Co sadzicie o hejterach i innych co zle wam zycza? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Co sadzicie o hejterach i innych co zle wam zycza?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Co sadzicie o hejterach i innych co zle wam zycza?

Czy uwazacie ze jeśli ktoś Was obgaduje albo rozmawia o Was z Waszymi znajomymi i mowi nie prawdę, to czy można również tak samo komuś zrobic? Czy uwazacie ze tak nie wypada prosze o odopwiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co sadzicie o hejterach i innych co zle wam zycza?

Nie rób komuś co Tobie nie miłe.

Robiąc komuś na złość, albo z zemsty szkodzisz  na dłuższą metę sobie, a nie tej osobie. Najlepszym lekarstwem jest olanie danej osoby i zdystansowanie się od niej.

3

Nigdy nie obgaduję. A czy o mnie ktoś gada? Wisi mi to.

4

Tak sobie słuchałam ostatnio na yt rozmowy wojewodzkiego z Filipem Chajzerem, ktory tak własnie sie zemscil w sensie ze rozesłał dane hejtera po całym internecie i opisal to jaki on jest itd. Wiec tak sie zastanawiam czy dobrze zrobił czy nie. Tu macie link tej rozmowy https://www.youtube.com/watch?v=ca7UoD6Ner4.

5

To jest żenujące moim zdaniem - taki pomysł, nawet mi się nie chce oglądać.

Od takich ludzi trzeba się zdystansować w miarę możliwości i nie wdawać w ich gierki. Jeśli robisz to samo, co oni, to niczym się od nich nie różnisz.

6

Hejterzy zawsze byli i zawsze będą. Nie należy sobie nimi za bardzo zawracać głowy. Zawsze jeśli ktoś atakuje mnie na internecie, po prostu go ignoruję, bo nie ma sensu przecież się kłócić.

7

Ja tam lubię kulturalnie się skonfrontować z takimi ludźmi. Dopóki ktoś nie utrze im nosa to nie zastanowią się, a w przyszłości mogą trafić na podatny grunt (kogoś kto posiada niską samoocenę).

8

czasem można utrzeć komuś nosa jego własną bronią. Taka taktyka nierzadko skutkuje smile Bo wiesz jak to jest - nic tak nie uczy jak własne doświadczenia. Jak ktoś odczuje na własnej skorze to, co robi innym, to może zrozumie w czym rzecz.

9

"Nie wdawaj się w dyskusję z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" To bardzo ładnie opisuje to co powinnaś zrobić. Nic. Wyrzucić tą osobę z życia jak najszybciej, bo tacy ludzie wprowadzają zamieszanie do naszego życia, a po co to komu. Jak zaczniesz robić tej osobie to samo, to tylko pokażesz, że wcale nie jesteś lepsza. Także odpuść i nie daj się sprowokować, bo jak zaczniesz grzebać w gównie to zacznie śmierdzieć.

10

Adia i Madziajaworska uwazam ze maja racje, jesli sie nie zrobi tego samego tylko przejdzie obojetnie to pomysla ze sa bezkarni. Wiec co Wy ludzie wypisujecie ze nie nalezy sie znizac do ich poziomu itd.? Trzeba przejść biernie i nie zwracac im uwagi to tym bardziej urosną w siłe. Jeśli jakis dzieciak bedzie was bił powiedzmy w szkole i nie zareagujecie to bedzie bił kolejnego co jest słabszy, bo z doświadczenia juz bedzie myślał ze jest kozak i nikt mu nie podskoczy, a jakby sytuacja sie odwrocila i by dostał solidny wpier..... to inaczej by śpiwał. Dlatego stop dla takiego czegoś.

11

I co, myślisz że jak zaczniesz w odwecie kogoś obgadywać lub hejtować w internecie, to ten ktoś się przestraszy i przestanie? Optymistka z Ciebie... wink smile

12

Moim zdaniem świat internetu jest teraz trochę dziwny. Ogólnie, jest takie powiedzenie, że lepiej jak o Tobie mówią, czy źle czy dobrze, ważne żeby coś mówili, że to znaczy że jesteś interesujący, że coś się dzieje w twoim życiu i tak dalej. Często w dzisiejszym świecie, musimy się określić, jacy jesteśmy, jakie mamy poglądy itd. itd. ale niektórzy ludzie, mają to do siebie, że lubią "podkładać przysłowiową świnie komuś" i komuś dokuczać, poniżać go, obrażać..czyli hejtować..bo jest jeszcze określenie lajkować czyli - od słowa like - lubić..czyli podnosić ten kciuk. Ogólnie są ludzie co źle nam życzą..ale czasem mogą to być ludzie z naszego otoczenia, którzy po prostu taki mają dobitny styl, są z natury wredni, ukąśliwi, lubią agresje, rywalizacje itd., ale też są ludzie, którzy po prostu na tym zarabiają, że są inni, podkreślają swoją inność, żerują na tym, są jak pasożyty...ale też bym odwróciła to spojrzenie, pod tym względem, ze zło z dobrem ciągle tak jakby są, przeplatają się, że jedno napędza drugie..że hejt może być formą zwrócenia uwagi, formą jakiegoś skandalu, podniesienia dyskusji itd.

13

bbasia to ty jestes optymistką bo myslisz ze jak nie bedziesz reagować i zamiatać pod dywan to wszystko sie ułoozy i każdy odpusci. Własnie takie osoby szukają taki zaklęnietych osób co wiedza ze nic im nie zrobią. Taki hejter jest mocny tylko przed komputerem bo wie ze jest anonimowy. Czyli powiedzmy jak ktos kogos zabije to wedlug basii innych nie nalezy zwracac mu uwagi, nie nalezy go wsadzac do wiezienia bo po co sie na kims mścic? jak ktos kopie psa na ulicy to niech sobie kopie co to kogo obchodzi. Dlatego na swiecie taka znieczulica bo wszyscy sie boja.

14

kasjuszo,
nie widzisz różnicy między tym, co napisała bbasia, a tym, co Ty napisałaś w ostatnim swym poście? Nie widzisz. hmm

15

niestety nie:)

16

kasjusza, może po prostu trzeba się zastanowić co i gdzie się pisze w internecie. Zanim się coś napisze. I ocenić ryzyko tego hejtu. Bo tak prawdę mówiąc nigdy się jeszcze nie spotkałam żeby ktoś mnie prześladował, ubliżał czy w jakiś inny negatywny sposób się do mnie odnosił w internecie. Najwyżej poinformuje, że ma inne poglądy (czasem może dobitnie, ale nigdy jakoś obraźliwie). Myślę, że jeżeli ja jestem w porządku to i ludzie wobec mnie także są mili.

17 Ostatnio edytowany przez Revenn (2017-05-02 01:49:49)

Jeżeli ktoś narusza twoje dobre imię i działa na szkoda to jak najbardziej łamie prawo i takie osoby można zgłosić. Czasem ludzie obgadują inne osoby, najpierw rozmawiają z nimi a później mówią za plecami zupełnie co innego. Bo ludzie to szuje, w większości przypadków, egoiści którzy dowartościowują się na czyimś nieszczęściu. O ile robią to sporadycznie da się przeboleć, ale jeśli jakaś osoba cały czas ciebie obgaduje, wyzywa i oczernia w oczach innych osób, opowiada bzdury na twój temat to działania nie niekorzyść drugiego człowieka, to można "zemścić się" i zgłosić taką osobę.

18

kasjusza napisał/a:

bbasia to ty jestes optymistką bo myslisz ze jak nie bedziesz reagować i zamiatać pod dywan to wszystko sie ułoozy i każdy odpusci. Własnie takie osoby szukają taki zaklęnietych osób co wiedza ze nic im nie zrobią. Taki hejter jest mocny tylko przed komputerem bo wie ze jest anonimowy. Czyli powiedzmy jak ktos kogos zabije to wedlug basii innych nie nalezy zwracac mu uwagi, nie nalezy go wsadzac do wiezienia bo po co sie na kims mścic? jak ktos kopie psa na ulicy to niech sobie kopie co to kogo obchodzi. Dlatego na swiecie taka znieczulica bo wszyscy sie boja.

Kasjuszo, jest różnica między reagowaniem na to, co siędzieje w życiu a na to, co ktoś mówi w internecie. Jeśli ktoś Ci obrabia tyłek "na żywo" wśród znajomych, to możesz skonfrontować się z tą osobą, by nie myślała, ze jesteś tchórz. Jak ktoś kopie psa albo morduje kogoś, to też należy interweniować, ale jeśli to jest jakaś dziwna internetowa kłótnia, to co Ci to da, że też zaczniesz kogoś hejtować i obrażać? Raczej zablokuj danego użytkownika i po sprawie.
Ostatnio komentowałam coś na FB i ktoś mi "pojechał" - nawet nie odpowiedziałam, kontynuowałam dyskusję z innymi użytkownikami, a jego zignorowałam jakby go nie było. Nie znam tego człowieka, nie będę się zniżać do jego poziomu, nie podoba mi się dyskusja w takim stylu. Jak będzie dalej się pluł, to go zablokuję. Po co mam sobie nerwy psuć?

19

Ja uwazam, ze nie warto marnowac czasu na hejterow. Ja lubie sobie pogadac o polityce i nie raz mi sie zdarzylo, ze ktos zamiast merytorycznie ze mna rozmawiac, po prostu obrzucal mnie wulgaryzmami. Z bardzo prostego wzgledu- nie mial argumentow. Takze mnie tam wisi co jakis przegryw o mnie wypisuje..

20

Trzeba mieć klasę , wiedzieć co wypada, a co nie. Nigdy też nie należy kłamać, kłamstwo jest passe.
Co myślę o ludziach, którzy tak robią? Współczuję im, mówienie nieprawdy o innych jest tak samo żałosne jak udawanie kogoś kim się nie jest.
A jeśli ktoś mnie hejtuje? Cóż, trudno wink Tacy są ludzie, i taki jest świat, pora przywyknąć i mieć to gdzieś.

21

Hejterzy to ludzie co nie mają swojego życia więc z zawiści niszczą życie tym co je mają.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Co sadzicie o hejterach i innych co zle wam zycza?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024