Zdradziła mnie i zabawiła się moimi uczuciami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdradziła mnie i zabawiła się moimi uczuciami

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

1

Temat: Zdradziła mnie i zabawiła się moimi uczuciami

Dzień Dobry.
Moja była juz dziewczyna nie dość, że mnie zdradziła to jeszcze w niesamowicie perfidny sposób zabawiła się moimi uczuciami. Ale od początku.
Z X byliśmy razem 4,5 roku. Na początku wiadomo - motylki, fascynacja itp.Gdy ten czas już minął nadal wszystko było w porządku. Widywaliśmy się bardzo często. X pochodziła z dośc
cięzkiej rodziny. Ja zawsze byłem dla niej bardzo pomocny. Można powiedzieć że byłem na każde zawołanie. Wiadomo jak to w związku. Czasem sie pokłóciliśmy jednak zawsze gdy kładlismy
się spać byliśmy już pogodzeni.Pewnego dnia dostałem niesamowity cios - X powiedziała mi że ostatnio weszła na jakiś czat i tam poznała chłopaka z którym pisała dość dwuznaczne rzeczy. Byłem bardzo
zły i rozczarowany. Prosiła o wybaczenie, mówiła że to się nigdy więcej nie powtórzy. Zawsze obiecaliśmy sobie, że będziemy razem co by się nie działo i, że zawsze będziemy o siebie walczyć.
Postanowiłem dać jej szanse. Mimo to po tym incydencie moje uczucie do niej jakby zmalało. Szczerze zacząłem się nawet zastanawiać czy to to. Po jakimś czasie gdy sytuacja się uspokoiła wszystko wróciło do normy.
Spotykaliśmy się, śmieliśmy się razem. Było OK. X nigdy nie była osobą która lubiła różne rozrywki. Nie powiem dość często chodziliśmy na randki ale w pewnym momencie zaczęło mi brakować
wyjśc hmm nazwijmy je rozrywkowych :  na kręgle na basen itp. Postanowiłem pogadać z nią o tym. Usłyszałem że ona nic z takich rzeczy nie lubi i nie potrzebuje tego.
Nie powiem zaczęło mi to przeszkadzać. Postanowiłem, że nie będe inicjował żadnych wyjśc. Chciałem poczekać aż ona w końcu da cos od siebie. Niestety doczekałem sie chyba tylko raz.
X w niedalekim czasie miała wyjeżdżać za granicę do pracy. Ja byłem zdecydowany zakończyć ten związek ponieważ wszystko w niej mnie irytowało. Nie chciałem już siedziec w domu.
Jednak po głębszych przemyśleniach postanowiłem, że gdy wróci porozmawiam z nią jeszcze raz, że zerwanie to najłatwiejsze co może być i że lepiej o to powalczyć. Podczas jej wyjazdy nasz kontakt był słaby. Owsze rozmawialiśmy
i pisaliśmy ale to już nie to co kiedyś. Szczerze ? nawet mi tego nie brakowało. Tęskniłem za nią i czekałem aż wróci ale nie było to mocno intensywne. Na ok 3 tyg
przed jej przyjazdem X oznajmiła mi, że poznała tam kogoś. Powiedziała, że coś do niego poczuła i nie wie jak to możliwe bo marzyła o ślubie ze mną. Byłem wściekły. Ona oznajmiła mi że nie wie co ma
zrobić jednak po czasie zdecydowała że chce walczyc o to co między nami i, że skończy z tamtym. Wróciła, prosiła o to żebym dał jej szanse że ona cce to naprawić, że bardzo żałuje.
Niestety byłem naiwny. Postanowiłem spróbować. Nasza walka trwała ok 2 tygodnie. Później obaczyłem, że ona tak na prawde nie jest pewna. Postanowiłem zerwać. Przez 2 tyg po zerwaniu ona pisała
do mnie, że to sie nie może tak skończyć ale i że ona myśli o tamtym. Nie odpisywałem nic. Gdy napisała czy jest ejszcze dla nas jakaś szansa zacząłem żyć nadzieją, że może to jeszcze jakoś poukładamy.
Odpowiedziałem że nie wiem i dlaczego pyta oraz co ona o tym sądzi. Powiedziała, że pyta bo jest ciekawa a jej zdaniem to koniec. Od tamtej pory nie mamy żadnego kontaktu.
Wiem, że po tym co zrobiła nie powinna dostać szansy, jednak zabrakło mi odwagi by to skończyć. Być może bałem się być sam . Teraz wiem, że ona jest z tamtym gościem a ja zostałem sam.
Moja podświadomość idealizuje ją. Staram się ztym walczyć i myśle sobie : durniu przecież cię zdradziła. To jednak pomaga tylko na pewien czas. Później wszystkie głupie myśli wracają.
Nic mi się nie chce. Nie wiem jak zacząć żyć teraźniejszością a nie tym co było. Prosze o jakieś mądre porady co zrobic żeby było lepiej. Pozdrawia

Zobacz podobne tematy :
Odp: Zdradziła mnie i zabawiła się moimi uczuciami

Hmmm, czyli nie pasowała do Ciebie zupełnie, męczyłeś się, byłeś zdecydowany, żeby się rozstać, ale nie zerwałeś, a gdy wyjechała to Ci jej nie brakowało?

Zdrada boli zawsze i będzie boleć. Ale wydaje mi się, że i tak by nic z tego nie wyszło, bo nie pasujecie do siebie co słusznie wcześniej zauważyłeś. Może ona znajdzie kogoś z kim będzie mogła codziennie siedzieć w domu, a Ty kogoś z kim będziesz wychodził i się dobrze bawił.

3 Ostatnio edytowany przez qwest (2018-11-29 00:59:58)

Bylem zdecydowany tak ale wiedziałem ze jak to zrobię to bardzo ja skrzywdzęi , zd mogę później tego żałować bo tak na prawdę nie wiedziałem jak to będzie bez niej  . Wolałem porozmawiać i próbować to wszystko posklejać po przecież do pewnego momentu było OK . A ona wybrała rozwiązanie najprostsze dla niej . Brakowało mi jej oczywiście ale moja tęsknota do niej nie była jakaś silna . Nasze rozmowy polegały na tym : cześć co tam .. wiedziałem ze nie jest najlepiej ale chcialem spróbować to naprawić jak wróci . Ale się spoźniłem . I teraz czuje pustkę i jej brak

4 Ostatnio edytowany przez Jazzmine (2018-11-29 02:45:51)

Zaczynasz po prostu etap tęsknoty. Daj sobie czas, on zrobi swoje. Postaraj sie jej nie idealizować i cały czas pamiętaj o tym, ze nie pasowaliscie do siebie i tak właściwie to chciałeś to zakończyć duzo wcześniej.
To normalne, ze zdrada boli. „To podstępne zabójstwo partnera bez sądu, wyroku i mozliwosci obrony.” Masz prawo zle sie czuć i nie gan siebie za to. Tylko nie trwaj w tym stanie tez za długo, niech te emocje sie zmieniają, pozwalaj im na to.

5

qwest napisał/a:

Nasze rozmowy polegały na tym : cześć co tam .. wiedziałem ze nie jest najlepiej ale chcialem spróbować to naprawić jak wróci . Ale się spoźniłem . I teraz czuje pustkę i jej brak

Podczas waszych suchych rozmów, jej drugi związek kwitł w najlepsze, a Ty piszesz o swoim spóźnieniu. Odleciałeś z rzeczywistości. Prawda jest taka, że ona już od tych rozmów na czacie szukała drugiej gałęzi. A wszystkie zagrywki służyły tylko do przetrzymania Ciebie, aby upewnić się, że przeskoczenie na innego faceta jest już pewne.
Nie ma co małpki żałować, ktoś inny teraz albo za jakiś czas będzie przechodził z nią, co Ty teraz przeszedłeś.

6

balin napisał/a:
qwest napisał/a:

Nasze rozmowy polegały na tym : cześć co tam .. wiedziałem ze nie jest najlepiej ale chcialem spróbować to naprawić jak wróci . Ale się spoźniłem . I teraz czuje pustkę i jej brak

Podczas waszych suchych rozmów, jej drugi związek kwitł w najlepsze, a Ty piszesz o swoim spóźnieniu. Odleciałeś z rzeczywistości. Prawda jest taka, że ona już od tych rozmów na czacie szukała drugiej gałęzi. A wszystkie zagrywki służyły tylko do przetrzymania Ciebie, aby upewnić się, że przeskoczenie na innego faceta jest już pewne.
Nie ma co małpki żałować, ktoś inny teraz albo za jakiś czas będzie przechodził z nią, co Ty teraz przeszedłeś.

W takim razie po co po powrocie chciała to naprawiać? Przez to mam taki mętlik w głowie że nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić ?
Gdzie ja miałem oczy. Nie widziałem bądź nie chciałem chyba widzieć niektórych rzeczy. Może dlatego że bałem się być sam.

7

qwest napisał/a:

Dzień Dobry.
Podczas jej wyjazdy nasz kontakt był słaby. Owsze rozmawialiśmy
i pisaliśmy ale to już nie to co kiedyś. Szczerze ? nawet mi tego nie brakowało. Tęskniłem za nią i czekałem aż wróci ale nie było to mocno intensywne.

Już abstrahując od jej zdrady - zobacz, przecież Tobie też na niej nie zależy. Wypaliło się. Po co usilnie starasz się reanimować trupa?

8 Ostatnio edytowany przez DoswiadczonyDaro (2018-11-29 14:06:08)

Najtrudniej chyba stanąć w sytuacji twarzą przed samym sobą. Zrozumienie jak naprawdę wyglądał ten związek i że dalej były proste konsekwencje tego. A ty chcesz jednocześnie dwóch rzeczy:

Związek idealny i Zdrada dziewczyny

kiedy było tak:

związek rozpadający się i znalezienie kogoś innego

Problem jest w tym, ze nie dokonując tej analizy będziesz w przyszłości tkwił w błędnych przeświadczeniach nie widząc jaki naprawdę charakter ma twój związek i co z tego wynika albo co z tym trzeba zrobić.

A zachowanie dziewczyny można tłumaczyć tym, że nie trafiła ona tam na to co powinna, ale z Tobą również nie.

Prawdziwym powodem tego wszystkiego jest to, że macie zupełnie błędny obraz tego jak związek i miłość powinny wyglądać. To są dysfukcje, które pochodzą z rodzinnego domu, gdzie nie było przykładu miłości i udanego życia. Potem dzieci powielają te schematy.

9

DoswiadczonyDaro napisał/a:

Najtrudniej chyba stanąć w sytuacji twarzą przed samym sobą. Zrozumienie jak naprawdę wyglądał ten związek i że dalej były proste konsekwencje tego. A ty chcesz jednocześnie dwóch rzeczy:

Związek idealny i Zdrada dziewczyny

kiedy było tak:

związek rozpadający się i znalezienie kogoś innego

Problem jest w tym, ze nie dokonując tej analizy będziesz w przyszłości tkwił w błędnych przeświadczeniach nie widząc jaki naprawdę charakter ma twój związek i co z tego wynika albo co z tym trzeba zrobić.

A zachowanie dziewczyny można tłumaczyć tym, że nie trafiła ona tam na to co powinna, ale z Tobą również nie.

Prawdziwym powodem tego wszystkiego jest to, że macie zupełnie błędny obraz tego jak związek i miłość powinny wyglądać. To są dysfukcje, które pochodzą z rodzinnego domu, gdzie nie było przykładu miłości i udanego życia. Potem dzieci powielają te schematy.

Nie nie jest trudno powiedzieć sobie jak wyglądał ten związek. jednak nie było tak od początku. Wcześniej wszystko wydawało się być ok.Sorry ale wydaje mi się, że jednak zdrady nie można niczym tłumaczyć.

10

I nie nie chce już z nią być. Po prostu przytłacza mnie sposób w jaki to wszystko sie wydarzyło oraz to że jej już przy mnie nie ma mimo że wiem że jakby przyszła to bym jej nie wybaczył

11

Cyngli napisał/a:
qwest napisał/a:

Dzień Dobry.
Podczas jej wyjazdy nasz kontakt był słaby. Owsze rozmawialiśmy
i pisaliśmy ale to już nie to co kiedyś. Szczerze ? nawet mi tego nie brakowało. Tęskniłem za nią i czekałem aż wróci ale nie było to mocno intensywne.

Już abstrahując od jej zdrady - zobacz, przecież Tobie też na niej nie zależy. Wypaliło się. Po co usilnie starasz się reanimować trupa?

Nie staram się reanimować. Po prostu sam już nie wiem co czuje. Raz mam to wszystko gdzieś i wydaje mi się że moja żałoba po tym wszystkim minęła a za chwile wszystko do mnie wraca - wszystkie wspomnienia i fajne chwile których też trochę było

12 Ostatnio edytowany przez kobieta2018 (2018-11-29 23:13:51)

Nie staram się reanimować. Po prostu sam już nie wiem co czuje. Raz mam to wszystko gdzieś i wydaje mi się że moja żałoba po tym wszystkim minęła a za chwile wszystko do mnie wraca - wszystkie wspomnienia i fajne chwile których też trochę było

Mam podobnie.Jestem kobieta, ktora chce zostawic faceta a nie umie, to umieranie i odradzanie bez konca, wykancza psychicznie, kiedy mowie ze to juz koniec, poniewaz nie czuje sie dobrze w tej relacji,  kiedy probuje zakonczyc, on zaczyna sie starac, a to ze mam do niego slabosc i czuje cos do niego ,sprawia ze znowu miekne, potem on stygnie, zwiazek staje sie suchy, cichy, opowiadam co czuje, a on zaczyna sie starac, odzywaja jego uczucia, mysle ze jesli czlowiek nie podejmie radykalnych srodkow, nie podejmie ostatecznej decyzji kosztem smutku i urazu w sercu(ktory minie, z czasem ale minie) bedzie sie wykanczal coraz bardziej, reanimowal tzw trupa- jak wyzej ktos napisal, az w koncu sam padnie na polu walki , zakoczy sie depresja albo choroba psychiczna.
Ostatnio czulam taki wielki smutek, bo wiedzialam ze to juz koniec ,podjelam decyzje,ze nie chce wiecej, jesli tego nie zakoncze to nie uloze sobie normalnie zycia, a przeciez stac mnie na to.
Mialam mega smutek, brak motywacji do dzialania, robienia czegokolwiek, wszyscy i wszystko mnie koszmarnie irytowalo...ja...taka pelna energii i optymizmu kobieta...nie poznawalam siebie, i wtedy on napisal,"kocham i nie umiem tego zakonczyc", odzyskalam humor, jakby mi ktos baterie zamontowal!
To juz jakies uzaleznienie, i im dluzej sie bedzie to ciagnac, tym gorzej, w chwili obecnej martwie sie o siebie...
Ty masz latwiej, bo miedzy wami jest koniec, WYKORZYSTAJ TO, bo w zwiazku albo sie uklada, albo sie jakos tam uklada i sie zyje razem, albo sie nie uklada i trzeba to zakonczyc.
Miej na uwadze to, ze ona byc moze bedzie chciala wrocic, ale uwierz mi, ze to nie jest dobrze...bo miedzy wami nie jest tak jak powinno byc w zwiazku.

13

kobieta2018 napisał/a:

Mam podobnie.Jestem kobieta, ktora chce zostawic faceta a nie umie, to umieranie i odradzanie bez konca, wykancza psychicznie, kiedy mowie ze to juz koniec, poniewaz nie czuje sie dobrze w tej relacji,  kiedy probuje zakonczyc, on zaczyna sie starac, a to ze mam do niego slabosc i czuje cos do niego ,sprawia ze znowu miekne, potem on stygnie, zwiazek staje sie suchy, cichy, opowiadam co czuje, a on zaczyna sie starac, odzywaja jego uczucia, mysle ze jesli czlowiek nie podejmie radykalnych srodkow, nie podejmie ostatecznej decyzji kosztem smutku i urazu w sercu(ktory minie, z czasem ale minie) bedzie sie wykanczal coraz bardziej, reanimowal tzw trupa- jak wyzej ktos napisal, az w koncu sam padnie na polu walki , zakoczy sie depresja albo choroba psychiczna.
Ostatnio czulam taki wielki smutek, bo wiedzialam ze to juz koniec ,podjelam decyzje,ze nie chce wiecej, jesli tego nie zakoncze to nie uloze sobie normalnie zycia, a przeciez stac mnie na to.
Mialam mega smutek, brak motywacji do dzialania, robienia czegokolwiek, wszyscy i wszystko mnie koszmarnie irytowalo...ja...taka pelna energii i optymizmu kobieta...nie poznawalam siebie, i wtedy on napisal,"kocham i nie umiem tego zakonczyc", odzyskalam humor, jakby mi ktos baterie zamontowal!
To juz jakies uzaleznienie, i im dluzej sie bedzie to ciagnac, tym gorzej, w chwili obecnej martwie sie o siebie...
Ty masz latwiej, bo miedzy wami jest koniec, WYKORZYSTAJ TO, bo w zwiazku albo sie uklada, albo sie jakos tam uklada i sie zyje razem, albo sie nie uklada i trzeba to zakonczyc.
Miej na uwadze to, ze ona byc moze bedzie chciala wrocic, ale uwierz mi, ze to nie jest dobrze...bo miedzy wami nie jest tak jak powinno byc w zwiazku.

Ja nie umiałem tego zakończyć i zostałem za to ukarany bo mnie zdradziła i skończyło się to w strasznie perfidny sposób . Myślisz ze będzie chciała wrócić ? Hm możliwe i możliwe ze po cichu na to liczę ale wiem ze to nie będzie miało najmniejszego sensu dlatego jej na to nie pozwole

14

Myślisz że jest możliwe, że będzie chciała wrócić ? Przeciez jest teraz z tamtym wię po co miałaby to robić ?

15

Ale po co ona ma chcieć wrócić? Żebyś mógł ją odrzucić i podpompować swoją samoocenę?
Już wcześniej Cyngli to dobrze napisała, Tobie na niej nie zależy w gruncie rzeczy, dlatego przestań się katować. Fakt, "brzydko" wyszło. Zdradzać nie powinna. Ale to już i tak było skazane na porażkę.

qwest napisał/a:

Dzień Dobry.
Nie powiem zaczęło mi to przeszkadzać. Postanowiłem, że nie będe inicjował żadnych wyjśc. Chciałem poczekać aż ona w końcu da cos od siebie. Niestety doczekałem sie chyba tylko raz.
X w niedalekim czasie miała wyjeżdżać za granicę do pracy. Ja byłem zdecydowany zakończyć ten związek ponieważ wszystko w niej mnie irytowało. Nie chciałem już siedziec w domu.

Nie rozumiem, o co chodzi.....  że to ty miałeś zerwać a nie ona????
Takie spojrzenie psa ogrodnika?

17

nie teskniles za nia juz tak jak kiedys, kiedy wyjechala, ona to pewnie czula, zabawne, byc moze to jak u mnie, kiedy juz jestesmy pewni siebie, cos staje sie monotonne, nudne, sprawia niepokoj, a kiedy osoba sie odsuwa, zaczynamy za nia tesknic, to dziwne, takie bez sensu.
Oczywiscie ze ona moze chciec wrocic, bo z tego co piszesz cos chyba do ciebie czula, ale nie spelniliscie sie jako para , i nawet gdyby wrocila tez byscie sie nie sprawdzili, to tesknota , ale czegos bedzie zawsze brakowac zeby byc szczesliwymi razem.
Ona znalazla wyjscie najlepsze z mozliwych, znalazla sobie kogos innego, a czy jest z nim szczesliwa?moze....moze  spokojniejsza, moze jest jalowo, moze nudno, ale nie ma hustawki emocjonalnej, bo moze do niego nic nie czuje, a moze czuje?moze on jej daje to czego oczekuje od faceta?tylko ona to wie.
Ja nie znajde nikogo bo nie potrafie byc z kims tylko zeby "byc" ,a towarzyska nie jestem , wiec dlatego czuje ze bedzie mi ciezko sie od niego uwolnic.
A na pytanie  czy moze byc tak ze ona bedzie chciala wrocic?taka opcja jest mozliwa, ja gdybym miala teraz kogos innego a moj x napisalby ze kocha, ze teskni, ze chcialby sie spotkac , pogadac, wypic kawe, pojsc na spacer, poszlabym pewnie, mysle ze przyjdzie taki czas kiedy sie uwolnie i nie zareaguje juz na zadna jego wiadomosc, bo to zmierza do "niczego".
Ja na twoim miejscu nie wrocilabym!!u was wszystko sie zakonczylo,masz szanse sie uwolnic,  a jesli pozwolilbys jej wrocic,  historia sie powtorzy w 100%, szkoda czasu i nerwow.

18

Napisałeś, że byłeś głupi itd. Zacznijmy więc od tego, że nie powinieneś sam sobie czegoś odejmować, bo jak zaczniesz za często tak o sobie myśleć, to w końcu wmowisz w siebie, że jesteś beznadziejny, a to w niczym ci nie pomoże, tylko sam sobie utrudnisz. Po co ci coś takiego? I niby na czym ta twoja rzekoma głupota miałaby polegać? Skąd mogłeś wiedzieć jaka ta dziewczyna tak naprawdę jest. Czas i wydarzenia dopiero pokazały ci ja w pełni, a wcześniej miałeś o niej dobre zdanie i to chyba normalne. Gdybyś miał o niej źle zdanie, to czy zawracalbys sobie nią głowę? Zacznij logicznie myśleć. Interesuje cię dlaczego ona chciała coś naprawiać, a potem nagle zmieniła zdanie. No przecież to proste. Tamtego faceta nie była widocznie na tamten moment zbyt pewna, więc trzymała cię bo a nóż widelec, od przybytku głową jeszcze nikogo nie zabolało. Gdy ten drugi jakoś jaśniej się określił, to zostawiła cię w pięć sekund, bo po co miałaby mieć ciebie jako ogon. Tam jej zależało i poszła za instynktem. Nie żałuj tej znajomości, bo dziewczyna tego drugiego potraktuje tak samo, jak potraktował ciebie. To taki typ kobiety i jest to tylko kwestia czasu, chyba że ten drugi będzie trzymał ja krótko za ryj, pomiatal nią, to wtedy ona będzie poddancza, a on będzie wolnym ptakiem. Odpuść ten epizod że swojego życia i naucz się jednego z tej historii, - jeśli ktoś cię zdradzi, to natychmiast kopnij taka osoba prosto w du... pe i potem nie wracaj choćby ta osoba blagala cię o to.

19 Ostatnio edytowany przez kobieta2018 (2018-12-01 23:56:26)

ulle napisał/a:

" Interesuje cię dlaczego ona chciała coś naprawiać, a potem nagle zmieniła zdanie. No przecież to proste. Tamtego faceta nie była widocznie na tamten moment zbyt pewna, więc trzymała cię bo a nóż widelec, od przybytku głową jeszcze nikogo nie zabolał"

A ja mysle ze ona czekala na ruch autora, na jego checi, zapal, gdyby wtedy pokazal jak jemu na niej zalezy, mysle ze zostalaby z nim , a z tego co pisze autor, on nie kwapil sie do tego, bo mial juz chlodny do niej stosunek, bo byla "nudna"?
ten zwiazek jest tak skomplikowany....
ja czasami tez mam ochote nawet oklamac, ze kogos mam, zeby dal mi spokoj, bo zasmuca mnie niemilosiernie jego chlod, jego ciche dni, jego niepewnosc.Wtedy odchodze, oslabiam kontakt , on zaczyna dzialac, kochac bardziej....
Ona chciala ciebie tak na 100% , nie wtedy kiedy ty chcesz, kiedy tesknisz, a potem zwalniasz tempo bo ona jest "nudna"....
kobieta czuje kiedy facet odpuszcza sobie, a ty odpusciles, bo przeciez sam pisales ze nie chciala wychodzic na basen, do kina,  teraz nagle za nia tesknisz??przeciez ona jest caly czas taka sama

20

qwest napisał/a:

Można powiedzieć że byłem na każde zawołanie.

I to był Twój pierwszy, jeden z najgorszych błędów, które spowodowały, że najprawdopodobniej  jej się znudziłeś i przestałeś ją pociągać jako mężczyzna. Pewnie dlatego sięgnęła po chat i zaczęła flirtować z innym.

qwest napisał/a:

Wiadomo jak to w związku.

... który z góry jest już skazany na porażkę - zapomniałeś tu dodać.

Niektóry np. balin też mają tu rację.

21 Ostatnio edytowany przez kobieta2018 (2018-12-03 00:12:43)

X77 napisał/a:
qwest napisał/a:

I to był Twój pierwszy, jeden z najgorszych błędów, które spowodowały, że najprawdopodobniej  jej się znudziłeś i przestałeś ją pociągać jako mężczyzna. Pewnie dlatego sięgnęła po chat i zaczęła flirtować z innym.

qwest napisał/a:

ale jesli koles przestaje pokazywac ze mu zalezy,
" Postanowiłem, że nie będe inicjował żadnych wyjśc"
"Ja byłem zdecydowany zakończyć ten związek ponieważ wszystko w niej mnie irytowało. Nie chciałem już siedziec w domu."
"Owsze rozmawialiśmy
i pisaliśmy ale to już nie to co kiedyś. Szczerze ? nawet mi tego nie brakowało."

kobieta tez probuje sie "ratowac" , podajac mnie za przyklad, koles odpuszcza, wyglada na zajetego, znajduje czas tylko wtedy kiedy mu pasuje, to tez nie jest dobrze, nie mozna popadac ze skrajnosci w skrajnosc, nie mozesz  x77 bronic autora, bo nie wiesz jak zachowywal sie w stosunku do niej kiedy zaczynala wydawac mu sie "nudna".
Koles mowi ze mu zalezy, ze chce ratowac i ciagnac to dalej, ale jesli ona tego nie czula?
ja jako kobieta w takiej sytuacji jaka opisuje , rozumiem ta kobiete

22 Ostatnio edytowany przez X77 (2018-12-03 18:15:55)

kobieta2018 napisał/a:
X77 napisał/a:
qwest napisał/a:

qwest napisał/a:

ale jesli koles przestaje pokazywac ze mu zalezy,
" Postanowiłem, że nie będe inicjował żadnych wyjśc"
"Ja byłem zdecydowany zakończyć ten związek ponieważ wszystko w niej mnie irytowało. Nie chciałem już siedziec w domu."
"Owsze rozmawialiśmy
i pisaliśmy ale to już nie to co kiedyś. Szczerze ? nawet mi tego nie brakowało."

kobieta tez probuje sie "ratowac" , podajac mnie za przyklad, koles odpuszcza, wyglada na zajetego, znajduje czas tylko wtedy kiedy mu pasuje, to tez nie jest dobrze, nie mozna popadac ze skrajnosci w skrajnosc, nie mozesz  x77 bronic autora, bo nie wiesz jak zachowywal sie w stosunku do niej kiedy zaczynala wydawac mu sie "nudna".
Koles mowi ze mu zalezy, ze chce ratowac i ciagnac to dalej, ale jesli ona tego nie czula?
ja jako kobieta w takiej sytuacji jaka opisuje , rozumiem ta kobiete

Czytaj jeszcze raz wątek autora - Te jego rozkminy które zacytowałaś, to były dalej po tym, jak ona już się zabawiała z innym na chacie.
Tak więc śmiem twierdzić, że jego wątpliwości co do związku z nią się pojawiły nie tylko z powodu iż wydawała się mu "nudna"(a może to był tylko taki pretekst), ale z braku zaufania.
Już wtedy mógł a nawet powinien był załatwić ostatecznie sprawę po męsku raz a dobrze,  a nie ulegać emocjom, które tak naprawdę są zbędnym balastem w życiu człowieka.

Zatem, jakby dalej autor skakał wokół "księżniczki" jak piesek wokół swojej pani to nic by w tej sytuacji nie zmieniło.

23

X77 napisał/a:

Czytaj jeszcze raz wątek autora - Te jego rozkminy które zacytowałaś, to były dalej po tym, jak ona już się zabawiała z innym na chacie.
Tak więc śmiem twierdzić, że jego wątpliwości co do związku z nią się pojawiły nie tylko z powodu iż wydawała się mu "nudna"(a może to był tylko taki pretekst), ale z braku zaufania.
Już wtedy mógł a nawet powinien był załatwić ostatecznie sprawę po męsku raz a dobrze,  a nie ulegać emocjom, które tak naprawdę są zbędnym balastem w życiu człowieka.

Zatem, jakby dalej autor skakał wokół "księżniczki" jak piesek wokół swojej pani to nic by w tej sytuacji nie zmieniło.

masz racje sad

24

kobieta2018 napisał/a:
ulle napisał/a:

" Interesuje cię dlaczego ona chciała coś naprawiać, a potem nagle zmieniła zdanie. No przecież to proste. Tamtego faceta nie była widocznie na tamten moment zbyt pewna, więc trzymała cię bo a nóż widelec, od przybytku głową jeszcze nikogo nie zabolał"

A ja mysle ze ona czekala na ruch autora, na jego checi, zapal, gdyby wtedy pokazal jak jemu na niej zalezy, mysle ze zostalaby z nim , a z tego co pisze autor, on nie kwapil sie do tego, bo mial juz chlodny do niej stosunek, bo byla "nudna"?
ten zwiazek jest tak skomplikowany....
ja czasami tez mam ochote nawet oklamac, ze kogos mam, zeby dal mi spokoj, bo zasmuca mnie niemilosiernie jego chlod, jego ciche dni, jego niepewnosc.Wtedy odchodze, oslabiam kontakt , on zaczyna dzialac, kochac bardziej....
Ona chciala ciebie tak na 100% , nie wtedy kiedy ty chcesz, kiedy tesknisz, a potem zwalniasz tempo bo ona jest "nudna"....
kobieta czuje kiedy facet odpuszcza sobie, a ty odpusciles, bo przeciez sam pisales ze nie chciala wychodzic na basen, do kina,  teraz nagle za nia tesknisz??przeciez ona jest caly czas taka sama

Bardziej chodziło mi o to że w tym związku tylko ja dawałem coś od siebie jeśli chodzi o takie sprawy. Nie chciałbym być źle zrozumiany ale gdy proponowałem jakieś wyjścia to nigdy nie pasowało gdy mówiłem żeby ona coś zaproponowała to było jej obojętne i tak w kółko. Tylko to miałem na myśli

25

kobieta2018 napisał/a:
X77 napisał/a:

masz racje sad

Masz racje być może nie ufałem jej w 100 % chodź nie chciałem dopuścić do siebie tej myśli. Teraz z perspektywy czasu wiem że powinienem to wtedy skończyć i bardzo żałuje że tego nie zrobiłem.

26

Jest jakaś recepta na to by przestać o niej myśleć ? Nie powiem jest już dużo lepiej niż na początku jednak zdarzają się takie dni że to wszystko wraca i zaczynam tęsknić za dobrymi chwilami

27

"Jest jakaś recepta na to by przestać o niej myśleć ? Nie powiem jest już dużo lepiej niż na początku jednak zdarzają się takie dni że to wszystko wraca i zaczynam tęsknić za dobrymi chwilami"

odpowiedz: nowa kobieta, kolezanka, dziewczyna, zona, TYLKO TO moze jakos pomoc, no i jakies hobby, zajecie, wolontariat moze....

28

No cóż, na pewno przysłowiowe wybijanie klina innym klinem nie jest najlepszym pomysłem. Im szybciej uświadomisz sobie, dlaczego Twoja relacja się rozpadła (a masz przecież pewność, że nie zawiniłeś tutaj realnie niczym) i pogodzić się z tym, że to nie była osoba dla ciebie. I za każdym razem, gdy będą się do ciebie dobijać te miłe wspomnienia - duś je faktami. Sprawa jest też taka, że sam zauważyłeś swoje malejące uczucie i utratę zaufania do tej osoby po pierwszych incydentach. Być może to były pierwsze oznaki, by dać sobie spokój. Ale taka nasza ludzka natura przymykać oko na niektóre sytuacje bez ich analizy. Na przyszłość będziesz jednak silniejszy i wybierzesz odpowiednią osobę :- )

29

A jak przeżyć święta? Boje się tego czasu. To będą pierwsze święta bez niej. Nawet teraz jak o nich myślę to czuje pustkę i najchętniej bym je przespał. Tak samo sylwester - mam plany, wychodzimy ze znajomymi ale boje sie że zamiast się dobrze bawić to będe myślał o niej

30

qwest napisał/a:

A jak przeżyć święta? Boje się tego czasu. To będą pierwsze święta bez niej. Nawet teraz jak o nich myślę to czuje pustkę i najchętniej bym je przespał. Tak samo sylwester - mam plany, wychodzimy ze znajomymi ale boje sie że zamiast się dobrze bawić to będe myślał o niej

to ci pomoze
https://www.netkobiety.pl/t68871.html

Posty [ 30 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdradziła mnie i zabawiła się moimi uczuciami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024