Ale ja chcę pisać wyłącznie papierowo!
Podaję maila żeby tam się wymienić adresem! ![]()
Ale ja chcę pisać wyłącznie papierowo!
Podaję maila żeby tam się wymienić adresem!
Okej. Przyznaję się do nieuwagi ![]()
Odświeżam temat: jeśli ktoś chciałby pisać listy (jakkolwiek! może być elektronicznie, może być tradycyjnie - choć nie ukrywam, że uwielbiam czytać "żywe" pismo) to zapraszam do kontaktu ![]()
Chętnie powymieniam z kimś listy, ewentualnie długie maile. Zarówno na poważne tematy, jak i te luźne, codzienne. Uważam, że posiadam lekkość pióra, także na długi list, mogłabym odpisać jeszcze dłużej. Lubię stare filmy, stare piosenki, wszelkie stare przedmioty, góry i naturę. Proszę o wiadomość prywatną, gdyby ktoś był zainteresowany, wiek nie gra roli, czy masz 20, 30 czy 40 lat, masz ochotę, napisz.
Podbijam. Dawno nie pisałem, bardzo dawno, aczkolwiek sprawiało mi to ogromną przyjemność. Samo oczekiwanie na odpowiedź było czymś magicznym.
tez jestem fanem listow i kartek to ane maja to cos . tak jak i fotografia w albumie
Nawet sama robiłam koperty z kredowego papieru i kolorowych tuszów / z użyciem bandaża/ ![]()
Wszystkie listy przechowuję - świadectwo minionych uczuć, zdarzeń... Są jak czarno-białe fotografie w albumie
Chętnie powymieniam z kimś listy, ewentualnie długie maile. Zarówno na poważne tematy, jak i te luźne, codzienne. Uważam, że posiadam lekkość pióra, także na długi list, mogłabym odpisać jeszcze dłużej. Lubię stare filmy, stare piosenki, wszelkie stare przedmioty, góry i naturę. Proszę o wiadomość prywatną, gdyby ktoś był zainteresowany, wiek nie gra roli, czy masz 20, 30 czy 40 lat, masz ochotę, napisz.
Cześć! Nie wiem czy Twój post jest nadal aktualny. Chciałam wysłać do Ciebie maila, ale nie udało się. Chętnie popisałabym z Tobą. Mamy takie same zainteresowania. Miło byłoby Ciebie poznać ![]()
Weronko widzę że i ty masz duszę artystyczną
Pozdrawiam
75 2015-01-18 20:28:00 Ostatnio edytowany przez Volver (2015-01-18 20:29:59)
Niestety sztuka ręcznego pisania listów zdecydowanie zanika ale... jak widać powyżej, jeszcze nie wszyscy zapaleńcy wymarli...
Sama uwielbiam takie listy pisać i otrzymywać.
Od jakiegoś czasu próbuję do tego rodzaju korespondencji zachęcić swoja 11 letnią siostrzenicę, która mieszka daleko ode mnie, przez co kontakt mamy rzadszy niż byśmy chciały. Co z tego wyniknie czas pokaże. Póki co, stara ciotka biega po sklepach w poszukiwaniu co atrakcyjniejszych kartek, papeterii, pieczęci i innych tym podobnych akcesoriów, które mogłyby dziecku list uatrakcyjnić. Przy czym każdą taką upolowaną "zdobyczą" sama ekscytuje się jak dziecko
Z relacji mojej siostry wynika, że Młodszą
listy ode mnie cieszą bardzo. Po powrocie ze szkoły nie zdejmuje nawet tornistra z pleców, tylko najpierw dobiera się do czekającej na nią koperty. Zdarza się też, że co ładniejszymi listami od ciotki chwali się również przed koleżankami. Oczywiście treści listów nie zdradza ( nawet rodzonej matce nie pozwala czytać
) ale ich niewątpliwą urodą i owszem.
Niestety mamy póki co, mały problem... otóż ona zdecydowanie woli listy otrzymywać, niż je do mnie pisać ![]()
Hej Volver ![]()
Chyba w listopadzie widziałam w Lidlu zestawy do Kaligrafii czyli pióro stalówki tusz i zeszyt o ile pamiętam w pięknym pudełku...wspaniały prezencik do nauki pisania. ![]()
Pozdrawiam i zapraszam do 40
kafejki rzecz jasna... ![]()
Hej Milionku ! Dzięki wielkie za "cynk"
![]()
Dziękuję serdecznie za zaproszenie do kafejki. Czasami tam do Was zaglądam... oczywiście tak raczej biernie... ![]()
Hej Milionku ! Dzięki wielkie za "cynk"
![]()
Dziękuję serdecznie za zaproszenie do kafejki. Czasami tam do Was zaglądam... oczywiście tak raczej biernie...
Jakby co będę pamiętać
sama lubię teraz to raczej czas przeszły pisać listty
bo nie mam do kogo
ale właśnie pisałam na arkuszach które są w sklepach
z przyborami biurowymi można zakupić po sztuce z każdego wzoru.
Nie wiem skąd jesteś ale powiedzmy w naszych okolicach w Dusznikach zdr jest
Muzeum Papiernictwa i tam kupiłam papier czerpany, na nim malowałam i pisałam piórem rewelacja. I coś podobnego właśnie jest w wyżej wymienionych sklepach różne struktury.
Hej:) odkopię trochę temat.
Chętnie z kimś popiszę listy szczególnie w podobnym wieku i im dalej mieszkającą od Wa-wy tym lepiej:). Chciałbym utrzymać taką listową relację na długie lata. Jak coś zapraszam na priv. M29
A do tych listów coś tam dorzucacie ? Jakieś bonusy ?
Zaciekawił mnie temat. Ciekawe czy Użytkownicy z poprzednich postów utrzymali listowne relacje na dłużej?
Pamiętam, że jako dziecko pisałam z koleżanką listy i to szyfrem. Co to były za emocje, kiedy najpierw trzeba było tekst odszyfrować. Choć nie pamiętaj już o czym tak mogłyśmy do siebie pisać skoro widywałyśmy się co dzień w szkole i non stop gadałyśmy;) Ale z czasem znałyśmy już szyfr na pamięć i mogłyśmy bezpiecznie pisać też na karteczkach w trakcie lekcji.
Bardzo chętnie pokorespondowałabym z kimś ![]()
![]()
Ja też lubię listy - i pisać i otrzymywać, teraz to taka szybka wymiana informacji @
Ale wiem, że nie miałabym czasu...
Eh, szkoda, szkoda