jak odzyskać mężczyznę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » jak odzyskać mężczyznę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: jak odzyskać mężczyznę

Od razu zaznaczę, że mój były chłopak to typowy samiec alfa - uparty, stanowczy I władczy ale jednocześnie kochający I sprawiający, że kobieta czuje się bezpiecznie. Byliśmy ze sobą prawie dwa lata. Zdarzały się kłótnie, wychodzenie z domu. Często były one spowodowane moim zachowaniem - bo byłam uparta, zamiast oglądać film zmywałam naczynia, zdarzyło mi się coś wrednego I przykrego powiedzieć ale za każdym razem przepraszałam za swoje zachowania. Jakieś dwa tygodnie temu spakował swoje rzeczy I powiedział, że ma dosyć i to koniec definitywnie. dwa dni później pojechałam do niego aby porozmawiać, wytłumaczyć ale powiedział, że jego dycja jest ostateczna, Kilka dni później rozmwialiśmy jeszcze przez telefon i on nadal podtrzymał sowją decyzję mówiąc, że mam nie dzownić ani nie pisać, że nie ma już do mnie żadnych uczuć ( ani pozytywnych nai negatywnych ). Od tygodnia nie mamy żadnego kontaktu a ja nadal tęsknię i wierzę, że można to naprawić. Kilka dni temu założył konto na sympatii...Jak dalej z nim postępować? czy warto jeszcze próbować...bardzo go kocham i wiem, że on także mnie kochał...czy można tak zrezygnować ze wspólnego zycia?

jest na tyle dumny I uparty, ze nigdy sam ręki nie wyciągnie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak odzyskać mężczyznę
keate12 napisał/a:

Od razu zaznaczę, że mój były chłopak to typowy samiec alfa - uparty, stanowczy I władczy ale jednocześnie kochający I sprawiający, że kobieta czuje się bezpiecznie. Byliśmy ze sobą prawie dwa lata. Zdarzały się kłótnie, wychodzenie z domu. Często były one spowodowane moim zachowaniem - bo byłam uparta, zamiast oglądać film zmywałam naczynia, zdarzyło mi się coś wrednego I przykrego powiedzieć ale za każdym razem przepraszałam za swoje zachowania. Jakieś dwa tygodnie temu spakował swoje rzeczy I powiedział, że ma dosyć i to koniec definitywnie. dwa dni później pojechałam do niego aby porozmawiać, wytłumaczyć ale powiedział, że jego dycja jest ostateczna, Kilka dni później rozmwialiśmy jeszcze przez telefon i on nadal podtrzymał sowją decyzję mówiąc, że mam nie dzownić ani nie pisać, że nie ma już do mnie żadnych uczuć ( ani pozytywnych nai negatywnych ). Od tygodnia nie mamy żadnego kontaktu a ja nadal tęsknię i wierzę, że można to naprawić. Kilka dni temu założył konto na sympatii...Jak dalej z nim postępować? czy warto jeszcze próbować...bardzo go kocham i wiem, że on także mnie kochał...czy można tak zrezygnować ze wspólnego zycia?

jest na tyle dumny I uparty, ze nigdy sam ręki nie wyciągnie

Ryzykując dokarmianie trolla... napiszę że skoro kilka razy powiedział Ci że nie chce no to znaczy że nie chce i uszanuj to. Tak, można zrezygnować ze wspólnego życia.

3

Milosc i nienawisc to uczucia. Z tego co napisalas on juz jest obojetny, a to najgorsze co moze czuc. Nic juz tego nie bedzie. RIP.

4

Nie wierzę, że facet Cię rzucił tylko dlatego, że zmywałaś naczynia zamiast oglądać film. Te przykre i wredne rzeczy musiałaś mówić tak z kilka razy dziennie skoro nie wytrzymał i poszedł.

Daj mu spokój.

5

Też myślę, że powinnaś sobie dać z nim spokój, ale nie temu jak twierdzi loka, wmawiając Ci oczywiście, że to Twoja wina i szkoda biednego chłopa, tylko z szacunku do siebie, bo to z nim coś nie halo. Po porzuceniu szukasz winy w sobie, ale z drugiej strony skoro uraziłaś jego majestat, tym ,że zmywałaś zamiast robić to co on sobie życzy, to nie wiem czy on jest taki idealny? Jeszcze ta sympatia po tygodniu od zerwania... Przemyśl jeszcze raz, czy na pewno chciałabyś być z kimś takim. Czy nie lepiej zapomnieć i iść do przodu.

6

Jeśli chcesz chociaż spróbować go odzyskać, co raczej w tym przypadku jest niemożliwe. To musisz się odciąć. Narzucając mu się tylko pogorszzysz sytuacje jeszcze mocniej, a nic nie zmienisz. Możesz tylko zaszkodzić. My porzuceni mamy inną perspektywę "jak mógł przestać kochać?". No mógł. I nie można patrzeć ze swojej perspektywy, tylko jak już to dać komuś czas. Mnie kobieta zostawiła po 7 latach związku i naciskałem mocno na początku, chciałem rozmawiać, no bo jak to tak mogła przestać kochać? I tylko pogorszyłem sytuacje.

7

Daj mu spokój. Za pół roku, możesz zaproponować kawę koleżeńską, jak miałas zalety i będzie mu ciebie brakowało to się dowiesz.

8

Odnoszę wrażenie, że cała winę za rozstanie bierzesz na siebie i to przez Twoje "złe zachowanie" były kłótnie,a on to zapewne wcielenie cnót wszelakich. Myślę, że trochę budujesz sobie piękną narrację, jaki to z niego ideał, dumny, silny, opiekuńczy- to zrozumiałe, miłość nakłada klapki na oczy. Albo to on Cię wpędził w poczucie winy, albo sama się w nie wpędzasz. Tak, czy tak, jest to zupełnie bez sensu. To zupełnie naturalne, że szukasz teraz przyczyn tego rozstania, ciężko Ci to zrozumieć i pogodzić się z tym. Ale nie szukaj na siłę winnego. Do pewnego stopnia samokrytyka jest jak najbardziej wskazana. Warto przeanalizować swoje błędy, by móc ich unikać na przyszłość. Ale zachowaj przy tym zdrowy rozsądek. Pomyśl na spokojnie, czy rzeczywiście Twój związek był taki idealny? Czy chcesz teraz uganiać za facetem, który wyraźnie powiedział, że Ciebie nie kocha? A nawet jeśli hipotetycznie udałoby Ci się go odzyskać- chciałabyś być z takim facetem, za którym trzeba biegać, potrafiłabyś mu na nowo zaufać?
Płacz, rozpaczaj, wylewaj swoje żale w poduszkę, lub tu, na forum, wkurw się na niego solidnie i wyrusz dalej. Nie zatrzymuj się w przeszłości. Podnieś głowę i przypomnij sobie o swojej dumie. Świat nie kręci się wokół jednego faceta. Zadbaj o siebie, bądź dla siebie dobra. Odetnij go od swojego życia, nie szpieguj na Sympatii, ani nigdzie indziej. To będzie tylko Cię raniło i trzymało w iluzji kontaktu z nim. Najlepiej go poblokuj, wyrzuć, lub schowaj zdjęcia, prezenty. Zrób wszystko, żeby wyprosić go ze swojego życia. Zaufaj mi, kiedyś to wszystko minie. Nie pytaj kiedy, po prostu żyj smile

9

Skoro odszedł, a nie ty go wywalilaś, ro znaczy miał dość tego co między Wami było. Były kłótnie, więc pewnie wiesz co było nie tak, pomysł, żebyś drugi raz nie straciła kogoś przez to, co słyszałaś że powinno działać inaczej. Przypuszczam że próbowałaś go zmieniac, zamiast słuchać, no ale sama to wszystko odpisałaś na początku. W dodatku jak piszesz naduzywalas słowa przepraszam. Jak dziecko. Słowo przepraszam nie rozwiązuje sytuacji. To wstęp do rozmowy o tym co dzieli. A jak się przeprosił za 100 rzeczy, to znaczy że przynajmniej 100 rzeczy was dzieliło, i te 100 rzeczy było tym o czym powinniście porozmawiać.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » jak odzyskać mężczyznę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024