Witajcie! Mam pytanie: czy macie jakieś sprawdzone marki produkujące niedrogie sukienki, nadające się na ślub cywilny? Przyznam, że trochę szkoda mi wydawać tysiące na sukienkę, którą (mam nadzieję) założę tylko raz w życiu. Chodziłoby mi o sukienkę krótką, najlepiej rozkloszowaną, w jakiś ciepłych odcieniach ecru, brzoskwiniowy, czerwień. Liczę na Was dziewczyny
Jeśli nie masz niczego przeciwko koronkom to może Chi Chi London?
Jeśli nie masz niczego przeciwko koronkom to może Chi Chi London?
Dzięki za podpowiedź! Przyglądałam się ich sukienkom i są naprawdę prześliczne, jedyny minus to dekolty Zauważyłam, że większość ich sukienek, która mi wpadła w oko, mają takie "języczki" w dekolcie (nie umiem tego dobrze opisać, ale taki "języczek" ma np. ich sukienka Kelsey). U mnie niestety to odpada ponieważ mam spory biust i wolałabym dekolt trójkątny albo w łódkę, który trochę to zamaskuje.
A wielka szkoda, bo niektóre kiecki mają szałowe
Zauważyłam, że większość ich sukienek, która mi wpadła w oko, mają takie "języczki" w dekolcie (nie umiem tego dobrze opisać, ale taki "języczek" ma np. ich sukienka Kelsey).
Co prawda musiałam poszukać tego modelu, ale już wiem o co chodzi . Rzeczywiście sporo ich sukienek ma tego typu wykończenie dekoltu, co zapewne wynika ze specyfiki koronek (żal nie wykorzystać oryginalnego brzegu materiału), ale sporo jest też innych. Na przykład model Cora ma piękną, odkrywającą ramiona górę, która wbrew pozorom powinna nieźle maskować obfity biust. Tutaj co prawda zamiast koronki zastosowano tkaninę żakardową, ale za to sukienka ma efektowny, mocno wydłużony tył. Niemniej to tylko przykład, bo wybór jest naprawdę spory.
(...) i wolałabym dekolt trójkątny albo w łódkę, który trochę to zamaskuje.
Przyznam, że tego trochę nie rozumiem, bo przecież wspomniany model Kelsey ma wykończenie łódkowe, jedyna różnica jest taka, że zwykle jest ono gładkie (tkaninę trzeba wykończyć), a tutaj mamy wzór koronki.
Przyznam, że tego trochę nie rozumiem, bo przecież wspomniany model Kelsey ma wykończenie łódkowe, jedyna różnica jest taka, że zwykle jest ono gładkie (tkaninę trzeba wykończyć), a tutaj mamy wzór koronki.
Mhm, spojrzałam na obrazem z rodzajami dekoltów w Google i rzeczywiście, chodziło mi bardziej o dekolt w kształcie literary V. Niewykształcona jestem
Sukienki z Chi chi są rzeczywiście ładne, ale niestety, nie znalazłam żadnej, która by mnie chwyciła za serce Czy znacie jeszcze inne sklepy, sprawdzone, w których można taką sukienkę dostać? Trochę się boję kupić w niesprawdzonym, a nie mam za bardzo doświadczenia w temacie. Nie chcę ciągać świadkowej po sklepach bo wiem że to będzie dla niej katorga.