Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci

Strony 1 2 3 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 506 ]

Temat: Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci

Tytul watku jest celowo chaotyczny, bo chyba najlepiej pasuje do tego, co obecnie dzieje sie w Europie. Jeden wielki chaos. Zamach za zamachem, policja na ulicach, wojsko, strach i panika ludzi. Wbrew temu, co mowia politycy, Europa nie potrafi znalezc lekarstwa na obecny stan rzeczy. Czyzby tym lekarstwem byla wojna domowa? Ilu ludzi jeszcze musi zginac, by politycy sie opamietali (pewnie wielu)? Jak mozna twierdzic, ze te wszystkie ''incydenty'' nie maja powiazania z fala imigrantow, jaka dotarla na Stary Kontynent? Czy dla Europy jest za pozno? Co sadzicie w zwiazku z ostatnimi wydarzeniami? Europejczycy nie wyciagneli wnioskow? Politycy nie robia absolutnie nic, by chronic zycie obywateli? Czy Polska, Czechy i Wegry powinny zostac ukarane za nieprzyjmowanie uchodzcow? Czy mamy prawo sie bac?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci

ludzie żyjący obecnie w środowej czy zachodniej Europie nie widzieli chaosu na oczy.
Od siedemdziesięciu lat nie było u nas żadnego konfliktu zbrojnego, jest pokój. Nie ma jeńców wojennych, nie ma zabijanych w wojnach.

Owszem, są zamachy, ale sądzę, że do chaosu jest baaardzo, bardzo daleko.
Jeśli kiedyś niedajboże dopadnie nas wojna, to wtedy zobaczycie jak wygląda chaos.

3 Ostatnio edytowany przez Averyl (2017-06-21 10:11:11)

Dezerter:
"Jest wiosna 1994 roku. Od zakończenia drugiej wojny światowej nie było za  ziemi
ani jednego dnia pokoju. Na skutek działań  elit  politycznych,  ludzie  dzisiaj
giną. W byłej Jugosławi, w Irlandii Północnej, w Górnym  Karabachu,  w  Armenii,
w Azerbejdżanie, w Czeczenii,  z  Abchazji,  w  Tureckim  Kurdyskanie,  w  Iraku,
w Libanie, w Afganistanie, w Indiach,  w  Sri  Lance,
w  Kambodży,  w  Birmie,  na  Filipinach,  w  Angorze,  w  Sudanie,  w  Somalii,
w Rwandzie, w Kenii, w Czadzie,......, w Nigerii, w Kamerunie,...."

Tak długo jak konflikty dzieją się daleko, to ludzie mają to w du**, zaczynają się martwić, gdy konflikty zaczynają ich samych dotykać, gdy sami muszą uciekać (i mam na myśli zarówno tych, którzy uciekają teraz i szukają schronienia w Europie, jak i tych, którzy kiedyś np w czasie II wojny światowej szukali schronienia w Szwajcarii, czy innych miejscach nie objętych wojną).

4 Ostatnio edytowany przez Ewika99 (2017-06-21 10:35:07)

_v_ napisał/a:

ludzie żyjący obecnie w środowej czy zachodniej Europie nie widzieli chaosu na oczy.
Od siedemdziesięciu lat nie było u nas żadnego konfliktu zbrojnego, jest pokój. Nie ma jeńców wojennych, nie ma zabijanych w wojnach.

Owszem, są zamachy, ale sądzę, że do chaosu jest baaardzo, bardzo daleko.
Jeśli kiedyś niedajboże dopadnie nas wojna, to wtedy zobaczycie jak wygląda chaos.

Ciekawa teoria. Czy tylko i wylacznie wojna jest chaosem? Czy musza ginac miliony, by ludzie nazwali to wojna? Bo setki zabitych to jeszcze nie chaos? Nielegalni imigranci przekraczaja granice Unii bez wiekszych problemow. A co smieszne, nie ma sprawdzonego sposobu na to, by NIELEGALNYCH imigrantow odeslac z powrotem. Jak to mozliwe? Europejczycy sa przeszukiwani na lotniskach, musza sie legitymowac, a taki imigrant idzie sobie do jakiegokolwiek kraju w Unii chce, bez dokoumentow, robi rozroby przez co gina niewinni ludzie i to nie jest chaos? Przeciez Europa Zachodnia to w tym momencie jeden wielki burdel, jesli chodzi o imigrantow z Afryki i BW. Jak mozna dopuscic, by imigranci ustawiali zapory z drzew na autostradach, przez co gina kierowcy (ostatnie wydarzenia w Calais)? Gdzie policja?
_v_, a ja mysle, ze chaos jest blizej niz sie spodziewamy. Tylko nie dopuszczamy do siebie tych mysli.

5

Ludzie jak to ludzie, są jacy są i nie wiem czy zwalanie wszystkiego na imigrantów ma tu jakikolwiek sens, bo umykają przy tym inne incydenty, jak choćby ten kiedy to POLACY pobili dziewczynę, jej ojca i chłopaka, bo ona związała się z Brytyjczykiem. Czy to nie jest tak samo chore, jak to co robią zamachowcy?

Wielka nagonka na muzułmanów... Zawsze pytam ilu znacie osobiście, ja znam, nastu, może i więcej, żaden nie jest terrorystą, jak oni się muszą przy tym wszystkim czuć? Ktoś o tym myśli?

Co do przyjmowania imigrantów. Cóż mieszanie się różnych kultur to często ryzyko, nieistotne jakie to będą kultury, bo zawsze będą różne, inne, dziwne dla drugiej strony.

6

_v_ napisał/a:

Ja to widzę trochę inaczej. Mieszkam w Londynie, wcale nie tak daleko od London Bridge, gdzie niedawno był zamach. Jak leciałam do Polski, jeszcze przed zamachem, to na lotnisku, nie wiem, czy to już wojsko, czy jeszcze specjalne jednostki Policji z karabinami... niby żyjemy w wolnym kraju, ale trochę tak jak pod okupacją.

Oczy trzeba mieć dookoła głowy, bo zaraz jakiś świr wjedzie w ludzi samochodem albo zaatakuje nożem.

Do spokoju to tu daleko.

Bardzo dobrze, że Polska, Czechy i Węgry nie akceptują emigrantów. Wraz z prawdziwymi uchodźcami podróżują terroryści, nikt tego nie sprawdza, bo przecież uchodźcy, więc w wojennej zawierusze pogubili dokumenty... Wjeżdża, kto chce.

Jak byłam ostatnio w Polsce to czułam się bezpiecznie, wspaniała była świadomość, że mogę być w centrum miasta i się nie bać, nie rozglądać nerwowo, czy nie wpadnie tu zaraz jakaś ciężarówka prowadzona przez szaleńca. Ludzie spędzają miło czas, bawią się. To jest wielka wartość, którą powinniśmy docenić.

Czy świadkom zamachów w Paryżu, Manchesterze też powiesz, że nie widzieli chaosu na oczy?

7 Ostatnio edytowany przez szakisz (2017-06-21 13:03:29)

CatLady napisał/a:

Czy świadkom zamachów w Paryżu, Manchesterze też powiesz, że nie widzieli chaosu na oczy?

Zawsze możemy iść za radą tej przecudnej Pani big_smile

http://i.imgur.com/B7kG8id.jpg

A tak poważnie jest mi zwyczajnie przykro, gdy ktoś w kontekście tego co się dzieje dalej próbuje ludziom wmówić, że nic się nie dzieje. Czy niektórzy wychodzą z założenia że ludzie nie mają TV, Internetu, rodziny za granicą, która im zdaje przecież relacje z pierwszej ręki. Próbują robić debili z narodu, a tak naprawdę robią debili z samych siebie.

8

CatLady napisał/a:

Ja to widzę trochę inaczej.

Ja też.
Również zapraszam do Londynu. tylko nie na 10 Downing Street gdzie wszystko jest cacy, jesteśmy pieknie zjednoczeni z pania premier i mówimy twarde enough.
Zapraszam na ulice. Zapytajcie proszę mieszkańców Londynu czego sie boja i dlaczego. Zapytajcie dyrektora szkoły moich córek dlaczego odwołał dzieciom wycieczke do muzeum w centrum.
W bezpiecznej pod wzgledem terroryzmu Polsce łatwo sie mówi o chaosie , którego tam nie ma. Co innego jest ubolewać, a co innego doswiadczać  na własnej skórze, bo w zamachach na "wartości i demokrację" nie ginie wartość i demokracja, a ginie czyjś syn i czyjaś żona.
wiem, wiem w Polsce też sie wiele złego dzieje. Są gwałty, przemoc domowa, wypadki samochodowe, rozboje, zabójstwa, haracze, wymuszenia itp. Spokojnie, tu też to wszytsko mamy . Plus jeszcze bonusik w postaci wybuchowej furgonetki. Na pewno chcielibyście sie zamienić  i przejść z pozycji głeboko ubolewającej do doswiadczającej? Nie sądzę..

9 Ostatnio edytowany przez Ewika99 (2017-06-21 13:45:39)

Małpa69 napisał/a:

Ludzie jak to ludzie, są jacy są i nie wiem czy zwalanie wszystkiego na imigrantów ma tu jakikolwiek sens, bo umykają przy tym inne incydenty, jak choćby ten kiedy to POLACY pobili dziewczynę, jej ojca i chłopaka, bo ona związała się z Brytyjczykiem. Czy to nie jest tak samo chore, jak to co robią zamachowcy?

A, przepraszam, na kogo mozna zrzucic odpowiedzialnosc za to, co sie dzieje, jesli nie na imigrantow wlasnie??? No moze jeszcze na durnych politykow, ktorzy wierza w jakis wyidealizowany obraz swiata. Ale to mzonki, niestety. Co do Polakow, ktory pobili dziewczyne- owszem, nalezy im sie kara i mam nadzieje, ze zostana ukarani. Ale nie mozna usprawiedliwiac wybrykow imigrantow. Ci Polacy zapewne dostana kare, na jaka zasluzyli. Problem w tym, ze imigranci tych kar nie dostaja, chociaz tak samo na nia zasluguja. Widzisz roznice? O ''bialych'' przestepcow nie musisz sie martwic- kara ich nie minie, gorzej z tymi ''sniadymi''. Ich wybryki sa czesto tuszowane albo kara jest smieszna. I to przeszkadza ludziom.

Małpa69 napisał/a:

Wielka nagonka na muzułmanów... Zawsze pytam ilu znacie osobiście, ja znam, nastu, może i więcej, żaden nie jest terrorystą, jak oni się muszą przy tym wszystkim czuć? Ktoś o tym myśli?

To zadna nagonka. To zwyczajny strach, absolutnie uzasadniony. Jesli mowa o nagonkach- ostatnio to chrzescijanie sa najbardziej przesladowani. Jasne, olejmy te wszystkie ''incydenty'', bo nie daj Boze jeszcze urazimy uczucia muzulmanow. Ja sie bede martwic o ich samopoczucie? A czy oni martwia sie, gdy dochodzi do zamachow? Co robia, by nie dopuscic do radykalizowania sie swoich wspolbraci?

Małpa69 napisał/a:

Co do przyjmowania imigrantów. Cóż mieszanie się różnych kultur to często ryzyko, nieistotne jakie to będą kultury, bo zawsze będą różne, inne, dziwne dla drugiej strony.

Nie kazda kultura probuje wyplenic druga, u ktorej jest gosciem. Skoro to doprowadza do takich sytuacji, jak ostatnio, to jednak lepiej nie dopuszczac do mieszania sie tych kultur, nie uwazasz? Te wszystkie zamachy tylko eskaluja napiecie, dopiero rozbudza w ludziach ich ''rasizm''. Nie tylko wsrod Polakow.

10

Małpa69 napisał/a:

Wielka nagonka na muzułmanów... Zawsze pytam ilu znacie osobiście, ja znam, nastu, może i więcej, żaden nie jest terrorystą

Kwestia prawdopodobieństwa, jakbyś znała tych bardziej radykalnych, to było by ono większe. Jeden na iluś bierze na serio tą totalitarną ideologię rodem ze średniowiecza, wtedy wariuje i tyle.
Cóż, wielki, społeczny eksperyment z integracją na bazie socjalnego rozdawnictwa w Zach. Europie się do końca nie udał.
Nikt nie przewidział obecnych problemów: zamkniętych środowisk, w których imamowie sponsorowani przez wahabickich szejków nawołują do przemocy.
Zauważyliście, że nie ma doniesień, by jacyś muzułmańscy duchowni robili dym? Bo oni są zatrudnieni do innych zadań, a ich mocodawcy z Rijadu tylko patrzą n efekty w TV, piją drinki się cieszą.

Cieszę się z życia w monokulturowym społeczeństwie, gdzie żaden brodaty nie będzie mi mówił co mi wolno w czasie ramadanu, właściwie to nie muszę nawet wiedzieć, kiedy i po co się odbywa. a jak będę się chciał dowiedzieć, to sobie poczytam. Jeśli mnie to bardziej zainteresuje, to wsiądę do samolotu, za chwilę będę w Birmingham i tam obejrzę z bliska  smile
To jest waśnie cała wspaniałość różnorodności: co innego tu, co innego gdzie indziej,  a nie wszystko zmiksowane razem.

11

Najtragiczniejsze w tym jest to, że imigranci sa przyjmowani do Europy i ciagle sie o to tocza spory, a blokowane jest lub windowane są wymogi dla studentow z Azji.

Dlaczego ktos, kto sie chce edukowac w UK albo USA, Australii  musi spelnic wywindowane wymogi wizowe, skoro on za te studia PLACI?

Zamiast brac tych ludzi z otwartymi ramionami to sie im robi problemy. Nigdy tego nie moglam zrozumiec.

12 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2017-06-21 13:59:57)

Jeśli zaczniemy mordować wszystkich muzułmanów, szkalować ich to w czym będziemy lepsi?

A święta inkwizycja? Chrześcijanie przecież w imię Boga nie mordowali... cudowni tacy, na piedestał z nimi.

Biali przestępcy odpowiadają za swoje winy? Serio? Co robią policjanci którzy zabili Igora?

Stawianie znaku równości między muzułmanami a terrorystami do niczego dobrego nie doprowadzi.

Myślisz że normalni muzułmanie się nie martwią? Że się nie boją że w akcie zemsty za terrorystów to im się oberwie?

Inną kwestią jest zaś przyjmowanie tabunu obcych ludzi o których nic nie wiemy. Jednak Polska póki co moim zdaniem jest bezpieczna, oni i tak nie chcą tu siedzieć.

13 Ostatnio edytowany przez MamaMamusia (2017-06-21 14:18:10)

Małpa69 napisał/a:

Jeśli zaczniemy mordować wszystkich muzułmanów, szkalować ich to w czym będziemy lepsi?

A kto chce to zrobić?
Przypominam ci , że po ostatnim akcie terroru , w którym zginął muzułamnin, mer Londynu zapowiedział zwiększenie srodków bezpieczeństwa w okolicach meczetów. Bardzo słusznie zresztą, gdyż każdy terror nalezy potępiać i w miarę mozliwości udaremniać,  bez wzgledu na to w kogo jest wymierzony.
Tylko że potencjalne ofiary islamskiego terroryzmu nie otrzymują od mera jakiejś szczególnej ochrony , wręcz przeciwnie słyszą, że takie sa uroki zycia w wielkim miescie.
Kto więc tu jest szkalowany ?

14

Małpa69 napisał/a:

A święta inkwizycja? Chrześcijanie przecież w imię Boga nie mordowali... cudowni tacy, na piedestał z nimi.

Owszem masz rację, mordowali. 700 lat temu, w czasach kiedy mężczyzna dożywający 40 lat był już uznawany za starego, bo na okrągło były wojny i zarazy. Udało nam się pozbyć na szczęście pozbyć mordowania oraz zarazy. Problem polega na tym, że Islamiści w 2017 r. dalej żyją mentalnością sprzed siedmiu wieków.

Nie mam nic do Muzułmanina, który szuka w Europie lepszego życia, przyjedzie do nas, otworzy sobie bar z kebabem i uczciwie będzie zarabiał na życie. Tylko, że Islam ma 3 główne gałęzie. W obrębie każdej z tych gałęzi istnieje kilka szkół, które też różnią się między sobą. Ja nie mam obowiązku uczyć się rozróżniać szary od siwego, siwy od grafitowego. To jest obowiązek Muzułmanów by zadbać o porządek w swych szeregach. Dlaczego nic nie robią z tym, jaką wizytówkę wystawiają ekstremiści ich religii, dlaczego jawnie i stanowczo tego nie potępiają, dlaczego nie protestują? Siedząc cicho niejako daje się przyzwolenie na podobne zachowania.

15

CatLady napisał/a:
_v_ napisał/a:

Ja to widzę trochę inaczej. Mieszkam w Londynie, wcale nie tak daleko od London Bridge, gdzie niedawno był zamach. Jak leciałam do Polski, jeszcze przed zamachem, to na lotnisku, nie wiem, czy to już wojsko, czy jeszcze specjalne jednostki Policji z karabinami... niby żyjemy w wolnym kraju, ale trochę tak jak pod okupacją.

Oczy trzeba mieć dookoła głowy, bo zaraz jakiś świr wjedzie w ludzi samochodem albo zaatakuje nożem.

Do spokoju to tu daleko.

Bardzo dobrze, że Polska, Czechy i Węgry nie akceptują emigrantów. Wraz z prawdziwymi uchodźcami podróżują terroryści, nikt tego nie sprawdza, bo przecież uchodźcy, więc w wojennej zawierusze pogubili dokumenty... Wjeżdża, kto chce.

Jak byłam ostatnio w Polsce to czułam się bezpiecznie, wspaniała była świadomość, że mogę być w centrum miasta i się nie bać, nie rozglądać nerwowo, czy nie wpadnie tu zaraz jakaś ciężarówka prowadzona przez szaleńca. Ludzie spędzają miło czas, bawią się. To jest wielka wartość, którą powinniśmy docenić.

Żyjemy w kraju, który był pod zaborami, pod okupacją, gdzie był Holocaust, obozy koncentracyjne, łapanki, rozstrzeliwania itd. itd. Do tego doprowadziła nienawiść jednych ludzi do drugich. Wygląda na to, że wyciągnięto z tej historii wniosków. Emigranci to temat zastępczy. Służy tylko temu, żeby zbijać słupki poparcia. Jeśli jakiś muzułmanin będzie chciał dokonać w Polsce zamachu to zrobi to z łatwością. W Europie nie brakuje ekstremistów z paszportami Unii, którzy tu wjadą bez problemu. Część z nich nawet nigdy nie była na Bliskim Wschodzie. W Polsce od dawna są tysiące Czeczenów i jakoś zamachów nie ma. A przypomnę, że Czeczeni są jedną z liczniejszych grup narodowościowych zasilających ISIS. Są też Ukraińcy (zwani już też banderowcami), są Wietnamczycy. Więc co ? Zaczynamy ich wszystkich szykanować ? Zamykać w obozach ? Kto będzie to robił ? Nasz klękający w Kościołach rząd, wyręczając się NOR ? Mnie nie przeraża muzułmanin. Mnie przeraża baran z ONR, który ubrany jak Hitlerjugend wyciąga rękę w nazistowskim pozdrowieniu. Mnie przeraża nasza obecna władza, która zbija kapitał szczując jednych przeciwko drugim. Prędzej w tym kraju doczekamy się drugiego Breivika, niż WTC.

16 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-06-21 14:30:47)

Ja nie mam nic przeciwko wysłaniu muzułmanów na księżyc. Nie lubię ich, boje się ich i nie chce ich mieć w swoim kraju. Niekompatybilni są z innymi kulturami. Nie troszcze się o ich samopoczucie, bardziej mnie obchodzi moje własne.

17

Jakoś nie słyszałem, żeby Czeczeni, Ukraińcy czy "barany z ONR" tworzyli No-go zony, gdzie nawet policja boi się wejść i wprowadzała tam szariat wink

18

adiaphora napisał/a:

Ja nie mam nic przeciwko wysłaniu muzułmanów na księżyc. Nie lubię ich, boje się ich i nie chce ich mieć w swoim kraju. Niekompatybilni są z innymi kulturami. Nie troszcze się o ich samopoczucie, bardziej mnie obchodzi moje własne.

Ja jestem za wysyłaniem na księżyc ludzi ograniczonych umysłowo, są niekompatybilni z ludźmi, którzy kierują się zdrowym rozsądkiem.

19

Kareena napisał/a:
adiaphora napisał/a:

Ja jestem za wysyłaniem na księżyc ludzi ograniczonych umysłowo, są niekompatybilni z ludźmi, którzy kierują się zdrowym rozsądkiem.

Skoro tak uwazasz smile

20

szakisz napisał/a:
Małpa69 napisał/a:

Owszem masz rację, mordowali. 700 lat temu, w czasach kiedy mężczyzna dożywający 40 lat był już uznawany za starego, bo na okrągło były wojny i zarazy. Udało nam się pozbyć na szczęście pozbyć mordowania oraz zarazy. Problem polega na tym, że Islamiści w 2017 r. dalej żyją mentalnością sprzed siedmiu wieków.

Nie mam nic do Muzułmanina, który szuka w Europie lepszego życia, przyjedzie do nas, otworzy sobie bar z kebabem i uczciwie będzie zarabiał na życie. Tylko, że Islam ma 3 główne gałęzie. W obrębie każdej z tych gałęzi istnieje kilka szkół, które też różnią się między sobą. Ja nie mam obowiązku uczyć się rozróżniać szary od siwego, siwy od grafitowego. To jest obowiązek Muzułmanów by zadbać o porządek w swych szeregach. Dlaczego nic nie robią z tym, jaką wizytówkę wystawiają ekstremiści ich religii, dlaczego jawnie i stanowczo tego nie potępiają, dlaczego nie protestują? Siedząc cicho niejako daje się przyzwolenie na podobne zachowania.

Dokładnie, co to kogo obchodzi, kto jest kto. Skoro maja taki syf, ze sami nie mogą tego ogarnąć to inni tym bardziej nie maja obowiązku się nimi zajmować. Globalna wioska to utopia. Jak ktos nie dorosl do demokracji to niech siedzi w swoim  buszu.

21 Ostatnio edytowany przez Nekuro (2017-06-21 15:20:11)

Zamachy mają na celu wywołać niepokoje społeczne, które natomiast mają doprowadzić do wojny domowej w Europie. Dobrze wiedzieć, że w naszym pięknym kraju jest tak wiele osób pomagających realizować plan terrorystów :V
Zastanawia mnie jedno. Jakie macie rozwiązanie problemu ataków terrorystycznych w Europie? Zakazanie islamu i wyrzucenie wszystkich wyznawców tej religii z Europy? Na wszelki wypadek wyrzucenie każdego kto miał przodka muzułmanina bo może zmienić wiarę i się wysadzić? Bo to nie jedynie kwestia tego czy przyjmujemy uchodźców czy nie. Mamy otwarte granice przez co można przeprowadzić zamach w kraju w którym się nie mieszka.

Pragnę przypomnieć, że nie tak całkiem dawno w Europie nienawidziło się pewnej grupy religijnej.

adiaphora napisał/a:

Dokładnie, co to kogo obchodzi, kto jest kto. Skoro maja taki syf, ze sami nie mogą tego ogarnąć to inni tym bardziej nie maja obowiązku się nimi zajmować. Globalna wioska to utopia. Jak ktos nie dorosl do demokracji to niech siedzi w swoim  buszu.

Sami pomagaliśmy USA "wprowadzać demokrację" na Bliskim Wschodzie. Teraz to oczywiście ich "busz".

22

Nekuro napisał/a:

Zamachy mają na celu wywołać niepokoje społeczne, które natomiast mają doprowadzić do wojny domowej w Europie. Dobrze wiedzieć, że w naszym pięknym kraju jest tak wiele osób pomagających realizować plan terrorystów :V
".

szkoda, że większość jest zbyt krótkowzroczna, żeby to zobaczyć

małe grupki ludzi robią wszystko, żeby nas skłocić, a my się dajemy
żałosne to jest

23 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2017-06-21 15:34:34)

No właśnie USA takie pokojowe, Indianie też się sami ziem pozbawili i pomordowali nawzajem... ehh serio?

24

Małpa69 napisał/a:

Biali przestępcy odpowiadają za swoje winy? Serio? Co robią policjanci którzy zabili Igora?

Stawianie znaku równości między muzułmanami a terrorystami do niczego dobrego nie doprowadzi.

A kto mówi o mordowaniu? Mówimy o nie wpuszczaniu ich do Europy.

Pomyśl. Jeśli ja lub Ty udajemy się do jednego z ich krajów, choćby na wakacje, nie mówię tu o mieszkaniu, to musimy się dostosować. Temp. powietrza będzie wynosić ponad 30 stopni, ale nie wolno nam wkładać szortów, nie mogę pocałować na ulicy partnera, obowiązują nas pewne zasady i jako goście musimy je uszanować. Dlaczego w takim razie oni nie szanują naszych zasad? Nawet Ci zwykli muzułmanie? Dlaczego zakrywają twarze? Dlaczego większość się nie integruje? Dlaczego kobiety zamiast korzystać z europejskiej wolności dalej siedzą w domach? Niektórzy siedzą tu po kilka, kilkanaście lat, zasiłki dostają, a nie potrafią się po angielsku dogadać w sklepie. To nie jest obiegowa opinia, tylko moje doświadczenie z nimi, bo poznałam wielu muzułmanów. Niektórzy są ok, ale to są ci, którzy chcą się integrować, którzy pracują, chodzą do szkół. Nie jesteśmy muzułmankami, więc automatycznie nie mamy dostępu do tych bardziej radykalnych, bo oni siedzą w domu, w meczecie.

W tej chwili żyjemy w takich czasach, że nie każdy muzułmanin to terrorysta, ale każdy terrorysta to muzułmanin.
Ja się nie dam nabrać na te ich gadki, że to nie ma nic wspólnego z islamem, bo jeśli szaleniec rozjeżdżający ludzi wrzeszczy, że to dla allaha, to znaczy, że identyfikuje się z islamem.

Przestępczość to coś innego niż terroryzm. PRzestępczość była zawsze i będzie. MAsowe zabijanie to jednak coś innego. Przestępcy trafiają za kraty, a taki muzułmanin się wysadzi, zabijając kilkanaście osób i kary nie poniesie, za to zostanie bohaterem w oczach swoich braci. Przestępcy zawsze istnieli, ale jakoś nie było takiego strachu wyjść na ulicę, jaki jest teraz, przynajmniej w Londynie.

25 Ostatnio edytowany przez Nekuro (2017-06-21 15:42:37)

CatLady napisał/a:

ale każdy terrorysta to muzułmanin.

Anders Breivik.
Zamachowiec który wjechał w tłum ludzi przed meczetem w Londynie.

CatLady napisał/a:

A co z tymi którzy już się urodzili w Europie i przeprowadzają zamachy?

26

CatLady napisał/a:

wystarczy poczytać np. komentarze pod artykułem o płonącym wieżowcu w Londynie...
nawet jeśli większość  to gadanie.. to jednak część osób, gdyby była pewna, ze nie spotka ich kara, dolewałaby benzyny jeszcze hmm

27

Nekuro napisał/a:

.

Ale demagogia.
Powiedz to bliskim ofiar. Zjednoczmy się, nie dajmy się skłocić, kupmy sobie kredki , przyzwyczajmy się jak radzi mer,  a w razie czego potańczymy na kolejnym koncercie ku czci ofiar. Zdajesz sobie sprawę z zagrożenia jakie niesie teraz mieszkanie w Londynie, Paryżu czy Brukseli? Ludzie sie najzyczajniej w swiecie boją.
Wiesz że terroryści z London Bridge ustawiali sobie zamach w mediach społecznościowych, niemalże na oczach policji?
Wiesz, że jeden z nich jakiś czas temu  ganiał  po parku w centrum Londynu z flagą państwa islamskiego wykrzykując radykalne hasła? Policja go zatrzymała , przesłuchała i wypusciła...
Ile razy słyszysz - zamachowiec byl znany policji w związku z kontaktami z radykalnymi islamistami lub z wyjazdami do Syrii? Był znany... i co z tego?
Kto tu mówi o deportacjach czy jakichkolwiek innych przykrych konsekwencjach skoro policja nie ma żadnej kontroli nad meczetami , a tym samym nad ewentualna mozliwoscią radykalizacji. a nawet jesli ma, to co robi? Obserwuje i to wszytsko.

28 Ostatnio edytowany przez szakisz (2017-06-21 16:25:59)

Nekuro napisał/a:

Anders Breivik. Zamachowiec który wjechał w tłum ludzi przed meczetem w Londynie.

Mój drogi - Breivik był jeden. Norweski wymiar sprawiedliwości nawet nie był przygotowany na takiego świra, jedyną karą jaką mogli mu dać to 25 lat.
Natomiast:

http://i.imgur.com/PyQ67Hn.png

Breivik w porównaniu z tym to mały pikuś wink

Nekuro napisał/a:

Najpierw należy zająć się tym, żeby szambo się nie rozlewało. Dopiero później można zacząć sprzątać. Osobiście proponuję taki plan:

1. Należy uznać Państwo Islamskie i oficjalnie wypowiedzieć mu wojnę. Ono istnieje, realnie. Ma swoją armię i realnie zabija.
2. Deportacja najbardziej radykalnych imamów (wiemy gdzie nauczają, służby mają takie dane) i zakaz dalszej radykalizacji pod groźbą deportacji.
3. Likwidacja tego, co przyciąga te masy ludzi, czyli polityki: "przyjedźcie my Wam damy kasę, mieszkanie i różne inne fajne dobroci. Słowem - cofamy zaproszenie blondynki z Berlina.

Dopiero jak UE te kroki wykona można myśleć o sprzątaniu szamba, które już się rozlało. Tylko, że UE tych kroków nie wykona i masz rację - wojna domowa prędzej czy później będzie, tylko do tego nie potrzeba nawet Islamistów, a polityki prowadzonej wbrew woli narodów.

29

pamiętajcie,ze bardzo liczna grupa imigrantow w Europie sa Polacy

wiec tak naprawde kreci sie bat na te wszystkie Arki i Sebastiany,co to pojechali tam krzewic polska kulture i tradycje (np. poprzez pobicie Polki,bo sie spotykala z nie-Polakiem, jej chlopaka i jego ojca)

30

wilczysko napisał/a:

Żyjemy w kraju, który był pod zaborami, pod okupacją, gdzie był Holocaust, obozy koncentracyjne, łapanki, rozstrzeliwania itd. itd. Do tego doprowadziła nienawiść jednych ludzi do drugich. Wygląda na to, że wyciągnięto z tej historii wniosków. Emigranci to temat zastępczy. Służy tylko temu, żeby zbijać słupki poparcia. Jeśli jakiś muzułmanin będzie chciał dokonać w Polsce zamachu to zrobi to z łatwością. W Europie nie brakuje ekstremistów z paszportami Unii, którzy tu wjadą bez problemu. Część z nich nawet nigdy nie była na Bliskim Wschodzie. W Polsce od dawna są tysiące Czeczenów i jakoś zamachów nie ma. A przypomnę, że Czeczeni są jedną z liczniejszych grup narodowościowych zasilających ISIS. Są też Ukraińcy (zwani już też banderowcami), są Wietnamczycy. Więc co ? Zaczynamy ich wszystkich szykanować ? Zamykać w obozach ? Kto będzie to robił ? Nasz klękający w Kościołach rząd, wyręczając się NOR ? Mnie nie przeraża muzułmanin. Mnie przeraża baran z ONR, który ubrany jak Hitlerjugend wyciąga rękę w nazistowskim pozdrowieniu. Mnie przeraża nasza obecna władza, która zbija kapitał szczując jednych przeciwko drugim. Prędzej w tym kraju doczekamy się drugiego Breivika, niż WTC.

Nie, emogranci to nie temat zastępczy, to poważny realny problem. Spora grupa ludzi niewiadomego pochodzenia, która wjeżdża sobie ot tak do Europy. Ja jako Europejka mam na lotnisku sprawdzany paszport, muszę przejść przez kontrolę bezpieczeństwa, a oni nie, nie wiadomo, kto jest kto.

Nie będzie w Polsce muzułmaninowi łatwo dokonać zamachu - przynajmniej jeszcze nie, a to dlatego, że jest ich tu mało. Jak się gdzieś pokaże ktoś z ciemną gębą, to go będzie widać z 500 metrów, ale jeśli ich nawpuszczamy, to wtopią się w tłum. Będzie jak z tym przykładem na Skittles: jeśli masz całą miskę cukierków i wiesz, że kilka z nich jest zatrutych, to odważysz się spróbować? Przecież większość jest nieszkodliwa...

Myśmy w Polsce o swój kraj walczyli, a nie uciekali jak tchórze, tak jak oni. Sami faceci, też mi bezbronni uchodźcy...

Jakoś nie słyszałam o Ukraińcach albo Wietnamczykach dokonujących zamachów terrorystycznych. Gdyby o status uchodźcy ubiegali się Hindusi, Brazylijczycy, Chorwaci, czy ktokolwiek inny, jakiejakolwiek innej wiary, byle nie muzułmanie, to nie miałabym nic przeciwko pomocy im.

Do tego dochodzi też kwestia finansowa - taniej byłoby pomóc im na miejscu. Nie ma sensu ich tu przywozić. Kwestie kulturowe - oni są to obcy, inni i obco sięczują w kulturze, której nie znają. To wcale nie jest dobra pomoc takie wywożenie ich do obcych krajów, gdzie nie znają języka, zwyczajów, niczego. Dlaczego inne kraje muzułmańskie nie pomogą swoim braciom w wierze? Bo są mądrzejsi od Europy.

31 Ostatnio edytowany przez CatLady (2017-06-21 17:21:58)

Nekuro napisał/a:
CatLady napisał/a:

ale każdy terrorysta to muzułmanin.

Anders Breivik.
Zamachowiec który wjechał w tłum ludzi przed meczetem w Londynie.

CatLady napisał/a:

Uwielbiam te pojedyncze przykłady. A właściwie jeden pojedynczy przykład - Breivik - bo juz się z tym kilkukrotnie spotkałam. Każdy w rozmowie o terroryzmie islamskim przywołuje Breivika. Ale Breivik jest jeden kontra kilku w ciągu ostatnich 3 m-cy. Breivik Europie nie zagraża, zagraża jej islam.

Nie wiem, co z tymi, którzy już tu są, ale to nie powód by wpuszczać ich jeszcze więcej, zasilać ich szeregi.

v napisał/a:

pamiętajcie,ze bardzo liczna grupa imigrantow w Europie sa Polacy
wiec tak naprawde kreci sie bat na te wszystkie Arki i Sebastiany,co to pojechali tam krzewic polska kulture i tradycje (np. poprzez pobicie Polki,bo sie spotykala z nie-Polakiem, jej chlopaka i jego ojca)

Polacy są emigrantami, ale nie dokonują aktów terroryzmu. Sprawa, o której piszesz, to przestępstwo, a nie terroryzm. Myślisz, że Anglicy i inne nacje kobiet nie biją?

32

szakisz napisał/a:

Breivik w porównaniu z tym to mały pikuś wink

Zamachy w Europie, w porównaniu z tym co się dzieje w Azji i Afryce to mały pikuś.
Egipt, Sudan, Nigeria, Irak, Jemen, Afganistan, Pakistan, Turcja, Indie, Filipiny... długo można by wymieniać. Tysiące ofiar od "incydentów" + regularny terror jaki fundują fanatyczni nawracacze spod znaku półksieżyca w Czarnej Afryce [Boko Haram jako jeden z przykładów].
I ciągle tylko islam, islam, islam.
Bo któż słyszał, by np. Koptowie kogoś zamordowali w zorganizowany sposób, zawsze to oni są ofiarami, tak jak choćby 26 maja, w  Al-Minja.
Im dłużej żyję, tym bardziej przekonuję się do tez forsowanych przez Miriam Shaded. Polecam obejrzeć, multum tego na Youtube.

33

Mirko_81 napisał/a:

Zamachy w Europie, w porównaniu z tym co się dzieje w Azji i Afryce to mały pikuś.

Zgadzam się jak najbardziej, natomiast kolega odwołał się do Brieivika, więc chciałem mu pokazać jak bardzo te dwie sprawy (nie) są do siebie adekwatne. Ograniczyłem się do Europy, żeby zwyczajnie było łatwiej wink

Co do Pani Miriam, znam oglądam -  przy całej sympatii do tej pięknej jakże uroczej i mądrej osóbki, czasem mam wrażenie, że postulaty które ta Pani głosi są, delikatnie mówiąc: "pobożnym koncertem życzeń". Intencje mogą być jak najbardziej szczere, natomiast nawet gdybyśmy chcieli to zdelegalizowanie niemal 2-miliardowego ruchu muzułmańskiego może być w praktyce bardzo trudne do osiągnięcia, żeby nie powiedzieć niemożliwe.

34

MamaMamusia napisał/a:
Nekuro napisał/a:

.

Ale demagogia.
Powiedz to bliskim ofiar. Zjednoczmy się, nie dajmy się skłocić, kupmy sobie kredki , przyzwyczajmy się jak radzi mer,  a w razie czego potańczymy na kolejnym koncercie ku czci ofiar. Zdajesz sobie sprawę z zagrożenia jakie niesie teraz mieszkanie w Londynie, Paryżu czy Brukseli? Ludzie sie najzyczajniej w swiecie boją.
Wiesz że terroryści z London Bridge ustawiali sobie zamach w mediach społecznościowych, niemalże na oczach policji?
Wiesz, że jeden z nich jakiś czas temu  ganiał  po parku w centrum Londynu z flagą państwa islamskiego wykrzykując radykalne hasła? Policja go zatrzymała , przesłuchała i wypusciła...
Ile razy słyszysz - zamachowiec byl znany policji w związku z kontaktami z radykalnymi islamistami lub z wyjazdami do Syrii? Był znany... i co z tego?
Kto tu mówi o deportacjach czy jakichkolwiek innych przykrych konsekwencjach skoro policja nie ma żadnej kontroli nad meczetami , a tym samym nad ewentualna mozliwoscią radykalizacji. a nawet jesli ma, to co robi? Obserwuje i to wszytsko.

W Polsce rocznie na drogach ginie więcej osób, niż w całej Europie w zamachach terrorystycznych. Trzymajmy się jakiś proporcji, a nie demagogii.
Natężenie terroryzmu islamskiego jest pokłosiem sytuacji na Bliskim Wschodzie do pogorszenia której niestety my też przyłożyliśmy rękę.

35

wilczysko napisał/a:

W Polsce rocznie na drogach ginie więcej osób, niż w całej Europie w zamachach terrorystycznych. Trzymajmy się jakiś proporcji, a nie demagogii.
Natężenie terroryzmu islamskiego jest pokłosiem sytuacji na Bliskim Wschodzie do pogorszenia której niestety my też przyłożyliśmy rękę.

Zaraz zaraz, kto w imię "ogólnoświatowej wojny z terroryzmem" bombardował, wyżynał i plądrował? Kto chcąc wprowadzać "amerykańską demokrację" obalał dyktatorów wiedząc, że ta demokracja nie ma w lokalnych warunkach prawa bytu, a ci straszni dyktatorzy są jedynym gwarantem stabilności? Także jak chcesz być taki uczciwy to mów całą prawdę, a nie tylko pół. Oczywiście jak przychodzi co do czego to nasz Wielki Brat ma swoją wspaniałą politykę izolacjonizmu, stosowaną przecież już od lat...

36

...i dlatego przylozmy sie jeszcze bardziej, by ekskalowac napiecie pomiedzy kulturami. Nasciagajmy sobie ''uchodzcow'', by solidaryzowac sie w bolu z Unia Europejska.... Na szczescie w Polsce wiekszosc mysli zdroworozsadkowo i nie chce islamu we wlasnym panstwie. Przeciez to dla jednej jak i dla drugiej strony jest niebezpieczne. Ja wcale a wcale nie dziwie sie rosnacym nastrojom antymuzulmanskim w Europie, nawet tej zachodniej. No cholera jasna, a czego politycy sie spodziewali? Ze ludzie beda machac kwiatkami za kazdym razem, gdy w powietrze wyleci kilkunastu obywateli wlasnego kraju? Tak to mozna witac zwycieska druzyne pilkarska, a nie ''walczyc'' z terroryzmem. Ilez to jeszcze razy Merkel, May, Tusk wyjda i beda wspolczuc rodzinom ofiar? Ile razy jeszcze beda myslami w Londynie, Paryzu, Berlinie? Przeciez to jest poklosie ICH polityki. Nie wierze, ze nie wiedza, co robia i do czego moze doprowadzic taki stan rzeczy. Jeszcze kilka zamachow i nastepne wybory bedzie wygrywac skrajna prawica w kazdym europejskim panstwie, ktore nie chce dazyc do autodestrukcji za wszelka cene. No chyba ze tam ludzie naprawde maja juz wyprane mozgi albo widza tylko beznadzieje, bez szans na zmiane sytuacji w kraju...

37 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-06-21 20:13:43)

CatLady napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Nie, emogranci to nie temat zastępczy, to poważny realny problem. Spora grupa ludzi niewiadomego pochodzenia, która wjeżdża sobie ot tak do Europy. Ja jako Europejka mam na lotnisku sprawdzany paszport, muszę przejść przez kontrolę bezpieczeństwa, a oni nie, nie wiadomo, kto jest kto.

Nie będzie w Polsce muzułmaninowi łatwo dokonać zamachu - przynajmniej jeszcze nie, a to dlatego, że jest ich tu mało. Jak się gdzieś pokaże ktoś z ciemną gębą, to go będzie widać z 500 metrów, ale jeśli ich nawpuszczamy, to wtopią się w tłum. Będzie jak z tym przykładem na Skittles: jeśli masz całą miskę cukierków i wiesz, że kilka z nich jest zatrutych, to odważysz się spróbować? Przecież większość jest nieszkodliwa...

Myśmy w Polsce o swój kraj walczyli, a nie uciekali jak tchórze, tak jak oni. Sami faceci, też mi bezbronni uchodźcy...

Jakoś nie słyszałam o Ukraińcach albo Wietnamczykach dokonujących zamachów terrorystycznych. Gdyby o status uchodźcy ubiegali się Hindusi, Brazylijczycy, Chorwaci, czy ktokolwiek inny, jakiejakolwiek innej wiary, byle nie muzułmanie, to nie miałabym nic przeciwko pomocy im.

Do tego dochodzi też kwestia finansowa - taniej byłoby pomóc im na miejscu. Nie ma sensu ich tu przywozić. Kwestie kulturowe - oni są to obcy, inni i obco sięczują w kulturze, której nie znają. To wcale nie jest dobra pomoc takie wywożenie ich do obcych krajów, gdzie nie znają języka, zwyczajów, niczego. Dlaczego inne kraje muzułmańskie nie pomogą swoim braciom w wierze? Bo są mądrzejsi od Europy.

10/10! Inne, te madrzejsze kraje zacierają ręce ze szczęścia że nie muszą się użerać z tymi dzikusami.

btw, Ewika, włożylas kij w mrowisko smile
Temat uchodzcow byl zresztą poruszany tu już wielokrotnie. W sumie walkowanie tego samego jest wtornym zajęciem.

38

Wiem, wiem;) ale ciekawa jestem opinii osob na tle biezacych wydarzen. Bo wczesniej wydawalo mi sie, ze duzo wiecej bylo postow w stylu: oni sie zasyimiluja, zamachy nie maja z nimi nic wspolnego, nie bedzie gorzej, itd... A tu figa z makiem. Nie zasymilowali sie. I nie zasymiluja. Przynajmniej ci z obozu w Calais nie wyrazaja takich checi. Zreszta, zastanawiam sie tak calkiem powaznie: jak mam zaufac muzulmaninowi (ze nie popiera aktow terroru, ze jest tym zasymilowanym, ze chce tu spokojnie zyc), skoro oni maja cos takiego, jak prawo takiji chyba. I to nie jest prawo terrorystow, tylko prawo wszystkich muzulmanow. Moi rodzice przyjezdzaja niedlugo na urlop. Ojciec powiedzial, ze na Calais nie jedzie (mieszkaja w UK), woli Dunkierke, ale tam tez chyba sa imigranci, ktorzy probuja sie dostac na Wyspy. Ludzie, to sa nielegalni imigranci, nie zadni uchodzcy! Dlaczego tym ludziom tak jest dostarczana chociazby zywnosc? Normalny imigrant podejmuje prace, a oni? Co daja Europie oprocz wielkiej skali zniszczen? Koszta ponosza obywatele oczywiscie. To, co sie dzieje to jakis cyrk na kolkach. Nie wierze, ze Europa nie jest w stanie ochronic wlasnych granic. Owszem, Polacy tez sa imigrantami, ale taka mala dygresja, ktora nie kazdy chyba rozumie: Polacy sa obywatelami Unii, maja pelne prawo poruszac sie bez przeszkod po krajach unijnych, tak jak i inne nacje europejskie nalezace do UE maja prawo poruszac sie swobodnie u nas. Nielegalni imigranci tych praw nie maja. Unia miala szanse byc mocnym, ze tak powiem, projektem, gdzie obywatele czuliby sie bezpiecznie. Niestety, okazalo sie, ze to tylko kolos na glinanych nogach.Kazde imperium kiedys sie konczylo, tak samo skonczy sie Unia. Szkoda tylko, ze sami do tego doprowadzimy i to szybciej niz nam sie wydaje.

39 Ostatnio edytowany przez luc (2017-06-21 23:14:12)

wilczysko napisał/a:

Emigranci to temat zastępczy. Służy tylko temu, żeby zbijać słupki poparcia.

Temat zastępczy? Wiem, że nie lubisz obecnej partii rządzącej, ale doprawdy... wink
To wszystko się dzieje w Europie i to dzieje od dawna. Przestrzegała przed tym Oriana Fallaci to ją nazywano islamofobką.
Byłam w Paryżu wielokrotnie, mam przyjaciół na południu Francji i wiem co się tam dzieje. Dzieje od dawna, ale w ramach poprawności politycznej zagłuszano głosy rozsądku, bo były takie, ale znów nazywano ich różnymi -fobami.

wilczysko napisał/a:

Jeśli jakiś muzułmanin będzie chciał dokonać w Polsce zamachu to zrobi to z łatwością. W Europie nie brakuje ekstremistów z paszportami Unii, którzy tu wjadą bez problemu.

Nie tak prosto. Do tego trzeba zaplecza.

wilczysko napisał/a:

W Polsce od dawna są tysiące Czeczenów i jakoś zamachów nie ma. A przypomnę, że Czeczeni są jedną z liczniejszych grup narodowościowych zasilających ISIS. Są też Ukraińcy (zwani już też banderowcami), są Wietnamczycy. Więc co ? Zaczynamy ich wszystkich szykanować ? Zamykać w obozach ?

A ktoś ich szykanuje? Zamyka w obozach?
Wietnamczycy są w Polsce od dawna i ciężko pracują. Nie słychać o jakichkolwiek incydentach z ich udziałem.
Ukraińców od niedawna też jest sporo. W mojej okolicy mieszka ich i pracuje sporo. Integrują się z lokalną społecznością.
Czeczeni?
Do Polski przyjechało ich blisko 100 tysięcy. Większość pojechała dalej, część wróciła do Czeczeni.
Ci którzy zostali, nieźle się zintegrowali. Pracują, głównie prowadzą działalność gospodarczą, mówią po polsku.
Zatem chyba nie jest tak, że ich nie akceptujemy czy szykanujemy. Jeżeli ktoś szanuje nasze prawo, nie sprawia problemów itp itd, może żyć normalnie.
Że już nie wspomnę o naszych "rodzimych" muzułmanach, którzy są w Polsce od wieków. Prawie od początków osiedlenia się mają wolność religijną (Konstytucja 3 maja je potwierdziła), a późniejsze konstytucje nadały im pełnię praw politycznych. Mieli zasługi dla Rzeczypospolitej. W okresie międzywojnia powołano funkcję muftiego oraz utworzono również Muzułmański Związek Religijny. Dziś w Polsce działa 5 muzułmańskich organizacji religijnych mających osobowość prawną.
Do tej pory "problemów" nie było (głównie dlatego, że wychowywali się od pokoleń w kręgu zasymilowanej kultury, w konsekwencji silnie identyfikują się z polską kulturą). Czy tak samo stałoby się z obecnymi imigrantami muzułmańskimi? Patrząc na doświadczenia zachodnioeuropejskie - śmiem wątpić.

40 Ostatnio edytowany przez luc (2017-06-21 23:35:50)

_v_ napisał/a:

Wprawdzie Bałkany to nie Europa zachodnia, ani środkowa, ale Europa.
Konflikt na Bałkanach pochłonął setki tysięcy zabitych i rannych (nikt się nie doliczył ofiar), podobna liczba uchodźców, kilkadziesiąt tysięcy zgwałconych kobiet.
Trochę wcześniej była wojna domowa w Grecji (kilkadziesiąt tysięcy ofiar).
Rzeczywiście nie było w Europie w ciągu ostatnich 70 lat żadnego konfliktu zbrojnego hmm

41

https://www.youtube.com/watch?v=rPtpIAv0TH8

Pamuła(gazeta wyborcza) z IQ pinezki o uchodźcach big_smile

Ogólnie lewa strona jest znana z kretyńskich wypowiedzi, ale to już przebiło wszystko.

42

wilczysko napisał/a:

do pogorszenia której niestety my też przyłożyliśmy rękę.

Nie wiem, ty może przykładałeś, ja nie.
Fajnie się porównuje wypadki samochodowe do terroryzmu z persepktywy zascinkowej , sredniowiecznej Polski, co? Łatwo jest wyrażać solidarność i ubolewanie lub gadać -
oj tam, nic takiego sie nie dzieje, gdy nas cos bezposrednio nie dotyczy, gdy nie trzeba sie bać dostawczych furgonetek.
Ja tych kawałków o sile jedności już nie trawię bo żyję w karaju, w którym oparte na chorej poprawności politycznej prawo , nie pozwala policji zinwigilować kilku meczetów. I sorry, ale nie obchodzi mnie kto zdestabilizował sytuację w krajach arabskich. Obchodzi mnie moje zycie i moje bezpieczeństwo. Daltego nie poprę nowoczesnej polityki imigracyjnej, bo ona mi bezposrednio zagraża. I takie zagrożenie odczuwa bardzo wiele osób. I nie sądzę aby było ono bezpodstawne.

43

Największymi zamachowcami i zbrodniarzami są władze USrAela. Pod płaszczykiem walki z ISIS kręcą lody, tak jak wcześniej robili to w Afganistanie czy Iraku.

44

UE sama nawarzyła sobie tego piwa, ponieważ  politycy w białych rekawiczkach, pod wspaniałymi hasłami, chceili załatwic swoje partykularne interesy. Teraz uprawiają hipokryzję i nawołują do solidarności te kraje które w nich nie uczestniczyły lub nie mogły bo były za słabe.
Kwestia emigrantów, to jedynie wynik hipokryzji uprawianej przez polityków UW od lat.
Poprawność polityczna zamykała usta mającym odmienne zdanie, lub poszkodowanym w wyniku takich działań.
Kwestgia solidarności energetycznej, wykorzystywanie przez inne kraje UE embarg nakładanych np przez Rosję na których z krajów UE, narzucanie kwestii światopoglądowych itd.
Teraz mówi się o "uchodzcach" którym trzeba pomóc i niemoralni są Ci którzy nie chcą ich przyjąć.
Ci "uchodzcy" byli uchodzcami do momentu kiedy uzyskali azyl w innym kraju np Turcji.
Tam ich życie nie było już zagrożone więc status uchodzcy w Europie już im nie przysługuje.
Są to emigranci ekonomiczni, którzy  szukają w Europie nie schronienia przed bombami ale lepszego życia.
Oczywiście, warunki w jakich żyli w obozach uchodźców były fatalne, bez perspektyw, ale to nie zmienia oceny ich statusu - Europa nie jest dla nich miejscem schronienia przed bombami ale lepszego życia.

Społeczeństwo Europy się starzeje. Szczególnie krajow zachodnich.
Dla Szwecji emigranci jawili się zbawieniem dla zagrożonej demografii, dla Niemiec byli standardowym dla nich sposobem na tanią siłe roboczą ( tak jak przedtem Jugosłowianie czy Turcy), podobnie Francja.
Ale...przeliczyli się.
Jest ich za dużo i nie spełniają oczekiwań jako siła robocza a za to sprawiają mnóstwo problemów i koszty ich przyjęcia są znacznie wyższe niż oczekiwano.
Po prostu ..biznes im nie wypalił, dlatego potrzebują inne kraje żeby wsparły ich w kosztach.
Oczywiście przy okazji zabraniali mówić o problemach związanych z emigrantami, wprowadzając cenzurę i oskarżając każdego kto nich wspomniał o szerzenie nienawiści rasowej, religijnej itd.

Narzucony podział relokacji emigrantów jest wyrazem bezradności UE, braku planu co zrobić z tym problemem a wynika to z braku możliwości porozumienia się polityków którzy dbają wyłącznie o interesy swoich krajów, swoich ugrupowań politycznych.
NP. jak ma funkcjonować ten podział procentowy na kraje w przypadku gdy napływ emigrantów nie będzie w wielkości 2 mln na rok, ale 10, 50 lub 100 mln jak to mówił ostatnio niemiecki minister ??
Europa załamie się finansowo, kulturowo i doszczętnie zatraci swoją tożsamość.
Gdzie się podział instynkt samozachowawczy ?
Żeby komuś pomóc, samemu trzeba być silnym.

Pomoc uchodzcom - jest potrzebna, niezbedna.
'Ale tam gdzie przebywają.
pomoc humanitarna, pomoc w zdobyciu wykształcenia - wszystko co można by mogli w przyszłości odbudować swój kraj, uczynić go lepszym a teraz pomóc im walczyć o niego.
Ale, żeby dawać socjał i to w 14 miejscach na raz - jak w przypadku mordercy polskiego kierowcy z Berlina ??

Kraj który ma przyjąć emigranta, może wybrzydzać.
Nie może wybrzydzać w przypadku uchodzcy, ale w przypadku  emigranta już tak.
Ma prawo określić kryteria wyboru emigrantów, zgodnych ze swoimi potrzebami, polityką.
Kraj goszczący emigranta ma prawo wymagać od emigranta dostosowania się do praw, zwyczajów, kultury w swoim kraju.
Obecnie widzimy akurat coś odwrotnego..
To emigranci narzucają swoje żądania, swoje prawa .

Kwestia religii....cóż Allah nakazuje zabijać "niewiernych" i nagradza posłusznych 78 dziewicami w raju....
Dlatego nie boją się śmierci jeżeli dzięki niej zabiją choć jednego niewiernego.
Ktoś już wspomniał : takija, kejtam i habib - w tłumaczeniu na nasze : wolno Ci zrobić wszystko żeby oszukać "niewiernego" a jego zaufanie wykorzystać na wszelki możliwy sposób dla chwały Allaha.
Bo "Allah jest najbardziej podstępnym z podstępnych" a muzułmanom ma naśladować Allaha...
To nie jest kwestia radykalnego islamu.
Albo ktoś jest muzułmaninem albo nim nie jest...
Albo słucha słów Allaha albo się mu sprzeniewierza, a wtedy czeka go śmierć z ręki posłusznego Allahowi.

My się boimy śmierci, oni nie.
Dlatego tak łatwo nas zastraszyli.
Mamy dwa nie przystające do siebie światopoglądy :
1. wywodzący się ze chrześcijaństwa szacunek dla drugiego człowieka na zasadzie "kochaj bliźniego swego jak siebie samego", tolerancję, zrozumienie.
2. Islamskie bezwzględne posłuszeństwo Allahowi, nie akceptujące żadnych odstępstw od reguł przez niego wyznaczonych, karzące śmiercią każdą odmienność, nakazujące wprowadzanie za wszelką cenę reguł Allaha na ziemi na której stanęła stopa muzułmanina ( również za cenę oszustwa, kamuflażu).
Jak pogodzić  ogień i wodę ??

My już jesteśmy w stanie wojny z islamem.
Ponieważ to Islam nam tą wojnę wypowiedział i to kilkukrotnie oficjalnie zostało ogłoszone przez ISIS i nie zostało zdementowane przez żaden ośrodek islamski w Europie.
A co my robimy ?
W UK nawet policjanci nie są uzbrojeni i nie mogą siebie obronić przed żołnierzami ISIS a co dopiero obronić społeczeństwo.
Trzeba ściągać specjalną brygadę która jest uzbrojona.
Jedyne co potrafią zrobić politycy to "współczuć", "łączyć się w bólu" i "zdecydowanie zaprotestować", powiedzieć "stanowcze nie".
Nic więcej.

Atak na muzułmanów przed meczetem w UK, to zwykły krzyk bezradności.
Podły atak na życie ludzi, ale wyraz bezradności, beznadziei  i woda na młyn tych którzy chcą doprowadzić do regularnej wojny między muzułmanami i "niewiernymi".
Przecież teraz o wiele łatwiej będzie im zmobilizować do walki tych muzułmanów którzy do tej pory się do niej nie garneli.
Duża cześć odpowiedzialności za ten atak spada na polityków, którzy nie chcą przyjąc do wiadomosci, że wojna już się zaczęła i trzeba wprowadzić  działania adekwatne dla stanu wojennego.

45 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2017-06-22 01:24:17)

https://s9.postimg.org/unapz53jz/jih.png

46

Ewika99 napisał/a:

Wiem, wiem;) ale ciekawa jestem opinii osob na tle biezacych wydarzen. Bo wczesniej wydawalo mi sie, ze duzo wiecej bylo postow w stylu: oni sie zasyimiluja, zamachy nie maja z nimi nic wspolnego, nie bedzie gorzej, itd... A tu figa z makiem. Nie zasymilowali sie. I nie zasymiluja. Przynajmniej ci z obozu w Calais nie wyrazaja takich checi. Zreszta, zastanawiam sie tak calkiem powaznie: jak mam zaufac muzulmaninowi (ze nie popiera aktow terroru, ze jest tym zasymilowanym, ze chce tu spokojnie zyc), skoro oni maja cos takiego, jak prawo takiji chyba. I to nie jest prawo terrorystow, tylko prawo wszystkich muzulmanow. Moi rodzice przyjezdzaja niedlugo na urlop. Ojciec powiedzial, ze na Calais nie jedzie (mieszkaja w UK), woli Dunkierke, ale tam tez chyba sa imigranci, ktorzy probuja sie dostac na Wyspy. Ludzie, to sa nielegalni imigranci, nie zadni uchodzcy! Dlaczego tym ludziom tak jest dostarczana chociazby zywnosc? Normalny imigrant podejmuje prace, a oni? Co daja Europie oprocz wielkiej skali zniszczen? Koszta ponosza obywatele oczywiscie. To, co sie dzieje to jakis cyrk na kolkach. Nie wierze, ze Europa nie jest w stanie ochronic wlasnych granic. Owszem, Polacy tez sa imigrantami, ale taka mala dygresja, ktora nie kazdy chyba rozumie: Polacy sa obywatelami Unii, maja pelne prawo poruszac sie bez przeszkod po krajach unijnych, tak jak i inne nacje europejskie nalezace do UE maja prawo poruszac sie swobodnie u nas. Nielegalni imigranci tych praw nie maja. Unia miala szanse byc mocnym, ze tak powiem, projektem, gdzie obywatele czuliby sie bezpiecznie. Niestety, okazalo sie, ze to tylko kolos na glinanych nogach.Kazde imperium kiedys sie konczylo, tak samo skonczy sie Unia. Szkoda tylko, ze sami do tego doprowadzimy i to szybciej niz nam sie wydaje.

Nie lubię Islamu. Uważam, że jest to durna religia. A może sama religia nie jest durna, tylko durni potrafią być jej wyznawcy. Tak samo zresztą jak katolicy. Wystarczy sobie pojechać np. do Częstochowy na zjazd Radia Maryja i posłuchać tych ludzi. Wrzucanie jednak do jednego wora wszystkich muzułmanów jako tych złych, nie różni się w niczym od tego jak traktowano Żydów w Niemczech za czasów Nazistów. Tak więc gratuluję podejścia. Przypominam, że Polaków też swojego czasu uważano np. w Niemczech za pijaków i złodziei, a w USA za idiotów (polish jokes). Jedni muzułmanie się doskonale zasymilowali, a inni nie. W samej Francji jest ich kilka milionów i nie wszyscy są potencjalnymi terrorystami. Zresztą wśród ofiar zamachów też są muzułmanie. Upraszczanie tej całej sytuacji to najgrosze co można robić. Tak się tworzy właśnie stereotypy. Chrześcijaństwo też ma sporo na sumieniu. Swojego czasu armia "terrorystów" pod znakiem Krzyża potrafiła wyrżnąć wszystkich mieszkańców Jerozolimy, w tym kobiety i dzieci. Muzułmanie pamiętają to do dziś. Zarówno w dzisiejszych przypadkach, jak i tych sprzed wieków, grupa idiotów myślała, że jest "żołnierzami Boga" i ich działanie to przejaw jego woli. Tak jakby Wszechmocny Bóg (o ile istnieje) potrzebował w ogóle kogokolwiek do tego, żeby zrobić to co chce. Czujemy się teraz bardziej cywilizowani i lepsi, bo nie robimy tak jak oni ? Ta granica jest bardzo cieńka i nie potrzeba wiele, żeby i u nas pojawili się tacy fanatycy. Może to tylko kwestia czasu jak znów się pojawią ? Breivik pokazał, że pretekst się zawsze jakiś znajdzie. A ktoś taki jak on zawsze wcześniej czy później znajdzie naśladowców.

47

luc napisał/a:

Doprawdy ? No chyba nie w dzisiejszych czasach. Znów się powołam na przykład Breivika, który jakoś zaplecza nie potrzebował. A jaki to w dzisiejszych czasach problem ukraść ciężarówkę i wjechać w ludzi ?

Wietnamczycy są w Polsce od dawna i ciężko pracują. Nie słychać o jakichkolwiek incydentach z ich udziałem.
Ukraińców od niedawna też jest sporo. W mojej okolicy mieszka ich i pracuje sporo. Integrują się z lokalną społecznością.
Czeczeni?
Do Polski przyjechało ich blisko 100 tysięcy. Większość pojechała dalej, część wróciła do Czeczeni.
Ci którzy zostali, nieźle się zintegrowali. Pracują, głównie prowadzą działalność gospodarczą, mówią po polsku.
Zatem chyba nie jest tak, że ich nie akceptujemy czy szykanujemy. Jeżeli ktoś szanuje nasze prawo, nie sprawia problemów itp itd, może żyć normalnie.
Że już nie wspomnę o naszych "rodzimych" muzułmanach, którzy są w Polsce od wieków. Prawie od początków osiedlenia się mają wolność religijną (Konstytucja 3 maja je potwierdziła), a późniejsze konstytucje nadały im pełnię praw politycznych. Mieli zasługi dla Rzeczypospolitej. W okresie międzywojnia powołano funkcję muftiego oraz utworzono również Muzułmański Związek Religijny. Dziś w Polsce działa 5 muzułmańskich organizacji religijnych mających osobowość prawną.
Do tej pory "problemów" nie było (głównie dlatego, że wychowywali się od pokoleń w kręgu zasymilowanej kultury, w konsekwencji silnie identyfikują się z polską kulturą). Czy tak samo stałoby się z obecnymi imigrantami muzułmańskimi? Patrząc na doświadczenia zachodnioeuropejskie - śmiem wątpić.

No właśnie. Jakoś Czeczeni się zasymilowali, a przecież to są ci straszni muzułmanie, którzy wg naszych "błyskotliwych" rządzących chcą tylko gwałcić kobiety, tworzyć islamskie getta i roznosić zarazki. Sam sobie człowieku udowadniasz, że to całe pieprzenie o złych muzułmanach to zwykłe uogólnianie. Ukraińcy też mieszkają i pracują, ale już zaczyna się ich powoli szykanować i traktować z wyższością, bo to przecież ci od "Bandery".

48 Ostatnio edytowany przez Foks (2017-06-22 09:02:46)

wilczysko napisał/a:

Ukraińcy też mieszkają i pracują, ale już zaczyna się ich powoli szykanować i traktować z wyższością, bo to przecież ci od "Bandery".

Szykanować? Z wieloma Ukraińcami gadałem ale jeszcze ani jeden nie wypowiedział się źle na temat zbrodniarzy od Bandery. ANI JEDEN. Jeżdżę do Lwowa dosyć często i tam na straganach aż roi się od czerwono-czarnych ''szmat'', ogólnie w zachodniej Ukrainie tworzy się coraz większy kult Bandery.

Nie dziw się, że Polacy mają ich za banderowców skoro ukraiński naród nie potrafi przeprosić i przyznać się do tych zbrodni. Mało tego, jeszcze czczą takich zwyrodnialców. To tak jakby w Niemczech czczono Hitlera.

49

szakisz napisał/a:

Osobiście proponuję taki plan:
1. Należy uznać Państwo Islamskie i oficjalnie wypowiedzieć mu wojnę. Ono istnieje, realnie. Ma swoją armię i realnie zabija.
2. Deportacja najbardziej radykalnych imamów (wiemy gdzie nauczają, służby mają takie dane) i zakaz dalszej radykalizacji pod groźbą deportacji.
3. Likwidacja tego, co przyciąga te masy ludzi, czyli polityki: "przyjedźcie my Wam damy kasę, mieszkanie i różne inne fajne dobroci. Słowem - cofamy zaproszenie blondynki z Berlina.

Dopiero jak UE te kroki wykona można myśleć o sprzątaniu szamba, które już się rozlało. Tylko, że UE tych kroków nie wykona i masz rację - wojna domowa prędzej czy później będzie, tylko do tego nie potrzeba nawet Islamistów, a polityki prowadzonej wbrew woli narodów.

Punkt pierwszy jest do bani po całości.
Po pierwsze, IS w sensie terytorialnym odchodzi do lamusa. Bronią się na ostatnich barykadach smile więc jaki byłby sens dawać im taki prezent?
Po drugie, oficjalne uznanie Państwa Islamskiego byłoby właśnie takim prezentem. Skoro je uznajemy, to znaczy, że przyznajemy im prawo do jakiejś racji, a co więcej do jej wprowadzania w życie, nawet jeśli nie uznajemy ich metod. Co więcej, a raczej co najważniejsze uznanie Państwa Islamskiego jest równoznaczne z uznaniem ich władzy na terenach, które opanowali, a które przecież należą do co najmniej dwóch państw członków ONZ tj. Iraku i Syrii. Myślisz, że te dwa państwa się ucieszą na okoliczność formalnego uznania przez społeczność międzynarodową władzy na części ich terytoriów obcej siły? Co prawda tzw. Zachód w sojuszu z niektórymi państwami BW dąży do obalenia legalnych władz Syrii więc co się będzie przejmował jej głosem prawda? Legalne władze Iraku już raz obalił więc w razie czego można obalić i te, które się tam osadziło lol
Po trzecie, to co napisałem wyżej byłoby do przejścia gdyby chodziło tylko o jakąś tam Syrię i Irak. Powiedzmy sobie szczerze, że tzw. Zachód ma w d.... los tych państw i ich mieszkańców. Właśnie dlatego trwa tam konflikt, bo Zachód ma tam do ugrania coś więcej wartego. Tyle, że uznanie Państwa Islamskiego, to byłby precedens. To znaczy nie do końca precedens, bo wcześniej było Kosowo ale ono odbija się Zachodowi czkawką do dziś. Tak samo odbiłoby się uznanie IS tylko bardziej smile Na tym terenie mieszkają bowiem licznie, dobrze zorganizowani Kurdowie. Niestety zasiedlają tereny nie tylko Iraku i Syrii ale również Turcji, która prędzej rozpęta III wojnę światową niż zgodzi się wykroić Kurdom kawałek Turcji pod państwo kurdyjskie. Taki precedens byłby też na rękę innym państwom. Przy aneksji Krymu Rosja podpierała się przykładem Kosowa więc takie działania prędzej czy później się mszczą...
I tak na marginesie te co powyżej szykuje się prędzej czy później dużo większy dramat niż to co się tam dzieje teraz. Właśnie z Kurdami, którzy ponoszą prawdopodobnie największy ciężar walki z IS. To czego dokonują tam kurdyjscy mężczyźni i kobiety(!) jest takim dysonansem wobec obrazu tych butnych, młodych, śniadych młodzieńców z ajfonami szturmujących Europę, że większego być nie może. Przykre to ale za chwilę, gdy Kurdowie przestaną być potrzebni zostaną pozostawieni sobie. Tyle, że to już tak nie zostanie bez konsekwencji, bo wielką ofiarą Kurdowie wyjdą z obecnego konfliktu z armią dziesiątków tysięcy bitnych i doświadczonych ludzi, którzy bez słowa pójdą bić Turków w walce o swoją niepodległość. No i niestety pies z kulawą nogą nie będzie się interesował ich losem, bo to już nie będzie w interesie Zachodu... Tak utworzymy kolejne pokolenie terrorystów.

Teraz a propos zgniłego Zachodu. Wyobraźcie sobie staw, gdzie pływa sobie gromadka tłustych, leniwych karpi. Robią co chcą, jak chcą to żerują, jak chcą to leżą sobie leniwie w mule. Nagle ktoś wpuszcza do stawu parę młodych, prężnych szczupaków, które zaczynają polować na karpie. Już nie jest tak miło i spokojnie. Ten ktoś mówi karpiom: słuchajcie karpie, musimy poprawić wasze bezpieczeństwo! W tym celu musimy z bólem niestety wprowadzić kilka nowych punktów w regulaminie stawu. To w sumie drobiazgi ale dla waszego bezpieczeństwa:
- wprowadzimy kontrolę kto i gdzie pływa po stawie,
- wprowadzimy miejsca wyznaczone do przebywania karpi żeby zapewnić, że nie będzie tam szczupaków,
- wyprowadzimy na wody stawu patrole, które będą pilnować was przed szczupakami,
- wprowadzimy podsłuch i kontrolę rozmów przez telefony, internet, fejsiki itp., bo jakieś szczupaki mogą ich używać do organizowania się przeciw karpiom,
- wprowadzimy ograniczenia, a może i całkowity zakaz posiadania silnych płetw i zębów, bo jak wiadomo szczupaki atakują zębami, a i płetwą potrafią przyłożyć.

Tak dla refleksji... wink

Teraz a propos czegoś co jest nazywane państwem upadłym. Mówi się tak o tych państwach, które stają się niewydolne w wypełnianiu swoich podstawowych zadań. Przyjęło się określać tym mianem różne państewka 3 świata. Pomyślcie natomiast o kilku państwach europejskich. Takie państwo, gdzie od dwóch lat trwa stan wyjątkowy, a ulice patrolują uzbrojeni żołnierze. Wyobrażacie sobie co by się działo, gdyby polski rząd wysłał na ulice tysiące uzbrojonych żołnierzy? To znaczy kiedyś jeden wysłał lol No to jest takie państwo, gdzie od dwóch lat żołnierze są na ulicach. Jednocześnie na publicznych drogach tego państwa hordy orków polują na karawany handlowe, napadając je nawet w biały dzień, a podróż nocą jest jak ruletka. Hordy orków organizują zasadzki na karawany, jak przed wiekami rąbią drzewa w poprzek dróg i robią barykady. I wiecie co? Przed wiekami jak hordy rabusiów paraliżowały ruch handlowy co powodowało straty gospodarcze mieszkańców i mniejsze wpływy z podatków króla, to król:
- wieszał miejscowego szeryfa, bo sobie nie radzi,
- organizował karną ekspedycję i na okolicznych drzewach wieszał każdego kto przypominał rabusia.

Tak dla refleksji po raz drugi wink Czemu hordy orków napadających na karawany są tolerowane...

Tak dla refleksji po raz trzeci. W Syrii działa polska grupa zadaniowa, ochotników (byłych komandosów) walczących z ISIS.

50

luc napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Emigranci to temat zastępczy. Służy tylko temu, żeby zbijać słupki poparcia.

Temat zastępczy? Wiem, że nie lubisz obecnej partii rządzącej, ale doprawdy... wink
To wszystko się dzieje w Europie i to dzieje od dawna. Przestrzegała przed tym Oriana Fallaci to ją nazywano islamofobką.
Byłam w Paryżu wielokrotnie, mam przyjaciół na południu Francji i wiem co się tam dzieje. Dzieje od dawna, ale w ramach poprawności politycznej zagłuszano głosy rozsądku, bo były takie, ale znów nazywano ich różnymi -fobami.

wilczysko napisał/a:

Jeśli jakiś muzułmanin będzie chciał dokonać w Polsce zamachu to zrobi to z łatwością. W Europie nie brakuje ekstremistów z paszportami Unii, którzy tu wjadą bez problemu.

wilczysko napisał/a:

W Polsce od dawna są tysiące Czeczenów i jakoś zamachów nie ma. A przypomnę, że Czeczeni są jedną z liczniejszych grup narodowościowych zasilających ISIS. Są też Ukraińcy (zwani już też banderowcami), są Wietnamczycy. Więc co ? Zaczynamy ich wszystkich szykanować ? Zamykać w obozach ?

Czeczeni?

Orianie  to powinni świeczki na grobie codziennie palić i ze wstydu się rumienic, ze takimi durniami byli ci wszyscy oszołomi,  którzy to ja nazywali oszolomka. A ona dokładnie przewidziała, ze ta islamska brac niczym zaraza rozejdzie  się po Europie i z premedytacja bedzie na niej pasozytowac oraz w dalszej perspektywie ja islamizowac.  Będziemy miec średniowiecze bis.
Szwedzi od dawna sobie w brodę pluja. We Francji za paręnascie lat muzułmanie będą rządzić bo będą większością. Mnożą się w postępie geometrycznym.

51 Ostatnio edytowany przez Foks (2017-06-22 09:29:24)

Ktoś wcześniej napisał, że w Europie jest wolność. Jaka wolność jest w takiej Francji czy UK skoro ludzie głośno boją się mówić co myślą o przybyszach z Afryki czy Bliskiego Wschodu, bo mogą wylecieć z roboty albo trafić do sądu. Poprawność polityczna aż do porzygu, a to wszystko sprawia, że ''kolorowi'' czują się bezkarni. Wystarczy magiczne słowo ''rasizm'' i z kata można zrobić ofiarę.

52 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-06-22 09:32:07)

Ewika99 napisał/a:

Zasymiluja się, ha, ha, ha, nawet dzieci w takie brednie nie wierzą smile smiesza  mnie ci wszyscy optymisci, którym tak naprawdę chyba brakuje trzezwego spojrzenia na rzeczywistość i wola żyć w świecie własnych fantazji i pobożnych życzeń.  Albo może urojeń smile
UE jest slaba  bo politycy nie maja jaj, króluje poprawność polityczna i krótkowzrocznosc,, nikt nie chce wziąć odpowiedzialności za cokolwiek, funkcjonuje myślenie "jakoś to będzie". Chyba tylko Orban ma jakas odwage nazywac rzeczy po imieniu i podejmować niepopularne decyzje.
Z niechecia to pisze, ale przydaloby się kilku dyktatorów, żeby posprzatac ten bajzel. Zamordyzm czasami jest koniecznością, gdy cywilizowane metody nie skutkują.

53

wilczysko napisał/a:
Ewika99 napisał/a:

Nie lubię Islamu. Uważam, że jest to durna religia. A może sama religia nie jest durna, tylko durni potrafią być jej wyznawcy. Tak samo zresztą jak katolicy. Wystarczy sobie pojechać np. do Częstochowy na zjazd Radia Maryja i posłuchać tych ludzi. Wrzucanie jednak do jednego wora wszystkich muzułmanów jako tych złych, nie różni się w niczym od tego jak traktowano Żydów w Niemczech za czasów Nazistów. Tak więc gratuluję podejścia. Przypominam, że Polaków też swojego czasu uważano np. w Niemczech za pijaków i złodziei, a w USA za idiotów (polish jokes). Jedni muzułmanie się doskonale zasymilowali, a inni nie. W samej Francji jest ich kilka milionów i nie wszyscy są potencjalnymi terrorystami. Zresztą wśród ofiar zamachów też są muzułmanie. Upraszczanie tej całej sytuacji to najgrosze co można robić. Tak się tworzy właśnie stereotypy. Chrześcijaństwo też ma sporo na sumieniu. Swojego czasu armia "terrorystów" pod znakiem Krzyża potrafiła wyrżnąć wszystkich mieszkańców Jerozolimy, w tym kobiety i dzieci. Muzułmanie pamiętają to do dziś. Zarówno w dzisiejszych przypadkach, jak i tych sprzed wieków, grupa idiotów myślała, że jest "żołnierzami Boga" i ich działanie to przejaw jego woli. Tak jakby Wszechmocny Bóg (o ile istnieje) potrzebował w ogóle kogokolwiek do tego, żeby zrobić to co chce. Czujemy się teraz bardziej cywilizowani i lepsi, bo nie robimy tak jak oni ? Ta granica jest bardzo cieńka i nie potrzeba wiele, żeby i u nas pojawili się tacy fanatycy. Może to tylko kwestia czasu jak znów się pojawią ? Breivik pokazał, że pretekst się zawsze jakiś znajdzie. A ktoś taki jak on zawsze wcześniej czy później znajdzie naśladowców.

Ale czego Ty mi gratulujesz? Podejscia? Jakiego? Czy ja pisze, ze WSZYSCY tacy sa? Nie. Ja napisalam, ze po tym, co sie dzieje, trudno o zaufanie wzgledem muzulmanow, bo ich religia nakazuje klamanie i oszukiwanie ku chwale Allaha. Moi rodzice mieszkaja w UK prawie 12 lat. Maja angielskich sasiadow, znajomych. Ostatnio ojciec rozmawial z Anglikiem na dzialce. Zrobili razem grilla. Ci ludzie sie boja muzulmanow. Mowia, ze niepewnie sie czuja, gdy obok jest jakis muzulmanin. Podswiadomie ludzie po prostu wola jak najszybciej oddalic sie od nich, by przypadkiem nie wyleciec w powietrze. Nie, nie mowia tego glosno, ale tak wlasnie jest. To sie dzieje na ulicach Europy, tej nowoczesnej, cywilizowanej... Co do Zydow. Nie wiem, czy wiesz, ale to Zydzi byli najbardziej brutalnymi kapo w obozach. Swoje za uszami maja. Nie popieram holokaustu, ALE zbyt wielu Polakow zapomina, ze w obozach gineli rowniez POLACY, wcale nie male ilosci, jak i inni Europejczycy. Dlaczego, jesli mowa o obozach, to tylko w kontekscie Zydow? Co z tego, ze ich zginelo najwiecej? Czy przy tak wielkiej ilosci ofiar roznej narodowosci, najwazniejsze jest to, kogo zginelo najwiecej??? Co do stereotypow: one nadal funkcjonuja. ALE stereotypy nie biora sie rowniez z niczego. Ja do kwestii stereotypow podchodze z przymruzeniem oka, bo funkcjonuja w kazdym panstwie. W Polsce tez. I co z tego? Piszesz, ze chrzescijanie rowniez mordowali. Owszem. W imie Boga jakies 700 lat temu. A i to bylo bardziej zasluga czasow i nieokrzesania ludzi. Po prostu w miare rozwoju ludzkosci, rozwinal sie takze humanitaryzm. Wtedy akurat mordowal kazdy kazdego. Bo to byl sposob na rozwiazywanie konfliktow. Myslisz, ze nagle ludzie przestali mordowac, bo przyjeli chrzescijanstwo? Takie rzeczy wymagaja czasu, zmainy mentalnosci. To nie trwa 10 lat. Czyli co? Mamy pozwolic wymordowac sie na srodku ulicy przez terrorystow w bialy dzien, bo nasi praprapraprapraprzodkowie brali udzial w inkwizycjach? No prosze Cie. Nie potrzebujemy fanatykow. Wystarczy, ze u wladzy beda ludzie, ktorzy maja rozum w tych swoich glowach i twardo beda postepowac nie tylko z terrorystami, ale wezma sie na powaznie za kwestie tych wszystkich IMIGRANTOW. Niemcy nie chca nam narzucic uchodzcow, tylko IMIGRANTOW, bo uchodzcami to oni mogli byc wlasnie we Wloszech czy Turcji. U nas oni sa juz imigrantami i nie maja prawa do statusu uchodzcy. Zreszta, naprawde, jak politycy sobie to wyobrazaja? Gdzie oni chca trzymac tylu ludzi z innych kultur? Jak ich utrzymac? Przeciez oni nie pojda do pracy, a jesc musza. A opieka medyczna? Pozamykani w tych swoich osrodkach dla uchodzcow, gdzie wiekszosc to mezczyzni, beda gwalcic co tylko sie rusza. Tak, jak robia to w krajach zachodnich. Jak Europa sobie wyobraza przyjecie polowy Afryki i Bliskiego Wschodu? I to w dodatku ludzi, ktorzy ni w zab nie rozumieja naszego swiata? Czy ci, co popieraja przyjmowanie uchodzcow, pomysleli o tym? Przeciez to nasze dzieci beda musialy pracowac na tych imigrantow jeszcze. A biorac pod uwage to, ze Europejczykow jest coraz mniej, to czarno to widze. Nie wierze, ze gospodarka Unii sie nie zalamie pod takim ciezarem.

54 Ostatnio edytowany przez CatLady (2017-06-22 11:56:14)

Secondo1 napisał/a:

Jedyne co potrafią zrobić politycy to "współczuć", "łączyć się w bólu" i "zdecydowanie zaprotestować", powiedzieć "stanowcze nie".
Nic więcej.

Tak, do tego dochodzą opaski "przeciwgwałtowe" na nadgarstki - z napisem "nie dotykaj mnie" - w Szwecji, czy w Niemczech, kwiaty w miejscach ataków, ludzie tłumaczący dzieciom, że "pokonamy zło miłością i dobrem" - nawet Max Kolonko sięz tego nabijał, mamy też zwykłych ludzi i celebrytów pozujących na instagramie z karteczkami, jak np w przypadku porwania nigeryjskich uczennic przez boko haram, na których był napis: oddajcie nam nasze dziewczęta. Już widzę jak biegną, zeby je oddać, "ojej, przepraszamy zaszła pomyłka". Albo jak rezygnują z dokonania gwałtu po przeczytaniu napisu na opasce. Albo jak im się łezka w oku kręci na widok tych pięknych kwiatów...

To jest cała obecna obrona Europy. A politycy udają, że nie ma problemu - bo nie wierzę, że nie widzą, co się dzieje, że nie zdają sobie sprawy z problemu. Sami nakręci poprawność polityczną tak bardzo, że teraz każdy boi się mówić, bo od razu nazywa się go islamofobem, niewyedukowaną biedotą itd.

wilczysko napisał/a:

Wystarczy sobie pojechać np. do Częstochowy na zjazd Radia Maryja i posłuchać tych ludzi.
Przypominam, że Polaków też swojego czasu uważano np. w Niemczech za pijaków i złodziei

Wilczysko, Ty się najpierw czepiłeś Wietnamczyków i Ukraińców a teraz pielgrzymów. Jednak żadna z tych grup nie wysadza się w miejscach publicznych, nie wjeżdża furgonetkami w tłum, nie zabija nożem. Nawet nie ma takiego ryzyka. Jakiekolwiek głupoty chrzanią słuchacze radia maryja na JAsnej Górze, możesz bezpiecznie wejść między nich i nikt Cię nie zabije. Oni mogą sobie chodzić i głosić swoje prawdy na ulicy, ale nie będą Cię nawracać mieczem. Ich katolicyzm może być głupi, ale nie jest zły. Islam jest.

A i jeszcze zapomniałam... Polaków uważano za złodziei i pijaków nie bez powodu. Tak samo jest teraz z muzułmanami.

55

@Ewika99

Żydzi byli najbardziej brutalnymi kapo w obozach ? A co to ma w ogóle do rzeczy ? To jakaś teoria ? Może dlatego byli, bo po większość kapo to byli Żydzi, więc ta funkcja wyzwalała w ludziach pokłady sadyzmu. Słyszałaś o słynnym eksperymencie więziennym przeprowadzonym przez psychologów w Uniwersytecie Stanforda ? Poczytaj sobie o tym. To co się działo w obozach koncentracyjnych dehumanizowało ludzi. Ci Żydowscy kapo byli brutalni też wobec Żydów.
Nie wiem czemu zwracasz uwagę na to kogo zginęło więcej w czasie wojny. Dla mnie to nie ma znaczenia.
Zwracasz uwagę na jedną ważną kwestię. W cywilizacji zachodniej rozwinął się humanitaryzm. Ale to wcale nie tak dawno. Można powiedzieć, że to się dopiero zaczęło rozwijać od czasu I Wojny Światowej. Hekatomba ofiar jaką wywołał ten konflikt spowodowała dopiero pewne wstrząsy społeczne. Jeszcze zbyt słabe, by powstrzymać wybuch II Wojny Światowej. Tak więc, ten zachodni humanitaryzm jest jeszcze dość świeży i nie przechwalałbym się nim tak bardzo. Wcześniej także w Europie życie zwykłego człowieka gówno znaczyło. I pewnie wielu chciałoby, żeby to wróciło. Po to właśnie wszelkiej władzy zależy, żeby obywatel był po prostu niewykształcony, głupi i podatny na sugestię, łatwo sterowalny. Skąd my to znamy ? Ciągle zapominamy, że Bliski Wschód to była zawsze inna kultura i to nawet w czasach przed Islamem. Tak naprawdę to Islam usankcjonował wiele tradycji i zwyczajów, które były w tym regionie już od wieków. Nadał temu odpowiedni kontekst, otoczkę. Czy Chrześcijaństwo jakieś 100- 200 lat temu tak bardzo różniło się od dzisiejszego Islamu ? Tu nie trzeba się cofać do Wypraw Krzyżowych. Wystarczy się przyjrzeć jak Zachód przez stulecia budował swoją potęgę kosztem innych, mając poczucie wyższości i narzucając innym swoje wartości. Kobiety 100 lat temu znaczyły tak samo niewiele. Może musi się wydarzyć coś co spowoduje, że w Islamie też się uruchomią pewne podobne procesy jak na Zachodzie ? Nie wiem. Może ten proces już trwa, tylko jego rezultaty będziemy widzieć dopiero za ileś lat ? Nawet jeśli taka Francja w przyszłości stanie się krajem w którym muzułmanie stanowią większość (w co wątpię) to nie oznacza wcale, że to grozi jej jakąś katastrofą. Islam podobnie jak Chrześcijaństwo też będzie ewoluował.

56

wilczysko napisał/a:

@Ewika99

Żydzi byli najbardziej brutalnymi kapo w obozach ? A co to ma w ogóle do rzeczy ? To jakaś teoria ? Może dlatego byli, bo po większość kapo to byli Żydzi, więc ta funkcja wyzwalała w ludziach pokłady sadyzmu. Słyszałaś o słynnym eksperymencie więziennym przeprowadzonym przez psychologów w Uniwersytecie Stanforda ? Poczytaj sobie o tym. To co się działo w obozach koncentracyjnych dehumanizowało ludzi. Ci Żydowscy kapo byli brutalni też wobec Żydów.
Nie wiem czemu zwracasz uwagę na to kogo zginęło więcej w czasie wojny. Dla mnie to nie ma znaczenia.
Zwracasz uwagę na jedną ważną kwestię. W cywilizacji zachodniej rozwinął się humanitaryzm. Ale to wcale nie tak dawno. Można powiedzieć, że to się dopiero zaczęło rozwijać od czasu I Wojny Światowej. Hekatomba ofiar jaką wywołał ten konflikt spowodowała dopiero pewne wstrząsy społeczne. Jeszcze zbyt słabe, by powstrzymać wybuch II Wojny Światowej. Tak więc, ten zachodni humanitaryzm jest jeszcze dość świeży i nie przechwalałbym się nim tak bardzo. Wcześniej także w Europie życie zwykłego człowieka gówno znaczyło. I pewnie wielu chciałoby, żeby to wróciło. Po to właśnie wszelkiej władzy zależy, żeby obywatel był po prostu niewykształcony, głupi i podatny na sugestię, łatwo sterowalny. Skąd my to znamy ? Ciągle zapominamy, że Bliski Wschód to była zawsze inna kultura i to nawet w czasach przed Islamem. Tak naprawdę to Islam usankcjonował wiele tradycji i zwyczajów, które były w tym regionie już od wieków. Nadał temu odpowiedni kontekst, otoczkę. Czy Chrześcijaństwo jakieś 100- 200 lat temu tak bardzo różniło się od dzisiejszego Islamu ? Tu nie trzeba się cofać do Wypraw Krzyżowych. Wystarczy się przyjrzeć jak Zachód przez stulecia budował swoją potęgę kosztem innych, mając poczucie wyższości i narzucając innym swoje wartości. Kobiety 100 lat temu znaczyły tak samo niewiele. Może musi się wydarzyć coś co spowoduje, że w Islamie też się uruchomią pewne podobne procesy jak na Zachodzie ? Nie wiem. Może ten proces już trwa, tylko jego rezultaty będziemy widzieć dopiero za ileś lat ? Nawet jeśli taka Francja w przyszłości stanie się krajem w którym muzułmanie stanowią większość (w co wątpię) to nie oznacza wcale, że to grozi jej jakąś katastrofą. Islam podobnie jak Chrześcijaństwo też będzie ewoluował.

Dlatego zwracam uwage na ilosc osob zamordowanych w obozach, by dojsc do tych samych wnioskow, co Ty, wiec nie wiem, czemu sie czepiasz? Poza tym to takie same powody, dla ktorych Ty zwracasz uwage na inkwizycje chrzescijanskie. Nie wolno mi? W jednym masz racje: ze w naszej cywilizacji jest miejsce na humanitaryzm, niewazne czy od dawna, czy nie- jest. Chrzescijanstwo ewoluowalo, na plus. Ale co do islamu, to nie mas racji. Oni owszem, ewoluuja, ale w odwrotna strone. Coraz bardziej sie radykalizuja. Popatrz chocby na zdjecia kobiet w Iranie w czasach 70-tych czy 60-tych.

57 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-06-22 12:47:29)

Wilczysko, doprawdy zacna argumentacja -  jedni kiedyś  byli barbarzyncami zanim się ucywilizowali  to bądźmy dzisiaj wyrozumiali dla innych barbarzyncow, oni w końcu za 100 lat może tez sie ucywilizują a póki co niech się bawią w terrorystów big_smile Aby przyspieszyc ten proces i nieco zalagodzic napietą atmosfere pomiedzy stronami, proponuje zbiorke jako dobrowolna ofiare. Powiedzmy raz w tygodniu 100 chętnych  osób (miejmy gest a co) do wysadzenia  ku chwale Allaha.
p.s ja oczywiście nie biorę udziału bo jestem nieczula i mam kamien zamiast serca, ale moge  prowadzić zapisy smile

58

przypominam tylko, ze te obozy powstały,bo jeden naród chciał się ochronić przed innym narodem (co przypomnialy obrzydliwe slowa Szydlo)

to Zydzi zabierali prace, majątek i miejsce do zycia Niemcom oraz przenosili choroby

ci co pamiętają wojnę już wymarli,wiec nie ma kto przypomnieć, do czego prowadzi takie eskalowanie niecheci do innych narodo
my sobie co najwyzej mozemy przeczytać ksiazke o obozach,albo nawet uronic lezke jak ogladamy Pianiste

ale obysmy nie poczuli tego na wlasnej skorze

59

adiaphora napisał/a:

Wilczysko, doprawdy zacna argumentacja -  jedni kiedyś  byli barbarzyncami zanim się ucywilizowali  to bądźmy dzisiaj wyrozumiali dla innych barbarzyncow, oni w końcu za 100 lat może tez sie ucywilizują a póki co niech się bawią w terrorystów big_smile Aby przyspieszyc ten proces i nieco zalagodzic napietą atmosfere pomiedzy stronami, proponuje zbiorke jako dobrowolna ofiare. Powiedzmy raz w tygodniu 100 chętnych  osób (miejmy gest a co) do wysadzenia  ku chwale Allaha.
p.s ja oczywiście nie biorę udziału bo jestem nieczula i mam kamien zamiast serca, ale moge  prowadzić zapisy smile

Hej, zapędziłaś się trochę. Gdzie ja użyłem słowa "wyrozumiałość" ? Chodziło mi o to, że powielają się pewne mechanizmy, a my najwyraźniej nie umiemy wyciągać wniosków.
Co więc proponujecie jako rozwiązanie problemu z terroryzmem islamskim ? Deportację wszystkich muzułmanów z Europy ? Ok. Ale gdzie ? Znaczna część z nich ma już paszporty unijne. Więc gdzie chcielibyście ich wysłać ? Jaki kraj przyjmie tyle gęb do wyżywienia ? No chyba, nie chcecie stworzyć programu "ostatecznego rozwiązania kwestii islamskiej" ? Więc co ? Pozamykać ich wszystkich ? Gdzie ? W rezerwatach ? A co z uchodźcami ? Strzelać do tych łodzi ? Zbudować mur na granicy Unii ? Może będzie tak, że za jakiś czas my będziemy po tej drugiej stronie muru i co wtedy ?

60

wilczysko napisał/a:

Jaki kraj przyjmie tyle gęb do wyżywienia ??

Chyba uderzyłeś w sedno. Oni emigrują za kasą. Oni chcą, by ktoś im dał, by ich żywił. Bo oni pracować nie będą. Walczyć o swój kraj też nie będą.

Tchórze i lenie.

61

wilczysko napisał/a:

A co z uchodźcami ? Strzelać do tych łodzi ?

Nie odławiać po prostu. Jest dostępna taka grafika w rozmieszczeniem lokalizacji odławiania uchodźców z tych łodzi. Z roku na rok odławiają ich coraz bliżej brzegów Afryki. Za chwilę będą po prostu podstawiać promy do afrykańskich plaż... Przecież to nie są łodzie uchodźców tylko przemytników, którzy mają z tego ciężką kasę. W tej chwili nikt nie płynie całe Morze Śródziemne tylko podpływają w okolice okrętów lub statków i sami przemytnicy zatapiają łódź żeby zmusić głupich Europejczyków do humanitarnego odławiania rozbitków. Wystarczyłoby spektakularnie dać się utopić paru tysiącom, a liczba chętnych do podróży tą drogą zapewne wymiernie by spadła...

62

Snake napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Nie odławiać po prostu. Jest dostępna taka grafika w rozmieszczeniem lokalizacji odławiania uchodźców z tych łodzi. Z roku na rok odławiają ich coraz bliżej brzegów Afryki. Za chwilę będą po prostu podstawiać promy do afrykańskich plaż... Przecież to nie są łodzie uchodźców tylko przemytników, którzy mają z tego ciężką kasę. W tej chwili nikt nie płynie całe Morze Śródziemne tylko podpływają w okolice okrętów lub statków i sami przemytnicy zatapiają łódź żeby zmusić głupich Europejczyków do humanitarnego odławiania rozbitków. Wystarczyłoby spektakularnie dać się utopić paru tysiącom, a liczba chętnych do podróży tą drogą zapewne wymiernie by spadła...

Aaa, czyli pozwolić im się topić ? Ty to masz łeb smile Genialne... Ktoś tu coś mówił o humanitaryźmie ?

63

_v_ napisał/a:

przypominam tylko, ze te obozy powstały,bo jeden naród chciał się ochronić przed innym narodem (co przypomnialy obrzydliwe slowa Szydlo)

to Zydzi zabierali prace, majątek i miejsce do zycia Niemcom oraz przenosili choroby

ci co pamiętają wojnę już wymarli,wiec nie ma kto przypomnieć, do czego prowadzi takie eskalowanie niecheci do innych narodo
my sobie co najwyzej mozemy przeczytać ksiazke o obozach,albo nawet uronic lezke jak ogladamy Pianiste

ale obysmy nie poczuli tego na wlasnej skorze

Polacy sa takimi ''rasistami'' tylko i wylacznie dlatego, ze wiedza, co to utrata wolnosci i walka o nia. Boimy sie narzucania woli, swiatopogladu, zasad przez inne narody, a tak sie wlasnie dzieje. Stad ta niechec. My juz wystarczajaco wycierpielismy. Nie jestem propisowska (propeowska tez nie), ale doprawdy nie rozumiem, co takiego zlego powiedziala Szydlo w Auschwitz. Wielu politykow, papiezy mowilo to samo, gdy odwiedzali oboz. Ze taka tragedia nie moze sie powtorzyc, ze nalezy wyciagnac wnioski. Przeciez taki byl sens tych slow. A ze teraz zamieszala w to uchodzcow? Bo teraz to oni sa najwiekszym problemem Europy. A przyjecie ich do Polski jest tak samo niebezpieczne dla nich, jak i dla nas. Bo jesli beda wzniecac takie rozroby i doprowadza do takiego chaosu, jak na Zachodzie, to zwyczajnie poleje sie krew. Polacy identyfikuja sie dosc mocno ze swoja narodowoscia, historia (nie wszyscy) i u nas nie przejdzie multikulti. Nie wolno narzucac tego panstwom, ktore tego nie chca. Jesli ktos tego nie rozumie, nie ma prawa byc pozniej zdziwiony dramatami, jakie sie beda rozgrywaly. W taki sposob, w jaki Europa postepuje z imigrantami, nie ma szans, by zaprowadzic lad. Bedzie coraz gorzej. W sumie ciezko znalezc dobre rozwiazanie, bo ani ich nie deportujemy, bo nawet nie jestesmy pewni, z ktorych panstw przybyli, ani nie zamkniemy w osrodkach, bo zwyczajnie z nich uciekaja, przy okazji zostawiajac za soba syf, kile i mogile, ani strzelac do nich nie bedziemy, bo to juz by byla przesada. Z drugiej strony nie mozemy pozwolic, by osiedlali sie w srodku miasta, siali terror, kradli, gwalcili, jak robia do tej pory, a my im jeszcze prowiant przywozimy. Jest to bardzo ciezkie do rozwiazania. Przede wszystkim jedno wiadomo- trzeba ochronic granice zewnetrzne Unii i nie dopuscic, by przyywalo ich wiecej. To jedno jest pewne. Problem w tym, ze nasi politycy nawet tego nie potrafia zorganizowac. Albo nie chca.

64

CatLady napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Jaki kraj przyjmie tyle gęb do wyżywienia ??

Chyba uderzyłeś w sedno. Oni emigrują za kasą. Oni chcą, by ktoś im dał, by ich żywił. Bo oni pracować nie będą. Walczyć o swój kraj też nie będą.

Tchórze i lenie.

Jedna uwaga ! Może sprecyzujmy w końcu o kogo nam chodzi ? Bo najwyraźniej każdy tu dobiera sobie cel wg tego jak mu pasuje. Czy my rozmawiamy o Muzułmanach w Europie, czy o obecnej fali muzułmańskich emigrantów, czy może o uchodźcach z Syrii ? Muzułmanie w Europie są od lat. Część z nich się tu już urodziła i ci też potrafią być zamachowcami. Więc gdzie chcecie ich wysyłać ? Bo deportację obywateli innego państwa to jestem w stanie rozumieć, ale deportację własnych obywateli... Jesteście pewni, że wszyscy oni są bezrobotni, że nie płacą podatków ?

65

Snake napisał/a:
wilczysko napisał/a:

To prawda. Zawsze topili sie w poblizu wloskich wybrzezy, przedtem przeplynawszy cale morze Srodziemne. I co najsmieszniejsze- zawsze ktos im ukradl paszporty albo je zgubili, ale jakos na najnowsze modele smartfonow nikt sie nie polakomil. O naiwnosci!

Posty [ 1 do 65 z 506 ]

Strony 1 2 3 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Zamachy, incydenty, rasizm, poprawnosc polityczna, uchodzcy, imigranci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024