Kafejka "Nowa" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kafejka "Nowa"

Strony Poprzednia 1 17 18 19 20 21 22 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,171 do 1,235 z 1,388 ]

Odp: Kafejka "Nowa"

Summerko, dziękuję za życzenia smile Cieszę się, że sprawiłem Ci odrobinę przyjemności.

Zobacz podobne tematy :

1,172

http://www.innuserv.com/wp-content/uploads/2012/07/Christmas-Robin-(425).jpg

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcę Wam życzyć, abyście mogli spędzić ten czas w miłej rodzinnej atmosferze, samych smaczności na świątecznym stole i super prezentów pod choinką!

Dobra Babo, moje podziękowania smile

1,174

Kochani,wielu miłych i radosnych chwil Wam życzę na te świąteczne dni smile

http://images70.fotosik.pl/473/88b0d84c6a27b0ee.jpg

http://images70.fotosik.pl/473/881ad0f8dd03ead5med.jpg

Marial, bardzo dziękuję smile Jakie śliczne obrazki!

1,176

Szczęśliwego Nowego Roku
życzy Nowalijkom  smile sąsiadka .
http://www.zycie-chotomowa.pl/wp-content/uploads/2011/12/bezpieczny_nowy_rok2.jpg

1,177

Witam! Dziękuję za życzenia.
Do siego roku!

1,178

Kochani,życzę Wam,żeby Nowy Rok 2015 był dobry,żeby dni były pełne miłości i spełnionych marzeń.

http://images68.fotosik.pl/485/efc5a7bf939d8ee7med.jpg

1,179 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-01-30 18:45:29)

Witam w kafejce Nowa po przerwie i  pozdrawiam wszystkich tu zaglądających, a  zwłaszcza założycielkę  tej kafejki Marial podróżującą  nieustannie między dwoma pięknymi regionami naszego kraju.

Chciałabym podzielić się z Wami wrażeniami z pobytu  w Beskidzie Sadeckim. Piękny ten region, choć może nie dość doceniany przez turystów. Zakochałam się w tych krajobrazach i rześkim górskim powietrzu. A co mnie zadziwiło jako tymczasową rezydentkę, to mnogość przeróżnych wód mineralnych. Nie jestem w stanie wszystkich wymienić. Nie brak tu miejsc, które warte są zwiedzenia zarówno obiektów przyrodniczych, jak i historycznych.

http://naforum.zapodaj.net/images/11e9b20c9aff.jpg
http://naforum.zapodaj.net/images/9a2a18229521.jpg

1,180

Witaj Summerko,cieszę się ,że wróciłaś. Mam nadzieję,że naładowałaś się dobrą górską energią,która będzie Ci służyć aż do następnego wyjazdu. smile
Gdybyś zatęskniła za sądeckimi klimatach ,to zapraszam Cię do siebie. Co prawda u mnie to nie. Zakopane czy  Krynica,ale są góry i rześkie powietrze. smile
Ja nadal jestem w moich górach,ale już 5 lutego jadę,a właściwie lecę samolotem na Kaszuby. ( Kraków-Gdańsk)
U mnie nic nowego,stała monotonia. Ach,może nie do końca. Pisałam jakiś czas temu,że chcę pozbyć się z mojego domu mojego eks. W  urzędzie miasta sprawa toczyła się rok po to,żeby wydać decyzję niekorzystną dla mnie. sad  sad
Złożyłam pozew w sądzie o eksmisję,jestem po pierwszej sprawie,a co dalej... Zobaczymy.

Chciałabym jakieś drobne naprawy w domu robić,bo wszystko niszczeje,psuje  się robić,no a nie mogę. Jestem już zmęczona tym wszystkim,a i złe samopoczucie nie pomaga mi przejść przez to.
Ale nie tracę wiary,że jakoś ten problem zostanie rozwiązany.

Niedługo wiosna,będzie więcej słońca,ktore nam wszystkim chyba poprawiłoby nastrój.
Tak więc dużo słońca w lutym wszystkim życzę. smile

1,181

Witajcie w kafejce! Marial szczerze ci współczuję z tego powodu. Tak się złożyło, że spotkałam kogoś, kto ma podobną sytuację do Twojej. Przykre to bardzo. Podobno ze względu na brak lokalu zastępczego.
Jeśli chodzi o mnie to górskie powietrze bardzo mi posłużyło. Jednak przyjemnie było wrócić do domu.
Z Krakowa do Gdańska  samolotem? A jak długo się leci?

Pozdrawiam, życząc wszystkim udanego weekendu.

1,182

Summerko,pamiętaj,że moje zaproszenie zawsze aktualne. Jak tylko będziesz miała dość miejskich spalin,to pukaj do mnie,chociaż teraz to już chyba trzeba by w lesie mieszkać,żeby nie poczuć spalin smile
Wiesz,tak się składa,że mój eks ma mieszkanie i od kilku lat... wynajmuje je. A moj dom traktuje jak hotel. Jest mu tak dobrze i wygodnie. Nie płaci za nic,a zarabia na swoim mieszkaniu.
No cóż,mam nadzieję,że wystarczy mi zdrowia i sił,żeby pomyślnie zakończyć tą nienormalną sytuację.
Summerko,tak lecę samolotem. Lot trwa króciutko,tylko 45 min.,a bilet nie był drogi. Ryanair lata w czwartki i chyba w niedziele. I jak to bywa bilet odpowiednio wcześnie kupiony jest tani,nawet dużo tańszy niż pociąg.
Muszę tylko dojechać do Krakowa i na lotnisko,a to wszystko dłużej trwa niż sam lot. smile

Miłego weekendowania smile

1,183

Marial dziękuję serdecznie za zaproszenie. Chętnie bym skorzystała, kiedy będę miała dość miasta i wzajemnie zapraszam, kiedy będziesz chciała sobie odmienić górskie krajobrazy albo wpaść do Raju:)

Jeśli Twój były ma gdzie zamieszkać, to sprawa powinna się rozstrzygnąć  na twoją korzyść. Trzymam mocno kciuki za  powodzenie tej sprawy.
Krótko się leci z Krakowa do Gdańska. Ja może poczekam aż lotnisko u nas zbudują. Może dożyję?;)
Pozdrawiam raz jeszcze!

1,184

Witam w słoneczną  niedzielę smile

Summerka napisał/a:

Jeśli Twój były ma gdzie zamieszkać, to sprawa powinna się rozstrzygnąć  na twoją korzyść

Summerko,czasem coś co wydaje nam się proste i oczywiste w świetle dziwnych przepisów wcale takie nie jest.
Ja myślałam,że już samo wymeldowanie to pikuś,a tak jak wspomniałam dostałam decyzję odmowną. Eh,szkoda gadać.
Na mój chłopski rozum taka sprawa powinna być załatwiona od ręki,a trwała rok. A Zameldował się w 5 min.!
Dom wymaga napraw,wiele sprzętów starych,aż się prosi ,żeby sporo zrobić,powymieniać,ale w imię czego ja to będę robić,a on za darmo korzystać?
Jestem już tak bardzo zmęczona i zrzędna stara baba ze mnie się robi. hmm

Dobrego popołudnia smile

Summerko, jakie urokliwe zdjęcia wstawiłaś smile
Może, kiedyś zawitasz i w moje okolice? Zaproszenie, zawsze aktualne smile

1,186 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-02-01 20:42:21)

Witajcie w kafejce wieczorem!
Jak wspaniała pogoda była dziś. Słoneczny zimowy dzień i niezbyt mroźny.
Marial cierpliwości. Musi się to wszystko rozstrzygnąć. Tak nie może być. Może on chciałby, żebyś go spłaciła? Ciężka sprawa, ale jakieś wyjście musi być.

Wielbicielu Lidiji Bacic dziękuję za zaproszenie w Twoje strony. Byłam niegdyś w Ustroniu jesienią. To były jedne z najpiękniejszych dni. Tamte góry są  trochę inne. Cieszę się, że zdjęcia z Beskidu się podobają. Mam jeszcze jedno podobne.

http://naforum.zapodaj.net/images/16b594b0119f.jpg

Edytuję, żeby dodać kilka nostalgicznych nutek. Posłuchałam dziś w innym wykonaniu niż to. Czyli nie Soyka i nie Niemen. Nie wiem kto, a ta  interpretacja nadała im całkiem inne znaczenie.

1,187 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-02-04 12:47:27)

Witam wszystkich zaglądających do tej kafejki.
Przyznam, że brakuje mi tu DobrejBaby, która ciekawie rozprawiała  na temat podróży albo przyrody. Już niedługo będzie wiosna. (Wczorajszy słoneczny dzień  o tym przypomniał).  W kraju DobrejBaby będzie znów prześlicznie. Mam w pamięci jej zdjęcia  tonących w powodzi kwitnącej roślinności wzgórz.
Ciekawa jestem, co się dzieje z Zezem, Ritą i O'kruszynką, która ta trójeczka  sfrunęła do kafejki niczym barwne motylki.
Wielbicielu Lidiji Bacic nawet Ciebie nie ma, a umilałeś  nam kafejkę rzeczowymi uwagami i  chorwacką muzą.
No cóż mam nastrój filozoficzno- refleksyjny dziś. Idealny do czytania poezji lub słuchania melancholijnej muzy. A rzeczywistość skrzeczy. Może to i dobrze, że skrzeczy? Nic tak dobrze nie robi, jak powrót do rzeczywistości i włączenie się do zwykłej pracy.
A ten filmik  to w związku z pokazaniem się wilka na naszych terenach, który jest  rzadkością u nas:)Podobno wilki wcale nie są groźne i boją się ludzi.

Pozdrawiam wszystkich!

Summerko, jestem smile Jelena Rozga zdobyła chorwackiego Oscara Popularnosti w 2014 roku.

1,189 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-02-05 12:29:27)

Wielbicielu Lidji Bacic witaj  w kafejce! Dziękuję za chorwacka melodię. Nie dziwię się, że taka popularna.Znów fascynują mnie chorwackie słowa. Zrozumiałam tylko: "Z tobą je moj żiwot" I za coś chyba piją  nieprawdaż?

Chocolatte szkoda, że nie chcesz nic o sobie napisać.

Pozdrawiam!

Summerka napisał/a:

Wielbicielu Lidji Bacic witaj  w kafejce! Dziękuję za chorwacka melodię. Nie dziwię się, że taka popularna.Znów fascynują mnie chorwackie słowa. Zrozumiałam tylko: "Z tobą je moj żiwot" I za coś chyba piją  nieprawdaż?

Chocolatte szkoda, że nie chcesz nic o sobie napisać.

Pozdrawiam!

Summerko, od pierwszych chwil styczności z chorwackim jestem nim urzeczony smile Nie udało mi się odszukać w tym utworze słów mówiących o piciu za coś.
Natomiast między innymi wyłapałem:
"Puno svijetla dekoracija"- pełna światła dekoracja
"Ne pitam miszta"- o nic nie pytam.
Mam nadzieję, że moje tłumaczenie jest właściwe.

1,191

Summerka-co mogę napisać,chciałam z kimś pisać na swoim forum.Jestem z wielkopolski mam 28 lat jestem matką córki.

1,192

Witam nowych,starych i stałych bywalców kafejki. smile
Melduję się już z Kaszub i stąd właśnie Was pozdrawiam. smile. Lot z Krakowa do Gdańska króciutki. Lotnisko ,tzn .terminal dla podróżnych "krajowych" bardzo skromne. Kiedyś już leciałam na tej trasie,ale myślałam,że coś się zmieniło od tamtej pory,ale nie. Trochę zmarzłam,ale już grzeję się ciepłą herbatą z sokiem malinowym.
A Kaszuby przywitały mnie błyszczącym od mrozu śniegiem. Jest -9°C.
A jutro mam termin w UP,więc znowu w trasie.
Ale fajnie być już tutaj,z moim menem no i z Wami smile

Chocolatte,gratuluję córki. Dziewczynki są fajne. Jakoś nigdy nie wyobrażałam sobie,że mogłabym mieć syna. Ile lat ma Twoja dziewczynka?

Wielbicielu,Twoje nastrojowe melodie przydały mi się po tych dzisiejszych wojażach smile. Dziękuję smile

Dobrej nocy. smile

1,193

http://d.demotywatory.net/1524.jpg
Witam!

Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:

Summerko, od pierwszych chwil styczności z chorwackim jestem nim urzeczony smile Nie udało mi się odszukać w tym utworze słów mówiących o piciu za coś.
Natomiast między innymi wyłapałem:
"Puno svijetla dekoracija"- pełna światła dekoracja
"Ne pitam miszta"- o nic nie pytam.
Mam nadzieję, że moje tłumaczenie jest właściwe.

Aaaa! To, o to mi chodziło! Dziękuję.To musi być bardzo romantyczny tekst
Marial jak zwykle w drodze:) U mnie też śnieg za oknem. Kiedy wreszcie odpoczniesz od tych podróży?
Chocolatte możesz do mnie napisać, jeśli chcesz:)
Pozdrawiam

Marial, miło mi smile
Summerko, jestem przekonany, że tak. Zbyt mało z niego rozumiem. Chorwacki oczarował mnie swoim romantyzmem lingwistycznym smile

1,195

Witam wszystkich

Summerka-masz czas na rozmowę?
marial-co u ciebie

1,196

ona375 napisał/a:

Witam wszystkich

Summerka-masz czas na rozmowę?
marial-co u ciebie

Witaj Ona. Miło, że zajrzałaś. Może jeszcze chwilkę?  Zapraszam:)

1,197

Dzień dobry w sobotę. U mnie jest wietrzna z jakimś wiosennym powietrzem. Temperatura dodatnia,z drzew spadają resztki śniegu,ptaki szaleją... one podobnie jak ja czują,że wiosna tuż tuż... smile
To grubodziób u mnie w domu na parapecie,zajada słonecznik. Zdjęcie zrobione kilka dni temu.

http://images69.fotosik.pl/592/d82d551324f5cdcem.jpg

Witaj Ona,co u Ciebie? Jak znosisz zimę? Czy masz jej dość jak większość z nas? Ja zimowe wieczory (dni zresztą też big_smile ) poświęcam na moje papierkowe robótki. Ostatnio zrobiłam znowu słoneczniki i obrazek w tonacji fiolet smile
Oto one smile :

http://images70.fotosik.pl/591/7928eecb02d0eadbm.jpg  http://images67.fotosik.pl/593/a8f7f1c95c115fe0m.jpg

Pisałam kiedyś,że popsuł mi się laptop Asus. Przeprosiłam się z moim starym laptopem Dellem,przywróciłam w nim ustawienia fabryczne i mogę go wreszcie w miarę normalnie używać i wklejać  zdjęcia. Nie wiem czemu polska literka ć  nie chce mi wchodzić z klawiatury?!
Jak coś instalowałam to zainstalował mi się hmmm... wirus/przeglądarka omiga-plus. Czy ktoś miał podobny problem? Strasznie to coś upierdliwe było,ale na szczęście pozbyłam się go/jej.

Dobrego popołudnia życzę smile

Dobra veczer smile
Piosenka w moich najwrażliwszych klimatach, kreacja Jeleny Rozgi zniewalająca smile
Marial, podziwiam niesamowicie silny dziób grubodziobów.

1,199

Wielbicielu Lidiji Bacic  nic nie widać.

Summerka napisał/a:

Summerko, u mnie wszystko w porządku. Sprawdziłem.

1,201

Witajcie w kafejce! Ale zimowo dziś. Za oknem biało. Jak to się ładnie mówi, że wszystko pokrył  śnieżny kurz. Kiedyś widziałam kawkę na wpół białą na śniegu. Ale  być może została pomalowana przypadkowo przez  ekipę remontową stacjonującą  niedaleko.
Marial nie widziałam wcześniej grubodzioba. Dziękuję za zdjęcie. W górach widać było tylko jakieś dziwne sikorki (Dziwne, bo z dłuższymi dziobkami) i pliszki. Prace jak zwykle piękne.Marial nie korci cię, żeby wykonać coś  zimowego?

Summerka napisał/a:

Summerko, u mnie wszystko w porządku. Sprawdziłem.

Przepraszam, to wina mojego komputera. Tego dnia zbyt wolno pracował. Dziś już wysłuchałam tej muzyki. Dziękuję.

Miłej niedzieli!

Summerko, czy mogłabyś przybliżyć ubarwienie i wygląd tych "dziwnych" sikorek? smile

1,203

Summerko, czy mogłabyś przybliżyć ubarwienie i wygląd tych "dziwnych" sikorek? smile

Wielbicielu Lidiji Bacic  niewiele mogę napisać. Nie przyjrzałam się dobrze. Wydawało mi się,że miały podobno upierzenie do sikorek bogatek. Tylko te dłuższe dzioby, postacie szczuplejsze i chyba ogonki dłuższe. Czyżby to były pliszki tylko żółte? Trudno mi powiedzieć. Początkowo myślałam, że to sikorki, takie chude:)

1,204

Witam tuż przed godziną duchów,dobry wieczór.

Summerko,baaaaardzo mi się podoba Twój opis ptaszków. big_smile big_smile.

Myślę,że nawet wytrawny ornitolog czytając Twój miałby kilka typów. big_smile
Myślę,że jak poszperałam w necie,porównasz zapamiętany obraz z ptakami zimującymi w Polsce,to sama nam powiesz co to za osobnik był. smile

U nas jest cieplej,śnieg znika,więc i ptaszków mniej było w karmniku. Grubodzioby już się wypięły na nasz słonecznik,tylko sikorki,dzwońce,czyże,kowaliki,mazurki i trznadle zaglądają. No i dzięcioł obowiązkowo podpisał listę obecności. wink

Koty sąsiadów to straszne utrapienie,po kilka przychodzi do nas i polują na ptaki. sad  Z każdym rokiem  przybywa ich coraz więcej. Mało tego,że polują to jeszcze na obsikują wszystko włącNie z wejściowymi drzwiami. Zzzzzzz......wrrrrr... Zła jestem na koty.

Idę jeszcze poczytać to i owo,a Wam życzę dobrej nocy. smile

1,205

marial napisał/a:

Myślę,że jak poszperałam w necie,porównasz zapamiętany obraz z ptakami zimującymi w Polsce,to sama nam powiesz co to za osobnik był. smile)

Witaj Marial o poranku w dniu pączka! Praktycznie nie miałam okazji się przyjrzeć tym ptaszkom. A pliszki górskie widziałam po raz pierwszy.
Pozdrawiam!

1,206

Dzień dobry smile
Żeby tradycji stało się zadość to i ja ,podobnie jak miliony Polaków objadam się dzisiaj pączkami. Kupiłam w  Biedronce 5 szt. Tanie jak barszcz (45gr.),a że smakują troszkę inaczej niż domowe? No cóż,dzisiaj już niewiele produktów przypomina dawne,zapamiętane z dzieciństwa smaki.
A skoro mowa o smakach,to robiliśmy przedwczoraj ... pasztetową w/g przepisu z netu. No i powiem Wam,że jest pyszna. Mamy zamiar zrobić dobrą,wiejską kiełbasę.
Wczoraj byliśmy w Redzie,tam to już w ogóle nie ma zimy,zero śniegu,cieplej niż u nas na wsi,pod lasem smile
No to zmykam do kawy i zabieram sie za drugiego pączka.

Właśnie przeczytałam,że ... cyt. "Blisko trzy tysiące pączków czeka dzisiaj na pasażerów komunikacji miejskiej i klientów Urzędu Miejskiego w Gdańsku.
Według staropolskiego przesądu, jeśli ktoś w tłusty czwartek nie zje ani jednego pączka - w dalszym życiu nie będzie mu się wiodło."

żródło
http://images66.fotosik.pl/607/eb7ec854f689fdbc.jpg

Wszystkim życzę smacznego objadania się w miłym towarzystwie smile

1,207 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-02-12 17:51:58)

Niiezmierzone pączkowe oceany:) Witaj Marial Dzięki za pączki. Wirtualne nie tuczy:)

Panuje dziś  gorączka
na świętowanie dnia pączka
A ja w tę gorączkę nie  wierzę
Faworki dam  na talerze!

1,208

Witam,mogę dołączyć do was?

1,209 Ostatnio edytowany przez marial (2015-02-14 23:57:14)

floricee napisał/a:

Witam,mogę dołączyć do was?

Witaj,jeśli nie lubisz tłumów to siadaj i pogadaj czasem z nami. Dzisiaj już zmykam do łóżka,ale jutro poczęstuję Cię aromatyczną kawą.

Dobrej nocy smile

1,210

Witam w słoneczny niedzielny dzień.Kawki nielubię,poproszę o herbatkę jeśli można,i coś na energię.Od środy bolą mięśnie nóg i rąk i plecy.

1,211 Ostatnio edytowany przez marial (2015-02-15 10:27:36)

Dzień dobry smile 
Z kawą się spóźniłam,ale widzę,że nie przepadasz za nią,więc polecam :

http://images68.fotosik.pl/615/dba5b81f2ac3fb1e.jpg

Zdrowy i ładna karnacja po nim smile  A i  energii może doda smile   Ale jeśli herbatka Cię uszczęśliwi,to proszę bardzo :

http://images66.fotosik.pl/615/8f2348f8b51aa987.jpg

U nas dzisiaj brzydki dzień. Zero słońca,mgła i na dodatek silny wiatr. Ale może koło południa wyjrzy słoneczko i doda nam energii . I humorek się poprawi.
floricee ,co może by przyczyną Twoich dolegliwości? Czy masz problemy z kręgosłupem? A może to jakieś grypowe bóle?
Ja od jakiegoś czasu jestem prawie codziennie na p/bólowych tabletkach. Ale cóż,lata swoje mam,ruchu coraz mniej,dużo siedzę,więc efekty tego nie są korzystne dla mojego kręgosłupa a i tuszy przy okazji. 10 kg nadwagi robi swoje hmm
Może na rowerze coś zrzucę jak się zrobi cieplej.
Haha...niepoprawna optymistka ze mnie,no ale trzeba marzyć  smile

Wesołej niedzieli smile

1,212

U mnie na szczęście słoneczko świeci,2 lub 3 dzień,a tak zawsze pochmurno,wiatr.Wczoraj było cichutko i słońce a dzisiaj wiatr już i słońce.Co do mojego bólu to niewiem od czego,czy to zmęczenie jakieś czy faktycznie jakaś grypa,ogólnie mam wykrzywiony kręgosłup,choruję na inne schorzenia jeszcze,a jeszcze obowiązki przy dziecku może od tego tym bardziej że do lekkich nie należy,napewno ma ponad 9 kg.Jest co dźwigać.Jak ta dalej będzie boleć będę musiała wziąść tabl przeciwbólową no i też iść do lekarza,mam nadzieję że przejdzie,ogólnie bole stawów mam już 17 lat w dzień w dzień,mam stwierdzone reumatyzm,przeważnie bolą jak jest brzydka pogoda a tutaj boli czy jest ładna czy nie,nasiliły się dopiero od środy.Niemożna za bardzo chodzić,jakby człowiek był połamany.Dziękuję za soczek i herbatkę szkoda że nie można z ekranu wziąść.

Summerka napisał/a:
marial napisał/a:

Myślę,że jak poszperałam w necie,porównasz zapamiętany obraz z ptakami zimującymi w Polsce,to sama nam powiesz co to za osobnik był. smile)

Witaj Marial o poranku w dniu pączka! Praktycznie nie miałam okazji się przyjrzeć tym ptaszkom. A pliszki górskie widziałam po raz pierwszy.
Pozdrawiam!

Summerko, gratuluję "rozgryzienia" widzianych przez Ciebie ptaszków smile
Romantycznie, smutnie i melancholijnie:

1,214

Witam serdecznie ;-)
Jeszcze w waszej kafejce nie pisałem, Czy jeszcze jeden facet nie będzie wam przeszkadzał? ;-)
Pozdrawiam

1,215

Witaj Stefan86 smile
U nas nie ma tłumów,więc na pewno zmieścisz się w naszej kafejce. Co słychać u Ciebie? Czy weekend minął ciekawie?

Floricee,może na zmiany pogody Twoje stawy reagują? Piszesz ,że masz dzieciaczka. Czy jesteś młodą mamą?
Ja jestem na wtorek umówiona do rodzinnego. Pewnie jak zwykle przyjdzie spóźniony hmm  . Bardzo nie lubię ludzi niepunktualnych.

Dobrej nocy wszystkim.

1,216

No cóż weekend spokojnie na pierwszych urodzinkach mej chrześnicy uroczej ;-)

1,217

Witam wszystkich z pochmurny,wietrzny dzień,jak minął weekend,jakie macie dzisiaj plany.Ja teraz biorę lekarstwo w postaci inhalatora,córka się bawi,potem mleko i położyć spać,zjeść śniadanie,jak się obudzi obiadek i na mały spacer,po spacerze kaszka i deserek,będzie też zabawa,kąpiel,mleko i spać.

1,218

marial napisał/a:
karmina50 napisał/a:

witam kolezanki. Chciałam sie tylko przywitac i dac znać że jestem i podczytuję . napiszę pózniej jak złapie troche wolnego czasu.

Karmina,gdzie tak biegasz? Wyhamuj trochę wink

A ja mam dla Was sposób na zawsze zieloną cebulkę:

http://images63.fotosik.pl/627/0f0194fb71c67890med.jpg

Ten znalazłam w necie,ale sama zawsze mam jakąś zaczynającą wyrastać cebulę w  słoiczku z wodą. Pamiętacie,jak w podstawówce hodowało się fasolkę w słoiczku z wodą na gazie? To ja tak właśnie hoduję cebulę,tylko bez gazy. Ale jak tylko kupię ziemię,to posadzę w butelce,nie trzeba grządki i plewienie odpada. big_smile

DobraBabo,życzę Ci,żeby trochę słoneczka wyszło zza deszczowych chmur i poprawiło Twój humor :*

http://images61.fotosik.pl/626/4530c1f7e77658e6med.jpg

Kochana świetny pomusł z tą cebulką ale jak ją zrobić w domu ? Mam butelkę i nawet ziemię ale co dalej ?

1,219 Ostatnio edytowany przez marial (2015-02-17 19:23:14)

Witam w kafejce już ciemnym popołudniem.Dzień mamy już dłuższy i słoneczko wyżej,a dzisiaj pięknie nam świeciło cały dzień.
Tak jak wspomniałam byłam dzisiaj u rodzinnego,miałam mieć nr 10,dostałam 11 hmm A pan doktor miał prawie 2 godz. spóźnienia hmm Cierpliwie czekałam no i jestem już w domku. Zjadłam szybko obiad i zaraz siadam z powrotem do moich robótek papierkowych.
To moje ostatnie magnesiki:

http://images67.fotosik.pl/625/f26e0addc78350afmed.jpg

http://images67.fotosik.pl/625/8b8006377f7decf7med.jpg

Flores18261,z tą cebulką to łatwizna: robisz dziurki w butelce,zaczynasz od dołu wpychać cebulki a do środka dosypujesz ziemi.
Żeby było łatwiej,można obciąć trochę  butelkę u góry i od góry ,od wewnątrz wpychać cebule i dodawać warstwami ziemię.
Ja sprawdzę czy mam ziemię,to może jutro zrobię,bo mi cebulka zaczyna wyrastać  i dam fotkę wink

>>>Tutaj  znalazłam instrukcje sadzenia cebuli w butelce,może wykorzystasz smile

Miłego sadzenia i wieczoru,pozdrawiam zaglądających. smile

1,220

marial napisał/a:

Witam w kafejce już ciemnym popołudniem.Dzień mamy już dłuższy i słoneczko wyżej,a dzisiaj pięknie nam świeciło cały dzień.
Tak jak wspomniałam byłam dzisiaj u rodzinnego,miałam mieć nr 10,dostałam 11 hmm A pan doktor miał prawie 2 godz. spóźnienia hmm Cierpliwie czekałam no i jestem już w domku. Zjadłam szybko obiad i zaraz siadam z powrotem do moich robótek papierkowych.
To moje ostatnie magnesiki:

http://images67.fotosik.pl/625/f26e0addc78350afmed.jpg

http://images67.fotosik.pl/625/8b8006377f7decf7med.jpg

Flores18261,z tą cebulką to łatwizna: robisz dziurki w butelce,zaczynasz od dołu wpychać cebulki a do środka dosypujesz ziemi.
Żeby było łatwiej,można obciąć trochę  butelkę u góry i od góry ,od wewnątrz wpychać cebule i dodawać warstwami ziemię.
Ja sprawdzę czy mam ziemię,to może jutro zrobię,bo mi cebulka zaczyna wyrastać  i dam fotkę wink

>>>Tutaj  znalazłam instrukcje sadzenia cebuli w butelce,może wykorzystasz smile

Miłego sadzenia i wieczoru,pozdrawiam zaglądających. smile

Dzięki w pierwszej chwili było to trudne do wykonania ale już jest ok ale i tak dzięki Twoje magnesiaki są fajne też lubię robić też coś z niczego... Jak mam czas a mam go czasami w nadmiarze....

1,221 Ostatnio edytowany przez marial (2015-02-17 21:39:21)

Flores18261,pochwal się swoimi robótkami. Bardzo lubię oglądać czyjeś prace. Wiem ile  czasu, i cierpliwości trzeba na wykonanie jakiegoś rękodzieła wink

1,222

marial napisał/a:

Flores18261,pochwal się swoimi robótkami. Bardzo lubię oglądać czyjeś prace. Wiem ile  czasu, i cierpliwości trzeba na wykonanie jakiegoś rękodzieła wink

kochana chętnie ale nie umiem i nie nauczyłam się tu wklejać fotek przepraszam.

Marial, śliczne Twoje dzieła smile smile

1,224 Ostatnio edytowany przez floricee (2015-02-19 15:54:18)

Witam Wszystkich.Przepraszam że się nie odzywałam,prawie cała rodzina chora,gorączka i gardło lub gorączka,gardło i oskrzela tak jak w moim przypadku,dostałam wczoraj 39,0 a córka ponad,bałam się że córka będzie mieć 40,0st.Temp spadła trochę,najgorzej męczy mnie kaszel,wręcz jakby dusił,no i zatkany nos,a jeszcze astma.O dworku nie ma mowy teraz żeby iść,mam nadzieję że choróbsko szybko minie.

marial-fajne te magnesiki,masz talent,ja kiedyś wyszywałam obrazki z muliny krzyżykowo.Mam do ciebie pytanie jeśli można,chciałam ci coś napisać tu na email i niemogę bo masz zablokowane i próbowałam każdego użytkownika i to samo.

Summeral-co u ciebie,mam nadzieję że cię choróbsko nie wzieło.

1,225

Dzień dobry smile
No i nie wsadziłam cebulek,bo okazało się,że nie mam ziemi. Może jutro wybiorę się do sklepu,to kupię. A cebulki na razie rosną na talerzu big_smile
Natomiast  na gazie położyłam pestkę mango,ciekawa jestem czy  wypuści kiełek ?!  Jakiś czas temu wsadziłam kilka pestek avokado,ale cisza,nic nie rośnie.

Floricee ,nawet nie wiedziałam,że mam zablokowany adres e-mail. Nie wiem jak to się stało.Przecież był dostępny :? Dodałam jeszcze nr gg,więc pisz smile

Też martwię się,że Summerka nie zagląda. Mam nadzieję,że u niej wszystko ok.

Summerko... puk,puk... można do Ciebie na kawkę wpaść?

Wielbicielu,te moje magnesiki,to taka dziecinada. Gdy oglądam prace mistrzów,to aż dech mi zapiera. Mają ludziska talent!

Wpadnę jeszcze wieczorkiem,może zdążę skończyć  obraz to się pochwalę smile Dobrego popołudnia.

1,226

Jestem z powrotem,może mi coś doradzicie,wczoraj byłam u lekarza gardło chore i zmiany na oskrzelach potem gorączka wczoraj doszła do 39,0 nic nie zbijałam chodzę jeszcze przy tej temp przy córce karmię,usypiam,dzisiaj rano było 37,0 a koło 14 już 38,3 i skacze temp mam powyżej 38,6 teraz mierzyłam i mam 38,8 co mam zrobić,doszedł męczący kaszel wziełam 2 tabletki antybiotyku i zamiast się poprawiać to czuję że jest gorzej,nos zatkany dzisiaj oddychałam szybko,oddycham buzią no i puls mam przyspieszony niewiem co robić jestem już wykończona boję się żeby nie było zapalenia płuc lub powoli sepsa,jedno dziecko 1,5 roczne zmarło na sepse a ja niechcę umierać,mam jeszcze dla kogo żyć,jestem powoli jak to powiedzieć że nie myślę jak potrzeba,niemam apetytu,co byście doradzały.Może summerka też jest chora.

1,227

Oj,to niewesoło,ale może potrzebna Ci cierpliwość? Antybiotyk nie działa tak natychmiast. Najczęściej na drugi-trzeci dzień jest poprawa.  Jeżeli masz skłonności do przeziębień to powinnaś się zaszczepić jesienią. A teraz dużo pij,herbata z sokiem malinowym,wypoć się porządnie i unikaj przeciągów.
Jeżeli poczujesz się gorzej,możesz wezwać pogotowie lub zamówić wizytę domową.
Nie jestem lekarzem,ale pewnie oprócz antybiotyku  ratowałabym się jakimiś domowymi sposobami.
A katar ... no cóz,wiesz ,że leczony trwa tydzień,a nieleczony 7 dni,więc cierpliwości Ci dużo życzę,myślę,że jutro już będzie lepiej smile  I tego Ci życzę smile

1,228

floricee napisał/a:

Jestem z powrotem,może mi coś doradzicie,wczoraj byłam u lekarza gardło chore i zmiany na oskrzelach potem gorączka wczoraj doszła do 39,0 nic nie zbijałam chodzę jeszcze przy tej temp przy córce karmię,usypiam,dzisiaj rano było 37,0 a koło 14 już 38,3 i skacze temp mam powyżej 38,6 teraz mierzyłam i mam 38,8 co mam zrobić,doszedł męczący kaszel wziełam 2 tabletki antybiotyku i zamiast się poprawiać to czuję że jest gorzej,nos zatkany dzisiaj oddychałam szybko,oddycham buzią no i puls mam przyspieszony niewiem co robić jestem już wykończona boję się żeby nie było zapalenia płuc lub powoli sepsa,jedno dziecko 1,5 roczne zmarło na sepse a ja niechcę umierać,mam jeszcze dla kogo żyć,jestem powoli jak to powiedzieć że nie myślę jak potrzeba,niemam apetytu,co byście doradzały.Może summerka też jest chora.

Dzień dobry! Oj, to tak bywa przy przeziębieniach, że temperatura skacze. Na kaszel z domowych środków stosowałam syrop z  drobno posiekanej cebuli z dodatkiem cukru. W aptece są brązowe  pastylki do ssania na kaszel, które nazywają się tymianek. Jeśli antybiotyk nie pomaga, to trzeba jeszcze raz iść do lekarza, żeby zmienił albo dał zastrzyki. Dużo trzeba pić, nie każdy pamięta.
Ja nie jestem chora na szczęście.
Marial dzięki za kawkę. Może innym razem się uda?
Pozdrawiam!

1,229

http://images70.fotosik.pl/275/830e709841018916med.jpg

Witam słonecznie i weekendowo. smile
Summerko,martwiłam się,cieszę się,że jest ok. I fajnie,że się odezwałaś.
Dobra Baba pewnie zajęta pracą,a czasem też tak jest,że człowiek woli pomilczeć,pobyć sam ze sobą... wiem coś o tym :;)
Ja sobotę zaczęłam od kawy i zmykam zrobić prasówkę a potem oczywiście moje robótki ręczne. smile

Pozdrawiam i miłego dnia smile

1,230

WitamWszystkich.U mnie bez zmian,teraz biorę inhalacje córka się bawi,potem przebrać z pampersa,mleko i spać,a ja wtedy zjem śniadanie,jak się obudzi dać obiadek i na spacer,dzisiaj lepsza pogoda od wczoraj,słoneczko świeci jak narazie no i bez wiaterku,mam nadzieję że się tak utrzyma.

1,231

Witam w kafejce. Oj, pochorowały nam się kobietki. Albo bardzo zapracowane. Ja już poczułam wiosnę. Słońce wreszcie zagościło na dłuzej. I cieplutko. Jedna z moich zwartnic wypuściła pąka. Tylko jakaś marna. Muszę pomyśleć o zasileniu jakimś nawozem. A fiołki afrykańskie okazały się jakby bardziej rozrośnięte. No nie wiem czy ich przesadzać. W niewielkich doniczkach bardziej mi się podobają.

Czekam na wiosenne prace papierkowe Marial:) Floricee jak tam córeczka się sprawuje? A ty wyzdrowiałaś?
DobraBabo odezwij się czasem.
Arleto co u ciebie?
Pozdrawiam!

1,232

Witaj Summerko,dobrze,że sie pokazałas smile
A ja już chciałam wywiesi tabliczkę:

http://images67.fotosik.pl/702/2bce8bfb4cba24fe.jpg

U mnie też robi się wiosennie: ptaki rozpoczynają zaloty,krokusy i  żonkile pokazują łebki,przebiśniegi kwitną,tylko trochę zimno hmm
Natomiast kwiaty w doniczkach trochę chorują,sprawdzam przez lupę liście i łodygi,ściągam jakieś larwy... Nieciekawie.
W przyszłym tygodniu  wyjeżdżamy na dłużej,więc kwiaty znów zostaną bez ogrzewania.

A w moich pracach papierkowych skupiłam się na kartkach  "ślubnych",bo takie mam zamówienie. smile  Jedną już sprzedałam:

http://images70.fotosik.pl/700/b10f6fe6eea34963.jpg

A teraz pracuję nad drugą smile

Troszkę kasy wydałam dzisiaj na różne papiery i  2 "karbownice" do papieru. Lubię chodzi do sklepu papierniczego. Tyle cudnych skarbów tam można znaleźć. Czasem coś oglądam i zachwycam się jak dziecko smile

Zmykam więc cieszyć się moimi papierkowymi skarbami i będę oglądać wczorajszy odc. "Wspaniałego stulecia"

Bywalcom kafejki życzę dobrego wieczoru smile

http://images67.fotosik.pl/703/88fe03d6d3735924.jpg

Marial, dziękuję smile Piękna kartka ślubna w Twoim delikatnym wykonaniu.

1,234 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-03-14 08:03:58)

Witam w kafejce. Marial jak zwykle w podróży:)Marial te kartki ślubne wyglądają  oryginalnie. Wykonujesz je na małe przyjęcie weselne  czy większe?
Przypomina  mi się wiersz Konstantego pt. Ślubne obrączki". Pozwolę sobie zacytować fragmencik.

Dla mojej dużej i twej małej rączki,
w wieczór przy wtorku,
kupiłem dla nas ślubne obrączki
w "Juwelitorgu"."

Wielbicielu Lidiji Bacic czyżbyś chciał zamówić takowe u Marial?;)

Pozdrawiam!

Summerka napisał/a:

Witam w kafejce. Marial jak zwykle w podróży:)Marial te kartki ślubne wyglądają  oryginalnie. Wykonujesz je na małe przyjęcie weselne  czy większe?
Przypomina  mi się wiersz Konstantego pt. Ślubne obrączki". Pozwolę sobie zacytować fragmencik.

Dla mojej dużej i twej małej rączki,
w wieczór przy wtorku,
kupiłem dla nas ślubne obrączki
w "Juwelitorgu"."

Wielbicielu Lidiji Bacic czyżbyś chciał zamówić takowe u Marial?;)

Pozdrawiam!

Summerko, niestety nie. Zamówiłbym, gdybym znajdował się w stanie zakochania serca smile

Posty [ 1,171 do 1,235 z 1,388 ]

Strony Poprzednia 1 17 18 19 20 21 22 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kafejka "Nowa"

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024