Sześc jestem mam pracuję zdalnie jako świeżo upieczona księgowa w średniej firmie korzystam z laptopa. Czelesto czytam różnie wiadomości i już od dawna zauważyłem problem mainowicie w aplikacji Microsoft news wiadomości nie mogę zablokować newsów z kilku nienawistnych źródeł. Nie mogę ich znaleźć w źródłach tyczy to zakladki moje wiadomości. Drugi problem uajwnia się gdy klikam na jakąkolwiek wiadomość z Newsweeka wtedy aplikacja wyłącza się. Trzeci problem występuje w zakładce moje źródła pojawiają się tam wiadomości tylko z serwisu Interia biznes i wygladaja one tak szpetnie(sam tekst) iż wyłączyłam to źródło niestety wtedy już nic się nie pojawiło
Proszę o pomoc
2 2020-01-12 10:52:29 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-01-13 00:54:48)
Hmmmm może to coś pomoże
[nieregulaminowy link]
Odnośnie wiadomości z interii. W kliencie poczty thunderbird można ustawić by wyświetlało pełną stronę html dla wiadomości, w przeciwnym razie ogranicza się tylko do tekstu. Może jest coś podobnego w tej aplikacji do wiadomości.
Jest jeszcze opcja zmiany aplikacji do wiadomości na bardziej intuicyjną...
3 2020-01-13 00:02:01 Ostatnio edytowany przez JustynaGodzisz (2020-01-13 00:27:26)
Ale jak to zrobić w microsoft news. nawet nie ma kontaktu email z Polskim oddziałem Microsoftu ? Nie chciałam Interii tylko możliwość usunięcia określonych źródeł a najbardziej zależy mi an tym by w moich wiadomościach mogłabym otworzyć Newsweeka. Dziś zresetowałam windowsa do fabrycznych ustawień z plikami na nowo zainstalowałam swoje programy nadal nie mogę otworzyć Newsweeka. Wy tez macie ten problem ?
W opcjach personalizacji są tylko kategorię tematyczne. Nie wiem jak dać zrzut. Chciałabym tylko usunąć kilka źródeł. Złudnie myślałam iż po wielu aktualizacjach będzie taka możliwość. Nie czytam, interii ze względu na masę nienawistnych komentarzy zupełny brak moderacji i niską wartość merytoryczna artykułów.
Aplikacje metro w Windows 10 to tragedia: nie działają tak jak trzeba, są natrętne i potrafią się wywalać bez konkretnego powodu mimo, że sam system ma już prawie 5 lat na karku. Dodatkowo domyślnie działają w tle przez co stale zżerają zasoby komputera.
Polecam odinstalować cały syf od M$ i skorzystać z jakiekolwiek klasycznej, pulpitowej aplikacji firmy trzeciej.
5 2020-01-13 00:38:21 Ostatnio edytowany przez JustynaGodzisz (2020-01-13 00:39:51)
Nie znam dobrej aplikacji. Dużo ludzi z niej korzysta. Ciekawe iz tylko Newsweek się wysypuje dziś sprawdziłam wszystkie inne u kolegi też się wysypuje. Nawet poprawnie chodzą takie dziwne portale jak jak weszlo , dw, photos, logo24, planeta, bizblog, gotujemy, zeberka, superhistoria, audioblog, HarpersBazaar, filarybiznesu.
Hmmmm może to coś pomoże
[nieregulaminowy link]
Odnośnie wiadomości z interii. W kliencie poczty thunderbird można ustawić by wyświetlało pełną stronę html dla wiadomości, w przeciwnym razie ogranicza się tylko do tekstu. Może jest coś podobnego w tej aplikacji do wiadomości.
Jest jeszcze opcja zmiany aplikacji do wiadomości na bardziej intuicyjną...
Jaki nieregulaminowy link? To było/jest ze strony forum pomocy microsoft.
Zaczynam powoli popadać w paranoję to jakiś spisek ktoś poleci mi porządną alternatywę ?
Jaki nieregulaminowy link? To było/jest ze strony forum pomocy microsoft.
Owszem i właśnie dlatego wklejony przez Ciebie link łamał obowiązujące na Netkobietach zasady. Zapoznając się z Regulaminem Forum wiedziałbyś, że jego punkt 11 wyraźnie stanowi:
Zgodnie z niniejszym regulaminem zabronione jest umieszczanie w postach aktywnych linków do innych stron internetowych. Wyłączeniem od tej zasady jest umieszczanie tematycznie powiązanych filmików z serwisu YouTube. Ocena zasadności filmiku leży w gestii Administratora. Użytkownik może również zamieszczać linki do stron internetowych podmiotów niekomercyjnych takich jak stowarzyszenia, fundacje, organizacje charytatywne czy do stron dedykowanych zbiórkom publicznym. (...)
Link, który wkleiłeś, w żaden sposób nie podlegał wyłączeniu od zasady, dlatego został usunięty. Jeśli coś jeszcze wymaga wyjaśnienia, zapraszam do kontaktu mailowego: olina_netkobiety@wp.pl, a równocześnie proszę o zapoznanie się z regulaminem i stosowanie do jego zapisów, co w przyszłości pozwoli na uniknięcie podobnych nieporozumień.
Z pozdrowieniami, Olinka
9 2020-01-19 04:32:21 Ostatnio edytowany przez authority (2020-01-19 04:33:55)
Po prostu rząd dogadał się z Microsoftem. Wystarczy wejść w opinię.
Czyzby trole Kaczynskiego ?! Artykuly krytyczne o rzadzie nie do przeczyta!nia
Klik na artykul krytyczny o PiS i wszystko znika ?????????
Twoje pytanie jest
Dlaczego aplikacja wyłącza się gdy chce uruchomić wiadomość z Newsweek-a???
Gdy chcę przeczytać wiadomość z Newsweek Polska aplikacja wyłącza się .Blokujecie Newsweek-a??
Nie wiem dlaczego tak się dzieje ...
Jak dotąd brak odpowiedzi...
Ponżej zamieszczam inne opinię o tej aplikacji z góry na dół bez pominięcia.
Przestańcie faworyzować prawicowo-katolickie media. Gdzie jest pluralizm ??
Na czele wszystkich ważnych wydarzeń , zawsze prym wiodą wiadomości wg kolejności: kościół, prawica i daleko gdzieś tam reszta. Polska nie jest pępkiem świata. Tyle się dzieje na całym świecie a Wy tylko jedno PiS- PO -słupki poparcia - kościół i Rydzyk, marazm, to są wiadomości typu brukowca. Chyba nie tak winne wyglądać newsy .
Możecie *** z tym gównem typu niezależna? Nie mam jej ustawionej w źródłach a ten faszystowski szmatławiec mi się ukazuje non stop.
Nie chcę widzieć wiadomości ze źródeł, których nie wybrałem !
Praktycznie wszystkie artykuły z newsweeka nie dadzą się przeczytać
Podczas kliknięcia na praktycznie dowolny news z newsweek.pl aplikacja zamyka się. Podejrzewam że zmienili coś w swoim mechanizmie paywalla i musicie poprawić aplikację żeby chociaż wprowadzenie do artykułu pokazywała, bez tego wyświetlanie newsów z newsweeka nie ma sensu.
ITD.....