o jejku, co się stało?! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » o jejku, co się stało?!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: o jejku, co się stało?!

To można napisać i nie brzmi tak okropnie , jak wypowiedziane wprost, bo wtedy słychać ton głosu i widać wyraz twarzy.
To reakcja mojego Partnera na to jak zobaczył mnie na Skype po tym jak rozpuściłam  mocno upięte włosy późnym wieczorem.
Jego wyjaśnienia, że to tylko był okrzyk zdziwienia, że je rozpuściłam , że równie pięknie wyglądałam ze spiętymi, jakoś mnie nie przekonały. Pomóżcie, wypowiedzcie się na ten temat. Ja poczułam się podwójnie obrażona, bo nie dosyć ,że uważa mnie za mało atrakcyjną , to jeszcze lekko przygłupią.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: o jejku, co się stało?!
irishdaisy napisał/a:

Pomóżcie, wypowiedzcie się na ten temat. Ja poczułam się podwójnie obrażona, bo nie dosyć ,że uważa mnie za mało atrakcyjną , to jeszcze lekko przygłupią.

No to skoro on cię ma za nieatrakcyjnego głupa, to my tu nic nie pomożemy. Przez netbabochy twój luby przecież nie zmieni zdania.

A poważnie... pewnie rzeczywiście się zdziwił. Co tam sobie robisz zawsze? Koczki japońskie? Warkoczyki? A może masz byle jaki stan włosów, i głowa po rozpuszczeniu przypomina szczotkę?

3

Uważam, że grubo przesadzasz.

A jak masz włosy w kiepskim stanie, to zadbaj o nie.

4

irishdaisy napisał/a:

To można napisać i nie brzmi tak okropnie , jak wypowiedziane wprost, bo wtedy słychać ton głosu i widać wyraz twarzy.
To reakcja mojego Partnera na to jak zobaczył mnie na Skype po tym jak rozpuściłam  mocno upięte włosy późnym wieczorem.
Jego wyjaśnienia, że to tylko był okrzyk zdziwienia, że je rozpuściłam , że równie pięknie wyglądałam ze spiętymi, jakoś mnie nie przekonały. Pomóżcie, wypowiedzcie się na ten temat. Ja poczułam się podwójnie obrażona, bo nie dosyć ,że uważa mnie za mało atrakcyjną , to jeszcze lekko przygłupią.

irishdaisy 2018-08-22  00:36:20 napisał/a:

Kobieta powinna znać swoją wartość! To prawda, ale nikt inny jak kobieta nie widzi w sobie tylu mankamentów, niedoskonałości. Może to kwestia zaakceptowania samej siebie. Im mniej pozytywnie postrzegamy siebie, tym bardziej krytycznie widzimy się w oczach innych. (...)

Wikipedia napisał/a:

Projekcja (od łac. proiacere, wyrzucać przed siebie) – mechanizm obronny polegający na przypisywaniu innym własnych niepożądanych uczuć, poglądów, zachowań lub cech najczęściej negatywnych. Przyczyną jest większa dostępność tych uczuć, poglądów, zachowań i cech u osoby, która je posiada, a tym samym łatwiejsze podciąganie pod daną kategorię. (...)

5

Czy Twój partner widzi Cię tylko przez skype? tongue

6 Ostatnio edytowany przez adiafora (2018-08-22 12:17:18)

o jejku, ale masz powód do rozkmin! Pewnie nie będziesz spać trzy noce wink

Tu mi sie przypomina moja siora, ktora potrafi jakąś jedną mine, spojrzenie czy gest  faceta roztrząsac tydzien, analizujac, co autor mial na mysli.
I straszno i smieszno. Bo nie ma 15 lat...

7

no bez przesady tongue cały czas masz mieć upięte włosy? Daj spokój, jego problem jeśli coś mu się nie podoba!

8

To ciekawe, że nikt  nie zwrócił uwagi /nie odniósł się do pogrubionego fragmentu:

irishdaisy napisał/a:

nie dosyć ,że uważa mnie za mało atrakcyjną , to jeszcze lekko przygłupią.

9

Autorko,
czemu sądzisz, że on ma Cię za "lekko przygłupią"?

10

Tzn jaki był ten wyraz jego twarzy na skype? Był zdziwiony? Mocno zdziwiony? Wystraszony? Obrzydzony?

Czy on nigdy wcześniej nie widział Cię z rozpuszczonymi włosami? Nie śpicie ze sobą? Czy nawet do łóżka czeszesz się w koka albo warkocz francuski? Widzieliście się w ogóle na żywo czy to jest jakiś dziwny "związek" na odległość?

11 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-08-22 21:03:19)

Jeśli uważa Cię za przygłupia i z tobą rozmawia, to podobasz mu się fizycznie, ale ślubu brać nie będzie.

12

Dziękuję, jednak mi pomogliście, czasami trzeba przeczytać parę wpisów, żeby zrobić krok w tył i jeszcze raz zastanowić się nad całą sytuacją.

13

irishdaisy napisał/a:

Dziękuję, jednak mi pomogliście, czasami trzeba przeczytać parę wpisów, żeby zrobić krok w tył i jeszcze raz zastanowić się nad całą sytuacją.

I jak tę sytuację oceniasz po lekturze wpisów?

14

Po lekturze wpisów, sadzę, że zareagowałam zbyt emocjonalnie, zamiast zaśmiać się  i obrócić całą sytuację w żart, ja obraziłam się.
Chociaż muszę przyznać, że niektóre wpisy, podziałały trochę jak kubeł zimnej wody.

15

Przesadzasz, źle odebrałaś jego słowa.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » o jejku, co się stało?!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024