Co zrobic,żeby w pracy nie czuć takiego zmęczenia? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Co zrobic,żeby w pracy nie czuć takiego zmęczenia?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

1 Ostatnio edytowany przez Hopa (2018-07-29 17:44:50)

Temat: Co zrobic,żeby w pracy nie czuć takiego zmęczenia?

Pierwsze dwie godziny spoko,potem to gehenna.Tracę siły i cała energie,automatycznie,czuje sie mniej atrakcyjnie i ta jakby mam sciagnięta skóre..Nie wiem jak to wytłumaczyć..Ale czuje takie napięcie na twarzy mimo,że sie wysypiam..Jakieś rady? Kawa niby pobudza ale po kawie czuje się bardziej lękliwa [Jestem troche aspołeczna]

Zobacz podobne tematy :
Odp: Co zrobic,żeby w pracy nie czuć takiego zmęczenia?

Zabierz się za robotę, a nie zajmujesz się urojonymi dolegliwościami. To się lenistwo nazywa.

https://www.netkobiety.pl/t113659.html

Może wystarczy pracować, a nie zastanawiać się, czy facetowi obok stoi...

4

czekoladazfigami napisał/a:

Zabierz się za robotę, a nie zajmujesz się urojonymi dolegliwościami. To się lenistwo nazywa.

Nie wiem po co to chamstwo i jad? zadałam normalne pytanie,nie jest to urojeniem ani zadną dolegliwością,po prostu tak się czuje.Nie wyobaź sobie,ze swoją prace wykonuje dobrze,za obianie mi nie płacą,wiec wypraszam sobie.Jeśli nie masz nic do powiedzenia odnśnie tematu to proszę daruj sobie uszczypliwości w moją stronę:)
Pozdrawiam

5

''Może wystarczy pracować, a nie zastanawiać się, czy facetowi obok stoi...''

Ja się nad wieloma sytacjami zastanawiam i wiele rzeczy analizuje.Tak działa nasz mózg..Dlatego nie wiem co to stwierdzenie ma do mojego pytania?

6

Czym się zajmujesz ? jaka to praca ? fizyczna, umysłowa ?

7

Hopa napisał/a:

Ja się nad wieloma sytacjami zastanawiam i wiele rzeczy analizuje.Tak działa nasz mózg..Dlatego nie wiem co to stwierdzenie ma do mojego pytania?

No ja też używam mózgu, ale nie analizowałam nigdy, czy facetowi z pracy stoi.

Może zrób morfologie, brakuje Ci witamin jakis? Magnez, żelazo.

8 Ostatnio edytowany przez Hopa (2018-07-29 22:08:51)

Lady Siggy napisał/a:
Hopa napisał/a:

Dlaczego wplatasz poprzedni moj temat do tego wątku? jak masz cos do powiedzenia na tamten temat to mogłaś sie wyszumieć tam,a nie zaczynać rozgrzebywać i ciągnąć to dalej w tym wątku który jest na zupełnie na innny temat,poza tym co ma piernik do wiatraka? Morfologię robiłam i wszystko ok

9

Kaja74 napisał/a:

Czym się zajmujesz ? jaka to praca ? fizyczna, umysłowa ?

fizyczna

Ja nie wiem. Kiedyś ludzie byli normalniejsi. teraz co 2 albo fobia albo inaczej ułomny.

11 Ostatnio edytowany przez Lady Siggy (2018-07-30 09:20:14)

Hopa napisał/a:
Lady Siggy napisał/a:
Hopa napisał/a:

Dlaczego wplatasz poprzedni moj temat do tego wątku? jak masz cos do powiedzenia na tamten temat to mogłaś sie wyszumieć tam,a nie zaczynać rozgrzebywać i ciągnąć to dalej w tym wątku który jest na zupełnie na innny temat,poza tym co ma piernik do wiatraka? Morfologię robiłam i wszystko ok

No to zostaje jeszcze tarczyca, ale skoro wyniki masz OK, to ten wątek łączy się z tamtym.

Nie wiem co rozumiesz, że czujesz się mniej atrakcyjna.

Wiadomo, że nie wracamy z pracy, tak jak do niej wychodzimy. Pocimy się, ściera się makijaż, świeże ciuchy już nie są świeże, ale tak masz każdy z nas. Jest w końcu moment, gdzie wracasz do domu i wskakujesz w dres.
W związku z tym uważam, że powinnaś iść do pracy i na niej się skupić,  a nie myśleć co myślą inni. Zaangażuj się w obowiązki związane z pracą, a czas na analizowanie znajdź, gdzieś indziej.

Ewentualnie napięta skóra na twarzy to kwestia źle dobranego kremu.

12

Czyli jak wyniki mam ok,to nie ma mowy o tarczycy ?

Lady Siggy napisał/a:
Hopa napisał/a:
Lady Siggy napisał/a:

No to zostaje jeszcze tarczyca, ale skoro wyniki masz OK, to ten wątek łączy się z tamtym.

Nie wiem co rozumiesz, że czujesz się mniej atrakcyjna.

Wiadomo, że nie wracamy z pracy, tak jak do niej wychodzimy. Pocimy się, ściera się makijaż, świeże ciuchy już nie są świeże, ale tak masz każdy z nas. Jest w końcu moment, gdzie wracasz do domu i wskakujesz w dres.
W związku z tym uważam, że powinnaś iść do pracy i na niej się skupić,  a nie myśleć co myślą inni. Zaangażuj się w obowiązki związane z pracą, a czas na analizowanie znajdź, gdzieś indziej.

Ewentualnie napięta skóra na twarzy to kwestia źle dobranego kremu.

13

Wspominałaś o morfologii. Badania tarczycy to inna sprawa, jej niedoczynność również może powodować zmęczenie i apatie.
Więc jak nie robiłaś to warto zrobić.
Poza tym jakieś suplementy diety z magnezem i żelazem nie zaszkodza.

14

Kiedyś jak pracowałam na kasie jako studentka to tak się stresowałam że czułam się na maksa zmęczona, po paru godzinach pracy wracałam i padałam na twarz,wiem że to była wina stresu, wypompowywał mi siły. Może jakieś tabletki ziołowe na stres sobie kup?

15

A ja mogę zaproponować trochę medytacji - może to pomoże? smile

16

Polecam guaranę smile nie kopie jak kawa a pobudza!

17

To tez moze  byc wina spadku poziomu cukru we krwi.

18

a może jakiś trening przed pracą? Mi to zawsze pomaga!

19

Zdrowy styl zycia, wysypianie się. Jak najmniej stresu smile Praca nie moze być najwazniejsza w zyciu, jest tylko srodkiem do realizacji celów. Przynajmniej dla mnie i mojej kobiety

20

Ile śpisz średnio?

21 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-09-27 13:45:42)

Skoro badania masz ok to powinnaś się skupić na ograniczeniu stresu i na wysypianiu się smile Ja miałam podobnie, wstawałam rano i już byłam zmęczona nie mówiąc o kilku godzinach w pracy, zawsze jak wracałam to od razu drzemka... zaczęłam grzebać w internecie i natknęłam się na komory hiperbaryczne. Nie wiem skąd jesteś, ja korzystałam w spam(bo przy okazji zrobiłam testy na nietolerancje pokarmowe) ale wiem że są już w zasadzie wszędzie i na prawdę szczerze polecam, nie jest to żadna reklama smile Plus przyjrzyj się temu co zjadasz bo to też jest bardzo ważne smile) Pozdrawiam!

22

Kup sobie spargium i do przodu:)

23

Co ma kawa do uczucia lękliwości? Czyli albo jestes zamulona i spokojna, albo pobudzona i wszystkiego sie boisz? To sie kwalifikuje pod psychologa.

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Co zrobic,żeby w pracy nie czuć takiego zmęczenia?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024