Czy kobiety znanych maja gorzej gdy doświadcza przemocy domowej ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czy kobiety znanych maja gorzej gdy doświadcza przemocy domowej ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez gorszysort992 (2017-06-03 17:54:40)

Temat: Czy kobiety znanych maja gorzej gdy doświadcza przemocy domowej ?

Cześć czy zgadzacie się ze stwierdzeniem kobiety których mężowie przemocowcy są znani (prawnicy aktorzy, politycy, biznesmeni ) często mają znaczie gorzej niż gdy ich katem jest przeciętny Kowalski. Chodzi mi o wpływowość znanych cenionych za coś ludzi oraz w przypadku aktorów muzyków stawanie fanów po stronie artysty (co da się zauważyć na portalach plotkarkich które jedna zwykle omijam). Moze jednak się mylę ponieważ nie pobracam się w takich kręga ludzi a informację czerpię z tego co usłysze od znajomych znajomych bądź a także z prasy telewizji.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy kobiety znanych maja gorzej gdy doświadcza przemocy domowej ?
gorszysort992 napisał/a:

Chodzi mi o wpływowość znanych cenionych za coś ludzi oraz w przypadku aktorów muzyków stawanie fanów po stronie artysty (...)

O ile wpływowość rzeczywiście może mieć znaczenie, o tyle sądzę, że fani nie stosują żadnej taryfy ulgowej w stosunku do swoich idoli, a nawet przeciwnie - wymagają od nich więcej, a jeśli zawiodą, to się od nich odwracją.

3 Ostatnio edytowany przez Averyl (2017-06-28 15:20:11)

Myślę, że nie można generalizować. Słyszałam historię np. żony policjanta, do kogo miała zgłosić przemoc, do kolegów z pracy męża? poza tym, są to ludzie, którzy wiedzą często jak ukryć ewentualne dowody przeciwko nim.
Osoby znane mają swoje korzyści i straty z bycia znanym, być może czasem opinia społeczna broni swojego idola, wbrew faktom, ale często żony/dzieci znanych ludzi mają jednocześnie więcej możliwości - czy zgłosić się do psychologa, wynająć prawnika, a co ma zrobić kobieta, z gromadką dzieci, którą mąż bije jeśli żyje w małej wiosce, gdzie wszyscy się znają i wiedzą o tym, ale wolą nie wtrącać się.

Jak napisał Lec - "Wielu ludzi przeżywa tragedię. Nie każdemu jednak pisze ją jakiś Sofokles."

4

mezczyzn przemoc tez dotyka, ale oni wstydza się w ogole rozmawiac na takie tematy.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czy kobiety znanych maja gorzej gdy doświadcza przemocy domowej ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024