Czy w tym zdaniu poprawnie został użyty myślnik? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czy w tym zdaniu poprawnie został użyty myślnik?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Czy w tym zdaniu poprawnie został użyty myślnik?

zakończyłem grę - dlaczego w taki sposób?

Nie patrzcie na treść, zostala po prostu z kopiowana - nie ważne. W każdy razie chodzi mi o to samo. Czy w tym zdaniu poprawnie użyto myslnik i czy po grę nie powinno być kropki? dzieki

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-08-10 17:46:19)

Odp: Czy w tym zdaniu poprawnie został użyty myślnik?
asfalt napisał/a:

Nie patrzcie na treść, zostala po prostu z kopiowana - nie ważne. W każdy razie chodzi mi o to samo. Czy w tym zdaniu poprawnie użyto myslnik i czy po grę nie powinno być kropki? dzieki

Myślnik to nie wiem, bo zdanie wyrwane z kontekstu i nie mam pojęcia, co autor miał na myśli.
Ale radziłabym najpierw zająć się własną ortografią, a potem dopiero czyjąś interpunkcją. Skopiowana. Bo aż oczy bolą.

3 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2017-08-10 18:46:35)

asfalt napisał/a:

Ja bym jeszcze Santa dodała fakt,że - prócz reguły wyraźnego zaprzeczenia,która tego zdania akurat nie dotyczy-przymiotniki z partykułą "nie" piszemy łącznie
Asfalt-jak wspomniała Santa-ale masz problem smile
Większy to Twój analfabetyzm,serio,niż fakt,że tu jest myślnik.

4 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-08-10 18:52:41)

gojka102 napisał/a:

Ja bym jeszcze Santa dodała fakt,że - prócz reguły wyraźnego zaprzeczenia,która tego zdania akurat nie dotyczy-przymiotniki z partykułą "nie" piszemy łącznie

Jak wspomniałam, rozbolały mnie oczy big_smile No i stało się - nie zauważyłam już dalej big_smile
A o małe i wielkie litery to już mi się nawet nie chciało czepiać big_smile

5

Pomijając wszystkie powyższe uwagi (oczy moje cierpią big_smile), można przyjąć, że myślnik w podanym zdaniu został użyty we właściwy sposób. Co prawda można tu było zastosować kilka rozwiązań, ale takie również jest jak najbardziej poprawne.

6 Ostatnio edytowany przez Averyl (2017-08-19 19:30:10)

Trudno nie zgodzić się z powyższymi teoriami.
Ten myślnik, wywołał zamyślenie autora, więc można powiedzieć, że autor cytatu zmyślnie go wstawił wink

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czy w tym zdaniu poprawnie został użyty myślnik?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024