Czesc wszystkim, rok temu zdawałem nową maturę i postanowiłem zrobić zrobię rok przerwy.
Chciałbym iść na studia od nowego roku i chodzi mi tutaj o informatykę ale matura poszła mi bardzo średnio moim zdaniem a mianowicie 20% rozszerzona matma i 75% podstawa, angol 50% rozszerzenie i 60% podstawa no i polski 60% podstawa ale na informatykę się nie przyda. Nie celuje nawet w jakieś najlepsze uczelnie w Polsce bo tam ludzie co maja 80% z rozszerzenia maja wątpliwości czy się dostaną. Myślicie ze mam szanse dostac się na jakąś mniej obleganą uczelnie? Chodzi mi tylko o studia dzienne i uczelnie państwowe
Dawno temu studiowałam i nie znam kryteriów. Na pewno próbuj i pamiętaj że zawsze w pierwszym terminie składają najlepsi ale potem jest też druga rekrutacja i wtedy bardzo dużo osób się dostaje.
Czesc wszystkim, rok temu zdawałem nową maturę i postanowiłem zrobić zrobię rok przerwy.
Chciałbym iść na studia od nowego roku i chodzi mi tutaj o informatykę ale matura poszła mi bardzo średnio moim zdaniem a mianowicie 20% rozszerzona matma i 75% podstawa, angol 50% rozszerzenie i 60% podstawa no i polski 60% podstawa ale na informatykę się nie przyda. Nie celuje nawet w jakieś najlepsze uczelnie w Polsce bo tam ludzie co maja 80% z rozszerzenia maja wątpliwości czy się dostaną. Myślicie ze mam szanse dostac się na jakąś mniej obleganą uczelnie? Chodzi mi tylko o studia dzienne i uczelnie państwowe
Trudno powiedzieć bo nie wiadomo ile osób i na jakim poziomie zda maturę w tym roku, ile z tych osób złoży papiery na ten sam kierunek i uczelnie co ty.
Próbuj, może akurat się uda.
Sprawdź uczelnie i progi punktowe z poprzednich lat, ale informatyka to oblegany kierunek, więc może być ciężko. Chociaż w jakieś mnie obleganej szkole mogą Cię przyjąć.
Nie zdajesz też fizyki? Na wielu uczelniach liczy się fizyka.
Jesli 20% z matmy to ja bym odpuscił. Po co sie meczyc 3 lata.
Wydaje mi się że z roczną przerwa możesz zbyt wiele zapomnieć jeśli faktycznie nie siedzialbys i nie ryl.
Może mógłbyś pójść na zaoczne i do pracy? Zdobylbys doświadczenie i miał studia
Sama siedziałam rok w domu i poszłam na studia .więc się udało
8 2020-05-07 09:20:52 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-05-07 21:48:25)
Masz szansę. Uważam też ze nie ma co się tak przejmować np. rokiem przerwy. Zobaczysz, to nie będą twoje jedyne studia. Ja skonczylam kosmetologię, a po kilku latach zapisałam się do SPAM, gdzie będę się uczyć o holistycznym podjeściu do zdrowia czlowieka, o tym jak np. jak uregulowac zaburzenia okresu, watroby, sledziony, jelit, serca, pluc i zwiaznych z nimi chorob w tym rakow wedlug zasad med. przyczynowo-skutkowej. W przyszlosci bede chciala pisać artykuły na ten temat i w ten sposób zarabiac, ale glowie robie to dla siebie. Dla wlasnego rozwoju.