Hej na wstępie napiszę, że w tym roku będę mieć 23 lata. Mój problem polega na tym, że nigdy z nikim nie byłam. Nie spotykałam się z żadnym chłopakiem, ba nie byłam nawet na randce (nie wspominając o całowaniu). Uważam siebie za ładną dziewczynę i pewnie gdybym była śmiała i pewna siebie byłoby łatwiej. Niestety jest odwrotnie. Od zawsze byłam nieśmiała. Ciężko nawiązuję nowe znajomości, potrzebuje więcej czasu żeby się otworzyć, niewiele się odzywam w większej grupie ludzi. Mam wrażenie, że jestem postrzegana jako nudna i szara osoba.. Samotność zaczęła mi doskwierać jakieś 4/5 lat temu. Idąc do liceum liczyłam na to, że może tam kogoś spotkam. Nie udało się. To samo było na studiach. Też nikogo nie poznałam. Po części to moja wina, bo nie chodzilam na żadne imprezy itp, więc nie dawałam sobie szansy na poznanie kogoś interesującego. Mam prawie 23 lata i zero jakiegokolwiek doświadczenia. Nic. Tak bardzo chciałabym kochać. Kochać i być kochaną. Boję się, że mój charakter mi to uniemożliwia. Który facet lubi ciche i spokojne dziewczyny?
A jeśli już taki istnieje to gdzie go spotkać? Nie chcę spędzić życia w samotności..
Załóż konto na sympatii i działaj. To dobre dla nieśmiałych. Najpierw poznasz faceta pisząc z nim, dzięki temu będziesz miała mniejszy dyskomfort idąc na randkę.
Faceci lubią nieśmiałe dziewczyny, o ile ta nieśmiałość z czasem przeminie podczas przebywania z tymże facetem
Cześć, czytając Twój wpis odnoszę wrażenie, że możemy mieć sporo wspólnych cech. Skąd jesteś? Odezwij się jeśli wciąż chciałbyś nawiązać z kimś kontakt
Hej, lubię ciche i spokojne dziewczyny - urocze czasem szczera rozmowa jest potrzebna żeby wspierać i zrozumieć bo to podstawa. Kiedy chłopak i dziewczyna też są nieśmiali. Trudno nawiązać kontakt, niestety utrudnia życie. Jeśli Ty czujesz do siebie szacunek to kobieta również będzie Cię szanowała albo mężczyzna będzie Cię szanował..CHOROBLIWA NIEŚMIAŁOŚĆ bardzo utrudnia życie można ją wyleczyć bo jest lęk przed ludźmi. Nieśmiałość sama zniknie gdy spotkasz prawdziwa miłość. Pozdrawiam serdecznie i cieplutko.