Chcę pisać listy...!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Chcę pisać listy...!!!

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 83 z 83 ]

66

Odp: Chcę pisać listy...!!!

Ale ja chcę pisać wyłącznie papierowo!
Podaję maila żeby tam się wymienić adresem! smile

Zobacz podobne tematy :

67

Artystka napisał/a:

Ale ja chcę pisać wyłącznie papierowo!
Podaję maila żeby tam się wymienić adresem! smile

Okej. Przyznaję się do nieuwagi wink

68

Odświeżam temat: jeśli ktoś chciałby pisać listy (jakkolwiek! może być elektronicznie, może być tradycyjnie - choć nie ukrywam, że uwielbiam czytać "żywe" pismo) to zapraszam do kontaktu wink

69

Chętnie powymieniam z kimś listy, ewentualnie długie maile. Zarówno na poważne tematy, jak i te luźne, codzienne. Uważam, że posiadam lekkość pióra, także na długi list, mogłabym odpisać jeszcze dłużej. Lubię stare filmy, stare piosenki, wszelkie stare przedmioty, góry i naturę. Proszę o wiadomość prywatną, gdyby ktoś był zainteresowany, wiek nie gra roli, czy masz 20, 30 czy 40 lat, masz ochotę, napisz.

70

Podbijam. Dawno nie pisałem, bardzo dawno, aczkolwiek sprawiało mi to ogromną przyjemność. Samo oczekiwanie na odpowiedź było czymś magicznym.

71

tez jestem fanem listow i kartek to ane maja to cos . tak jak i fotografia w albumie

72

Nawet sama robiłam koperty z kredowego papieru i kolorowych tuszów / z użyciem bandaża/ smile

Wszystkie listy przechowuję - świadectwo minionych uczuć, zdarzeń... Są jak czarno-białe fotografie w albumie

73

wstyluretro napisał/a:

Chętnie powymieniam z kimś listy, ewentualnie długie maile. Zarówno na poważne tematy, jak i te luźne, codzienne. Uważam, że posiadam lekkość pióra, także na długi list, mogłabym odpisać jeszcze dłużej. Lubię stare filmy, stare piosenki, wszelkie stare przedmioty, góry i naturę. Proszę o wiadomość prywatną, gdyby ktoś był zainteresowany, wiek nie gra roli, czy masz 20, 30 czy 40 lat, masz ochotę, napisz.

Cześć! Nie wiem czy Twój post jest nadal aktualny. Chciałam wysłać do Ciebie maila, ale nie udało się. Chętnie popisałabym z Tobą. Mamy takie same zainteresowania. Miło byłoby Ciebie poznać smile

74

Weronko widzę że i ty masz duszę artystyczną  tongue  Pozdrawiam

75 Ostatnio edytowany przez Volver (2015-01-18 20:29:59)

Niestety sztuka ręcznego pisania listów zdecydowanie zanika ale... jak widać powyżej, jeszcze nie wszyscy zapaleńcy  wymarli...  wink Sama uwielbiam takie listy pisać i otrzymywać.

Od jakiegoś czasu próbuję do tego rodzaju korespondencji zachęcić swoja 11 letnią siostrzenicę, która mieszka daleko ode mnie, przez co kontakt mamy rzadszy niż byśmy chciały. Co z tego wyniknie czas pokaże.  Póki co, stara ciotka biega po sklepach w poszukiwaniu co atrakcyjniejszych kartek, papeterii, pieczęci i  innych tym podobnych akcesoriów, które mogłyby dziecku list uatrakcyjnić. Przy czym  każdą taką upolowaną "zdobyczą" sama ekscytuje się jak dziecko wink Z relacji mojej siostry wynika, że Młodszą wink listy ode mnie cieszą bardzo. Po powrocie ze szkoły nie zdejmuje nawet tornistra z pleców, tylko najpierw dobiera się do czekającej na nią koperty. Zdarza się też, że co ładniejszymi listami od ciotki chwali się również przed koleżankami. Oczywiście treści listów nie zdradza ( nawet rodzonej matce nie pozwala czytać wink  ) ale ich niewątpliwą urodą i owszem.
Niestety mamy póki co,  mały problem... otóż ona zdecydowanie woli listy otrzymywać, niż je do mnie pisać lol

76

Hej Volver tongue

Chyba w listopadzie widziałam w Lidlu zestawy  do Kaligrafii czyli pióro  stalówki tusz i zeszyt  o ile pamiętam w pięknym pudełku...wspaniały prezencik do nauki pisania. tongue

Pozdrawiam  i zapraszam do 40 tongue kafejki rzecz jasna... tongue

77

Hej Milionku ! Dzięki wielkie za "cynk" big_smile wink
Dziękuję  serdecznie za zaproszenie do kafejki. Czasami tam do Was zaglądam... oczywiście tak raczej biernie... wink

78

Volver napisał/a:

Hej Milionku ! Dzięki wielkie za "cynk" big_smile wink
Dziękuję  serdecznie za zaproszenie do kafejki. Czasami tam do Was zaglądam... oczywiście tak raczej biernie... wink

Jakby co  będę pamiętać tongue sama lubię teraz to raczej czas przeszły pisać  listty
bo nie mam do kogo tongue ale właśnie pisałam na arkuszach które są w sklepach
z przyborami biurowymi  można zakupić po sztuce z każdego wzoru.
Nie wiem skąd jesteś  ale powiedzmy w naszych okolicach w Dusznikach zdr jest
Muzeum Papiernictwa  i tam kupiłam papier czerpany, na nim malowałam  i pisałam piórem rewelacja.  I coś podobnego właśnie jest w wyżej wymienionych sklepach  różne struktury.

Hej:) odkopię trochę temat.
Chętnie z kimś popiszę listy szczególnie w podobnym wieku i im dalej mieszkającą od Wa-wy tym lepiej:). Chciałbym utrzymać taką listową relację na długie lata. Jak coś zapraszam na priv. M29

80

A do tych listów coś tam dorzucacie ? Jakieś bonusy ?

81

Zaciekawił mnie temat. Ciekawe czy Użytkownicy z poprzednich postów utrzymali listowne relacje na dłużej?

Pamiętam, że jako dziecko pisałam z koleżanką listy i to szyfrem. Co to były za emocje, kiedy najpierw trzeba było tekst odszyfrować. Choć nie pamiętaj już o czym tak mogłyśmy do siebie pisać skoro widywałyśmy się co dzień w szkole i non stop gadałyśmy;) Ale z czasem znałyśmy już szyfr na pamięć i mogłyśmy bezpiecznie pisać też  na karteczkach w trakcie lekcji.

82

Bardzo chętnie pokorespondowałabym z kimś smile

83

smile
Ja też lubię listy - i pisać i otrzymywać, teraz to taka szybka wymiana informacji @
Ale wiem, że nie miałabym czasu...
Eh, szkoda, szkoda

Posty [ 66 do 83 z 83 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Chcę pisać listy...!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024