Od dłuższego czasu z mężem staramy się wybrać odpowiedni dom dla mojej mamy(tata umarł już jakiś czas temu) powodem dla którego zdecydowałam się aby oddać mamę do domu opieki jest fakt że jest tam dużo ludzi w jej wieku, więc będzie mogła jakby lepiej przechodzić przez etap późnego dojrzewania zależy mi także aby ten dom miał rodzinną atmosferę, jest coś takiego możliwego do uzyskania?
"...lepiej przechodzić przez etap późnego dojrzewania..." Błagam, napisz że jaja sobie robisz...
Niestety, ale domy starości, niektóre są nieprzyjazne w Polsce dla starszej osoby. Oczywiście w pewnych krajach jest, to coś zupełnie normalnego.. Jednak u nas wciąż ten temat w powijakach. Proponuję całkowicie zapoznać się ze wszystkimi za i przeciw... Warunkami jakie panują w wybranym domu opieki...i Proszę zwrócić uwagę na aspekt wrażliwości swojej mamy, bo tęsknota za domem może być straszna i cieżka. A może opieka domowa przy zatrudnieniu personelu wykwalifikowanego będzie lepsza?
"...lepiej przechodzić przez etap późnego dojrzewania..." Błagam, napisz że jaja sobie robisz...
kochana, tak samo jak życie - żartów sobie nie robię, naprawdę życie postawiło mnie w takiej sytuacji...
Jednak u nas wciąż ten temat w powijakach.(..)
kochana, co masz na myśli mówiąc w powijakach?
W reklamach to pewnie wszystkie są naj. Dopóki mama nie zamieszka w jakimś to się nie dowiesz.
Właśnie dlatego piszę do was, drogie koleżanki na forum żebyście mi doradziły w wyborze właściwego :
okej, rozumiem że nikt z was nie ma starszego ojca/matki, i nigdy nie miał/ nie będzie miał takiego problemu.
tak dla potomnych:
Sprawa została rozwiązana w sposób chyba możliwie najlepszy: oddałam Mamę do domu opieki Promyk w miejsc. Unierzyż - przekonała mnie profesjonalna obsługa, oraz miła rodzinna atmosfera.
11 2017-08-07 11:26:17 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-08-07 11:29:03)
trudno doradzać, gdy nie ma się doświadczeń w temacie. W reklamach to wszędzie cudowna i rodzinna atmosfera.
Może napisz ile taki dom kosztuje miesięcznie.
No tak, ale warto sprawdzić na przykład opinie, także wyposażenie jaki ten dom opieki ma standard. Może zdarzyć się tak, że placówka będzie przypominała szpital, a nie o to przecież chodzi.