Matka bylego dziewczyny inicjuje kontakt - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Matka bylego dziewczyny inicjuje kontakt

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Matka bylego dziewczyny inicjuje kontakt

Czesc,

Waszym zdaniem jaki jest cel tego zachowania?

Moja dziewczyna byla 3 lata w zwiazku, ktory rozpadl się z roznych przyczyn (glownie wypalenie i awantury) blisko 2 lata temu. Kontakt miedzy nimi i jego rodzina sie calkowicie urwał.

Ostatnio, tak przypadkowo wieczorem matka bylego zadzwonila pogadac co słychać (podobno panie mialy zawsze taki sobie kontakt, raczej formalny). Rozmowa z grubsza sie sprowadzala do (w tej kolejnosci): co słychać / masz kogos / jak praca / moj syna sie spotyka ale dziewczyna kiepska i jej nie lubie/ czemu wam nie wyszlo i co bylo zle / a obecny zwiazek to dlugi i na powaznie?

Rozmowa dla mnie dziwnej tresci, tym bardziej ze odzew nastapil po długim okresie braku kontaktów. Pomijam fakt, ze odp na te pytania to matka jej bylego moze znalezc chocby na facebooku, ktorego zreszta moja nadal trzyma w znajomych (a i pomijam wspolnych znajomych).

Mi to traci proba lapania kontaktu przez byłego, ktory wykorzystuje w tym celu matke.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Matka bylego dziewczyny inicjuje kontakt

może chciała porozmawiać i tyle. moim zdaniem telefon od matki byłego to zbyt mało informacji żeby można doszukiwać się problemów, zobaczysz czy w najbliższej przyszłości będą podobne sytuacje, np. próba kontaktu z jego strony.

3

Tego sie raczej spodziewam za niedlugo.

Bardziej mnie zainteresowala reakcja dziewczyny, ktora tym telefonem sie wystraszyla i nieodebrala. Po czym przez 1,5h lamentowala ze moze sie zabil/lezy w szpitalu / itd, nie wie o co chodzi, boi sie o niego i moze trzeba bedzie pojsc pomoc. Potem oddzwonila ze strachem w glosie.

Czy to brzmi jak jakies niepokojace zaangazowanie, tym bardziej ze regularnie lamentuje jaki to zly czlowiek byl.

4

hubertus123 napisał/a:

Bardziej mnie zainteresowala reakcja dziewczyny, ktora tym telefonem sie wystraszyla i nieodebrala. Po czym przez 1,5h lamentowala ze moze sie zabil/lezy w szpitalu / itd, nie wie o co chodzi, boi sie o niego i moze trzeba bedzie pojsc pomoc. Potem oddzwonila ze strachem w glosie.

Czy to brzmi jak jakies niepokojace zaangazowanie, tym bardziej ze regularnie lamentuje jaki to zly czlowiek byl.

tego w pierwszym poście nie było, dla mnie to duża sprzeczność - 2 lata braku kontaktu sugerowałoby obojętność, tak samo jak komentarze że był złym człowiekiem, a nagle obawa o stan zdrowia. Nie masz wpływu na jej uczucia, pozostaje o tym porozmawiać i opowiedzieć jej o swoich obawach - zobaczysz wtedy czy Twoje uczucia są dla niej ważne. Można też przemilczeć i zaczekać czy będą jakieś dalsze wydarzenia

5

Juz rozmawialismy.

Jej stanowisko, ze moze to i byl pasozyt ktory generalnie marnowal jej czas (tak przez caly nasz zwiazek slysze lamenty o tym panu regularnie, zwykle raz na tydzien), ale przeciez spedzili razem kilka lat wspolnie, wiec mimo wszystko jest wazny i tego sie nie wyprze.

W sumie to rozczulilo mnie jej stwierdzenie, ze jak lezy w szpitalu to pojdziemy razem, tylko ze poczekam w poczekalni...

6

Och, to niedoszła teściowa dziewczyny jest z gatunku tych układających życie synowi.

No nie odpowiada jej nowa dziewczyna synka i nagabuje byłą, żeby zobaczyć jakie synek ewentualnie ma szanse u niej. Postara się rozwalić związek syna a potem spiknąć go z Twoją dziewczyną. Niech ona się cieszy, że nie weszła do tej rodziny.

A byłemu dziewczyny nic nie jest. To był tylko wywiad środowiskowy, więc niech ona nie panikuje o głupoty. Zresztą chłopak ma dziewczynę i to tamta powinna się o niego troszczyć. Od tego w końcu jest. Proponowała bym zablokowanie dojrzałej koleżanki na fb żeby nie mąciła więcej w życiu Twojej dziewczyny.

7

jakby do mnie zadzwonił rodzic byłego, z którym nie mam kontaktu od lat to też bym się wystraszyła.

8

hubertus123 napisał/a:

W sumie to rozczulilo mnie jej stwierdzenie, ze jak lezy w szpitalu to pojdziemy razem, tylko ze poczekam w poczekalni...

Mnie bardziej rozczuliło, że tak gładko łykasz wszystko co ona ci mówi. Ani telefon od matki eksa, ani zachowanie twojej dziewczyny
nie można zaliczyć do zachowań z kategorii standardowych i kiedy tak się dzieje, to wiedz że coś się dzieje. Najprawdopodobniej...
Najprawdopodobniej jesteś okłamywany i to przynajmniej w dwóch kwestiach. Pierwsza to to, że ona nic do niego nie czuje,
a druga to to, że przez 2 lata nie kontaktowała się czy to z jego matką, czy to z nim bezpośrednio. Zalecałbym daleko posuniętą czujność,
a najlepiej odpalać wrotki z tego układu, bo coś tu mocno nie styka i nie daj sobie przypadkiem wmówić, że to jest normalne. Nie jest.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Matka bylego dziewczyny inicjuje kontakt

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024