Zazdrość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Zazdrość

Witam, mam zaledwie 17 lat, potrzebuje rady.
Jestem w związku od 2 lat. Wiadomo było rożnie.
Lecz od pewnego czasu coś ze mną nie tak.. Jestem zazdrosna o wszytko. O każdą dziewczynę.
Niedawno moj chłopak pojechał na wycieczkę (trwa ona 3 dni) ciągle sprawdzam portale społecznościowe co się tam dzieje, czy ktoś nie dodał jakiegoś zdjęcia bądz filmiku.. Nie wiem co mam robić. Niby pisze ze mnie kocha i tęskni. Ale są dni gdzie nie odzywa sie wgl. Przychodzę ze szkoły i płacze. Martwie sie ze pozna kogoś i mnie zostawi a nie wyobrazam sobie tak bez niego.. Nasz związek z kazdym dniem pogarsza się.. Mnóstwo kłotni i pretensji (z mojej strony). Może to wszytko wynika z tego że dawno temu zerwaliśmy bo poznal kogoś i zauroczył sie.. Dałam mu drugą szanse mimo ze mnie mocno zranił i czuje w pewnym sensie jakąś uraze.Od tamtego czasu zaczeliśmy wszytko na nowo. Było super, dopóki nie poszedł do nowej szkoły i poznał nowych ludzi. Naprawde nie wiem co zrobić zeby o tym nie myśleć! Jutro wraca z wycieczki i mamy się spotkac. Nie wiem czy mam z nim szczerze porozmawiać? Boje się ze odtrąci mnie ze względu na nowe znajomości. A jeśli wszystko się zmieni? Oddalimy się od Siebie? Prosze o jakąś rade..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zazdrość

Jeśli będziesz taka chisteryczka to na pewno Cię zostawi, zresztą to ze będzie robiła mu wyrzuty nic nie zmieni pogorszy jedynie wszystko, jak będzie chciał zostawić to zostawi zawsze. Ciesz się chwilami z nim i bądź soba i normalna osobą wtedy jest większa szansa ze będziecie razem

Odp: Zazdrość

Klasyczny przykład zaburzenia równowagi uczuć w związku. Nie możesz na każdym kroku kontrolować partnera. Jest w związku, a nie w klatce. Gdzie tutaj zaufanie? Oczywiście nie powinien dawać Ci powodów do zazdrości, ale wypominanie, kontrolowanie, kłótnie tylko popsują wasze relacje jeszcze bardziej. Daj mu więcej swobody i zaufaj. Wtedy zobaczy, że nie nakładasz mu smyczy i masz do niego szacunek.
Na tym właśnie polega bycie razem. Poza tym pamiętaj - człowiek nie jest niczyją własnością. Ludzie wiążą się dobrowolnie (w większości przypadków) i tego należy się trzymać. Jeśli coś złego zrobi i dasz mu kosza, albo on odejdzie tzn. , że nie był Ciebie wart. A może jednak warto szczerze porozmawiać z partnerem, powiedzieć co Cię boli i dojść do jakiegoś porozumienia?

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024