka trzymaj sie od niej z daleka". Ale wiecie jak sie łatwo ocenia innych i cały czas sobie myślę, że może ona po prostu chciała dobrze, może chce być miła i nie jest jakąś stalkerką. Nie wiem naprawde co myśleć, bo ostanimi czasy dobrze mi sie z nią rozmawiało no ale jak przyjmę prezent to będe zobowiązana już jakoś to utrzymywania z nią relacji. Poradźcie coś, bo naprawde nie wiem co o niej myśleć. Wiecie ona jeszcze rok temu czy 2 lata temu mnie nienawidziła, czuła sie gorsza, a teraz mnie jakby kocha. Dodam, że pani W ma 28 lat więc no jesteśmy już dorosłymi ludźmi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Stalkerka czy dobra koleżanka?

Jej zachowanie nie jest zdrowe i nie jest normalne. Urwij kontakt z nia NATYCHMIAST.
Wierz mi na slowo, akurat na takich umyslach to sie znam.

3

Popieram Winter.

One nie jest Twoja przyjaciółką, ona udaje przyjaźń, by mieć do Ciebie dostęp, być blisko. Teraz nie musi Cię śledzić online, bo może na żywo.

Przy okazji, zmień sobie ustawienia prywatności.

4

aniaa_bania napisał/a:

Witam. Przychodzę z problemem/ dylematem.
Zacznę od początku byście mogli dokładnie ocenić sytuację. 4 lata temu spotykałam się z X, rozstaliśmy się po miesiącu (i od tego czasu nie mamy kontaktu)  i on zaczął być z Panią W. Pani W od 4 lat śledzi moje konta społecznościowe. Na początku było to śledzenie agresywne, papugowanie moich treści, dodawanie bardzo podobnych zdjęć, w # obrażanie mnie itd. Wszędzie ją blokowałam to Pani W. zakładała konta anonimowe żeby dalej mnie obserwować. Przez 4 lata to znosiłam i nie reagowałam.  Aż pewnego dnia w tym roku jak założyła kolejne fejkt konto i dała o sobie znać coś się we mnie przelało. Więc ja napisałam do niej, ze ja mimo wszystko życzę jej wszystkiego dobrego. na co rozwinęła się rozmowa i wtłumaczyła mi, że Ona na początku to robiła z zazdrości, że miała wrażenie że jest gorsza ode mnie, że podziwia to co robie i jakim jestem człowiekiem. Ja jej wytłumaczyłam, że raniła mnie swoimi jakimiś zagrywkami itd i wyszło na to że się pogodziłyśmy choć tak naprawde w sumie nigdy nie byłyśmy pokłócone.
Zaczęłyśmy utrzymywać normalny kontakt. Czasami porozmawiałyśmy o pracy itd bo oby dwie pracujemy w podobnej branży. No i kontakt spoko. Myślę sobie nawet, że spoko dziewczyna.  Ale dziś wyszła sytuacja która mnie trochę przeraziła.  Niedługo mam urodziny, a Ona mi dziś napisała że kupiła mi na prezent sukienkę o której jakiś czas temu rozmawiałyśmy. Wiecie jakby ta sukienka kosztowała nie wiem 40 zł to okej jeszcze przymknę oko. Ale ta sukienka kosztuje 140zł i to już się robi trochę dziwne, bo my wiecie nie jesteśmy teraz jakimiś przyjaciółkami, nie widujemy się na kawusie itd. Musze też dodać, że ona bardzo się do mnie porównuje np. opowiedziała mi ile u siebie zarabia i mówi "no bo Ty pewnie u siebie w firmie to masz 5 razy tyle co ja" itp.
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Jak radzę się znajomych to mówią "to jakaś psychopatka, stalkerka trzymaj sie od niej z daleka". Ale wiecie jak sie łatwo ocenia innych i cały czas sobie myślę, że może ona po prostu chciała dobrze, może chce być miła i nie jest jakąś stalkerką. Nie wiem naprawde co myśleć, bo ostanimi czasy dobrze mi sie z nią rozmawiało no ale jak przyjmę prezent to będe zobowiązana już jakoś to utrzymywania z nią relacji. Poradźcie coś, bo naprawde nie wiem co o niej myśleć. Wiecie ona jeszcze rok temu czy 2 lata temu mnie nienawidziła, czuła sie gorsza, a teraz mnie jakby kocha. Dodam, że pani W ma 28 lat więc no jesteśmy już dorosłymi ludźmi.

Wygląda na to, że jesteś dla tej kobiety wzorem do naśladowania, jednak nie nazwałabym jej stalkerką, ponieważ sama, z własnej woli, utrzymujesz z nią kontakt.
I przyjęłaś od niej prezent.
Jeśli przeraża Cię to, w jakim kierunku rozwija się znajomość, porozmawiaj z tą kobietą, podziękuj i się pożegnaj. Następnie zamknij jej dostęp do Twoich kont, publikuj gdzie się da. Tyle.

5

Ta kobieta wciąż jest z facetem z którym się spotykalas?
Dla mnie jest wręcz zadziwiające twoje zachowanie, bardziej dziwne niż jej. Bo znam osobiście kobiety, mężczyzn ktorzy tworzą sobie fikcyjne konta po to by podglądać innych, byle, byłych, ludzi których nie lubią itp. I większość osób ma takie fejk konta.

Ale Ty, skąd masz pewność że dziewczyna zakładała kilka kont by Ciebie szpiegowac?
Dlaczego nie pisze do Ciebie ze swojego oficjalnego konta?

Może ktoś robi sobie żarty nie tylko z niej, ale i z Ciebie.
I dziwne jest to, że z jednej strony z nią rozmawiasz, wyjasniłyscie sobie wszystko, a z drugiej rozpowiadasz wszystkim jak to dziewczyna chłopaka z którym byłaś miesiąc nie daje ci spokoju przez 4lata- mimo, ze sama utrzymujesz z nią kontakt?!
I to jak widać dosyc dobry kontakt macie, skoro mówisz jej o planach zakupu sukienki, a następnie się dziwisz że ona proponuje ci ze ci ja sprezentuje?

Mam wrażenie, że celowo chcesz zrobić z dziewczyny wariatke, tylko po co?

6

Sloneczko909 napisał/a:

Ta kobieta wciąż jest z facetem z którym się spotykalas?
Dla mnie jest wręcz zadziwiające twoje zachowanie, bardziej dziwne niż jej. Bo znam osobiście kobiety, mężczyzn ktorzy tworzą sobie fikcyjne konta po to by podglądać innych, byle, byłych, ludzi których nie lubią itp. I większość osób ma takie fejk konta.

Ale Ty, skąd masz pewność że dziewczyna zakładała kilka kont by Ciebie szpiegowac?
Dlaczego nie pisze do Ciebie ze swojego oficjalnego konta?

Może ktoś robi sobie żarty nie tylko z niej, ale i z Ciebie.
I dziwne jest to, że z jednej strony z nią rozmawiasz, wyjasniłyscie sobie wszystko, a z drugiej rozpowiadasz wszystkim jak to dziewczyna chłopaka z którym byłaś miesiąc nie daje ci spokoju przez 4lata- mimo, ze sama utrzymujesz z nią kontakt?!
I to jak widać dosyc dobry kontakt macie, skoro mówisz jej o planach zakupu sukienki, a następnie się dziwisz że ona proponuje ci ze ci ja sprezentuje?

Mam wrażenie, że celowo chcesz zrobić z dziewczyny wariatke, tylko po co?

Mialam stalkera, ktory zakladal kolejne konta i latwo dalo sie poznac, ze to on.
Nie wiem co w tym dziwnego?

I nie wiem co jest dziwnego w dawaniu kontakstu do historii, co Ty nazywasz rozpowiadaniem. Przeciez takie osoby z obsejsa to nie jest znow taka malo spotykana rzecz, a proponowanie prezentu drogiego od razu jest dla mnie czyms tak powszechnym. Moze sie nie spotkalas z tym i stad wydaje Ci sie to dziwne.

7 Ostatnio edytowany przez Sloneczko909 (2020-07-25 21:50:11)

Z opisu nie wynika nigdzie, że to był stalking.

Dziewczyna wchodziła na konto autorki z innych kont- skad autorka ma takie informacje? Skad wnioski, że to właśnie ta dziewczyna?
Skąd autorka wie, że dziewczyna wlasnie z niej nasmiewala się w postach, czy do postu dopiela jej nazwisko?
Czy zwyczajnie autorka przeczytala cos na tablicy tamtej dziewczyny i sama stwierdziła, że to do niej?
A skoro tak, to po co wchodziła na konto tamtej dziewczyny? Po co sprawdzała co tamta dodaje? Czy nie łatwiej było zablokować konto tamtej?
I widać jasno, że jedna sprawdzała i podgladala drugą.

Autorka sama zaczepiła tamta kobietę, widać że luźno z nią rozmawia, udziela informacji np o pracy, o planowanych zakupach itp. Skoro tamta ją stalkowala, wystarczyło napisać dobitnie : od** się i zablokować ją po raz kolejny.

A tu dziewczyny pogadaly, wyjasnily sytuacje, Widocznie tamta wywnioskowala z rozmowy, że autorki nie stać na sukienkę, a ze wzgl na utrzymywanie kontaktu, sadzic mozna ze milego kontaktu, stwierdzila ze kupi tamtej kiecke, 140zl to nie jest jakiś majątek, nie przesadzajmy.

Dla mnie utrzymywanie kontaktu, udzielanie informacji, a następnie żalanie się publicznie jak ktoś kogoś stalkuje, to usilna próba zrobienia z siebie ofiary/gwiazdy.

8

Mialam stalkera, ktory zakladal kolejne konta i latwo dalo sie poznac, ze to on.
Nie wiem co w tym dziwnego?

Jest ponad 1.5 MILIARDA kont na facebooku i potrafiłas rozpoznać, ze konto fikcyjne, ktoro gdzies tam Ci sie wyświetlało bylo konkretnej osoby?

Reszty nawet nie chce mi sie komentować.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Stalkerka czy dobra koleżanka?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024