"Widziałem dzień wczorajszy.. Wiem co będzie jutro."
(Słowa zapisane na wewnętrznej kaplicy grobowca Tutenchamona).
Czy to motto? Może nie, ale dla mnie przekaz jest najważniejszy i czerpię z niego wiele mądrości od wielu lat.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Moje MOTTO życiowe ........
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
"Widziałem dzień wczorajszy.. Wiem co będzie jutro."
(Słowa zapisane na wewnętrznej kaplicy grobowca Tutenchamona).
Czy to motto? Może nie, ale dla mnie przekaz jest najważniejszy i czerpię z niego wiele mądrości od wielu lat.
"Ciężki trening, łatwa walka
łatwy trening , ciężka walka"
"Czysty dom to świadectwo niewłaściwie spędzonego życia" ![]()
"Czysty dom to świadectwo niewłaściwie spędzonego życia"
vinnga, kolejny raz podpisuję się pod Tobą obiema rekami. Mi też często brakuje czasu na pozmywanie talerzy bo czeka pasja, która jest jednak ważniejsza. Dzięki.
Mam ich kilka, ale najważniejsze to : zawsze jestem sobą, niezależnie od sytuacji i ludzi, z którymi przebywam !!!!
`` Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć.``
-
Paulo Coelho
Haha niezłe.. ![]()
Moje motto:Byle do przodu.
Życie jest po to by się nim cieszyć
"W łóżku tez jestem dobra. Potrafię spać godzinami!"
"Lepiej być marnym oryginałem samego siebie, niż idealną kopią kogoś innego"
"Żyj tak, jak chcesz żyć, a nie jak pozwolą. Kochaj, nie na miarę serca, które jest przecież takie małe. Zawsze, stać Cię na więcej i pamiętaj, nie do przeciętności jesteś powołany" ![]()
Tośka, piękne.....
Odkopuje ten stary wątek bo jest piękny a ja też mam kilka swoich mott. Moje ulubione to :
"Każdy poranek otwiera nowy rozdział w życiu. Smutki dnia poprzedniego zostaw jego dacie."
i cytat z książki "W dżungli życia"
" Poczucie własnej wartości to silny fundament dla szczęśliwego życia. A bierze się ono z lubienia siebie czyli ze świadomości tego kim jesteś, co Ci w duszy gra, czego pragniesz, jaka chcesz być. Z POZYTYWNEGO nastawienia do własnego życia."
Żyj tak jakby każdy dzień był ostatni.Traktuj innych jak byś chciał by Ciebie traktowano.
Żyj tak jakby każdy dzień miał być Twoim ostatnim dniem. Traktuj innych jakbyś chciał by Ciebie traktowano. Nigdy nie mów mam pecha,mów mam szczęście.Zapomnij co było myśl co będzie. Wczoraj to już historia,dziś to terazniejszość jutro przyszłość.Co masz zrobić jutro,zrób to dziś.
"..walczyć o to, w co się wierzy
nie starając się nikomu niczego udowadniać
zachowując wewnętrzny spokój człowieka,
który miał odwagę wybrać własny los.."
/P.Coelho
Moje motto takie jak w opisie. Nie powiedział tego nikt wielki. Sama je sobie wymyśliłam dla siebie i doskonale pasuje.
Poza tym uważam że trzeba szanować ludzi bez względu na religie i narodowość i tym kieruję się w życiu.
"Głupotą jest oczekiwac zmian robiaz wszystko tak jak dotychczas"
"Sila czlowieka nie polega na tym, ze nigdy nie upada, ale na tym ze potrafi sie podnosic"
" niemożliewe nie istnieje"
" Uciekając od siebie, nie staniesz się wolny. "
" Jeśli Bóg zamyka drzwi, to gdzieś otwiera okno "
"Zycie jest rumakiem ktory nie znosi tchorzliwego jezdzca" ![]()
W moim przypadku widać, że właściwie spędzam czas, a co za tym idzie życie
.
Co do motta życiowego, to nie mam takowego- tabula rasa. Po pierwsze sama sobie ustalam zasady, a po drugie- jest tych haseł tyle, że nie potrafiłabym znaleźć jednego, które pasowałoby akurat mi. Poza tym na każdym etapie życia, czym innym człowiek się kieruje. To doświadczenia, które przezywamy są wyznacznikiem tego, jak żyjemy.
Umiesz liczyć? Licz na siebie...
"Statek jest bezpieczniejszy, gdy kotwiczy w porcie, nie po to jednak buduje się statki" super aluzja do sensu życia człowieka ![]()
"Co ma być to będzie, a jak już będzie to trzeba się z tym zmierzyć". Z Harry'ego Pottera, ale towarzyszy mi od lat dzieciństwa z bardzo efektywnym skutkiem ![]()
Divide et impera
Żyj tak jakby każdy dzień miał być Twoim ostatnim dniem. Traktuj innych jakbyś chciał by Ciebie traktowano. Nigdy nie mów mam pecha,mów mam szczęście.Zapomnij co było myśl co będzie. Wczoraj to już historia,dziś to terazniejszość jutro przyszłość.Co masz zrobić jutro,zrób to dziś.
Od dziś to i moje motto. Dzięki ![]()
Słowa z sygnaturki naszej szanownej Pani moderator "Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód". Oraz inne "Traktuj bliźnich tak, jak chcesz aby Cie traktowano". Pomijając to mam wiele zasad którymi się kieruję w życiu codziennym. Niektóre są staromodne albo wręcz nieaktualne w dzisiejszych czasach, ale dla mnie zawsze żywe.
`` Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć.``
-
Paulo Coelho
To i moje motto życiowe
Odnoszę go głównie do realizacji mojej pasji (pisania); wierzę, że pewnego dnia uda mi się napisać coś naprawdę dobrego.
Jest to dla mnie tak ważna sentencja, że kiedyś chciałabym ją sobie wytatuować ![]()
W życiu często powtarzam także zdanie: Jeśli ktoś kopie cię w tyłek to znaczy tylko jedno- jesteś z przodu.
Jakie jest wasze życiowe motto według którego próbujecie postępować i żyć ??????? Moje brzmi tak :
W życiu ważne są tylko chwile,których nie znamy"
"co mnie nie zabije to mnie wzmocni"
te powyżej na pewno, a najbardziej lubię i stosuję: "umiesz liczyć? licz na siebie. Twoje szczęście innych jeb...e"
"Inni mają gorzej"
"Co cię nie zabije, to cię wzmocni"
"Lepiej zrobić i żałować niż żałować, że się nie zrobiło" (moje ulubione
)
"Pan Bóg śmieje się z naszych planów"
...Problemem nie jest problem,
problemem jest twoje nastawienie do problemu .....
...Kiedy łamiesz zasady,
łam je mocno i na dobre.....
- Terry Pratchett-
...Nie mów jaki ktoś jest wspaniały, spraw by w to uwierzył i to poczuł...
...Ciepłe słowa zatrzymaj w sercu, zimne w muszli - i tak każde sobie poszumią według przeznaczenia....
...Ogrzać czyjś chłód, nie tracąc przy tym ciepła...
Wykorzystać każdą chwilę jak najlepiej.
Co masz zrobić jutro, zrób dziś.
Z uśmiechem zaczynać każdy nowy dzień.
Hejka ja kieruje sie zasada NIE ROB DRUGIEMU CO TOBIE NIE MILE ,pozdrawiam
hej ja tez kieruje sie ta zasada . Nie ma tego zlego co by ci na dobre nie wyszlo.
Żyj tak jakby każdy dzień był ostatni.Traktuj innych jak byś chciał by Ciebie traktowano.
Bardzo madre slowa tez sie tymi zasadami kieruje.
"Nie chodzi o to, jak mocno potrafisz uderzyć, ale jak mocno oberwać i ciągle iść naprzód."
Z któregoś tam Rocky'ego.
"człowiek zrobi wszystko by uniknąć cierpienia, zrobi również wszystko by osiągnąć przyjemność. Głupotą jest jednak rezygnacja z przyjemności tylko dlatego żeby uniknąć cierpienia"
skrócona wersja z "Obudź w sobie olbrzyma" A. Robbinsa ![]()
Z ostatniej chwili, bo stałego motta nie mam.
Uśmiechaj się i ciesz się każdą mile spędzoną chwilą!
"Nawet najczarniejsza chmura ma srebrne brzegi"
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi." Einstein
,,Co mnie nie zabije to mnie wzmocni''
,,Wszystko dzieje się z jakiegoś powodu''
Dla mnie szklanka jest zawsze w połowie pełna.
![]()
"Bądź kochanym albo znienawidzonym. Ludzie którzy są tylko lubiani nigdy nie zostaną zapamiętani"
(Motto mojego autorstwa
)
Śpij zawsze w kominiarce. W razie napadu pomyślą, że jesteś częścią ekipy.
Życie bez grzesznych emocji, jest jak burdel bez nagich kobiet.
Jak w sygnaturce - "Nie czyń samego siebie przedmiotem kompromisu, bo jesteś wszystkim, co masz". To motto bardzo ułatwia mi życie oraz podejmowanie pewnego rodzaju decyzji
.
Motto życiowe to nie jest, ale przeczytałam takie słowa Einsteina... no i myślę, jak wymyślić inny sposób myślenia, by wybrnąć z problemu.
"Nie możemy rozwiązywać problemów używając takiego samego schematu myślowego, jakim posługiwaliśmy się w trakcie ich pojawienia się."
Einstein, niech będzie ![]()
Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć.
Moje motto życiowe:
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą."
Nie mów "znów ranek”, aby go potem z tym
imieniem z dnia wczorajszego odprawić. Przyjrzyj mu
się pierwszy raz, jak nowo narodzonemu dziecięciu,
które jeszcze nie ma żadnego imienia. (Rabindranath Tagore)
Uwielbiam aforyzmy, kolekcjonuję je i znam ich wiele, ale ten chyba jest przewodnią nicią mojego życia.
Lubię cytaty, aforyzmy, sens złapany w krótką formę. Zbyt dużo ich, żeby jeden wybrać na całe życie.
To może taki, który absolutnie nie nadaje się na życiowe motto:
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
Michaił Bułhakow
Małymi kroczkami do celu. ![]()
Jedne z moich
Żyj i pozwól żyć innym ....
Życie jest piękne, gdy się żyć umie...
I trochę depresyjne lecz prawdziwe:
Pamiętaj, nigdy nie jesteś calkiem bezużyteczny! Zawsze możesz służyć, jako zły przykład więc zrób wszystko aby do tego nie dopuścić
Bardzo ciekawe życiowe maksymy napisaliście. Też je lubię. Sporo z napisanych już znałam, ale i wiele nowych tu przeczytałam. Lubię wspomnianego już tutaj Coelho i Sokratesa.
W trudnych chwilach siły dodaje mi motto: Oprócz spraw życia i śmierci nic nie jest tak ważne jak się z początku wydaje
Lubię też takie na wesoło, świetne są z Forresta Gumpa - Jak ktoś mówi, że chce twojego dobra, łap się za portfel.
Każdy jest skończonym idiotą przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym by nie przekraczać limitu.
I jeszcze takie filozoficzne - Nic nie jest tak silne jak delikatność, nic nie jest tak delikatne jak prawdziwa siła.
![]()
Moje motto to: "Raz do tyłu, raz do przodu, zgodnie z modą".
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Moje MOTTO życiowe ........
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024