Pomoc w wybraniu pierścionka zaręczynowego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pomoc w wybraniu pierścionka zaręczynowego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

1 Ostatnio edytowany przez Olinka (2018-10-03 02:04:11)

Temat: Pomoc w wybraniu pierścionka zaręczynowego

Witam drogie Panie,

Mam nadzieję, że dobrze trafiłem...
Szukam pomocy w wyborze pierścionka dla ukochanej, bo kompletnie się na tym nie znam.
Ma 25 lat, nie nosi za bardzo biżuterii (czasem proste kolczyki i zawsze złoty łańcuszek komunijny).
Wiem tyle, że nie lubi za bardzo srebra dlatego to odpada. Jako, że nie nosi za bardzo biżuterii, a jak już to prostą to CHYBA oznacza, że pierścionek też powinien być prosty.

http://puu.sh/BEKZm/fa9a2b244f.jpg

Pod tym linkiem znajduje się kilka przykładów, które wybrałem. Z jednej strony taki najprostszy wydaje się być ok, ale jakiś taki biedny mi się wydaję sad z kolei boję się, że ten po prawej na dole jej się nie spodoba bo jest za dużo wszystkiego w nim. Ale jest z najlepszej próby złota, oraz ma największy kamień.

Proszę o pomoc! sad

-----------
Żeby było łatwiej, edytowałam Twój post w miejsce linka wstawiając zdjęcie smile.
Z pozdrowieniami, Olinka

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-10-03 11:14:46)

Odp: Pomoc w wybraniu pierścionka zaręczynowego

Ten pierwszy mi się nie podoba. Pozostałe ładne, ale najbardziej podoba mi się coś takiego:

nieregulaminowy link

Też lubię skromne i nie podoba mi się jak kamień za bardzo wystaje.

3

ten z prawej na dole najbardziej mi się podoba. smile

4 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-10-02 23:28:58)

Prosty pierścionek zaręczynowy dla dziewczyny która nie przepada za biżuterią, to może taki

https://polki.pl/foto/1_X_LARGE/pierscionki-zareczynowe-apart-z-bialego-zlota-504714.jpg

albo taki

https://polki.pl/foto/1_X_LARGE/pierscionki-zareczynowe-apart-z-bialego-zlota-504719.jpg

GabrielaKlym napisał/a:

Ten pierwszy mi się nie podoba. Pozostałe ładne, ale najbardziej podoba mi się coś takiego:

auroria.pl/files/pierscionek-zareczynowy-z-brylantem-z-zoltego-zlota-full-moon-015ct-2.jpg

Też lubię skromne i nie podoba mi się jak kamień za bardzo wystaje.

Mi też się podoba smile kurcze to mi nie pomaga tylko jeszcze bardziej utrudnia wybór sad

SonyXperia napisał/a:

Prosty pierścionek zaręczynowy dla dziewczyny która nie przepada za biżuterią, to może taki

Ona nie lubi srebra sad a i wzory tak średnio mi się podobają sad

6 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-10-02 23:57:38)

To nie jest srebro, tylko białe złoto wink a pomijając już to,  pierścionek ma się podobać jej a nie tobie; bo widzisz te ktore ty zaproponowałeś do wyboru są takie typowe, okrąg z wystającym oczkiem, cięzko trafić w cudzy gust, zwłaszcza jesli się go dobrze nie zna

7

Bo ten na górze z prawej i na dole z lewej są takie zwykłe dla mnie.

8 Ostatnio edytowany przez Olinka (2018-10-03 02:17:44)

No właśnie dlatego pisałem, że te najprostsze takie trochę zbyt proste są xD

W sumie tamte już odrzuciłem.
Zostały mi
1. Na dole po prawej
2. Ten, który zaproponowała GabrielaKlym

I znalazłem jeszcze coś takiego. Też całkiem całkiem:
                       http://puu.sh/BELoC/7c8d821156.jpg

(źródło zdjęcia: wkruk.pl)

(przepraszam, że bez linków, ale jako nowy użytkownik nie mogę wstawiać)

-------------------
Post został edytowany z uwagi na naruszenie Regulaminu Forum. Jednocześnie przypominam, że wklejanie linków do obcych stron internetowych, zwłaszcza komercyjnych, jest zabronione.
Z pozdrowieniami, Olinka

9 Ostatnio edytowany przez Olinka (2018-10-03 02:07:23)

[off top - usunięte przez moderację]

10

Ze wszystkich tutaj pokazanych najbardziej podoba mi się model wklejony przez SonyXperię - ten pierwszy, u góry, ale że ma to być pierścionek zaręczynowy, to podmieniłabym w nim oczko na nieco większe.

Tym niemniej osobiście biżuterię noszę dosyć chętnie, jeśli z metali szlachetnych, to wyłącznie srebro i białe złoto, forma prosta, raczej oszczędna, bez kamieni i przepychu - piszę o tym, aby pokazać, że każda z nas ma inne preferencje, w efekcie czego, tym bardziej, że nie znamy ani Twojej dziewczyny, ani jej gustu, możemy bardziej Ci namieszać niż pomóc wink

Na pewno jednak warto wziąć pod uwagę, że jeśli zawsze zakłada złoty łańcuszek, a ponadto nie lubi srebra, to złoto powinno mieć tradycyjny kolor. Jeśli zaś chodzi o formę, to pierścionki zaręczynowe rządzą się własnymi prawami i nawet jeśli na co dzień nosi prostą biżuterię, a i to bardzo oszczędnie, to wcale nie jest powiedziane, że po cichu jednak nie liczy, że ta jedna jedyna ozdoba będzie bardziej okazała - jako symbol czegoś ważnego.

Ja też jestem wybredna i mało co mi się podoba. Na co dzień nie noszę biżuterii, więc kupienie dla mnie czegokolwiek jest wyzwaniem wink
Ale, że już kiedyś miałam zaręczyny, i co za tym idzie męża (niestety big_smile), to wiem, że biżuteria marki na literę A. jest beznadziejna i obchodzę ją szerokim łukiem.
Słabej jakości złoto, miękkie, łatwo się zgina, nie raz musiałam prostować pierścionek i obrączkę. Rozmawiałam kiedyś ze znajomymi mistrzem jubilerstwa i powiedział mi, że w takich dużych firmach, kupują gorszej jakości złoto. Oczywiście mówię tu o pierścionkach do 5 tysi, mam nadzieję, że te w cenie z kosmosu są z jak najlepszych surowców.

12 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2018-10-03 08:39:40)

No właśnie, co kto lubi... smile
Z zaprezentowanych (jeśli koniecznie musi być żółte złoto) najbardziej podoba mi się zaproponowany przez autora wątku, ten w pierwszym rzędzie z prawej strony. Tak, wiem, prosty w formie i bez udziwnień, stąd mój wybór.

13

A ja nie widzę problemu w tym, żeby dziewczynę zapytać, jaki jej się podoba.
Ja bym się ucieszyła, że moje zdanie jest brane pod uwagę.

14

Pierwszy w prawym rzedzie najladniejszy z zaproponowanych. Ja jednak wybralabym osobiscie inny,  z kamieniem glebiej osadzonym (jakby obraczke z kamieniem). Tradycyjne pierscionki zareczynowe maja kamienie odstajace, osadzone w roznego rodzaju koszyczkach i po pierwsze lubia sie haczyc o rozne materialy a po drugie taki kamien latwiej zgubic. Wiem to z wlasnego doswiadczenia smile

15

pierwszy u góry z lewej wink

16

Też podobają mi się najbardziej klasyczne modele: tu prawy górny. Ale nie wiadomo, jaki gust ma przyszła narzeczona.
Szukającypomocy, jeśli dziewczyna nie nosi na codzień pierścionków, to możliwe, że będzie ją drażnić haczenie pierścionkiem o ubrania. Te pierścionki z górnego rzędu mają takie haczące łapki, trzymające kamień. Chociaż z drugiej strony najładniej eksponują kamień.

17

Ten nowy też jest śliczny!

Ja bym nie chciała być pytana.

18

GabrielaKlym napisał/a:

Ja bym nie chciała być pytana.

Ja w sumie chyba też. Z drugiej strony, jeśli wziąć pod uwagę, że pierścionek zaręczynowy teoretycznie nosi się przez całe życie, to dobrze byłoby, aby się podobał smile.

19 Ostatnio edytowany przez adiafora (2018-10-04 08:53:50)

z pierścionków, które przedstawiłes, żaden mi się nie podoba, bo ja generalnie nie znoszę jak mi oczko wystaje ponad pierscionek. Z tych, które zaproponowała Sony, podoba mi się ten pierwszy, zamieniłabym tylko białe złoto na żółte, bo takie wolę. Tak więc gdybym miała jakiś dostać to ten byłby najlepszy z tych tutaj dostępnych.
No, ale co woli Twoja dziewczyna to już Ty powinieneś wiedzieć najlepiej. Pytanie o opinie obcych kobiet mija się z celem, bo każda ma inny gust.

No i w sumie, wolałabym jednak sama wybrać pierścionek niż dostać w ciemno taki, którego nie będę chciała nosić bo nie będzie mi się podobał... Bo nie lubię brylantów a to tradycyjny kamień na oczko w zaręczynowych pierścionkach. Stokroc wolałabym szmaragd lub  zmieniajacy kolory aleksandryt.

20

Może taki pomysł: Idziecie do Centrum handlowego na kawę.
Wybierasz  kawiarnię przed sklepem jubilerskim , zostawiasz ją na chwilę, wracasz z bukietem kwiatów, oświadczasz się, i wchodzicie do jubilera wybrać pierścionek.? wink

21 Ostatnio edytowany przez adiafora (2018-10-04 15:23:13)

Ela210 napisał/a:

Może taki pomysł: Idziecie do Centrum handlowego na kawę.
Wybierasz  kawiarnię przed sklepem jubilerskim , zostawiasz ją na chwilę, wracasz z bukietem kwiatów, oświadczasz się, i wchodzicie do jubilera wybrać pierścionek.? wink

mnie by pasowało smile Ale jak któraś lubi element zaskoczenia i niespodzianki to chyba odpada.

Gdyby coś, to ja chętnie przyjmę taki wink

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSodtk9cLxJ4kuOCtBw6jmnbm44OD_rJrRa-yHj4BkiPypWTj4_ lub taki https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTdP6ndpcKHeRWKpyabZayo6hSbe1E1y90NLhZ3uMChKO_842jtRw

lub najprostszy z możliwych:
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQNFALHvMrb0Hyai0AsuX1vi5n-YDWvexopWjUeFcoYfdywVoz3

to jak już sobie wybieramy, to mi ostatnio wpadł w oko taki:
https://savicki.pl/image/catalog/Pier%C5%9Bcionki/Fairytale/nowe/biale/pi-b-fair62/fairytale-zb-r-b-1.jpg
Mniejszego nie umiem wstawić, przepraszam wink

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pomoc w wybraniu pierścionka zaręczynowego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024