Ciąża po poronieniu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża po poronieniu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Ciąża po poronieniu

16 marca poroniłam (miałam zabieg) byłam w prawie 8 tc test robiłam w 33dc i od razu wyszły dwie grube krechy. Po pierwszym okresie dostałam zielone światło od gina na staranie się dalej i tak też zrobiłam, ale nie udało się i dostałam drugi okres po czym stwierdziłam, że odpuszczam i wyjeżdżam z kraju. Miałam zapas testów więc w 27dc stwierdziłam, że zrobię sobie test, żeby je zużyć i patrzę po chwili a tu słaba druga kreska- zaniemówiłam bo w dni płodne mąż we mnie nie kończył jedynie w 7,8dc i później w 18dc a tak to przerywany. Czyli test robiłam w 27,28,30dc  i kreski wychodzą takie same bledsze. Idę jutro na betę i powtórzę ją za 48h bo chce wiedzieć  czy jest dobry przyrost. Boję się ciąży pozamacicznej lub pustego jaja..
Kiedy iść do lekarza jeśli beta będzie pozytywna? Bo boję się teraz po poronieniu..

Co myślicie o tych testach? ten pierwszy to dzisiejszy.
https://imageshack.com/i/poFRglevj

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąża po poronieniu

Ale czego się boisz? Ciąży czy lekarza?
Lekarz nie ma wpływu na poronienie. Jak się boisz, to trzeba było używać prezerwatyw.

Dziewczyny pisały w poprzednim temacie: do ginekologa z wynikami bety. Tyle.

3 Ostatnio edytowany przez natix222 (2018-06-04 09:19:38)

Lekarza się nie boję i wiem, że nie ma wpływu na poronienie. Ale jeśli kobieta już raz poroniła a później zachodzi w ciąże to logiczne, że boi się o to dziecko.
Miałam inne plany- cóż, ale cieszę się na tą ciążę i chciałam sobie po prostu luźno z dziewczynami popisać. Zawsze ktoś podniesie na duchu. A dzieciątko to moje marzenie i chyba normalne, że się boję bo chce żeby było wszystko ok.

4

Pomiędzy momentem kiedy kobieta, się dowie o ciąży a 12 tygodniem –  do poronienia dojdzie u 10-20% kobiet.

via Mamaginekolog.

Tak sobie organizm radzi z wadami u płodu. Przykre jest, że tak się dzieje, ale się dzieje i nic na to nie poradzimy. A nawet dobrze, że nic na to nie poradzimy, bo prawdopodobnie poskutkowałoby to zwiększoną liczbą dzieci z nieuleczalnymi wadami.

5

Też sobie to tak tłumaczyłam, że lepiej jest poronić niż urodzić chore dziecko, które będzie cierpiało.
Ale czemu te kreski są słabe skoro już jest kilka dni po terminie miesiączki.. Głupie jest to, że wszystko porownuje do poprzedniej ciąży, muszę zluzować trochę..

6

Jeśli…
- nie planowałaś ciąży, a stało się…

… i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić...

Zadzwoń lub napisz do nas.
Telefon - Chat – Email  ZAUFANIA

tel.: 586 915   915

N e t p o r a d ni a

Jesteśmy codziennie od 18.00 do 23.00

7

natix222 napisał/a:

Też sobie to tak tłumaczyłam, że lepiej jest poronić niż urodzić chore dziecko, które będzie cierpiało.
Ale czemu te kreski są słabe skoro już jest kilka dni po terminie miesiączki.. Głupie jest to, że wszystko porownuje do poprzedniej ciąży, muszę zluzować trochę..

Bo test mógł byc stary, albo przechowywany w zbyt wysokiej temperaturze.

Bo ciąża może być młodsza niż sądzisz (do zapłodnienia moze dojsc nawet 5 dni po stosunku, tyle mogą przeżyć silne plemniki)

Bo pijesz duzo i masz rozrzedzony mocz.

Bo te testy tak pokazują, a nie jak na wskazniku.

8

natix22 - też poroniłam, w grudniu 2017. Jak po dwóch cyklach zobaczyłam ponownie dwie krechy to myślałam, że z przerażenia się rozpłacze. Strach przykrył całą radość, a dziecko przecież chciane, wystarane i wymodlone. Latałam potem dzień za dniem i sprawdzałam czy kreski są mocniejsze (bo przy pierwszej ciąży było tak, że kreska niestety z dnia na dzień bledła, aż wystąpił masywny krwotok). Pierwsze trzy miesiące to był koszmar - test za testem, a potem kreski zaczęły blednąć - przeraziłam się. I okazało się u lekarza, że to normalne! Bowiem im dalej w las tym bhcg spada i rzeczywiście krechy bledną i sam wynik tego hormonu przestaje być miarodajny w momencie jak zobaczymy bicie serduszka. Wtedy zostaje już tylko USG. Chciałabym Cie przestrzec przed moimi błędami, nerwami i stresem. Wiedz, że kreski mają blednąć. A poziom samego hormonu bhcg we krwi ma być różny - to znaczy jednego dnia większy, drugiego może być mniejszy i to jeszcze o niczym na 100% nie świadczy (a na pewno nie o zbliżającym się kolejnym poronieniu). To, że mijają nam mdłości i fatalne samopoczucie po 12 tyg. (mniej więcej) właśnie świadczy o dużym spadku hormonu bhcg i tak ma być, bo dalszą rolę przejmują inne hormony - na kolejnym etapie ciąży ważniejsze. Dziś noszę Julcię (a miał być Ryś, tylko po drodze zgubiliśmy siusiaka smile, mija nam 7 miesiąc ciąży i wszystko jest w porządku! <3 Termin mam na września.
Będziesz mamą! Hura! smile

9

Dziękuję dziewczyny za podniesienie na duchu.

Anxious a co do Hcg to nie jest tak że na początku powinien być przyrost 66% po 48h?robilam betę w 31 dc i dziś dalej zrobiłam w 33dc i chce zobaczyć jak wygląda to teraz a beta wyszła 755 czyli ciaza jest.
Ale mam takie shizy że może ciąża pozamaciczna albo wyjdzie puste jajo.. Nie wiem po co tak sobie wkrecam ale dzisiejsza beta myślę że mnie uspokoi.
Gratuluję córeczki smile

10

Odebrałam betę i wynik mam 1762.4 nie jest za duży skoro dwa dni temu był 755 a tu już 1762.4, nie jest za duzy taki przyrost?
Lece po niedzieli do gina ale martwię się bo pisali o przyroscie 66%.

11

ja też poroniłam w tamtym roku, w maju, w 6 tygodniu, więc nie bylo jeszcze tętna, ani serduszka, macica sama się oczyściła. strasznie to przeżyłam, bo dzidzia nie była planowana, tym bardziej nas z mężem ta niespodzianka ucieszyła. Mąż wszystkim się pochwalił, a tu wyszło jak wyszło. Nie byłam przygotowana na tamtą ciąże, nie brałam witamin, nie podejrzewajac ze moge byc  w ciąży piłam alkohol na weselu. Do drugiej ciąży juz postanowilam się przygotować, brałam witaminy, ale nie staralismy się z mezem jakos specjalnie, a mimo to w pierwszym cyklu się udało. Dziś jestem w 28 tygodniu, dzidzia rośnie. Strach był na początku, drzałam na kazdy bol brzucha, co 2 tygodnie byłam u lekarza,w pracy latałam do lazienki co 30 min sprawdzac, czy nie mam krwawienia.  Nikomu nic nie mowilismy do 3 miesiąca. Teraz zaczynam kompletować już wyprawkę, u Was tez bedzie dobrze! wink

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża po poronieniu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024