Ciąża po poronieniu i strach.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża po poronieniu i strach..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Ciąża po poronieniu i strach..

Witam wszystkie obecne i przyszłe Mamusie,
Jestem tu nowa, to mój pierwszy post, więc w razie błędów proszę o wyrozumiałość

Potrzebuje chyba wsparcia, rady..
Jestem w tym momencie w 9t2d ciąży, pierwszą ciążę poroniłam w 6t1d, poronienie samoistne, bez zabiegu..
Teraz odkąd dowiedziałam się o dzidziusiu jestem ciągle w strachu, cały czas się zastanawiam czy z Maluszkiem wszystko dobrze, czy nic się nie stanie, czy nic nie robię źle..
W sobotę okropnie bolała mnie głowa, im późniejsza godzina tym mocniej, nie brałam żadnych leków, nie mierzyłam ciśnienia ani nic, przeleżałam to, i jak obudziłam się w niedzielę rano było wszystko w porządku, ale od tego momentu tak jakby przestałam mieć objawy ciąży - przestał ciągnąć mnie brzuszek, przestało mi być niedobrze czy kręcić się w głowie, jedyne co zostało to bolesność piersi.. Dzisiaj to samo a do tego miałam głupie sny o krwawieniu, braku możliwości dojazdu do szpitala, i wyrywaniu zębów...
i strasznie się boję czy to ustanie objawów nie zwiastuje czegoś złego? Lekarz dopiero 16stego, bo jest teraz na urlopie.. a z "przeczuciami" raczej nie wypada lecieć na izbę przyjęć.. Nie wiem co mam myśleć, poradźcie coś..

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Lady Siggy (2018-07-09 17:28:48)

Odp: Ciąża po poronieniu i strach..

Ale w jaki sposób ciągnął Cię brzuch?brzuch nie powinien boleć w prawidłowej ciąży.

Rozumiem Cię, też poronilam  w 6 tygodniu, teraz jestem w 32 wink tez się strasznie bałam do II trymestru, również miałam sny o krwawieniu, każdy ból podbrzusza mnie stresowal, a okazało się, że to tylko zaparcie.
Nie martw się i odpoczywaj wink
Póki brzuch Cie nie boli jak na miesiaczke to nie masz co się martwić.
A przyjmujesz coś na podtrzymanie?

3

Ciągnął mnie tzn miałam takie uczucie jakby mięśnie się boleśnie rozciągały np. jak wstawałam szybko lub próbowałam ściągać coś z górnych półek to wtedy czułam ciągnący ból.
Przyjmuje Duphaston od 6 tc bo miałam jednodniowe plamienie, najpierw brałam po 3 tabletki dziennie, teraz lekarz kazał brać po dwie.

4 Ostatnio edytowany przez Lady Siggy (2018-07-09 17:39:51)

Też brałam do 26 tygodnia duphaston

Nie ma glupszych i poważniejszych powodów by udać się na Izbę. Jak masz się stresować to lepiej iść na usg, zobaczysz serduszko i wrócisz spokojna smile  a do innego ginekologa nie mozesz pójść w między czasie?

5

Próbowałam zarejestrować się do innych ginekologów ale na NFZ i dostawałam odpowiedź że czeka się 1,5 miesiąca, a prywatnie jest tylko jeszcze jeden który też jest na urlopie teraz..
Zastanawiam się czy lekarz rodzinny który ma gabinet z USG zgodzi się sprawdzić czy wszystko z Maluszkiem wporządku..chyba pójdę do niego jutro z rana smile

6

Wątpię, żeby rodzinny Ci zrobił.
Jak brzuch Cię nie boli to wszystko OK.
Ja nudności w ogóle nie miałam, jedyny objaw ciąży jaki miałam to senność, przespałam 2 miesiące big_smile no i ból piersi oczywiście. Juz Ci mało brakuje do II trymestru, będziesz mogła być bardziej spokojna wink

7

Mam nadzieję że będę spokojniejsza później.. smile

8

Ja się uspokoiłam w II trymestrze. Później znowu mialam fazy jak zaczęłam czuć pierwsze ruchy. Na początku może być ich nie czuć nawet przez kilka dni, jak sie obróci o i kopie w kręgosłup i ma dużo miejsca, albo się rusza kiedy jesteśmy zajęte i nie zapamowtujemy. Ale ja już panikowalam, ze cos nie tak, jak nie czułam przez dzień. No więc siedzi to w głowie cały czas. Ale teraz rozpycha się cały czas, kompletuje wyprawkę i jest to bardzo szczęśliwy dla mnie czas wink

9

Lekarz rodzinny zrobił USG ,
Wszystko jest dobrze a serduszko bije jak szalone

10

Wszystko jest dobrze a serduszko bije jak szalone

11

Wszystko jest dobrze a serduszko bije jak szalone :-D

12

No widzisz wink

Ja sobie tłumaczyłam tak, że skoro organizm się zregenerował i zaszłam w drugą ciążę to musi być dobrze, inaczej niebdoszlo by do zapłodnienia ;D

13

2 lata po poronieniu zaszlam w ciążę.  Trojaczki (absolutnie naturalnie) mają prawie 4latka(wszystkie zdrowiutkie) wink

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża po poronieniu i strach..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024