Pierwsze wakacje z dzieckiem - dokąd się wybrać? - Mowa o 2-latce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Pierwsze wakacje z dzieckiem - dokąd się wybrać? - Mowa o 2-latce

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Pierwsze wakacje z dzieckiem - dokąd się wybrać? - Mowa o 2-latce

Hej!

Jestem ciocią smile Ciocią, która bardzo angażuje się w życie siostrzenicy, która w tym roku będzie miała 2 latka. W wakacje będzie miała 2 lata i 3 miesiące. Wiem, że 3 miesiące w tym wieku to duża różnica, dlatego podaję ze szczegółami.

Tego lata zamierzam wraz z rodzicami 2-latki i oczywiście z 2-latką, wybrać się na pierwsze wspólne wakacje. Będą to jednocześnie pierwsze wakacje siostry i jej męża odkąd zostali rodzicami.
Na co dzień mieszkają w dużym mieście nad morzem, więc morze odpada.

Ani rodzice, ani ja nie mamy pojęcia dokąd się wybrać, co będzie najlepszym rozwiązaniem, gdzie warto pojechać z dzieckiem, by było zadowolone i by wyjazd nie był męczarnią dla rodziców, dla mnie i dla dzieciaczka.

Czy możecie podzielić się opiniami, pomysłami na wyjazd, wskazówkami?

Czego unikać? Na co zwrócić uwagę? Po prostu jak zorganizować ten wyjazd, by był fajnym przeżyciem a nie koszmarem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierwsze wakacje z dzieckiem - dokąd się wybrać? - Mowa o 2-latce

Może pomyślcie nad jakimś gospodarstwem agroturystycznym. Świeże powietrze, swoboda (brak ruchu samochodowego, dziecko może swobodnie sobie chodzić bez ciągłego "uważaj na..."), obecność zwierząt, które są dla takiego małego dziecka sporą atrakcją itp. A jak siostrzenica pójdzie wieczorem spać, to dla Was jest grill, spokój, cykanie świerszczy i gwiazdy nad głowami.

3

agroturystyka na pewno będzie dobrym pomysłem, dla dziecka coś ciekawego, innego niż to co ma w mieście. Na pewno nie jedźcie do innego dużego miasta, bo to nuda i będzie na to jeszcze czas.

Piszesz, że jedziecie na wakacje, a więc zakładam że na kilka dni. Może warto najpierw wybrać się na jednodniowy wypad gdzieś, sprawdzić jak to jest z małym dzieckiem, ile rzeczy trzeba zabrać, jak radzicie sobie z organizowaniem czasu dla malucha. Mieszkacie nad morzem to może np. jednodniowy wypad do Torunia?

4

Witaj wiolka0218 Osobiście polecam pobyt w spam.
Byłam tam w zeszłym roku z dziećmi, było cudownie, cisza, spokój, miejsce bardzo kameralne. Widoki przepiękne, po prostu coś pięknego, zakochałam się w tej okolicy od razu.
spam ma też własną restaurację, w której kuchnia serwuje przepyszne posiłki.
Hotel to bardzo ekskluzywne miejsce, a obsługa hotelu też na najwyższym poziomie, nic dodać, nic ująć. O takiej obsłudze można tylko pomarzyć. A jednak to, co wydawałoby się marzeniem, w tym miejscu jest rzeczywistością.  Wybierając to miejsce zapewniam Cię, że tam nie ma miejsca na rozczarowanie. Wszystko jest super.
Jeśli chodzi o Twoją siostrzenicę, to oczywiście nie zabraknie też atrakcji dla niej samej. Na obiekcie znajduje się bajeczny plac zabaw, w którym są zjeżdżalnie, domek itp. Plac zabaw jest czyściutki i ogrodzony, więc o bezpieczeństwo małej nie musisz się martwić.
Mam nadzieję, że pomogłam w wyborze odpowiedniego miejsca na wakacje. Moim zdaniem nie ma lepszego, ale wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam i życzę pełnych miłych wspomnień z wakacji, a tych na pewno nie zabraknie.

5

Hej! Za jakiś czas wybieram się autem za granicę, na wczasy z rodziną. Chodzi mi o wykupienie dodatkowego ubezpieczenia turystycznego. Pytanie czy warto? Jeśli tak, to gdzie? i jak to wygląda ? Korzystał ktoś , coś?

6 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-03-25 16:38:15)

Wykupić warto, konkretnego Ci nie polecę bo te oferty to się często zmieniają, jedyne co Ci mogę polecić to porównywarkę ubezpieczeń spam, tam masz zbiór wielu firm, od razu możesz ceny porównać i nawet wykupic online.

7

Dziecku w tym wieku nie robi różnicy. Ważne, żeby była woda, piasek i jakiś plac zabaw. No i gwarantowana temperatur powietrza i wody. Potomek potrafił siedzieć i ryć w piachu przez pół dnia, drugie pół brodzić w wodzie/biegać po plaży. Udogodnienia pt. sprzątanie w pokoju i all na jedzenie/picie, sugerują jakiś hotel. Liczy się też dystans, żeby się nie umęczyć w podróży.

Turcja to jakieś 3,5 godz, Grecja 4,  Kanary 5,5 godzin lotu, i to jest moim zdaniem maks maksów z takim malcem. Można poszukać czegoś bliżej w Europie.

Agro jest dobre dla starszych dzieci, które mają już jakiś poziom kumacji i jako baza wypadowa, bo jak sobie tam nie zorganizujesz czasu, to się wynudzisz.

8

Dla mojego syna lot 3-5 h to jest coś nieosiągalnego w najbliższych latach. To jest dziecko, które energia roznosi a w samochodzie jedziemy max 1h bo jest ryk i nie chce jeździć, zaczyna się szarpanina , wyrywanie z fotelika itp. Cóż pogodziłam się z tym, że jeszcze trochę sobie nie pojeździmy, ale w tym roku zaplanowałam że wynajmiemy domek nad jeziorem. Jest plac zabaw, do jeziorka blisko więc myślę, że nie będzie absolutnie czasu na nudę. Nie wyobrażam sobie żeby dziecko nudziło się w agroturystyce, ale mój dzieciak jest z tych co da mu się auto i patyk i jest ekstra zabawa. Przeanalizuj jaka jest Twoja siostrzenica, jak znosi podróż, i wybrać miejsce w którym jest plac zabaw, w okolicy atrakcje, może basen. Dzieci naprawdę nie potrzebują Karaibów żeby być szczęśliwe wink

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Pierwsze wakacje z dzieckiem - dokąd się wybrać? - Mowa o 2-latce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024