Trudne pytanie - pisać czy czekać - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Trudne pytanie - pisać czy czekać

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Trudne pytanie - pisać czy czekać

Witam wszystkich na wstępnie chciałam zacząć od pewnego pytania.Otóż wiadomo jak poznajemy jakąś nową osobę,a zwłaszcza taką, która nam się podoba to dziewczyny często mają dylemat z tym czy pisać czy może czekać na to aż druga osoba sama się odezwie.Wiadomo,dziewczyna nie chce być nachalna, nie chce sie narzucać.I tu jest właśnie moje pytanie czy faceci też mają czasami takie dylematy czy pisać do dziewczyny, może też w niektórych sytuacjach nie chcą wyjść na desperatów ? 
Zmierzam do tego co się wydarzyło nie dawno.Zaprosiłam kolegę na studniówkę.Wcześniej się nie znaliśmy, a zapoznali nas znajomi. Na początku pisaliśmy, po jakimś czasie wyszliśmy razem na spacer, a kolejnym pojechaliśmy razem do kina.Nie wiem czy moje przeczucia były trafne, ale myślę że mu się spodobałam.W kinie np siedzieliśmy obok siebie, a kolega czasami przysuwał się bliżej dotykał ramieniem mojego ramienia, to niby nie chcący musnął swoją nogą o moją.Do tego jak rozmawialiśmy, patrzył mi prosto w oczy, często się uśmiechał no i ogólnie był bardzo kulturalny.Nadeszła studniówka, przyjechał do mnie pod dom, wręczył bukiet kwiatów, zapoznał sie z moimi rodzicami no i pojechaliśmy na impreze. Ogólnie było naprawdę ok, dużo tańczyliśmy, dużo gadaliśmy.Potem już pod koniec imprezy ja byłam zmęczona, nogi mnie zaczęły bolec wiec usiedlismy przy stole potem mój partner stwierdził, że chce mu sie jeszcze tanczyć i zapytał sie mnie czy może jeszcze pójść na parkiet poszaleć. Oczywiście sie zgodziłam , bo co w tym złego.Po studniówce jego kolega odwiózł nas do domu no i właśnie sie skończyło.Od tego czasu do mnie nie pisze dziś jest środa,a studniówka byłą w niedziele.Oczywiście rozumiem poniedziałek nie pisał bo pewnie odsypiał, ale wczoraj dziś zero kontaktu.Zastanawiam się czy sama do niego nie napisać, ale mam dylemat, poza tym lubie jak on pisze pierwszy wtedy wiem , że zalezy mu na tym , żeby ze mną popisać. Troche mi przykro, że nic nie pisze sad Najdziwniejsze jest to , że jest dostępny na facebooku, wiec pewnie nie jest zajęty. Czyto może oznaczać, że po prostu już go nie interesuję, że poimprezował ze mną, a teraz ma mnie gdzieś.Czy faceci też mają dylemat czy pisać do dziewczyny jako pierwsi?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudne pytanie - pisać czy czekać

Ci ktorych znam,maja dylemat.Uwazaja, ze jesli dziewczyna sama nigdy nie zainicjuje kontaktu, to znak , ze jej nie zalezy.
Napisz mu, podziekuj, ze Ci towarzyszyl, powspominajcie, powiedz, ze chcialas mu pokazac zdjecia.
On powinien zaproponowac spotkanie.Zreszta sama wyczujesz sytuacje.

3

To temat rzeka, możemy o tym pisać, pisać i pisać.. Tak na prawdę to chyba nie ma jasnej odpowiedzi na to pytanie. Wiesz, ja uważam, że jeśli z obojga stron jest zainteresowanie to nie ma reguły, że pisze ZAWSZE facet albo zawsze kobitka.

Osobiście nie zawsze piszę pierwszy gdyż ta druga osoba może być zajęta albo po prostu czasami warto zobaczyć czy nasz obiekt zainteresowania również szuka kontaktu.

Jeżeli to jest początek Waszej znajomości to nie powinna tylko jedna strona ciągle zabiegać, użytkownik wyżej dał dobry pomysł na zaczepkę, napisz mu,że masz zdjęcia / film z imprezy i jeśli by chciał obejrzeć to się umówicie, przy okazji spędzcie trochę czasu, po tym spotkaniu powinnaś mieć jasną sytuację czy Twój kolega chce rozwijać znajomość.

4

Nie ma co bawić się w dylematy. Jeśli chcesz pogadać to napisz, w trakcie rozmowy wyczujesz jak wygląda sytuacja :-)

5

Masz ochotę pisz, nie masz to nie rób tego. Więcej nic się nie liczy.

6

Możesz napisać, ale opierając się na moim wieloletnim doświadczeniu w randkowaniu oraz na opowieściach koleżanek - mam wręcz 100% pewność że z tego nic nie wyjdzie.
Facet zauroczony kobietą szuka z nią kontaktu jak najczęściej. Gdyby mu zależało, odezwałby się już w poniedziałek, wierz mi. On nawet nie poszedłby tańczyć sam, tylko wyciągałby Ciebie na parkiet, ewentualnie siedziałby z Tobą przy stole.
Moim zdaniem EWIDENTNIE traktuje Cię jako koleżankę. Tylko i wyłącznie. Sama się przekonasz.

7 Ostatnio edytowany przez Nadiaaa123 (2017-01-27 23:20:09)

Madoja może masz i rację.Oczywiście jak nic z tego nie wyjdzie, no to trudno.Z własnego doświadczenia wiem, że nie warto się na początku aż tak angażować.Mnie tylko nurtuje jedno pytanie dlaczego wcześniej bardzo zabiegał o kontakt ze mną, pisał prawie codziennie i ogólnie przy każdej okazji jak sie spotykaliśmy próbował zainicjować jakiś kontakt fizyczny, a to jakiś paproch na włosach,a to złapał mnie za rękę w kinie, obejmował jak siedzieliśmy przy stole na studniówce.Nawet wcześniej zaprosił mnie na lodowisko, ale z racji tego, że bałam się trochę przed 100 dni, żeby przypadkiem sobie czegoś nie złamać to przełożyliśmy po,a teraz zero kontaktu sad Dlaczego to robił ?

8

Tu nie chodzi o to czy warto się angażować czy nie warto. Gdyby mu zależało, to po prostu by się odzywał.
No chyba że masz na siebie mówiąc że nie warto się angażować zbyt szybko?

Nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie. Faceci czasami naprawdę dziwnie się zachowują i dają sprzeczne sygnały, przekonasz się o tym jeszcze dziesiątki razy. Będą np. Cię całować, mówić Ci piękne słowa, a potem się do Ciebie nie odzywać. smile
Dokładnie, ach, bardzo dokładnie pamiętam takie sytuacje jak Twoja. smile I parę razy pytałam na forach czy warto się odezwać jako pierwsza i tez mnie zachęcano żebym się odezwała. Nigdy z tego nic nie wyszło. Jak facet nie chce to po prostu nie chce. Ten Twój pewnie będzie miły i uprzejmy, ale zdystansowany. Suma summarum i tak się już bardziej nie zbliżycie. Gdybym była w Twoim wieku a miała swój rozum, to po prostu nie traciłabym na niego czasu. Facet, któremu zależy zachowuje się TOTALNIE inaczej! Nie masz przy takim ŻADNEJ wątpliwości. Nie musisz pytać na forach o co mu chodzi. Po prostu wiesz. smile

9 Ostatnio edytowany przez Nadiaaa123 (2017-01-27 23:49:54)

No dokładnie, chodziło mi o to, że nie warto się angażować za szybko. Ehh a ja już się chyba za bardzo wkręciłam sad Dawał mi tak jasne sygnały, że myślałam, że mu się podobam i chce czegoś więcej. I to mówią , że kobiety jest ciężko zrozumieć, a weź tu zrozum faceta.Gdyby mi nie dawał takich złudnych nadziei, to pewnie bym nie rozmyślała o nim w ten sposób.Najlepiej będzię jak po prostu też będę zdystansowana do niego.
A i jeszcze jedno odważyłam się i napisałam do niego dziś jakieś kilka godzin temu, pisaliśmy przez jakiś czas potem on musiał lecieć na trening.Przez pewien czas był dostępny na facebook,ale zero kontaktu z jego strony, teraz już chyba się wylogował.Tak patrze teraz chyba to co mówisz madoja to prawda.Gdyby naprawdę chciał, to by stanął na głowie, a by do mnie napisał sad

10

No mówiłam - grzeczny i uprzejmy, ale zdystansowany. Wiedziałam, że odpisze i będzie z Tobą rozmawiał, ale to wszystko. Nie licz na kontakt z jego strony.
Ok, napisałaś i koniec. Nie pisz już pierwsza. Zapomnij o nim.

11

Nadiaaa123 napisał/a:

Madoja może masz i rację.Oczywiście jak nic z tego nie wyjdzie, no to trudno.Z własnego doświadczenia wiem, że nie warto się na początku aż tak angażować.Mnie tylko nurtuje jedno pytanie dlaczego wcześniej bardzo zabiegał o kontakt ze mną, pisał prawie codziennie i ogólnie przy każdej okazji jak sie spotykaliśmy próbował zainicjować jakiś kontakt fizyczny, a to jakiś paproch na włosach,a to złapał mnie za rękę w kinie, obejmował jak siedzieliśmy przy stole na studniówce.Nawet wcześniej zaprosił mnie na lodowisko, ale z racji tego, że bałam się trochę przed 100 dni, żeby przypadkiem sobie czegoś nie złamać to przełożyliśmy po,a teraz zero kontaktu sad Dlaczego to robił ?

Wiele osób przeżyło coś podobnego. Zauroczenie ma wielką moc, ale nigdy nie trwa długo. Pół roku, rok może dwa i albo przerodzi się w coś więcej, albo wygasa. Co do kontaktu prócz uczuć, wiele zależy od charakteru konkretnej osoby i potrzeb jakie ma. Możesz zerwać kontakt, możesz dążyć do zwykłej relacji koleżeńskiej, albo przeczekać. Co byś nie wybrała swoje przecierpisz.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Trudne pytanie - pisać czy czekać

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024