Pierscionek zareczynowy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Pierscionek zareczynowy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Pierscionek zareczynowy

Witam wszystkie Panie, mam taki problem otoz za jakis czas chciałbym oswiadczyc sie mojej partnerce. Wybralem juz pierscionek i chciałbym na nim wygrawerowac cos ode mnie mam kilka opcji w glowie ale nie wiem na co sie zdecydowac, prosze o pomoc lub wlasne propozycje.
Oto kilka przykładów:
1. Miłuję Cię, Michał
2. Uwielbiam Cię, Michał
3. Kocham Cię, Michał
4. Prócz Ciebie Nic
5. Z miłością Michał
6. Kochaj mnie Michał
7. Twój Michał

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierscionek zareczynowy

Po co grawerować na pierścionku zaręczynowym?
Zwykle jednak grawer się robi na obrączkach. Ja bym sobie na pierścionku darowała.

3

"Kocham Cie" mi sie najbardziej podoba.
LOKA - A po co grawerowac? jak chce chlopak to niech graweruje. Po co to zniechęcać go to tego by był i robił jak większość.
Nie tylko na obrączce sie graweruje. Kupując zegarki, bransoletki na prezenty często sie graweruje , zyczenia, daty, inicjały.

4

Queen - jak chce, to niech graweruje, ale zapytał o opinię, a moja opinia jest taka, że im mniej zbędnego patosu tym lepiej.
U mnie w rodzinie pierścionki zaręczynowe są najczęściej przechodnie i po śmierci właścicielki lądują u potomków, którzy planują się oświadczać, taki pierścionkowy recykling wink Więc trochę przypał byłby oświadczać się pierścionkiem z grawerem, nawet jeżeli należał wcześniej do prababci. Stąd uważam, że jest to zbędne. Zresztą, grawer podobno się ściera. Osobiście nie wiem, nie sprawdzałam, ale znajomi odchodzą nawet od grawerów na obrączkach, bo mówią, że po latach i tak niczego tam nie widać, a każda litera napisu kosztuje.

Niemniej Autor sobie sam wybierze wink

Żaden.  Nie lubię takich kiczowatych gestów. Zresztą może twoja żona będzie chciała dać pierścionek synowi czy komuś i zostaje zbędny grawer.

6

Mozo111 napisał/a:

Witam wszystkie Panie, mam taki problem otoz za jakis czas chciałbym oswiadczyc sie mojej partnerce. Wybralem juz pierscionek i chciałbym na nim wygrawerowac cos ode mnie mam kilka opcji w glowie ale nie wiem na co sie zdecydowac, prosze o pomoc lub wlasne propozycje.
Oto kilka przykładów:
1. Miłuję Cię, Michał
2. Uwielbiam Cię, Michał
3. Kocham Cię, Michał
4. Prócz Ciebie Nic
5. Z miłością Michał
6. Kochaj mnie Michał
7. Twój Michał

Ogólnie nie grawerowałabym nic, ale skoro chcesz koniecznie, to wybrałabym „Z miłością, Michał”.

7

Jeżeli już to samo "Kocham Cię".

8

Mnie się podoba "Prócz Ciebie nic", ale bez podpisu. Taki pierscionek z takim przesłaniem, może pozostać w rodzinie na pokolenia.

9

Cyngli napisał/a:
Mozo111 napisał/a:

Oto kilka przykładów:
1. Miłuję Cię, Michał
2. Uwielbiam Cię, Michał
3. Kocham Cię, Michał
4. Prócz Ciebie Nic
5. Z miłością Michał
6. Kochaj mnie Michał
7. Twój Michał

Ogólnie nie grawerowałabym nic, ale skoro chcesz koniecznie, to wybrałabym „Z miłością, Michał”.

Ja też.
Te słowa (moim zdaniem):najtrafniej symbolizują akt zaręczyn.
.

10

Wg mnie z podanych opcji najładniejsza jest 4. Prócz Ciebie Nic - nie jest typowa i codzienna jak np Kocham cię.

Owszem drogie Panie rzadziej sie graweruje na pierścionku ale nie nam ocieniać czy to dobry pomysł czy nie, Mozo111 ma takie życzenie i koniec, i bardzo dobrze że nie robi jak każdy smile

Ja mam pierścionek bez graweru, tylko obrączkę ale jestem samolubna i nie zastanawiam się czy jak będę miała dzieci to im oddam mój pierścionek - on jest tylko mój smile Dla mnie to pamiątka tamtej chwili smile

11

Hmm a jak Cię zazwyczaj  nazywa?
Uważam,  że bardzo   fajny pomysł z  grawerem.  Możesz też dać grawer  w innym języku  np łacina. 
Może niektórym kicz,  ale sama  bardzo  bym sie ucieszyła

12

Dziękuję wszystkim za pomoc juz wiem co wybrac.
Pozdrawiam

13

ja też uważam, że grawer na obrączkach a nie na zaręczynowym smile  my mamy na obrączkach po prostu nasze imiona połączone serduszkami oraz datę ślubu i to wszystko smile  na zaręczynowym chyba nawet średnio jest miejsce bo jednak zwykle pierścionek jest cieńszy a nie na tyle szeroki jak obrączki właśnie

14

Mi najbardziej podoba się 7
Brzmi uroczo

15

Jak dla mnie pierścionek to symbol, każda dziewczyna ma inny gust, jedna woli klasykę, innej podoba się ekstrawagancja i kolorowe oczka, inna w ogóle woli coś w zupełnie innym klimacie. Ale już nie wnikając w gusta i guściki - liczy się symbol, sam fakt ZARECZYN, tego że facet zadeklarował, że chce z tą dziewczyną spędzić życie. Z tego trzeba się cieszyć i tego gratulować, a nie porównywać czy kupił fajny, czy nie fajny pierścionek  Czy pierścionek ma tutaj naprawdę aż taką rangę? Czy ten kto kupił droższy i z większym oczkiem to bardziej kocha? Nie popadajmy w skrajności. Doceńmy to co NAJWAŻNIEJSZE w zaręczynach wink
Osobiście uwielbiam pierścionki z kwarcem dymnym:
https://www.marko.pl/zlote-pierscionki-z-kwarcem-dymnym
https://www.marko.pl/environment/cache/images/300_300_productGfx_136741/Zloty-pierscionek-z-kwarcem-dymnym-585-i-brylantami-Dynastia--W478-585-KD2.00-marko.webp

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Pierscionek zareczynowy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024