Nie mam szczęścia do facetów ,co spotykam faceta to nie wychodzi albo się okazuje po jakimś czasie że to cham i pijak albo babiarz ,albo taki że tylko chce do łóżka zaciągnąć ..Mam babcię co ma 81 lat i zrobiła się na lata strasznie zgorzkniała o wszystko się czepia ,jak już ktoś nie ma założonej rodziny to jedzie po nim jak po psie i człowiek się wtedy czuje odrzutkiem albo jakby był z innej planety nie wezmę sobie pijaka brzydala żeby tylko dała mi spokój .Dużo znam dziewczyn co wzięły sobie byle jakiego brzydala grubego i żyją z nimi bo żeby mieć kogoś nie byc samemu, a ja nie chcę byle jakiego faceta nie chcę być nieszczęśliwa z facetem co jest nikim bo nie szanuje kobiet albo pije i bieda do konca życia .Są teraz takie czasy że ciężko o wartościową osobę .Te starsze pokolenie jest strasznie zgorzkniałe ,ja wiem że za ich czasów kobieta jak nie miała 23 lata rodziny to już stara panna i one takie ripostami ciętymi jadą teraz po młodych wkurza mnie takie cos .
To może następnym razem powiedz babci to, co tutaj napisałaś, czyli że wolisz być sama niż unieszczęśliwiać się tworząc związek z byle kim, byleby założyć na palec obrączkę.
Przede wszystkim jednak nie bierz tak do siebie tego, co słyszysz, bo babcia zapewne wyczuwa, że masz z tym problem i całkiem możliwe, że jeszcze bardziej się nakręca. Z drugiej strony jak najbardziej możesz wprost powiedzieć, że nie życzysz sobie komentowania swojego osobistego życia. Ona miała swoje, to mogła je sobie układać, ale Ty swoje masz zamiar przeżyć zgodnie z własnym scenariuszem. Jeśli ktoś posuwa się za daleko i Cię to dotyka, to warto postawić wyraźną granicę. Oczywiście nie musisz być przy tym niemiła, ale stanowcza na pewno.
Dla sprostowania. Tu nie chodzi o szczęście, masz takich facetów jakich sobie wybierasz. I teraz ludzie nie są inni niż dawniej. Jest tyle samo wartościowych osób, zależy gdzie ich szukasz.
Skoro nie masz tego faceta to nie masz. Wpuszczaj gadanie jednym uchem i wypuszczaj drugim, albo rozluźnij kontakt.
Dla sprostowania. Tu nie chodzi o szczęście, masz takich facetów jakich sobie wybierasz.
Słuszna uwaga. Warto przyjrzeć się temu schematowi, bo jeśli kolejne znajomości okazują się porażką, to wyraźnie masz tendencję do wybierania różnej maści toksyków - czy to mężczyzn z uzależnieniami, czy dużych chłopców. Wbrew pozorom ma to swoje wyraźne podłoże, z kolei znając mechanizm stosowanego przez Ciebie kryterium wyboru możesz je zmienić, by ryzyko kolejnych rozczarowań zmniejszyć do minimum.
polecam zignorować wszystkie takie uwagi i robić swoje ![]()