Mam problem z moją dziewczyną, o czym pisałem w innym wątku. Pokrótce chodzi o to, że kontaktuje się z kolesiem przez fejsa, ale teraz nie o to chodzi.
Ostatnimi czasy było tak, że np. pisałem do niej a ona nawet nie odczytywała, pomimo że na fejsie była online. Co więcej, pojawiała się i znikała. Myślałem, że po prostu wchodzi z nim pisać, a na mnie ma wywalone.
Ale niespodzianka. Ona od mniej więcej dwóch godzin jest w domu i śpi. Śpi na pewno. Jej komputer jest wyłączony. A telefony się ładują i ich nie rusza. Pomimo to również na fejsie pojawia się i znika
O co kaman? Wiem, że jak się ma aplikację FB na telefonie to ona może pokazywać, że użytkownik jest cały czas aktywny, choć nie jest tylko zrzucił messengera "na pasek" (czyli działa on nadal w tle). No ale żeby pojawiać się i znikać? To możliwe? Może ktoś korzysta z jej fejsa a ona nie wie? Wiem, że to zasadzie niemożliwe, ale jakie może być wytłumaczenie?
Może ktoś doświadczony w związkach na odległość będzie wiedział
serio? moj eks psychol tez mnie wyzywal za to, ze jestem dostepna, a mu nie odpisuje...
dajze sobie spokoj, chlopcze
a jak jednak jest dostępna a nie odpowiada, to co zrobisz?
Problemy młodych ludzi tych czasów....
Ja pierdziele, jak ja zbiłem sąsiadowi okno piłką... to był problem! Ojciec mnie wydziedziczył, matka za uszy wytargała a i pasem nie raz dostałem. A miałem 10 lat. Może 8. Czy to podchodzi pod maltretowanie dzieci? Może jakieś "szkodowe" mi się należy? Cokolwiek? No poślady mnie bolały! Helllouuu!
A ona jest dostępna!!!! i nie odpisuje!!!!!! A rzuć w nią pokemonem!!!!!!!!!
4 2016-12-21 22:27:40 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-12-21 22:29:58)
Ona od mniej więcej dwóch godzin jest w domu i śpi. Śpi na pewno. Jej komputer jest wyłączony. A telefony się ładują i ich nie rusza.
Kamerę masz u niej w domu czy jak? Czy może jesteś z nią w domu, ona śpi, a Ty filujesz na FB, czy jej tam nie ma? W obu przypadkiem zachowanie jakby "normalne inaczej"...
5 2016-12-21 22:38:51 Ostatnio edytowany przez pawel_86666 (2016-12-21 22:40:02)
Dzięki za ocenę mojej osobowości. Wiem, że śpi bo znajduje się w sypialni znajdującej się jakieś 10 metrów ode mnie. Słyszę jak chrapie. Po dwóch latach mieszkania razem wiem kiedy śpi kamieniem a kiedy tylko drzemie. I oczywiście nie jest to problem nie wiadomo jakiej wagi. Po prostu mnie ciekawi jak to możliwe. Widzę że też nie wiecie
A jeśli jest dostępna a nie odpowiada to się wkurzam. Bo czasem mam jej do przekazania istotną informację, a dodzwonić się nie mogę :>
Harvey,mój psychol miał 50 na karku... to nie kwestia wieku jest
Dzięki za ocenę mojej osobowości. Wiem, że śpi bo znajduje się w sypialni znajdującej się jakieś 10 metrów ode mnie. Słyszę jak chrapie. Po dwóch latach mieszkania razem wiem kiedy śpi kamieniem a kiedy tylko drzemie. I oczywiście nie jest to problem nie wiadomo jakiej wagi. Po prostu mnie ciekawi jak to możliwe. Widzę że też nie wiecie
A jeśli jest dostępna a nie odpowiada to się wkurzam. Bo czasem mam jej do przekazania istotną informację, a dodzwonić się nie mogę :>
To może rusz dupę te 10 metrów zamiast pisać w internetach leniu?
Harvey,mój psychol miał 50 na karku... to nie kwestia wieku jest
Czyli, mówisz, że mi się nie polepszy?
Doceniam was jako doświadczonych forumowiczów, ale niestety nie czytacie ze zrozumieniem. Pytałem tylko o to czy ktoś się z czymś takim spotkał. W zamian czytam o waszych ekscytacjach świrami robiącymi awantury o takie pierdoły. Nie robię jej o to awantur, ale uważam że skoro ktoś dobrowolnie decyduje się na posiadania fejsa to kultura wymaga odpisania, szczególnie gdy chodzi o konkretną sprawę.
Może ma włączony internet w telefonie, a aplikacja np się aktualizowała?
uważam że skoro ktoś dobrowolnie decyduje się na posiadania fejsa to kultura wymaga odpisania, szczególnie gdy chodzi o konkretną sprawę.
Ja też nie odpisuję, jak śpię i raczej nie można się wtedy do mnie dodzwonić
No to oczywiste, Ale jej status cały czas się zmienia z online na offline pomimo iż jak sama zauważyłaś śpiąc nie może z nikim pisać.
Stary, zluzuj poślady. Jak ma androida to normalne. Wejdzie o 22 i nie "wyłączy" to jest dostępna do 3 rano. A jak masz pilną sprawę to dzwonisz. Nie możesz? A co ty Noe, że arke budujesz? Daj żyć i nie męcz buły.
Czytasz w ogóle dyskusję czy nabijasz tylko posty?
Wiem, że jak się ma aplikację FB na telefonie to ona może pokazywać, że użytkownik jest cały czas aktywny, choć nie jest tylko zrzucił messengera "na pasek" (czyli działa on nadal w tle). No ale żeby pojawiać się i znikać? To możliwe? Może ktoś korzysta z jej fejsa a ona nie wie? Wiem, że to zasadzie niemożliwe, ale jakie może być wytłumaczenie?
Zgłoś się do Rutkowskiego, tylko on może to wyjaśnić
Facebook jest czasem zakłamany. Ale możliwe też, że to przez system Android.
Ale czepiliście się Autora, prosił Was o pomoc w jednej kwestii, a Wy tutaj i psychoanalizę Autora wykonaliście i jakieś dziwoty piszecie na temat jakiś klapsów.
A co do tematu, jeżeli ma aplikacje Messenger'a w telefonie to różne dziwy mogą się dziać.
Sama kiedyś sprawdzałam Messenger'a i wiem jedno, nie powinno się brać pod uwagę tej aplikacji, jeżeli chcemy sprawdzać czy ktoś jest dostępny czy też nie na Facebook'u.
Czytasz w ogóle dyskusję czy nabijasz tylko posty?
pawel_86666 napisał/a:Wiem, że jak się ma aplikację FB na telefonie to ona może pokazywać, że użytkownik jest cały czas aktywny, choć nie jest tylko zrzucił messengera "na pasek" (czyli działa on nadal w tle). No ale żeby pojawiać się i znikać? To możliwe? Może ktoś korzysta z jej fejsa a ona nie wie? Wiem, że to zasadzie niemożliwe, ale jakie może być wytłumaczenie?
To może być zwiazane ze slabym laczem internetowym lub zakloceniami wi fi itp. Czasem jak jest kiepski internet to apki od komunikatoriw traca łączność i pokazuja jakby sie ktos pojawial i znikal co chwile. A to tylko net
Facebook jest czasem zakłamany. Ale możliwe też, że to przez system Android.
nie, to pewnie Cukiergórski jest zaklamany i sieje zamet wsrod ludzi
a do autora: skoro widzisz na własne oczy, ze ona spi, a i tak jest dostepna, tzn że to mozliwe i właśnie sie dzieje. jakich dowodow jeszcze potrzebujesz? nie wierzysz własnym zmyslom? a uwierzysz jak Ci obcy ludzie powiedza na forum?
Z własnego doświadczenia - telefon Sony Xperia Z5, nowy, (znaczy nowy to on był 8 miesięcy temu), Android wersja 6.1, i aplikacja Facebook, podobnie jak Twitter i wiele innego gówna, zainstalowana fabrycznie.
I co?
Wystarczyło że raz się zalogowałem, i od razu cyrki.
Raz dostępny, raz niedostępny, nawet gdy się wylogowałem i na komputerze, i na laptopie, i na telefonie, to Facebook na telefonie żony pokazywał że jestem online.
Do tego powiadomienia i inne brzęczki w środku nocy, a to o zmianie statusu znajomych, a to o nowych postach itp.
Drenaż baterii straszny, telefon musiałem ładować co noc.
Któregoś dnia, po rozmowie z córką ( nie ma to jak porady nastolatki na temat portali społecznościowych) postanowiłem odinstalować Facebooka razem z innymi niepotrzebnym aplikacjami.
Efekt?
Święty spokój, żadnych cyrków, dzwonków po nocach, i bateria trzymająca duuużo dłużej - można powiedzieć że dwukrotnie.
A na Facebooka wchodzę po prostu przez przeglądarkę.
Dlatego autorze, z tą dostępnością widać tak już jest, że po prostu nie można brać jej zbyt serio...
Jeśli masz podejrzenie, że ktoś ma dostęp do jej konta, to jej o tym powiedz, nie powinna raczej mieć problemów żeby wykonać tych parę kroków:
Na facebooku na stronie w prawym górnym rogu kliknij strzałeczkę przy kłódce, wybierz "ustawienia". W panelu po lewej wybierz "bezpieczeństwo", a później kliknij "miejsca logowania".
Będziesz miał tam wypisane wszystkie urządzenia które logowały się do facebooka wraz z adresami IP.