Ofiary życiowe - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Ofiary życiowe

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: Ofiary życiowe

Witam ponownie. Temat jest jak najbardziej poważny i proszę o odpowiedzi.

Nie będę się rozpisywał z komórki, (może dopiero jak będę mial dostęp do komputera).

Dziś w pracy czytałem sobie o ludziach, którzy stale obwiniają innych za swoje niepowodzenia. Idealnie do nich pasuję. Z tego co wyczytałem spotykają sie oni nawet we własnym gronie by wspólnie .

Linku nie da rady wkleić, ale starczy wpisac na gogle: ofiara życiowa i 1 z góry (wellness day).

Nie chcę nic zmieniać w swoim zyciu i nie o takie komentarze proszę.

Czy ktoś kojarzy takie "grupy wsparcia" (ale realne, nie na fb

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ofiary życiowe
gryziek napisał/a:

Dziś w pracy czytałem sobie o ludziach, którzy stale obwiniają innych za swoje niepowodzenia. Idealnie do nich pasuję. Z tego co wyczytałem spotykają sie oni nawet we własnym gronie by wspólnie .

...by wspólnie ponarzekać? :-)
heh, nie ma to jak narzekajstwo wespół.

wpisałam w google i coś tam da się znaleźć.

3 Ostatnio edytowany przez gryziek (2018-05-16 21:02:11)

Tak. Powaga. Szukam takiego czegoś że ludzie zbierają sie i biadolą jak to komu źle, niezależnie od wieku, majątku itp. W warszawie

I nie że próbują z tego stanu wyjść, tylko właśnie licytują komu najgorzej

4

gryziek napisał/a:

Tak. Powaga. Szukam takiego czegoś że ludzie zbierają sie i biadolą jak to komu źle, niezależnie od wieku, majątku itp. W warszawie

nie lękajcie się i googlujcie.
może jednak daruj sobie taką grupę? a cio, jeśli tam sami po czasie zaczniecie się wzajemnie obwiniać?

5

Ale o co, jak wszyscy nieszczęśliwi?

6

gryziek napisał/a:

Ale o co, jak wszyscy nieszczęśliwi?

no właśnie o wasze nieszczęście. skup się.

7

Prosiłem o odpowiedzi związane z takimi grupami a nie za i przeciw

8

Idź do lekarza na NFZ. Na pewno pod każdymi drzwiami spotkasz grupę ludzi licytujących się między sobą kto ma gorzej... wink

9

gryziek napisał/a:

jakoś nie umiem sobie wyobrazić, że taka grupa ma szansę przetrwania.
OK, rozumiem, że są ludzie, którzy lubią pobiadolić na swój los... ale jak sam napisałeś, oni nie chcą nic zmieniać w swoim życiu, chcą być nieszczęśliwi i zatruwać życie innym, obwiniając ich o własne niepowodzenia - no i tutaj tkwi sedno sprawy, tacy ludzie nie są zainteresowani nieszczęściem innych, nie potrzebują słuchać o kłopotach innych, tylko chcą by ich słuchano, by nad nimi użalano się.
Nawet jak wygrasz w tej grupie na najbardziej żałosnego typa, to i tak inni będą zwycięzcami, z wytłumaczeniem, że nawet w kategorii najbardziej beznadziejny przegrali i to ich los skrzywdził big_smile

10

Averyl napisał/a:

OK, rozumiem, że są ludzie, którzy lubią pobiadolić na swój los...

siedząc tam w kółku na krzesłach będą krzyczeć: BIADA! BIADA! BIADA!

11

bbasia napisał/a:

Idź do lekarza na NFZ. Na pewno pod każdymi drzwiami spotkasz grupę ludzi licytujących się między sobą kto ma gorzej... wink

smile

12

Oczywiście że takie grupy istnieją. Nie jestem z Warszawy ale tym bardziej będą tam skoro są w moim miejscu zamieszkania. Tak grupa nie tylko się spotyka by pobiadolic i policytowac komu naprawdę jest najgorzej. Czasami niektóre osoby nie wracają już po pierwszym spotkaniu, inne przychodzą stałe. Tylko z czasem każda z tych grup idzie na przód. Członkowie się zaprzyjaźniają a nawet tworzą się pary. Jeśli jest się sentymentalnym to nie ma sensu się angażować bo szybko tworzą się podgrupy i zaczyna się wspierać poszczególnych członków w ich pomysłach. Przeważają kobiety i to zdecydowanie. Natomiast plusem jest to że taka grupa daje poczucie wsparcia, bezpieczeństwa i siły.

13

Gdzie?

14

gryziek napisał/a:

Gdzie?

ja często widuje w parkach, na przystankach, na klatkach, na ławeczkach przed domem... takie "kółka" starych ludzi narzekających na wszystko: na życie, na drożyznę, na pyskujących smarkaczy, na niewdzięczną rodzinę, która nie odwiedza, na ....

15

Nie chodzi mi o spontaniczne spotkania emerytów pod blokiem, których jedynym tematem jest narzekanie, lecz zorganizowane spotkania których celem jest to oczym piszę

16

Nie myślałeś nad tym, żeby z tego wyjść z pomocą psychologa zamiast jeszcze bardziej się w to wpędzać?

17

Niee. Złe geny, choroba tarczycy zrujnowały mi życie, normalny wygląd itp. Nie da sie nic zrobić, jedynie wygrać w lotka.

Czytaj uważnie....prosiłem o odpowiedzi związane z grupami, a nie pomoc psychologiczną

18

gryziek napisał/a:

Niee. Złe geny, choroba tarczycy zrujnowały mi życie, normalny wygląd itp. Nie da sie nic zrobić, jedynie wygrać w lotka.

Czytaj uważnie....prosiłem o odpowiedzi związane z grupami, a nie pomoc psychologiczną

można czytać uważnie... a mimo to nie dostać odpowiedzi wg własnego widzimisię np. gdybym zapytała się jak kogoś zamordować, albo okraść - ma być: bez osądu moralnego, tylko same porady techniczne... bo takie geny, długie włosy, upodobanie do płynięcia pod prąd, pies z chorą łapą...itp

Jeśli miałabym czytać uważnie i ze zrozumieniem twoje wypowiedzi, to doradziłabym, abyś poszukał specjalisty od psychę, a nie grupy nieudaczników licytujących się, kto ma gorzej.

19

gryziek napisał/a:

Tak, bo wygląd jest najważniejszy. Chłopie, ciesz się z życia póki masz jeszcze czas, bo wiecznie żyć nie będziesz. Poszukaj pomocy, a nie grupy, która będzie Cię jeszcze bardziej dobijać.

20

Skoro nie jest to czemu wybieracie facetów 180+, z pięknymi twarzami itp?

Jak nie macie co napisać, to darujcie sobie takie dyrdymały

21 Ostatnio edytowany przez Averyl (2018-05-18 09:29:57)

gryziek napisał/a:

Skoro nie jest to czemu wybieracie facetów 180+, z pięknymi twarzami itp?

Jak nie macie co napisać, to darujcie sobie takie dyrdymały

odlatujesz, co ma piernik do wiatraka?
Masz potworne problemy z samooceną, jeśli ktoś nie wybiera ciebie, to nie z powodu wzrostu, tylko osobowości.
Wybacz, ale nikt myślący nie wybierze osoby, o której wiadomo, że będzie zatruwać życie jakimiś chorymi problemami.

22

Sam załóż taką grupę i tyle. Stowarzyszenie narzekających na wszystko albo grupę na fb i spotkania robić od czasu do czasu. Z pewnością znajdziesz chętnych.

Chociaż... jak tak myślę o mojej mamie, to nie wiem  czy to zadziała. Ona tez uwielbia narzekać i marudzić, pesymizm opanowany do perfekcji. Gdy trafi na innego narzekającego to nie chce go słuchać, ucieka od niego, bo nie da się tego słuchać heh, ale oczekuje, że inni będą jej słuchać z zaciekawieniem i nie uciekać. Taka ironia losu wink . Dlatego nie wiem czy w grupie zadziała na dłuższa metę.
A jak czytam "złe geny, tarczyca" to mi nie tylko ręce i szczena opada, ale i cycki wink . Tarczyce się leczy. Znam tyle osób z chorą tarczycą i nie są marudami. A poza tym... narzekactwa w genach się nie przekazuje tongue .

P.S. Szkoda, że ludzie nie chcą być szczęśliwi.

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Ofiary życiowe

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024