Pomoc w znalezieniu pierścionka zaręczynowego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Pomoc w znalezieniu pierścionka zaręczynowego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-03-27 07:37:34)

Temat: Pomoc w znalezieniu pierścionka zaręczynowego

Witam,
za niedługo planuję się oświadczyć swojej kobiecie i w związku z tym poszukuję pierścionka. Po wielu tygodniach przeglądania znalazłem chyba ten który podoba się i mi, i powinien się też podobać mojej kobiecie. Natomiast...

Z opinii wielu ludzi słyszałem, że warto szukać pierścionka również w miej popularnych firmach jubilerskich (bo może być taniej i też można znaleźć coś wyjątkowego).

Oto ten który „wybrałem”: https://images89.fotosik.pl/338/857d2bdc1faa779emed.jpg
źródło: strona internetowa Yes

I teraz pytanie: Czy ktoś z forum widział może gdzieś jakieś podobne propozycje? A może nawet praktycznie takie same ale w lepszej ofercie?
Ewentualnie w jakiś sklepach polecacie mi poszukać podobnej/takiej samej alternatywy (nie ukrywam, że cena gra tutaj dużą rolę).

Z góry dziękuje wszystkim za chęć pomocy i zaangażowanie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pomoc w znalezieniu pierścionka zaręczynowego

My nie znamy gustu Twojej narzeczonej.
Może jej przyjaciółka by doradziła?

3

Tutaj nie chodzi o gust, tylko o znalezienie pierścionka podobnego do YES Metropolitan.

Szukam podobnego / takiego samego pierścionka, ale od innych producentów, którzy może będą mieli lepszą ofertę cenową.

4 Ostatnio edytowany przez weroska33 (2020-03-27 14:10:10)

W obecnej sytuacji raczej sklepy jubilerskie wszystkie są zamknięte.  A w takich napewno byłby tańszy. Wiem bo u mnie w salonie jest podobny ale mamy zamkniete.  Podobny jest z firmy Armex, ale to jest dostawca no i zależy czy ma być wypełniony diamentami czy cyrkoniami. Wiadomo wtedy cena się rozni:-)

5

Proponuję poszukać pierścionka u mniejszego jubilera. Mają taniej i berdziej się przykładają do wykonania. Cena zależna jest od kamienia, jakości złota, itp. Na pewno znajdziesz wielu jubilerów gdzie znajdziesz podobny pierścionek, wzór nie jest jakiś unikatowy.
Obawiam się , że teraz to możesz jedynie przez internet coś zamówić.

6 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-03-27 15:12:41)

[Post usunięty z powodu naruszenia punktu 6 postanowień szczególnych Regulaminu Netkobiet.]

7

Polecam w Aparcie wink

8 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-04-08 17:33:46)

Mnie sie  podoba taki. Jest ok 1000 zl tańszy od tego co pokazałeś a równie okazały. Jak poszukasz w google to znajdziesz tez pewnie cos tanszego

niedozowolony link

9

Nikt ci nie poda rozwiazanka bo linki do pierscionkow sa usuwane

10

ErJt napisał/a:

Nikt ci nie poda rozwiazanka bo linki do pierscionkow sa usuwane

Linki są usuwane, bo ich umieszczanie w postach stanowi naruszenie 11 punktu Regulaminu Forum, którego znajomość i akceptację każdy Użytkownik potwierdza w chwili rejestracji. Jeśli chcesz pokazać wybrany model, możesz po prostu umieścić jego zdjęcie.
Przy okazji nadmienię, że umieszczanie postów jeden pod drugim również jest sprzeczne z naszymi zasadami. Chcąc coś do swojej wypowiedzi dopisać, użyj, proszę, funkcji "edytuj", która znajduje się po prawej stronie każdego z Twoich postów.
Z pozdrowieniami, Olinka

11

Wpisz sklep jubilerski MARKO w google. Maja śliczne pierscionki

12 Ostatnio edytowany przez SaraS (2020-04-09 08:39:30)

Brałam kiedyś udział intensywny i długi (bo jakieś 3 miesiące) w rozterkach pierścionkowych kolegi z pracy. Też zaczęło się od Apartów i innych Yesów wink, a skończyło na małym sklepie jubilerskim. Cóż, co się po internetach naszukaliśmy, to nasze, bo przyszła narzeczona chciała białe złoto, natomiast wielu rozwiązań w pierścionkach nie lubiła. Wreszcie poszliśmy za czyjąś radą do lokalnego jubilerskiego, jeden pierścionek jak marzenie; po cenach podobnych, których się naoglądaliśmy w dużych sklepach, stawialiśmy, że ponad 3 tys. jak nic. Okazało się, że kosztował niewiele ponad 1800 zł, a pan jubiler jeszcze grzecznie zaproponował, że może go schować na parę dni, jakby się kolega chciał zastanowić, że w razie czego też zrobi korektę rozmiaru, czy to wcześniej, czy jak wróci z narzeczoną.

No i jeszcze jedna rzecz poza ceną - oryginalność. Tzn. nie wiem, czy dla autora to jest ważne, ale ja bym wolała dostać pierścionek, którego nie ma co druga napotkana osoba. wink Te małe sklepy jubilerskie zaopatrują się w towar w często równie małych firmach, które np. mają dwóch czy trzech przedstawicieli handlowych, a każdy z nich jeździ do ok. 20 sklepów w Polsce. Do tego te sklepy nie kupują wiele; jak im coś schodzi i chcą więcej, to to "więcej" oznacza np. 3 sztuki, natomiast najczęściej wybór wygląda tak: "jeden taki, jeden taki, tego nie, o, o podobny pytali, to dwa...". I również słyszałam od wielu osób z branży, że jakość biżuterii w tych mniejszych sklepach jest nieporównywalnie lepsza.

Tak że ja bym na miejscu autora poczekała i zrobiła rajd po tych mniejszych sklepach. Chociaż właściwie nie wiem, czy jubiler musi być teraz zamknięty, jak ostatnio szłam do babci, to widziałam, że otwarty jest sklepik z... firanami (nie wiem, czy bardziej mnie zaskoczyło, że taki mały sklepik jeszcze w ogóle istnieje, czy to, że była do niego kolejka - serio ludzie potrzebują teraz firan? XD).

13

Musisz iść do jakiegoś lokalnego sklepu jubilerskiego i zapytać. Na pewno taki YES czy W.kruk będą dużo droższe za to samo, co gdzieś indziej jest niemarkowe. Po prostu trzeba zapytać

14

Pierscionek nie swiadczy o miłosci a juz jego cena w ogole. Wystarczy taki za 150 zl + szczere uczucia.

15

Rin Trine napisał/a:

Musisz iść do jakiegoś lokalnego sklepu jubilerskiego i zapytać. Na pewno taki YES czy W.kruk będą dużo droższe za to samo, co gdzieś indziej jest niemarkowe. Po prostu trzeba zapytać

Jak najbardziej można wziąć ze sobą zdjęcie wybranego modelu i zapytać czy w ogóle, a jeśli tak, to w jakiej cenie, mniejszy punkt jubilerski podejmie się wykonania go na zamówienie.
Jeśli posiadasz jakieś złoto, które możesz dać w rozliczeniu, to cena za materiał będzie o jego równowartość pomniejszona.

16

Olinka napisał/a:
Rin Trine napisał/a:

Jak najbardziej można wziąć ze sobą zdjęcie wybranego modelu i zapytać czy w ogóle, a jeśli tak, to w jakiej cenie, mniejszy punkt jubilerski podejmie się wykonania go na zamówienie.
Jeśli posiadasz jakieś złoto, które możesz dać w rozliczeniu, to cena za materiał będzie o jego równowartość pomniejszona.

Dokładnie. Mój kuzyn tak załatwił sobie obrączki: mieli z narzeczoną upatrzone jakieś z Apartu, ale piekielnie drogie jeśli chodzi o stosunek cena-jakość, więc poszli do pobliskiego jubilera, pokazali zdjęcie i nie wiem, czy on im zamawiał, czy wykonał sam, ale mieli takie, jakie chcieli. Plus jej matka dorzuciła jubilerowi złoty naszyjnik, jego matka złotą bransoletkę, więc tylko trochę dopłacili i mieli śliczne obrączki w całkiem dobrej cenie

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Pomoc w znalezieniu pierścionka zaręczynowego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024