Chłopak chce abym dostosowała swoją wagę pod niego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak chce abym dostosowała swoją wagę pod niego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 49 ]

1 Ostatnio edytowany przez Monika9090 (2019-03-20 15:13:57)

Temat: Chłopak chce abym dostosowała swoją wagę pod niego

Pisze tutaj poniewaz mam problem z chłopakiem. Jesteśmy ze sobą już 3 lata, mamy po 27 lat i planujemy zaręczyny. Jednak ostatnio stało się coś, przez co mam mieszane uczucia bardzo. Gdybym miała opisać Michała (imię celowo zmienione) nie jest on osobą konfliktową, jednak ma swoje humorki i foszki. Oczywiście są między nami czasem konflikty ale jakoś nie jest to dla mnie problemem. Przejdę do meritum.
Mój chłopak jest dość szczupły, ma taka budowę, prawdopodobnie genetycznie po dziadku. Ciagle mówi ze bardzo dużo je, ale nie widać efektów. Mnie się on taki podoba. Ja jestem tez szczupła, drobna, przez co wizualnie pasujemy do siebie. Jednak zauważyłam ostatnio ze lubie sobie podjeść, ćwiczę tez troszkę na siłowni i przybrałam korzystnych kształtów. Nie chodzi o to ze jestem gruba ale nie jestem tez kościotrupem. Kiedyś Michał powiedział ze podobała mu się taka dziewczyna z jego miejscowości ale była „większa” od niego i on by się zle czuł być z taka osobą- przyznałam mu racje.

Kilka dni temu spotkaliśmy się, był u mnie. Byłam głodna i zaczęłam coś zajadać. Na stole leżały tez chipsy. Taz na ileś można sobie pozwolić. Mój facet zdenerwował się i zaczął mi docinac. Powiedział żebym tyle nie jadła i starała się ograniczać bo to nie może być tak ze ja będę od niego grubsza, bo będzie to fatalnie wyglądało. Do grubej kobiety jest mi naprawdę bardzoooo daleko. Zapytałam go co by było jeżeli przytyje w ciąży? Albo zachoruje nagle i już nie będę taka fit? On zamilkł. Powiedziałam ze ja jem tyle ile chce i nie będę dostosowywała swojej wagi pod jego osobę bo on jest strasznie chudy. Do dzisiejszego dnia rozmawiamy zdawkowo, bardzo się popsuło. Jestem na niego zdenerwowana bo nie sadze aby było to w dobrej wierze. Co myślicie?

Edit: nie przeprosił mnie i strzelił focha

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-03-20 14:05:46)

Odp: Chłopak chce abym dostosowała swoją wagę pod niego
Monika9090 napisał/a:

Mój facet zdenerwował się i zaczął mi docinac. Powiedział żebym tyle nie jadła i starała się ograniczać bo to nie może być tak ze ja będę od niego grubsza, bo będzie to fatalnie wyglądało. Do grubej kobiety jest mi naprawdę bardzoooo daleko. Zapytałam go co by było jeżeli przytyje w ciąży? Albo zachoruje nagle i już nie będę taka fit? On zamilkł. Powiedziałam ze ja jem tyle ile chce i nie będę dostosowywała swojej wagi pod jego osobę bo on jest strasznie chudy. Do dzisiejszego dnia rozmawiamy zdawkowo, bardzo się popsuło. Jestem na niego zdenerwowana bo nie sadze aby było to w dobrej wierze. Co myślicie?

moim zdaniem dobrze odpowiedziałaś, nie wyobrażam sobie żeby ktoś denerwował się z powodu tego co jem, albo ile jem. powinien to zrozumieć

3 Ostatnio edytowany przez Ewelina.es (2019-03-20 14:27:42)

Ciężko cokolwiek powiedzieć bo z jednej strony przecież nie zerwiesz z nim przez to, a z drugiej ja nie wyobrażam sobie żeby facet mną tak rządził. Powiedz mu żeby przytył.

4

Czysta głupota. Mam nadzieję, że ten facet palnął tylko nieprzemyślane głupstwo, a w gruncie rzeczy tak nie myśli.

Ja bym nie chciała chuderlawego faceta.

6 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2019-03-20 14:55:59)

czekoladazfigami napisał/a:

A ja bym nie chciała takiego, co traktuje mnie jak przedmiot.
Oczywiście mam swoje preferencje dotyczące wyglądu, ale to nie jedyne i nie decydujące kryterium. Nie porzucę partnera, bo mu np. pozostały szpecące blizny po wypadku - byłabym skończoną świnią.

7

No on jest chudy ale bardziej poleciałam na jego charakter niż na wyglad. Mówił ze postara się jeść dużo więcej, niestety tego nie widać. Przynajmniej ja nie robię mu złośliwości z tego ze jest chudy

8

Monika9090 napisał/a:

Michała (imię celowo zmienione) (...) ze lubie sobie podjeść, ćwiczę tez troszkę na siłowni i przybrałam korzystnych kształtów.

Jak już mieniłaś chłopakowi imię, żeby się nie dowiedział. Czyżby netfacet? I tak się domyśli, jak ma więcej niż 1 szarą komórkę. big_smile
Ile to jest "przybranie korzystniejszych kształtów"? W końcu jesteś anonimowa, zdobądź się na trochę szczerości.

Budowanie masy mięśniowej to nie w kij dmuchał.

9

Znerx napisał/a:
Monika9090 napisał/a:

Michała (imię celowo zmienione) (...) ze lubie sobie podjeść, ćwiczę tez troszkę na siłowni i przybrałam korzystnych kształtów.

Jak już mieniłaś chłopakowi imię, żeby się nie dowiedział. Czyżby netfacet? I tak się domyśli, jak ma więcej niż 1 szarą komórkę. big_smile
Ile to jest "przybranie korzystniejszych kształtów"? W końcu jesteś anonimowa, zdobądź się na trochę szczerości.

Budowanie masy mięśniowej to nie w kij dmuchał.

Haha to nie jest żaden net facet. Zmieniłam imię bo raczej wole być anonimowa. Od dziecka byłam kruszynką, w końcu zaczęłam więcej jeść. Przy wzroście 163 cm ważę 53 kg. Podobam się sobie taka jaka jestem i uwierz mi ze nie jestem gruba. Ja rozumiem gdybym naprawdę miała nadwagę to mój facet może mieć pretensje. On jest natomiast tak chudy ze o mięśniach można zapomnieć, ja nie robię mu wyrzutów

10

Zwykły zakompleksiony dupek.

Jak ma takie wonty do siebie, że sama skóra i kości, to niech zabierze się za budowanie masy, a nie zawraca Ci gitarę, bo kształtnie wyglądasz (jesteś szczupła i zdrowa, BMI= 19.9). Może zaproś go do chodzenia z Toba na siłkę?

11

Beyondblackie napisał/a:

Zwykły zakompleksiony dupek.

Jak ma takie wonty do siebie, że sama skóra i kości, to niech zabierze się za budowanie masy, a nie zawraca Ci gitarę, bo kształtnie wyglądasz (jesteś szczupła i zdrowa, BMI= 19.9). Może zaproś go do chodzenia z Toba na siłkę?

100% racji. Koles ma kompleksy, ze wyglada jak ges wyscigowa a nie facet ale zamiast wziac sie za siebie to probuje sterowac dietą i figurą swojej dziewczyny zeby nie czuc sie przy niej calkiem jak panienka. Slabe to i dodatkowo  odbiera resztki meskosci. Wyjscia ma dwa, albo zadbac o mase i wyglad albo nabrac dystansu do swojego wygladu. Ty Autorko nic robic nie musisz, a jesli juz to zastanowic sie czy z tak plytkim facetem chcesz budowac swoje zycie. Tak jak napisalas moga sie zdarzyc rozne historie, problemy hormonalne, ciaza itp i Twoje cialo sie zmieni. Co wtedy? Rozwod? Porzucenie? A moze drwiny i odsuniecie sie od Ciebie?

12 Ostatnio edytowany przez marakujka (2019-03-20 19:03:03)

Monika9090 napisał/a:

Powiedziałam ze ja jem tyle ile chce i nie będę dostosowywała swojej wagi pod jego osobę bo on jest strasznie chudy. Do dzisiejszego dnia rozmawiamy zdawkowo, bardzo się popsuło. Jestem na niego zdenerwowana bo nie sadze aby było to w dobrej wierze. Co myślicie?

Nie wiem, to mu jeszcze skomentuj, że niech sam zadba o swoją wagę, skoro ze swoim cherlawym wyglądem może źle się czuć w twojej obecności.

Facet wyraźnie z tego specyficznego sortu ludzi... szkoda słów... A co do focha - nie odzywaj się do niego, niech sam zmądrzeje i przemyśli, a potem ... a potem można go rzucić, uzasadniając, oczywiście, że jednak za chudy dla ciebie, z nierokującym ciałem w dodatku (pewnie jakiś ektomorfik czy cuś).

W każdym razie twój niesmak po tym jest zupełnie zrozumiały.

feniks35 napisał/a:

100% racji. Koles ma kompleksy, ze wyglada jak ges wyscigowa

Tak! Monika9090, i tę gęś wpleć, niech ma za swoje! ;d

13

Przerzuca na Ciebie swoje kompleksy.
Powinniście szczerze o tym pogadać, bo takie zachowanie raczej kiepsko rokuje na przyszłość.

14 Ostatnio edytowany przez jjbp (2019-03-20 19:45:03)

Mnie by zmartwilo to milczenie gdy spytałas co jak przytyjesz w ciąży albo zachorujesz. To co kurcze on pewny nie jest co by zrobił? Rozumiem pretensje o świadome zapuszczenie się i brak jakichkolwiek chęci dbania o siebie i swoje cialo (oczywiście to tylko przykład a nie faktyczna sytuacja w której Ty jesteś Autorko, Ty masz zdrowa wage i trzymasz formę) ale kurcze w ciąży to nie da się przewidzieć ile się przytyje i na ile będzie można tą wagę kontrolować (może się zdarzyć np ciąża zagrożona w więc parę miesięcy spędzonych w łóżku). I co, on nie jest taki pewny czy wtedy też nie będzie takich tekstów strzelał?

15

Bardzo dobrze mu powiedziałaś ale tak się zastanawiam czy on nie jest zakochany wyłącznie w twoim wizerunku bo przecież prawdziwa miłość jest niezależna od wagi Moim zdaniem to chore kiedy partner mówi mi co mam jeść i w jakiej ilości To nie wróży waszemu związkowi nic dobrego Ty będziesz rezygnować z jedzenia ulubionych rzeczy żeby go zadowolić a on i tak będzie marudził że przytyłaś 2 deko Wpadniesz przez to w nerwicę nabawisz się wrzodów żołądka anemii i utracisz bezpowrotnie spokój A jeżeli faktycznie zachorujesz np na cukrzycę lub niedoczynność tarczycy i sporo przytyjesz to już nie będziesz pasowała do jego wizerunku i odejdzie od ciebie ? Poszukaj sobie faceta który będzie cię akceptował taką jaką jesteś

Monika9090 napisał/a:

No on jest chudy ale bardziej poleciałam na jego charakter niż na wyglad. Mówił ze postara się jeść dużo więcej, niestety tego nie widać. Przynajmniej ja nie robię mu złośliwości z tego ze jest chudy

No widział jaka jesteś więc to dobryzanie nie jest na miejscu. Może wygloś ze 2 takie uwagi. Niech zobaczy jakie to miłe.

17

Monika9090 napisał/a:

Zapytałam go co by było jeżeli przytyje w ciąży? Albo zachoruje nagle i już nie będę taka fit? On zamilkł. Powiedziałam ze ja jem tyle ile chce i nie będę dostosowywała swojej wagi pod jego osobę bo on jest strasznie chudy.

Bardzo dobrze mu powiedzialas i tego się trzymaj.

Zobaczyłaś też jakie koleś ma w życiu priorytety.

18

Wczoraj w tv był program o modzie ślubnej dla puszystych. Przyszła panna młoda wazyla ponad 100kg. Opowiedziała swoją historię jak to lata temu, będąc szczupłą dziewczyną i pozostając w związku właśnie z takim panem, zachorowała na bulimię. Chłopak latami wmawial jej, że zasluzy na miłość dopiero jak schudnie.
Niech to będzie dla Ciebie przestrogą.

19

Przy 163cm to jest bardzo dobra waga! Sama mam tyle samo i ważyłam 52kg. Niestety schudłam do 46kg i teraz wszystkie spodnie na mnie wiszą.. Zdecydowanie nie patrz na niego! Przez pewien czas sama ograniczałam sobie ilość spożywanego jedzenia właśnie dlatego, że mój chłopak, tak jak Twój, lubi szczupłe dziewczyny i bałam się przytyć. Niezbyt dobrze się to dla mnie skończyło. Bardzo zmniejszył mi się żołądek, czasami zapominam że trzeba jeść..

20

Monika9090 napisał/a:

Na stole leżały tez chipsy. Taz na ileś można sobie pozwolić. Mój facet zdenerwował się i zaczął mi docinac. Powiedział żebym tyle nie jadła i starała się ograniczać bo to nie może być tak ze ja będę od niego grubsza, bo będzie to fatalnie wyglądało. Do grubej kobiety jest mi naprawdę bardzoooo daleko. Zapytałam go co by było jeżeli przytyje w ciąży? Albo zachoruje nagle i już nie będę taka fit? On zamilkł. Powiedziałam ze ja jem tyle ile chce i nie będę dostosowywała swojej wagi pod jego osobę bo on jest strasznie chudy. Do dzisiejszego dnia rozmawiamy zdawkowo, bardzo się popsuło. Jestem na niego zdenerwowana bo nie sadze aby było to w dobrej wierze. Co myślicie?

Myślę, że w dzisiejszych czasach bardzo mądrych i światłych ludzi chipsy, to powód rozpadu niejednego związku.

21

Moim zdaniem, a jak widzę, to nie tylko moim, chłopak z powodu swojej własnej wagi ma zaniżone poczucie własnej wartości, które próbuje przerzucać na Ciebie, raz, że przy 'większej' partnerce jego nadmierna chudość będzie jeszcze bardziej wyeksponowana, a dwa - im Ty staniesz się mniej pewna siebie, tym jego własne samopoczucie będzie lepsze.

W sumie wybrał najbardziej prymitywną metodę leczenia własnych kompleksów, bo zamiast wziąć się za siebie wprowadzając odpowiednią dietę (dużo to nie znaczy właściwie) i ćwiczeniami budując masę mięśniową, to siedzi na tyłku i własnymi frustracjami obciąża Ciebie. To niestety nie rokuje dobrze na przyszłość, dlatego proponuję już teraz postawić wyraźną granicę i dać mu do zrozumienia, że jedyną osobą, która decyduje o własnej wadze jesteś Ty sama. Od tego co z tym zrobi, powinny zależeć kolejne decyzje.

22

Piegowata'76 napisał/a:

Oczywiście mam swoje preferencje dotyczące wyglądu, ale to nie jedyne i nie decydujące kryterium. Nie porzucę partnera, bo mu np. pozostały szpecące blizny po wypadku - byłabym skończoną świnią.

Z tym się zgadzam. Co innego gdyby chłopak zasugerował, że warto by było trochę zrzucić dla zdrowia w przypadku osoby, która ma problemy z wagą. A on się zachowuje jakby ona miała obowiązek pasować wizualnie do jego bardzo sztywnych wymagań jak powinna wyglądać dziewczyna przy jego boku, słabe.

23

Twój chłopak powinien się przede wszystkim skupić na sobie, podobnie i Ty, a dopiero potem walić takimi wymaganiami big_smile

24

Moim zdaniem fizyczność w związku jest ważna i jeśli widzimy, że partner się zmienia ''niekorzystnie'' co może skutkować między innymi problemami zdrowotnymi to warto zwrócić uwagę. Ale to nie akurat Twój przypadek jak sądzę.
Tylko w Twojej sytuacji najgorsza jest forma przekazu. Zabrakło taktu i szacunku z jego strony względem Ciebie.
Jeśli usłyszałabym taki komunikat ze strony swojej partnerki to byłby to dla mnie spore rozczarowanie(mam tu na myśli formę przekazu).

25 Ostatnio edytowany przez BulgGirl (2019-03-22 01:53:50)

Czipsy są gorsze od "glonów", śmieci, czy chemii. Zastanów się, co Ty chcesz jeść.

Nie chce kogoś, kto nie ma głowy/rozumu i wpierdziela trujące "glony".

Nie po to robi się tysiące badań naukowych itp. itd.

26

BulgGirl napisał/a:

Na moje oko to zupełnie nie ten przypadek.

27 Ostatnio edytowany przez Monika9090 (2019-03-22 13:50:59)

BulgGirl napisał/a:

Czipsy są gorsze od "glonów", śmieci, czy chemii. Zastanów się, co Ty chcesz jeść.

Nie po to robi się tysiące badań naukowych itp. itd.

Skończyłam dietetykę, obecnie pracuje przy żywności. Wiec ja wiem co jem i kiedy na co mogę sobie pozwolić.

Problem leży w czymś innym. Mój chłopak to skora i kości i kiedy coś jem to jego przelatuje strach ze będę „grubsza” i jak to będzie wyglądało. On szczupły a tu grubsza dziewczyna? Komedia

28

Moim zdaniem przestraszył się, że przytyłaś i mimo, że jesteś w dobrej formie to może uznał, że to początek i będzie gorzej dlatego zwrócił Ci uwagę żebyś tyle nie jadła.
Zastanawia mnie ile w takim razie on waży. Możliwe, że jest tak jak mówią poprzednicy - boi się że będziesz większa i będzie się czuł mniej męsko przy Tobie, ale również
możesz się stać dla niego mniej atrakcyjna. Niektórych facetów brzydzą grubsze kobiety  a innych podniecają, kwestia gustu. Radze porozmawiać i ustalić problem smile

29

aliciah napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

Z tym się zgadzam. Co innego gdyby chłopak zasugerował, że warto by było trochę zrzucić dla zdrowia w przypadku osoby, która ma problemy z wagą. A on się zachowuje jakby ona miała obowiązek pasować wizualnie do jego bardzo sztywnych wymagań jak powinna wyglądać dziewczyna przy jego boku, słabe.

Odniosłam to samo wrażenie. Jakby dziewczyna była samochodem, który ma spełniać jakieś wymagania komfortu, albo innym gadżetem pasującym wizualnie, bądź nie, do jego wizerunku. To nie jest troska o nią i jej zdrowie.

Inna kwestia.
Wybieramy na partnerów raczej osoby, które nam się podobają (albo posiadające jakieś tam niedoskonałości, które jednakowoż akceptujemy i postanawiamy ignorować z uwagi na ważność innych cech, które ta osoba również ma) - a nie takie, które dopiero mamy zamiar zmieniać i kształtować wedle własnego widzimisię, a kiedy to się już uda, to partner ewentualnie zasłuży na nasze uczucia czy akceptację. Jeśli jest inaczej, to ktoś ma poważny problem z sobą, co gwarantuje również problemy jego potencjalnego partnera, spadek samooceny i może w efekcie depresję.

30

Niby 27 lat, a idiota.

31

Facet do odstrzału, niestety.

32

Tak związki wyglądają, tez masz jakieś oczekiwania wobec niego i jak przestanie je spełniać to odejdziesz.

33

Bzdura, tak związki nie wyglądają wg mnie

34 Ostatnio edytowany przez Monika9090 (2019-03-23 19:46:03)

Burzowy napisał/a:

Tak związki wyglądają, tez masz jakieś oczekiwania wobec niego i jak przestanie je spełniać to odejdziesz.

Nie zgadzam się. Owszem mój facet jest szczupły nawet bardzo, dla kogoś z boku nie wyglądałoby to za najlepiej. Ja takiego akceptuje. To mój wybór. Nie odejde od kogoś bo ktoś nie spełnia nagle moich oczekiwań. Mój chłopak również chce żebym była kościotrupem tak jak on. Kontroluje bardzo moja wagę mimo ze jestem naprawdę szczupła osobą

35

Monika9090 napisał/a:

Kontroluje bardzo moja wagę mimo ze jestem naprawdę szczupła osobą

A co będzie, jak zajdziesz w ciążę? Rzuci Cię czy też będziesz zmuszona wysłuchiwać, jaka jesteś gruba? A jak nie daj Boże, nie schudniesz od razu po porodzie (tak, tak, to jest całkiem normalna sprawa)?

Na Twoim miejscu zastanowiłabym się poważnie nad tym związkiem.

36

Ano nie tylko o wygląd chodzi. Tak jest w związkach i nie da się tego zmienić, można udawać, ze jest inaczej. Oczywiście rozumiem Twój problem, bo nie chcesz się zmieniać. Ludzie robią dziś sobie duzo gorsze rzeczy. Jeżeli możesz sobie z tym poradzić, to proponuje podzialac odpowiednim bodźcem na niezbyt swiadomego swojego czynu samca. Powiedz mu, ze podobasz się sobie o wiele bardziej w tym momencie i zaczęłas tez zbierać więcej komplementów od innych facetów. I niech się określi, czy on tez to akceptuje, czy nie.

PS Wspominasz ciągle jego wagę, możesz mówić, ze nie, ale jest to ewidentnie problem dla Ciebie, także uważaj żeby się we własnym sosie nie ugotować.

37 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-23 20:02:16)

Burzowy napisał/a:

Oczywiście rozumiem Twój problem, bo nie chcesz się zmieniać.

A w czym ona ma się zmieniać? Przecież jest szczupła, a koleś tylko gada na wszelki wypadek.

38 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-03-23 20:10:00)

Monika9090 napisał/a:

Kontroluje bardzo moja wagę mimo ze jestem naprawdę szczupła osobą

moim zdaniem zbyt duża presja, to Twój wybór jak wyglądasz, a na wagę nie zawsze ma się wpływ. popieram to "Na Twoim miejscu zastanowiłabym się poważnie nad tym związkiem"

39

Zawsze trzeba brać pod uwagę, że życie lubi nam płatać figle i niestety nie na wszystko mamy wpływ - można zachorować, mieć wypadek, a poza tym po prostu starzejemy się i pewne mechanizmy działają inaczej niż do tej pory. Ja jestem szczupła, ale mam pewność, że jeśli przybędzie mi kilka nadprogramowych kilogramów, to mój związek się z tego powodu nie rozpadnie. Zresztą jakieś wahania gdzieś po drodze już się pojawiały - tak w jedną, jak i drugą stronę i jeśli w ogóle, to był to ewentualnie mój dyskomfort, bo dla męża nigdy nie miało znaczenia. Fizyczność jest ważna, ale fizyczność to nie tylko określona waga, zresztą tutaj mieszcząca się w ściśle wytyczonych, bardzo wąskich ramach.

40 Ostatnio edytowany przez Monika9090 (2019-03-23 21:10:19)

Powiem Wam tak, waga mojego faceta mi nigdy nie przeszkadzała, próbowałam sama namówić go na chodzenie na siłownie. On twiedzi ze jest to sprawa genetyczna i co by nie robił on zawsze bedzie takim szczypiorkiem wagi piórkowej. Ok. Na samym początku znajomosci On bardzo często opowiadał mi o tym ze kiedyś poznał taka dziewczynę, albo podobała mu się koleżanka z jego miejscowości, jak pytałam czemu nic nie wyszło to on odpowiadał ze głównie chodzi tu o gabaryty. Dziewczyny były „zbudowane” gdzie dla innego faceta byłyby w sam raz, on jak twierdził bardzo by się zle czuł idąc ulica z kobieta „grubszą od siebie”

Według tego żeby mieć „przewagę” w takim razie powinien brać się za anorektyczkę.
Po sytuacji opisanej tu w poście między nami się dalej układa w porządku, chociaż nie ukrywam ze zapaliła mi się lampka ostrzegawcza

Żeby być obiektywna faktycznie nie wyobrażam sobie przy nim kobiety wysokiej, przy kości, rzecz jasna z punku wizualnego

41 Ostatnio edytowany przez CatLady (2019-03-23 21:16:43)

Burzowy napisał/a:

Ano nie tylko o wygląd chodzi. Tak jest w związkach i nie da się tego zmienić, można udawać, ze jest inaczej. Oczywiście rozumiem Twój problem, bo nie chcesz się zmieniać. Ludzie robią dziś sobie duzo gorsze rzeczy. Jeżeli możesz sobie z tym poradzić, to proponuje podzialac odpowiednim bodźcem na niezbyt swiadomego swojego czynu samca. Powiedz mu, ze podobasz się sobie o wiele bardziej w tym momencie i zaczęłas tez zbierać więcej komplementów od innych facetów. I niech się określi, czy on tez to akceptuje, czy nie.

PS Wspominasz ciągle jego wagę, możesz mówić, ze nie, ale jest to ewidentnie problem dla Ciebie, także uważaj żeby się we własnym sosie nie ugotować.

Burzowy, masz jakieś dziwne postrzeganie problemu autorki i związków w ogóle.

Gdyby ona się spasła, to facet miałby rację, że mu się nie podoba, bo wiązał się ze szczupła. Ale autorka wygląda dobrze, pisze, ze nabrała wręcz ładnych kształtów. Problemem nie jest tu zmiana w autorce i niespełnianie oczekiwań tylko w kompleksach jej faceta. Sam wygląda jak gęś wyścigowa, a autorka zaczęła wyglądać ładnie i zdrowo i przestała sie podobać, bo nagle na jej tle on wygląda jakby miał raka.

To on powinien zmienić podejście.

I zwiazki wcale tak nie działają, że jak przestał partner spełniać oczekiwania to się go zostawia - chyba, że mówiąc oczekiwania, masz na myśli poważne problemy typu partner ze spokojnego człowieka zmienił się w agresora i zaczął pić, to wtedy się odchodzi, ale nie dlago, że ktoś lekko przytył i lubi sobie zjeść czipsy i drugie tego zaakceptować nie może.

Zgadzam się, że powinna go poinformować, ze ona się sobie podoba i albo jemu też, albo niech spada na drzewo.

Ten związek moim zdaniem nie wróży - co będzie jak ona w ciążę zajdzie albo zachoruje i przestanie tak ładnie wyglądać. Facet straci ładny gadżet, ozdobę? Do tego sprowadził dziewczynę? On jeszcze nie dojrzał i ma zbyt wiele kompleksów, by być w związku.

Monika9090 napisał/a:

Żeby być obiektywna faktycznie nie wyobrażam sobie przy nim kobiety wysokiej, przy kości, rzecz jasna z punku wizualnego

Ludzie nie muszą się dobierać na zasadzie podobieństw wizualnych. Grube laski mogą wiązać się z chudymi facetami i odwrotnie. Zacytowane zdanie pokazuje, że masz nieco podobne podejście do swojego faceta.

42

Mój facet generalnie ma coś na punkcie „jak to będzie wyglądało”
Kiedyś na ulicy minęła nas para - szczupły facet i nieco krąglejszych kształtów dziewczyna, on to skomentował „ojejuuu czym to obracać? Widłami?”

43

Monika9090 napisał/a:

Powiem Wam tak, waga mojego faceta mi nigdy nie przeszkadzała, próbowałam sama namówić go na chodzenie na siłownie. On twiedzi ze jest to sprawa genetyczna i co by nie robił on zawsze bedzie takim szczypiorkiem wagi piórkowej. Ok. Na samym początku znajomosci On bardzo często opowiadał mi o tym ze kiedyś poznał taka dziewczynę, albo podobała mu się koleżanka z jego miejscowości, jak pytałam czemu nic nie wyszło to on odpowiadał ze głównie chodzi tu o gabaryty. Dziewczyny były „zbudowane” gdzie dla innego faceta byłyby w sam raz, on jak twierdził bardzo by się zle czuł idąc ulica z kobieta „grubszą od siebie”

Według tego żeby mieć „przewagę” w takim razie powinien brać się za anorektyczkę.
Po sytuacji opisanej tu w poście między nami się dalej układa w porządku, chociaż nie ukrywam ze zapaliła mi się lampka ostrzegawcza

Skoro nie lubi "większych" kobiet, to po co z nimi zaczyna?
To po pierwsze, a po drugie - jak już napisała Olinka, wszystko może się zdarzyć i dzisiejsza szczupła laska za kilka lat może wyglądać inaczej. I co wtedy? Na nowy model?
Dodajmy, że i pan może się z biegiem lat zmienić.

44

Monika9090 napisał/a:

Mój facet generalnie ma coś na punkcie „jak to będzie wyglądało”
Kiedyś na ulicy minęła nas para - szczupły facet i nieco krąglejszych kształtów dziewczyna, on to skomentował „ojejuuu czym to obracać? Widłami?”

Żenujący facet - i to z wielu różnych powodów.

45

Tylko, ze autorka przytyła już będąc w związku i nigdzie nie jest powiedziane, że musi mu się bardziej podobać, bo podoba się sobie. Kompleksy i te sprawy determinują gust u każdego. Większe laski boją się mniejszych kolesi, bo przy nich czują się niekobieco. Autorka nie akceptuje, ale toleruje wygląd swojego faceta. Namawiała go m.in na siłownię tak jak on namawia ją by schudła. Robią sobie to samo. Zaskoczę Was wszystkich, możecie krzyczeć, ale jestem pewien swego. Mianowicie tutaj problem jest zawoalowany. Autorka pochodziła na siłownię, pojawiło się zainteresowanie innych samców i ona szuka pretekstu by odejść. To jest właśnie to niespełnianie wymogów. On nie poszedł budować super ciała na siłkę, więc ona odejdzie. Tak właśnie wyglądają związki, pozdrawiam.

46

Burzowy napisał/a:

Tylko, ze autorka przytyła już będąc w związku

A gdzie to wyczytałeś, pozdrawiam?

47

Burzowy napisał/a:

Tylko, ze autorka przytyła już będąc w związku i nigdzie nie jest powiedziane, że musi mu się bardziej podobać, bo podoba się sobie. Kompleksy i te sprawy determinują gust u każdego. Większe laski boją się mniejszych kolesi, bo przy nich czują się niekobieco. Autorka nie akceptuje, ale toleruje wygląd swojego faceta. Namawiała go m.in na siłownię tak jak on namawia ją by schudła. Robią sobie to samo. Zaskoczę Was wszystkich, możecie krzyczeć, ale jestem pewien swego. Mianowicie tutaj problem jest zawoalowany. Autorka pochodziła na siłownię, pojawiło się zainteresowanie innych samców i ona szuka pretekstu by odejść. To jest właśnie to niespełnianie wymogów. On nie poszedł budować super ciała na siłkę, więc ona odejdzie. Tak właśnie wyglądają związki, pozdrawiam.

Ależ jakie zainteresowanie „innych samców” jak ja na siłowni byłam kilka razy na krzyż i to zazwyczaj sama na sali big_smile
Kolejna sprawa to jest taka ze NIGDY nie przyszło mi do głowy zostawić mojego faceta, zaraz mamy zamiar się zaręczyć i to nie jest żaden pretekst.
To ze przytyłam 2 kg nie oznacza ze jestem gruba, jestem dalej „kruszynką” ale nie będę wstawiała tu swoich zdjęc aby to udowodnić.

48 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-03-23 22:40:01)

Ja jestem tez szczupła, drobna, przez co wizualnie pasujemy do siebie. Jednak zauważyłam ostatnio ze lubie sobie podjeść, ćwiczę tez troszkę na siłowni i przybrałam korzystnych kształtów. Nie chodzi o to ze jestem gruba ale nie jestem tez kościotrupem.

Szczupła + drobna - > Nagle lubi podjeść, przybrała korzystne/kobiece kształty - > Nie jest gruba, ale nie jest kościotrupem.

@Monika9090 Spoko, wierzyłem generalnie dopóki nie pokazałaś, że wygląd Twojego faceta Ci jednak nie do końca pasuje i próbowałaś na niego wpłynąć tongue. No obym się mylił, ale skończy się "zakochałam się nagle w innym', czy czymś takim jak dla mnie.

49 Ostatnio edytowany przez koni (2019-03-24 13:40:06)

Zgadzam się z Burzowym. Autorka cały czas pisze, że ona jest drobna i "kruszynka" i ma odpowiednią wagę w przeciwieństwie do faceta. W każdym poście jest informacja, że on jest zbyt chudy. Niby dba o siebie i chodzi na siłkę, a teraz okazuje się, że na siłce byla raptem tylko kilka razy. Może chłopak martwi się jednak o jej zdrowie i formę, skoro widział jak objada się chipsami. Oczywiste też jest, że każdy ma jakieś preferencje co do wyglądu. Jednemu podobają się szczypiorki, a innemu grubsze osoby. Z chłopaka bym demona nie robiła, bo to przesada. Może źle się wyraził i coś innego miał na myśli. Co nie zmienia faktu, że jak autorka przytyje to będzie dla niego mniej atrakcyjna i tyle. A ciąża i choroba to zupelnie inny temat. To że autorka się sobie teraz podoba, bo ma kobiece kształty, nie oznacza że musi się też podobać akurat temu chłopakowi. Sama chciała go na siłownie ciągnąć i powinien więcej jeść, bo niby za chudy. Oboje siebie warci.
A tak na marginesie, to jestem wyższa od autorki, ważę nieco mniej od niej i chciałabym jednak troche zgubić w kilku miejscach, żeby czuć się i wyglądać lepiej więc waga to nie wszystko.

Posty [ 49 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak chce abym dostosowała swoją wagę pod niego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024