zabezpieczenie dawniej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » zabezpieczenie dawniej

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez Anetka1 (2018-07-10 16:58:24)

Temat: zabezpieczenie dawniej

Witam kobietki, jestem tu nowa i pierwszy raz pisze na tym forum. Wiem ze bedziecie sie smiac ze mnie smile Ale mam dla was takie pytanko, Jak myslicie czy ciaza w wieku 18 lat moze byc chciana? Moja mama urodzila mnie w wieku 18 lat, mam teraz 26, I jakos zaciekawilo, jakie wiedzy kiedys byly o ciazy, seksie w tym wieku? jak to przedstawiano, czasami wydaje mi się, ze nawet słabe przedstawienie mialy skąd sie wzielo ciąza i co chlopaki w koncu mają smile zadnych filmow nie bylo, internetu nie było:) Myślę ze podobne mysli i u chlopcow byly

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zabezpieczenie dawniej

Dawniej było inaczej. Moja mama urodziła mnie jak miała 20 lat. Wtedy to nikogo nie dziwiło.

3 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-07-10 13:07:35)

Anetka1 napisał/a:

Witam kobietki, jestem tu nowa i pierwszy raz pisze na tym forum. Wiem ze bedziecie sie smiac ze mnie smile Ale mam dla was takie pytanko, Jak myslicie czy ciaza w wieku 18 lat moze byc chciana? Moja mama urodzila mnie w wieku 18 lat, mam teraz 26, I jakos zaciekawilo, jakie wiedzy kiedys byly o ciazy, seksie w tym wieku? jak to przedstawiano, czasami wydaje mi się, ze nawet słabe przedstawienie mialy skąd sie wzielo ciąza i co chlopaki w koncu mają smile zadnych filmow nie bylo, internetu nie było:) Myślę ze podobne mysli i u chlopcow byly

Rozmawiałem na ten temat z ojcem nie dalej jak tydzień temu. O tym jak się z matką zeszli. Czy miał kogoś przed. Konkluzja naszej rozmowy była taka, że kiedyś panna powyżej 20 lat to już była starą panną. Mówimy tu o przełomie lat 70 i 80.

Dodam, że byli ze sobą przez rok, zanim mnie zrobili. Wiec z uwiadomieniem, nie było tak źle. Nawet na terenach wiejskich. Świadomość była, brakowało bardziej środków do zabezpieczenia. Trzeba pamiętać, że fabryki gumy, miały inne priorytety niż prezerwatywy. Poza tym PRL mimo, że laicki z zasady, mocno stawiał ma przyrost populacji.

4

Do dziś wiele się nie zmieniło, wielu rodziców ma problem, żeby rozmawiać z dziećmi o edukacji seksualnej, zabezpieczeniach. Tylko, że dziś dzieci, młodzież edukują się przez Internet, fora, lub sami siebie na wzajem, co jest jeszcze gorsze.
Nie wiem, czy Wychowanie do życia w rodzinie jest w końcu obowiązkowe, bo jak ja chodziłam do szkoły, to były opcjonalnie i z całej klasy chodziło może z pięć osób na 30.

5

Moja mama w czasie pierwszej ciąży miała 26 lat, czyli dokładnie tyle ile ja i właśnie jestem w pierwszej ciąży. Moja babcia w wieku 28 lat miała pierwsze dziecko. Babcia mojego faceta była ze swoim mężem 4 lata, zanim, jak się to wyraziła ZDECYDOWALI się na dziecko.
Zależy od środowiska, umiejętności obserowania swojego ciała i silnej woli obu stron. I od tego jak przewidywalny jest twój organizm. U mnie wszystko chodzi jak w zegarku. Przez 2 lata używaliśmy kondomów tylko w te 1,5 tygodnia dni płodnych. Przez ostatnie 3/4 roku bez kondoma nawet podczas płodnych, tylko z uważnością, żeby nie skończyć we mnie. Jak się zdecydowaliśmy, że definitywnie, to już, to zajęło to nam 2 próby, by zajść. Uważam, że jak ktoś wie, jak się posługiwać kalendarzykiem, to jest to dość bezpieczna i skuteczna metoda. Problem w tym, że większość nie wie i nie łączy faktu, że jak najbardziej się chce, to bardziej trzeba uważać i nie robić nic spontanicznie.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » zabezpieczenie dawniej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024