Witam,
Planuje zakup pierścionka zaręczynowego jednak mam problem z doborem jego rozmiaru. Moja wybranka ma szczupłe palce a na dodatek zazwyczaj nie nosi biżuterii. Udało mi się jednak "podkraść" i zmierzyć jeden z jej pierścionków. Jego średnica wynosiła 16 mm co wskazuje na rozmiar 11. Wydaje mi się że i tak jest on ciut duży. Aby rozwiać wątpliwości poprosiłem o poradę przyszłą teściową. Okazało się że nie jest to taka prosta sprawa bo wszystkie pierścionki jakie ma są na nią za duże. Nie spadają ale są luźne. Jeden z nich dość dobrze pasuje ale mimo to jest w nim trochę luzu.
Podczas "podkradania" wydawało mi się że wszystkie w szkatułce mają podobny rozmiar
Proszę doradźcie mi czy lepiej iść w rozmiar 10 czy od razu 2 rozmiary mniejszy od zmierzonego - 9.
Temat: Rozmiar pierścionka
Zobacz podobne tematy :
Odp: Rozmiar pierścionka
Wynajmij detektywa, który Ci pomoże dobrać idealny pierścionek.
3 2018-12-14 20:18:21 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2018-12-14 20:19:28)
Jeśli okaże się, że pierścionek jest za duży, to zawsze można go u jubilera zmniejszyć.
Nie ryzykowałbym ze zmniejszaniem, aby nie okazał się za mały, bo to będzie źle wyglądało.
weź 11 skoro takie nosi. palce puchną w ciągu dnia.