Co jecie na śniadanie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 242 z 242 ]

196

Odp: Co jecie na śniadanie?

Polecam jaglankę na śniadanie. Można ją robić na słodko lub słono, gotowaną lub zapiekaną, z ulubionymi owocami lub warzywami, orzechami, nasionami itp. Najlepsze śniadanie świata :-)

Zobacz podobne tematy :

197

Jajecznica na kiełbasce, czasem też ze szczypiorkiem. Tosty, kawa.

198

Jestem teraz na diecie, więc nie jem dużego śniadania, jem kilka posiłków mniejszych a na śniadanie zazwyczaj dwa jajka ugotowane i serek wiejski light smile Albo serek i kabanos smile

199

- owsianka. Z suszonymi owocami. Czasem dosłodzona miodkiem.
- tosty z pastą z suszonych pomidorów
- jajecznica ze szczypiorkiem
- twarożek z ziołami, albo rzodkiewką na pełnoziarnistym chlebku
- kanapki z ugotowanym jajkiem, sałatą, pomidorem, ogórkiem i serem.

Do tego sok/herbata owocowa/kawa

Przymierzam się do pancake'ów smile

A tu trochę inspiracji na miły początek dnia:)

http://www.adhd-app.com/wp-content/uploads/2013/05/ADHD-Breakfast.png

http://www.myorganicrecipes.com/wp-content/uploads/2012/07/breakfast-for-kids-.png

http://www.myorganicrecipes.com/wp-content/uploads/2013/03/spring-breakfast-for-kids..png

http://1.bp.blogspot.com/-W36Rtjtx2fA/UXYjlUblzjI/AAAAAAAABNY/ykiBkyHcots/s1600/kids-breakfast1.jpg

200

Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty (rybne, jajeczne, warzywne) na tostach. Mniam!

201

ja rano jem jogurt naturalny + płatki owsiane + słonecznik + owoce suszone + łyżeczka miodu. Albo jajecznice, omlet smile i zielona herbata

202

Ja na śniadanie jem płatki kukurydziane i do tego piję kakao :  D

203

Niemal codziennie zaczynam dzień od owsianki - płatki owsiane zalewam gotująca się wodą, dodaję migdały w płatkach, żurawinę i jagody Goji. Dziś zjadłam w nieco innej wersji z bananem i dwiema łyżkami jogurtu naturalnego. Bliżej lata będę dodawać też sezonowe owoce: truskawki czy borówki. Drugie ulubione śniadanie to jajecznica z kiełkami z własnej kiełkownicy (rzeżucha lub brokuł).

204

Ja również owsianka smile Zapycha z rana, więc głodna robię się dopiero po kilku godzinach. No i kawa.

205 Ostatnio edytowany przez pinifarina (2014-04-15 13:54:24)

Uwielbiam też jajka, chciałabym zrobić też jajka na bekonie... angielskie śniadanie tongue Jak zrobić żeby boczek był taki chrrrrupiący i nie ociekał tłuszczem?

206

jajka na miekko lubie na sniadanie. do tego czarny chleb (prawdziwy, nie barwiony, ale trudno dostac sad), prawdziwe maslo, szczypiorek do posypania jajek, kakao gorace. pycha!

207

Ostatnio jogurt z musli i otrebami..
a czasami jakąś kanapkę albo tosty...
jak jestem w domu mogę sobie pozwolić na jakąś jajecznicę albo coś wink

208

Ja ostatnio zaczęłam przykładać większą uwagę do śniadań, stąd też się wzięłam w tym wątku. Często się tak zdarzało, że wychodziłam do pracy bez śniadania, a potem zajadałam się jakimś śmieciowym jedzeniem na mieście... Kombinowałam dużo ostatnio w kuchni i chyba ze wszystkich rzeczy, jakie robiłam, najsmaczniejsze były serowe placki kukurydziano-kokosowe. Jadłyście kiedyś? Robi się to na serkach wiejskich, jogurcie, płatkach kukurydzianych, otrębach i wiórkach kokosowych. Niby smażone, więc chyba nie do końca zdrowe? Jak myślicie?

Nie jadłam ich nigdy z cukrem ani z innymi niezdrowymi rzeczami. W ogóle to takich rzeczy jak te placki czy naleśniki, to najbardziej lubię musy owocowe. Znalazłam ostatnio taki, który faktycznie nie zawiera żadnych paskudztw. Jadłyście kiedyś stovitowe musy? Co myślicie?

209

Jogurt z musli odpada, ja lubię robić omlety i na grubo polewam dworskim ketchupem, zresztą staram się go używać dość często  ze względu na dobroczynne działanie likopenu.

210

janja napisał/a:

Jogurt z musli odpada, ja lubię robić omlety i na grubo polewam dworskim ketchupem, zresztą staram się go używać dość często  ze względu na dobroczynne działanie likopenu.

Co to jest dworski ketchum i likopem?

211

kanapki lub mleko smile

212

Ja od kwietnia na sniadanko jem platki owsiane zalane lekko woda, wrzucam lyzke jogurtu I 2lyzki sera bialego do miksera plus truskawki, tym zalewam platki, dokrajam truskawki, nektarynki badz inne owoce suszone lub swieze plus migdaly. Tqk sie przyzwyczailam, ze nie jestem w stanie najesc sie niczym innym

213

serek wiejski + 2 łyżki płatków owsianych + 2 łyżki dżemu, albo jakieś owoce

214

owsianka na mleku sojowym z miodem i warzywami - to zdecydowanie mój ulubieniec smile a w weekendy coś bardziej wymagającego, np. jajecznica z różnymi dodatkami (zależy co mam akurat w lodówce) lub pancakes smile

215

Zwykle nie mam czasu na porządne śniadanie, więc zjadam je dopiero w pracy i najczęściej jest to kanapka albo kupiona po drodze drożdżówka i do tego kawa. Wiem, że to niezbyt zdrowe, ale słyszałam, że węglowodany rano nie są jeszcze takie najgorsze wink W weekend zwykle jem zdrowiej - przyrządzam śniadanie dla całej rodziny. Ostatnio zrobiłam np. pyszne placki z bananów - już bez dodatku cukru i wszystkim bardzo smakowało smile

216

Omlet z dżemem truskawkowym smile

217

Nic. Pierwszy posiłek jem ok. 12.

218

Przez długi czas byłam przykładem szewca co bez butów (jestem psychodietetykiem), ale kiedy się okazało, że mam hashi i trzeba wyregulować metabolizm zaczęłam przykładać dużą wagę do śniadania. Głównym posiłkiem u mnie jest jajecznica, do tego pomidorki, papryka lub inne warzywa. Koniecznie zielona herbata. A ostatnio w sklepie na B..;) odkryłam chlebek z samych ziaren, bez mąki. Trzeba co prawda najpierw go sobie upiec, ale smakuje obłędnie no i skład wymarzony. Jedna kromka bardziej syci niż 3 zwykłego chlebka. Czystoziarnisty się nazywa. Coś ostatnio jednak nie mogę go znaleźć w B.. Mam nadzieję, że wróci.

Latem natomiast uwielbiam jogurt z lodówki, do tego owoce i trochę płatków żytnich smile

219

ostatnio z braku czasu na szybko jem jakies kanapki

220

owsianka z owocami i jogurtem,
jajka po florencku z grahamka
kasz jaglana z jabłkiem i cynamonem
pasta jajeczna z suszonymi pomiadorami smile

221

U mnie śniadania najczęściej na słodko - owsianka, kasza jaglana, czasem pudding chia, kanapki z masłem orzechowym i bananami, a dzisiaj czekoladowy omlet z bananami smile

222

ja na śniadanie staram się odżywiać zdrowo, czyli albo jajecznica, twarożek z warzywami, owsianka, lub muesli z jagodami goji, czy tez innymi bakaliami smile Polecam smile

223

Ja z rana tworze musli własnej receptury:
płatki owsiane górskie
nasiona (dynia słoecznik)
zurawina
wiorki kokosowe
no i oczywiscie mleko:)

224

a propos sniadania- u mnie dzisiaj jajecznica- mniam

225

Najczęściej jem płatki z mlekiem wink

226

Ja zwykle owoce, chociaż zimą mi nie wystarczają, lubię pochłonąć coś ciepłego. Ktoś tu wspomniał o Czystoziarnistym. Poleciła mi go dietetyczka i muszę powiedzieć, że bardzo
pozytywnie mnie zaskoczył. Jest smaczny i sycący, a jak mam 5 minut do wyjścia to jedna kromka dostarcza mi energii tyle, że bez problemu dotrwam do drugiego śniadania.
Tylko na tosty się nie nadaje ;(

227

U mnie zawsze byl problem z wymyślaniem sniadan a zwłaszcza wtedy kiedy czas gonil i trzeba było sie spieszyć do pracy ;P Pomogla mi w tym bardzo dieta 1:1 od której dostaje gotowe posilki i nie zamartwiam się pozniej w ciagu dnia co by tu przygotowac.. big_smile Dzieki nim schudlam już 7kg a to dopiero poczatek! Z reka na sercu moge ich wam polecic

228

U mnie obowiązkowo:
- owsianka z owocami. Dodaję do tego siemię lniane albo chia, czasem olej lniany albo masło klarowane i gotuję płatki dość krótko (na wodzie) aż zmiękną. Najlepiej z kwaśnymi jabłkami, śliwkami albo jakimiś sezonowymi owocami.
- do picia herbata (zwykle czarna albo zielona) albo kakao na napoju owsianym. Preferuję naturalne, gorzkie kakao, jak np. terra etica, bo ma certyfikat fair trade, ale grunt żeby nie było to rozpuszczalne kakao, bo ma w sobie mnóstwo niepotrzebnego cukru. Piję też kawę, ale ponownie - bez cukru, najczęściej bez mleka.
- w weekend jajka sadzone z warzywami (papryka, awokado, olej lniany, kiełki, czasem trochę sera i dobry chleb)

229

Owsianka- codziennie inna, własna kompozycja+ koktajl na bazie kolagenu od Collibre. Świetna sprawa. Cytrusowy smak pasuje do szpinaku, jarmużu, zielonej pietruszki.. Polecam gorąco!

230

Najczęściej owsianka z owocami. Ostatnio jadam na śniadania sporo potraw opartych o jajka (np. shakshuka) smile

231

U mnie codziennie wlatuje na śniadanie owsianka, czy to taka zalana jogurtem na noc, czy pieczona, czy tradycyjna gotowana - zawsze owsianka big_smile

232

Musli razem z córką, dokrajam owoców i jest super, czasem dodaje czekolady ale to jak chce się pobudzić dodatkowo wink

233

Rano nie jem nic przed wyjściem do pracy, wstaje o 5. Piję tylko wodę. W pracy ok 7:30 piję kawę z mlekiem. Śniadanie różnie między 9 a 11. Czasem jem w pracy 2 razy  Kiedyś pilnowałam, żeby zjeść coś jeszcze rano przed wyjściem ale w zasadzie nie byłam rano głodna. Teraz już się przyzwyczaiłam do takiego trybu. Jem różnie ale staram się ograniczyć węglowodany. Jajka, wędliny, parówki, twaróg jakieś warzywa albo biorę z domu sałatkę -  pieczywo ograniczam ale też jem.
Poczytajcie sobie też o ziołach Loremvit https://loremvit.pl/produkt/wlosy-skora-paznokcie/ Warto jest pić z rana bo znacznie poprawiają stan skóry oraz paznokci.

234

Rzadko jem sniadanie, nie chce mnie sie jesc z samego rana, zazwyczaj ok 12 dopiero mam pierwszy posilek. Czasem jak mi spadnie cukier to musze cos zjesc, ale ogolnie to nie jem sniadan

235

anetkak993 napisał/a:

Ja rano na śniadanie najczęściej jadam płatki owsiane górskie smile a do tego kawa z mlekiem

Ja nie lubie owsianki

236

Kiedy mieszkałam z rodzicami to zawsze na śniadanie miałam kawę z mlekiem sojowym i croissanta, ewentualnie kajzerkę. Teraz takie wypieki kupuję rzadko bo żeby były świeże to trzeba rano wyjść do sklepu.. Jak mam zajęcia to po prostu kawa/matcha + jakaś czekolada lub orzeszki. Umiem jeść śniadania tylko na słodko sad Kiedyś jeszcze robiłam owsiankę z bananem, pastą migdałową i syropem klonowym, mniej więcej zdrowo, ale ostatnio nie mam ochoty

237

Jeżeli nie trenuje z rana to samo białko i tłuszcze twarog chudy maslo orzechowe trochę nasion chia uważam że po co mi węgle z rana aczkolwiek nieraz dodam jakieś śliwki suszone ale to znikome ilości wegli wink

Na drugie śniadanie po prostu kawa:
https://studiokawy.pl/sklep/kawa/rodzaj/fairtrade/

Ale taka lepsza z fairtrade smile
https://studiokawy.pl/wp-content/uploads/2023/03/IMG_1678219550393002584578.jpg.webp

238

jagczy napisał/a:

Jeżeli nie trenuje z rana to samo białko i tłuszcze twarog chudy maslo orzechowe trochę nasion chia uważam że po co mi węgle z rana aczkolwiek nieraz dodam jakieś śliwki suszone ale to znikome ilości wegli wink

Na drugie śniadanie po prostu kawa:
https://studiokawy.pl/sklep/kawa/rodzaj/fairtrade/

Ale taka lepsza z fairtrade smile
https://studiokawy.pl/wp-content/uploads/2023/03/IMG_1678219550393002584578.jpg.webp

Pijesz kawe, bo jesz malo wegli wiec nie masz energii. To dlatego osoby na diecie niskoweglowej ,czy diecie keto itp pija kawe, bo  komorki nie maja energii.

239

A polecicie jakiś dobry blender bezprzewodowy? Zastanawiam się nad zamówieniem sobie blendera od Be well: https://ezakupowo.pl/beWell-c3379

I chętnie poczytam sobie o nim opinie.

Ewentualnie czy możęcie zasugerowac coś innego?

240

Nie jem sniadan

241

Na śniadanie jem bułkę grahamkę z polędwicą sopocką lub z serkiem Almette i z pomidorem.

242

Nie jem sniadan od dość dawna

Posty [ 196 do 242 z 242 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024