Wasze zdjecia w internecie, na fejsbuku bez Waszej zgody. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Wasze zdjecia w internecie, na fejsbuku bez Waszej zgody.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez Loto (2018-01-16 00:17:41)

Temat: Wasze zdjecia w internecie, na fejsbuku bez Waszej zgody.

Ludzie wszedzie kreca telefonem filmiki, robia zdjecia, nawet w supermarketach... idziesz w sklepie, badz ulica, a tam ktos kameruje przy tym Ciebie, a pozniej ten filmik/badz zdjecie w tle z Toba laduje w internecie na facebooku, albo w gazecie, bez Twojej zgody, co sadzicie sobie o tym?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wasze zdjecia w internecie, na fejsbuku bez Waszej zgody.

Sadze ze wtedy jest sie w tle reklamy promocji bulek za 0,39zl:D

Gorzej jesli jadlo sie akurat banana, ktos obrobi zdjecie we photoshopie, zmaiast banana wsadzi &uja i zdejmie ci ubranie i wsadzi na strony dla doroslych.

A tak powaznie, daj spokoj:) co cie taka rozkmina wziela?

3

Miałam taki przypadek kiedy filmik z moim udziałem trafił do internetu. Brałam  wtedy udział w szkoleniu. Dowiedziałam się o nagraniu przypadkiem od znajomej. Byłam zdziwiona, że komuś się chce nagrywać, bo dla mnie ani zabawne ani ciekawe. Nie  popieram filmowania wbrew czyjejś woli albo z powodu braku czyjejś świadomości. Niestety liczne programy telewizyjne zapoczątkowały taką zabawę i niektórzy nagrywają  wszystko, co się  nawinie.

4

Loto napisał/a:

Ludzie wszedzie kreca telefonem filmiki, robia zdjecia, nawet w supermarketach... idziesz w sklepie, badz ulica, a tam ktos kameruje przy tym Ciebie, a pozniej ten filmik/badz zdjecie w tle z Toba laduje w internecie na facebooku, albo w gazecie, bez Twojej zgody, co sadzicie sobie o tym?

Tak z ciekawości pytam: ktoś sobie kameruje i Ty się wbijesz w kadr, czy KAMERUJE akurat Ciebie.

Jakoś nie znam przypadku, aby ktoś sobie po prostu szedł ulicą i jakaś obca nagle podeszła i zaczęła tego kogoś nagrywać.
A że są nagrania z otwarcia Biedronki, czy promocji w Lidlu.
Cóż, biorąc udział w takim maratonie trzeba liczyć się z faktem, że można zostać nagranym.

A odnośnie samych zdjęć: nikt nie ma prawa bez mojej zgody robić mi zdjęć i wrzucać "gdzieś tam". Sprawę reguluje ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych

Art. 81.
1. Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej. W braku wyraźnego zastrzeżenia zezwolenie nie jest wymagane, jeżeli osoba ta otrzymała umówioną zapłatę za pozowanie.

2. Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku:

1) osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych;

2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Wasze zdjecia w internecie, na fejsbuku bez Waszej zgody.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024