Podejrzenia Zdrady, której nie było.... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Podejrzenia Zdrady, której nie było....

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 78 z 78 ]

66 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-05-26 19:58:42)

Odp: Podejrzenia Zdrady, której nie było....

Chorobliwa zazdrość może się pojawić zarówno u osób z małym, jak i z dużym doświadczeniem seksualnym. Nie tu leży pies pogrzebany. Źródła trzeba szukać w kompleksach, w poczuciu wartości, w tym jak widzi siebie na Twoim tle, w potrzebie kontroli, być może w dysfunkcji w jej rodzinie, bo doświadczenie zdrady przez nią w przeszłych związkach odpada. To tylko kilka możliwych powodów.
Zmiany nastroju są oczywiste. Ona kocha (w niezdrowy sposób, ale jednak to co czuje sama nazwie miłością). Jednocześnie Cię nienawidzi, bo zdradziłeś. Obydwa uczucia, to, że z jednej strony ona okazuje Ci miłość,a Ty tego nie doceniłeś przez zdradę, wywołują potrzebę zemsty. Także uważaj, bo dostać możesz.

"Chorych jazd" nie odpuści, bo obecnie tak wygląda jej miłość do Ciebie.

majkaszpilka napisał/a:
Klio napisał/a:

"... Zerwanie zazwyczaj nie leczy w cudowny sposób chorobliwej zazdrości."

I chorobliwej zależności.

Ano, tys prowda... wink

Zobacz podobne tematy :

67

Arti77 napisał/a:

Wczoraj gdy ja już spałem napisała sms o treści : Śpisz :-) ?

Przeczytałem dzisiaj, jak się zachować?

Prosze napisz ze jestes trollem.  Albo chociaz ze masz 16 lat.

68

no cóż nie odzywa się, ja również..........................................

A to nie jest tak czasem, że skoro ja od 3 tygodni się tłumacze, przepraszam, próbuje coś wytłumaczyć w racjonalny sposób bezskutecznie to ona wie, że mnie ma w garści?
A jeżeli ja zamilknę na długi czas to zapali jej się kontrolka że już mnie nie ma i jeśli kocha to odpuści i wróci na zdrowych zasadach?

69

Arti77 napisał/a:

no cóż nie odzywa się, ja również..........................................

A to nie jest tak czasem, że skoro ja od 3 tygodni się tłumacze, przepraszam, próbuje coś wytłumaczyć w racjonalny sposób bezskutecznie to ona wie, że mnie ma w garści?
A jeżeli ja zamilknę na długi czas to zapali jej się kontrolka że już mnie nie ma i jeśli kocha to odpuści i wróci na zdrowych zasadach?

To,że tej kobiecie potrzebna jest pomoc,jest bezsprzeczne.
Ale mniejsza o nią,bo to Ty zwróciłeś się tu z problemem.

Zasięgnij porady u psychologa,bo Twoje zachowanie nie jest normalne.
No chyba,że jak "mówi" Józefina,masz 16 lat....a i w takiej sytuacji pomoc by sie przydała.

70

Arti77 napisał/a:

Tłumaczenia nie trafią, bo źródło nie jest racjonalne, a irracjonalne. Jeżeli po zerwaniu zejdziecie się, ale nie dojdzie do terapii i ona nie dostrzeże, że jest to chorobliwa zazdrość, to choćby nie wiem co mówiła, choćby zapewniała, że ufa i wierzy, to goooofno prawda. Jeżeli nie będzie się leczyć, to nie odpuści i nie będzie żadnych zdrowych zasad.

71

Arti77 napisał/a:

Jak myślicie, na ile te fakty które podam teraz są dla niej istotne?

- byliśmy dla siebie pierwszymi i jedynymi partnerami seksualnymi( w to pierwsze wierzy, co do drugiego ma wątpliwości bo podobno jak już raz spróbowałem to mogę zechcieć z innymi). Dla mnie ten fakt jest bardzo ważny, to co dopiero dla kobiety?

- zmiany nastroju i podejścia. ZDRADZIŁEŚ NIENAWIDZĘ CIĘ NIE CHCE CIĘ ZNAC, a na drugi dzień KOCHAM CIĘ I CHCE SIĘ UPEWNIĆ ŻE MÓWISZ PRAWDĘ

W jakim czasie może się odezwać? O co jej może chodzić? Czy jest szansa, że jeśli kocha to odpuści swoje chore jazdy i zrobi wszystko żeby ze mną być?

Uważam, że nie masz za grosz szacunku do samego siebie, nie chcesz być sam, więc zadowalasz się byle kim, czyli tą psycholką. Normalny człowiek, z optymalnym poczuciem własnej wartości, pomachałby tej pani ręką na pożegnanie i spróbował o niej zapomnieć, jednocześnie ignorując każdą jej próbę kontaktu. Ona nie ma wystarczającego powodu do zmiany swoich przekonań, wymagań i zachowań, bo nie zależy jej na Tobie, tylko na wyżywaniu się na Tobie za jej urojenia.

W związku z tym, że nie potrafisz być sam najpierw męczyłeś się w tym szambie, godziłeś na jej warunki, a teraz nie potrafisz ostatecznie zerwać i rozkładasz każde jej słowo na czynniki pierwsze w nadziei, że ona się zmieni. Ale ona się nigdy nie zmieni dla Ciebie.
Jak ona wykaże minimum dobrej woli, to Ty pewnie do niej wrócisz. A potem znowu będzie pieprzenie o zdradzie i poniżanie Cię jak do tej pory, aż w końcu jej się znudzisz i wtedy zostawi Cię wreszcie w świętym spokoju. Najpierw Ci ulży, bo kat sobie poszedł, a potem przez wiele miesięcy, a może i lat będziesz leczył się nie z miłości do wariatki, tylko z wyrzutów sumienia, że dałeś się tak traktować dla ułudy związku.

72

Amen.

73

tak serio to czemu ona ci nie ufa? Bo u niej to uczucie jakoś sie pojawiło.. taki upór wskazuje, że ma bardzo mało pewności siebie - jest mocno niedowartościowana (niekoniecznie wiąże sie to z tobą).
Tak było od początku? czy od jakiegoś czasu? Wiesz, oboje stworzyliście te sytuacje skoro ty w niej byłeś.. Ucieczka niewiele wniesie do Twojego życia

Arti77 napisał/a:

A tak serio to co zrobić?

Opowiem wczorajszy i dzisiejszy dzień

Wczoraj napisałem zwykłego smsa czy wpadnie na papierosa. Napisała, że tak. Za pół godziny napisała czy będzie seks? Napisałem, że ok. Na koniec spotkania zapewnienia : pójdziesz na wariograf to zaczynamy od nowa itp itd.

Dzisiaj pisaliśmy tylko smsy. Na początku sam się zgodziłem, ale po rozmowie z bliskimi osobami doszedłem do wniosku, że to nie  ma sensu. Mogę co najwyżej się upokorzyć i mam 50 procent szans że uniewinnić. Napisałem więc sms : Nie mam zamiaru kolejny raz powtarzać ani się tłumaczyć przed nikimbo jestem niewinny. Odpowiedzi już nie otrzymałem....

CO DALEJ?

74

Podejrzenia były od początku. Obsesja na punkcie sprawdzania telefonu itp. Lecz zdrada wprost od pewnego czasu.

W każdym razie już się nie odzywa i nie sądzę, żeby kiedykolwiek się odezwała...

75

Arti77 napisał/a:

W każdym razie już się nie odzywa i nie sądzę, żeby kiedykolwiek się odezwała...

W takim razie powinieneś się cieszyć,że toksyk tak szybko odpuścił...choć wątpię,czy aby na pewno odpuścił.

76

Decyzja zapadła. Jutro o 12 badanie wariografem

77

Czyli Cię złamała.

Gratuluję jej samozaparcia,a Tobie Kolego, szczerze współczuję.

78

Arti77 napisał/a:

Decyzja zapadła. Jutro o 12 badanie wariografem

No to meliskę zacznij pić już dziś. Powodzenia życzę, chociaż mamy inny punkt widzenia na temat: który wynik badania jest dla Ciebie korzystniejszy...
Z ciekawości: kto "zapadł" decyzję?

Daj znać jak poszło i poinstruuj Lubą, żeby zadawała pytania na tak/nie, a zarzuty i kazania zachowała na następny raz. Bo nie powinieneś mieć złudzeń: będzie następny raz.

Posty [ 66 do 78 z 78 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Podejrzenia Zdrady, której nie było....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024