zakończyłem grę - dlaczego w taki sposób?
Nie patrzcie na treść, zostala po prostu z kopiowana - nie ważne. W każdy razie chodzi mi o to samo. Czy w tym zdaniu poprawnie użyto myslnik i czy po grę nie powinno być kropki? dzieki
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czy w tym zdaniu poprawnie został użyty myślnik?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie patrzcie na treść, zostala po prostu z kopiowana - nie ważne. W każdy razie chodzi mi o to samo. Czy w tym zdaniu poprawnie użyto myslnik i czy po grę nie powinno być kropki? dzieki
Myślnik to nie wiem, bo zdanie wyrwane z kontekstu i nie mam pojęcia, co autor miał na myśli.
Ale radziłabym najpierw zająć się własną ortografią, a potem dopiero czyjąś interpunkcją. Skopiowana. Bo aż oczy bolą.
Ja bym jeszcze Santa dodała fakt,że - prócz reguły wyraźnego zaprzeczenia,która tego zdania akurat nie dotyczy-przymiotniki z partykułą "nie" piszemy łącznie
Asfalt-jak wspomniała Santa-ale masz problem
Większy to Twój analfabetyzm,serio,niż fakt,że tu jest myślnik.
Ja bym jeszcze Santa dodała fakt,że - prócz reguły wyraźnego zaprzeczenia,która tego zdania akurat nie dotyczy-przymiotniki z partykułą "nie" piszemy łącznie
Jak wspomniałam, rozbolały mnie oczy No i stało się - nie zauważyłam już dalej
A o małe i wielkie litery to już mi się nawet nie chciało czepiać
Pomijając wszystkie powyższe uwagi (oczy moje cierpią ), można przyjąć, że myślnik w podanym zdaniu został użyty we właściwy sposób. Co prawda można tu było zastosować kilka rozwiązań, ale takie również jest jak najbardziej poprawne.
Trudno nie zgodzić się z powyższymi teoriami.
Ten myślnik, wywołał zamyślenie autora, więc można powiedzieć, że autor cytatu zmyślnie go wstawił
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czy w tym zdaniu poprawnie został użyty myślnik?
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024