Nic nie macie, zle przeczytalam tyle.
Ciekawe co Freud powiedziałby na tę pomyłkę
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Przygotowania do slubu
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nic nie macie, zle przeczytalam tyle.
JuliaUK33 napisał/a:Nic nie macie, zle przeczytalam tyle.
A co on moze gadac jak on juz pewnie dawno nie zyje? No pomylka kazdemu sie zdarza tyle. Wogole wiecie,ze w Islamie jak sie umiera to sie nie idzie od razu do nieba, ani do piekla tylko sie spi w grobie i czeka na Dzien Zmartwychwstania Dzien Ostateczny. Jak ktos modlil sie tylko do Boga i pelnil dobre uczynki to ma piekne sny o niebie, czesto ma wizje nieba, odwiedzaja te osoba aniolowie, czesto daja rzeczy z Nieba np owoce z nieba itp czuje sie pokoj, zero strachu w grobie itp.... ci co pelnili zle uczynki oraz modlili sie do wszystkiego oprocz Boga to maja w grobie koszmary, pzychodza do tej osoby demony, albo aniolowie I pytaja "kto jest Bogiem Jedynym" a te osoby NIE potrafia odpowiedziec poprawnie i sa meczone przez zle duchy... tak kazdy czeka na Dzien Zmartwychwstania ci dobrzy pojda do raju, a ci zli do piekla.... my wierzymy tylko w jeden sad, a nie w dwa sady(ze jeden od razu po smierci, a drugi w Dniu Ostatecznym) ,bo dla nas to jest bez sensu, ze Bog mial by sadzic od nowa te osoby, ktore juz wpusscil po smierci do Nieba lub piekla. Dlatego wierzymy tylko w jeden sad
Z ostatniej chwili:
"Nie da się ukryć, że kultura krajów arabskich znacznie różni się od europejskiej. Mężczyźni przybywają na wakacje do Zakopanego zazwyczaj w towarzystwie kilku żon oraz
dzieci."
A w restauracjach rozmawiają i to głośno, kobiety siedzą cicho
Priscilla napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Nic nie macie, zle przeczytalam tyle.
A co on moze gadac jak on juz pewnie dawno nie zyje? No pomylka kazdemu sie zdarza tyle. Wogole wiecie,ze w Islamie jak sie umiera to sie nie idzie od razu do nieba, ani do piekla tylko sie spi w grobie i czeka na Dzien Zmartwychwstania Dzien Ostateczny. Jak ktos modlil sie tylko do Boga i pelnil dobre uczynki to ma piekne sny o niebie, czesto ma wizje nieba, odwiedzaja te osoba aniolowie, czesto daja rzeczy z Nieba np owoce z nieba itp czuje sie pokoj, zero strachu w grobie itp.... ci co pelnili zle uczynki oraz modlili sie do wszystkiego oprocz Boga to maja w grobie koszmary, pzychodza do tej osoby demony, albo aniolowie I pytaja "kto jest Bogiem Jedynym" a te osoby NIE potrafia odpowiedziec poprawnie i sa meczone przez zle duchy... tak kazdy czeka na Dzien Zmartwychwstania ci dobrzy pojda do raju, a ci zli do piekla.... my wierzymy tylko w jeden sad, a nie w dwa sady(ze jeden od razu po smierci, a drugi w Dniu Ostatecznym) ,bo dla nas to jest bez sensu, ze Bog mial by sadzic od nowa te osoby, ktore juz wpusscil po smierci do Nieba lub piekla. Dlatego wierzymy tylko w jeden sad
Baju, baju, będziesz w raju... To ta kategoria.
Czemu piszesz w liczbie mnogiej, Ty wierzysz, a nie my... Mów za siebie
JuliaUK33 napisał/a:Priscilla napisał/a:Ciekawe co Freud powiedziałby na tę pomyłkę
Baju, baju, będziesz w raju... To ta kategoria.
Czemu piszesz w liczbie mnogiej, Ty wierzysz, a nie my... Mów za siebie
Piszac my wierzymy mam na mysli wszystkich Muzulmanow, a nie,ze was ... a dlaczego baju baju? Akurat sad Bozy raz w zyciu jest jak najbardziej logiczny. Bez sensu jest,ze codzien przez setki tysiecy lat umieraja ludzie, a Bog ich od razu zsyla do nieba lub do piekla, a na koniec dusze tych ludzi rzekomo wejda z powrotem do swojego ciala i zmartwychwstana i beda po raz drugi sadzeni, a po co po raz drugi ich sadzic, skoro Bog juz wydal na nie sad po ich smierci ?... dlatego ja ja jak najbardziej wierze, ze sad Boga nad ludzmi odbedzie sie tylko raz na Sadzie Ostatecznym
Wiem, nie możesz mówić za wszystkich muzułmanów, bo mało kto, obojętnie w jakiej religii, wierzy toczka w toczkę jak dziecko i... Ty
Druga sprawa, to z Ciebie muzułmanka jak koziej d***y trąba
Nie wiesz, że niebo i piekło to przenośnia, bo w ogóle nie znasz tego słowa, więc najpierw pójdź do szkoły, później czytaj święte księgi.
A co on moze gadac jak on juz pewnie dawno nie zyje?
Normalnie zapytałabym, czy Ty tak serio, ale wiem, że tak
JuliaUK33 napisał/a:A co on moze gadac jak on juz pewnie dawno nie zyje?
![]()
Normalnie zapytałabym, czy Ty tak serio, ale wiem, że tak
Wiem, nie możesz mówić za wszystkich muzułmanów, bo mało kto, obojętnie w jakiej religii, wierzy toczka w toczkę jak dziecko i... Ty
Druga sprawa, to z Ciebie muzułmanka jak koziej d***y trąbaNie wiesz, że niebo i piekło to przenośnia, bo w ogóle nie znasz tego słowa, więc najpierw pójdź do szkoły, później czytaj święte księgi.
Pojecia nieba i piekla nie stosuje sie w Islamie ja tutaj tak pisze, zebyscie wiedzieli o co chodzi. W Islamie jest pojecie Raju (Jannah) oraz pojecie Ognia Piekielnego/Wiecznej Kary (Jahannah)* .. natomiast to,ze Ty zapewne w nic nie wierzysz(albo wierzysz inaczej)i uwazasz, ze niebo i pieklo to jest przenosnia to juz Twoj wybor
A czy wiesz jak będzie wyglądała Twoja noc poślubna?
Nie chodzi mi o seks tylko o rytuały, które obowiązują w tym czasie parę muzułmańską.
A czy wiesz jak będzie wyglądała Twoja noc poślubna?
Nie chodzi mi o seks tylko o rytuały, które obowiązują w tym czasie parę muzułmańską.
Tak wiem jak
GloriaSoul napisał/a:A czy wiesz jak będzie wyglądała Twoja noc poślubna?
Nie chodzi mi o seks tylko o rytuały, które obowiązują w tym czasie parę muzułmańską.Tak wiem jak
No to napisz co wiesz na ten temat
JuliaUK33 napisał/a:GloriaSoul napisał/a:A czy wiesz jak będzie wyglądała Twoja noc poślubna?
Nie chodzi mi o seks tylko o rytuały, które obowiązują w tym czasie parę muzułmańską.Tak wiem jak
No to napisz co wiesz na ten temat
Z tego co wiem to odmawia sie specjalna modlitwe,a tak to reszta jest podyktowana kulturowo. Panna mloda nie musi byc dziewica w Islamie po slubie, poniewaz Mahomet (pokoj niech bedzie z nim) poslubil kobiete(chyba nawet wiecej) ktore byly wdowami, a jedna miala syna z poprzedniego zwiazku... wiec dziewictwo jest kulturowe nie ma nic wspolnego z Islamem... wiem tylko o tej modlitwie, a co reszta robi w kulturze swojej to nie wiem. Ich sprawa
Z tego co wiem to odmawia sie specjalna modlitwe,a tak to reszta jest podyktowana kulturowo. Panna mloda nie musi byc dziewica w Islamie po slubie, poniewaz Mahomet (pokoj niech bedzie z nim) poslubil kobiete(chyba nawet wiecej) ktore byly wdowami, a jedna miala syna z poprzedniego zwiazku... wiec dziewictwo jest kulturowe nie ma nic wspolnego z Islamem... wiem tylko o tej modlitwie, a co reszta robi w kulturze swojej to nie wiem. Ich sprawa
Dlaczego naśladujecie Mahometa? Jakie dla muzułman ma znaczenie, czy on poślubił dziewicę, czy wdowę? Cały czas nas przekonujesz, że tylko Bóg ma nad Wami władzę, a jednak okazuje się, że nie.
JuliaUK33 napisał/a:Z tego co wiem to odmawia sie specjalna modlitwe,a tak to reszta jest podyktowana kulturowo. Panna mloda nie musi byc dziewica w Islamie po slubie, poniewaz Mahomet (pokoj niech bedzie z nim) poslubil kobiete(chyba nawet wiecej) ktore byly wdowami, a jedna miala syna z poprzedniego zwiazku... wiec dziewictwo jest kulturowe nie ma nic wspolnego z Islamem... wiem tylko o tej modlitwie, a co reszta robi w kulturze swojej to nie wiem. Ich sprawa
Dlaczego naśladujecie Mahometa? Jakie dla muzułman ma znaczenie, czy on poślubił dziewicę, czy wdowę? Cały czas nas przekonujesz, że tylko Bóg ma nad Wami władzę, a jednak okazuje się, że nie.
Bo tylko Bog ma nad nami wladze nad calym swiatem... nie musimy nasladowac Mahometa(pokoj niech bedzie z nim) poniewaz to jest sunnah(nieobowiazkowe). Podobnie jak apostolowie nasladowali nauki Jezusa(pokoj niech bedzie z nimi) oraz Zydzi nasladowali nauki Mojzesza(pokoj niech bedzie z nim). Kazdy prorok byl poslany by ludzie nasladowali jego przyklad zycia. Kazdy prorok byl droga do Boga. Oni dali ludziom przyklad jak zyc, ale to Bog ma nad wszystkim wladze
No tak, bo taka Julka, by nie umiała żyć bez wiary/naśladowania... tym razem Mahometa
Ogladalismy wczoraj film "Dzien patriotow", bardzo fajny, polecam szczegolnie Julce. Tam chodzi glownie o terroryzm muzulmanow.
No tak, bo taka Julka, by nie umiała żyć bez wiary/naśladowania... tym razem Mahometa
Nie rozumiesz czym jest Sunnah to nie moj problem.
Ogladalismy wczoraj film "Dzien patriotow", bardzo fajny, polecam szczegolnie Julce. Tam chodzi glownie o terroryzm muzulmanow.
Terroryzm to nie Islam. To tak jakby stwierdzic "ze ku klux klan" to Chrzescijanie
Wg wikipedii ku klux klan(KKK)
"Founded in Tennanese USA.
Political ideologies: CHRISTIAN TERRORISM, anti black racism, white supremation, islamophobia, far right wing,antisemitism,antimigration,neo nazism etc.." w sumie to sie nie dziwie sama na wlasne oczy widzialam jak grupy skrajnej prawicy, ktore atakowaly meczety i Muzulmanow w Anglii pokazywali znak nazistowski. Heh niedawno byl film na you tube jak jakis frustrat probuje bezkutecznie wyrwac kobiecie flage Palestyny, po czym drze ryja ze zlosci i pokazuje znak nazistowski. Niedaleko pada jablko od jabloni syjonisci to dzieci hitlera- nazisci,a nie prawdziwi Zydzi
Gosiawie napisał/a:Ogladalismy wczoraj film "Dzien patriotow", bardzo fajny, polecam szczegolnie Julce. Tam chodzi glownie o terroryzm muzulmanow.
Terroryzm to nie Islam. To tak jakby stwierdzic "ze ku klux klan" to Chrzescijanie
to byli muzulmanie
JuliaUK33 napisał/a:Gosiawie napisał/a:Ogladalismy wczoraj film "Dzien patriotow", bardzo fajny, polecam szczegolnie Julce. Tam chodzi glownie o terroryzm muzulmanow.
to byli muzulmanie
Guzik prawda KKK antyislamski, a nie pro islamski.W takim razie ku klux klan i cale to skrajnie prawicowe ugropowania to sa Chrzescijanie.
Pamietaj, ze terroryzm to nie tylko bomby. Nie musi wybuchnac bomba, by byl uznany akt terroryzmu, a to co ostatnio pokazali w UK skrajna prawica czyli atakowanie Muzulmanow, pobicia ludzi o innym kolorze skory itp to tez jest akt terroryzmu. Macie bardzo waskie pojecie terroryzmu, myslicie, ze jak jest bomba to terroryzm, a jak nie ma bomby to juz nie
wieka napisał/a:No tak, bo taka Julka, by nie umiała żyć bez wiary/naśladowania... tym razem Mahometa
Nie rozumiesz czym jest Sunnah to nie moj problem.
Nie interesuje mnie to, bo ja wiem jak żyć.
Julka, a Ty tak d***ę zastawiasz za tym islamem, jakbyś w nim była od urodzenia.
Wygląda jakby ktoś Ci płacił za indokrynację islamem.
Macie bardzo waskie pojecie terroryzmu, myslicie, ze jak jest bomba to terroryzm, a jak nie ma bomby to juz nie
W czyim poście to przeczytałaś? Czy może Ci się uroiło?
Wyznaczanie swoich ścieżek to nie jest proste zasadnie, trzeba do tego sporej świadomości i życiowej mądrości, bezrefleksyjnie naśladować w końcu zawsze jest łatwiej
Gosiawie napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Terroryzm to nie Islam. To tak jakby stwierdzic "ze ku klux klan" to Chrzescijanie
to byli muzulmanie
Guzik prawda KKK antyislamski, a nie pro islamski.W takim razie ku klux klan i cale to skrajnie prawicowe ugropowania to sa Chrzescijanie.
Pamietaj, ze terroryzm to nie tylko bomby. Nie musi wybuchnac bomba, by byl uznany akt terroryzmu, a to co ostatnio pokazali w UK skrajna prawica czyli atakowanie Muzulmanow, pobicia ludzi o innym kolorze skory itp to tez jest akt terroryzmu. Macie bardzo waskie pojecie terroryzmu, myslicie, ze jak jest bomba to terroryzm, a jak nie ma bomby to juz nie
w tym filmie Julka, obejrzyj sobie. To jest na faktach.
Gosiawie napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Terroryzm to nie Islam. To tak jakby stwierdzic "ze ku klux klan" to Chrzescijanie
to byli muzulmanie
Kilka tygodni temu na ulicy dużego miasta w Niemczech został zaatakowany 19 letni chłopak, pobity na śmierć, skopany cięzkimi buciorami po głowie. Zmarł po kilku godzinach od ataku w szpitalu. Co chłopak zrobił? Nic wielkiego, nosił tylko krzyżyk na rzemyku zawieszony na szyi. Kim byli napastnicy? MUZUŁMANAMI, w wieku 18 do 23 lat. Nie spodobał im się ten krzyżyk, darli mordy Allah akbar gdy mordowali. Zabity chlopak był w polowie Polakiem.
Kilka miesięcy wcześniej w pociągu relacji Bremen Hamburg, inny muzułmanin z podobnym okrzykiem zabił parę młodych ludzi, chlopak 20 lat dziewczyna 19. Zabił ich nożem, w pociągu pełnym ludzi, bo przytulali się do siebie i według tego żwierzęcia które ich zabiło obrażali swym zachowaniem Allaha.
To tylko ostatnie przypadki, można sobie znaleźć wszystko o nich w internecie, bo na pewno media w Polsce tego rodzaju "rewelacji" n ie pokazują.
Taka to więc ta twoja religia pokoju Julka i przed tym właśnie bronią się ludzie w Anglii, bo Niemcy też powoli już się budzą, choć na wszystko moim zdaniem jest już dużo za późno.
Teoja religia którą głosisz choć jej w ogole nie znasz niesie śmierć, poniżenie, i cofnięcie się w rozwoju o kilkaset, jeśli nie o kilka tysięcy lat lat każdemu krajowi w którym ona przejmie realną władzę.
A facet który zabił dziewczynki w Anglii wale nie był chrześcijaninem, bo wydzierał się Allahu akbar i zabijał te dziewczynki, bo nie podobalo mu się że tańczą w balecie, jego zdaniem nieobyczajnie ubrane. Media tego nie podały bo bali się rozruchów na tle rasowym w Anglii, których z resztą i tak nie udało się uniknąć.
Julka też ma zadatki na radykała, jakby jej Allah "kazał" zabić, to by to zrobiła
Więcej jest takich psychicznych.
Julka też ma zadatki na radykała, jakby jej Allah "kazał" zabić, to by to zrobiła
Więcej jest takich psychicznych.
Bog nie kaze zabijac. Napewno bym nikogo nie zabila chyba, ze w obronie. Wiec nie jestem radykalem jakims. Pisze tylko o Islamie tak zebyscie cos wiedzieli jak nie chcecie czytac to nie musicie. Ja tez nie przestrzegam Islamu co do kazdego przykazania np nie zawsze ubieram hijab albo zdarzylo mnie sie pomijac modlitwe. Jestem na etapie nauki Islamu Muzulmanie ucza sie od urodzenia Islamu od lat. Ja bym tez wiecej wiedziala, gdybym zaintersowala sir Islamem gdy bylam z ex, a tak wzielam to sobie na luzie i dopiero teraz sie ucze. Ty nie nie musisz wierzyc w Islam Twoj wybor
JuliaUK33 napisał/a:Gosiawie napisał/a:to byli muzulmanie
Pamietaj, ze terroryzm to nie tylko bomby. Nie musi wybuchnac bomba, by byl uznany akt terroryzmu, a to co ostatnio pokazali w UK skrajna prawica czyli atakowanie Muzulmanow, pobicia ludzi o innym kolorze skory itp to tez jest akt terroryzmu. Macie bardzo waskie pojecie terroryzmu, myslicie, ze jak jest bomba to terroryzm, a jak nie ma bomby to juz nieKilka tygodni temu na ulicy dużego miasta w Niemczech został zaatakowany 19 letni chłopak, pobity na śmierć, skopany cięzkimi buciorami po głowie. Zmarł po kilku godzinach od ataku w szpitalu. Co chłopak zrobił? Nic wielkiego, nosił tylko krzyżyk na rzemyku zawieszony na szyi. Kim byli napastnicy? MUZUŁMANAMI, w wieku 18 do 23 lat. Nie spodobał im się ten krzyżyk, darli mordy Allah akbar gdy mordowali. Zabity chlopak był w polowie Polakiem.
Kilka miesięcy wcześniej w pociągu relacji Bremen Hamburg, inny muzułmanin z podobnym okrzykiem zabił parę młodych ludzi, chlopak 20 lat dziewczyna 19. Zabił ich nożem, w pociągu pełnym ludzi, bo przytulali się do siebie i według tego żwierzęcia które ich zabiło obrażali swym zachowaniem Allaha.
To tylko ostatnie przypadki, można sobie znaleźć wszystko o nich w internecie, bo na pewno media w Polsce tego rodzaju "rewelacji" n ie pokazują.Taka to więc ta twoja religia pokoju Julka i przed tym właśnie bronią się ludzie w Anglii, bo Niemcy też powoli już się budzą, choć na wszystko moim zdaniem jest już dużo za późno.
Teoja religia którą głosisz choć jej w ogole nie znasz niesie śmierć, poniżenie, i cofnięcie się w rozwoju o kilkaset, jeśli nie o kilka tysięcy lat lat każdemu krajowi w którym ona przejmie realną władzę.
A facet który zabił dziewczynki w Anglii wale nie był chrześcijaninem, bo wydzierał się Allahu akbar i zabijał te dziewczynki, bo nie podobalo mu się że tańczą w balecie, jego zdaniem nieobyczajnie ubrane. Media tego nie podały bo bali się rozruchów na tle rasowym w Anglii, których z resztą i tak nie udało się uniknąć.
Ci Muzulmanie za ten czyn pojda do piekla. Nie wolno mordowac.
Pamietaj, ze terroryzm to nie tylko bomby. Nie musi wybuchnac bomba, by byl uznany akt terroryzmu, a to co ostatnio pokazali w UK skrajna prawica czyli atakowanie Muzulmanow, pobicia ludzi o innym kolorze skory itp to tez jest akt terroryzmu. Macie bardzo waskie pojecie terroryzmu, myslicie, ze jak jest bomba to terroryzm, a jak nie ma bomby to juz nieKilka tygodni temu na ulicy dużego miasta w Niemczech został zaatakowany 19 letni chłopak, pobity na śmierć, skopany cięzkimi buciorami po głowie. Zmarł po kilku godzinach od ataku w szpitalu. Co chłopak zrobił? Nic wielkiego, nosił tylko krzyżyk na rzemyku zawieszony na szyi. Kim byli napastnicy? MUZUŁMANAMI, w wieku 18 do 23 lat. Nie spodobał im się ten krzyżyk, darli mordy Allah akbar gdy mordowali. Zabity chlopak był w polowie Polakiem.
To tylko ostatnie przypadki, można sobie znaleźć wszystko o nich w internecie, bo na pewno media w Polsce tego rodzaju "rewelacji" n ie pokazują.Taka to więc ta twoja religia pokoju Julka i przed tym właśnie bronią się ludzie w Anglii, bo Niemcy też powoli już się budzą, choć na wszystko moim zdaniem jest już dużo za późno.
Mozesz mi podac zrodla, gdzie ten,ktory zabil te dziewczynki w Anglii darl sie "Allah Akbar"? Ciekawa jestem.
Pisze tylko o Islamie tak zebyscie cos wiedzieli jak nie chcecie czytac to nie musicie.
Dlaczego Ci zależy, żebyśmy wiedzieli?
Zapewniam Cię, że Twoja nachalność na pewno temu nie służy.
Ponadto już pisaliśmy, że jeśli kogoś ten temat interesuje, to są bardziej wiarygodne źródła, a przy tym ma to zdecydowanie więcej ładu i składu, bo u Ciebie to jest jeden wielki chaos i zlepek w sumie sama nie wiem czego.
Czy dobrze zrozumialam? Czy jestes autorko postu Muzulmanka i bedziesz zyc w zwiazku poligamicznym?. Jak dlugo jestes w Islamie?.wiesz to Twoj wybor,ale mam kolezanke ex Muzulmanke, ona poznala Muzulmanina przez internet. Dlugo ze soba na odleglosc pisali(on mieszkal w innym kraju), on ja namowil na Islam. Ona sie zgodzila. Gdy przylecial do niej wziela slub po czym sie okazalo, ze on ma jeszcze dwie zony tam w swoim kraju rodzinnym o ktorej jej nie poinformowal. Pozniej ona musiala zgodnie z Islamem nawet w upalne lato sie zakrywac. Zakladala na siebie taka dluga zszeroka tunike nawet niewiem jak sie nazywa to cos plus musiala miec na sobie dlugi ,luzny hijab,ktory zakrywal jej cala twarz, jedynie oczy byly ledwo widoczne. A jej maz chodzil sobie ubrany jak chcial. Dzieki mojej interwencji wyciagnelam ja z tego bagna i dzis znow wyznaje Chrzescijanstwo. Jest ex Muzulmanka, ale nie mowi nikomu ze strachu. Takze Ty autorko postapisz jak chcesz. Mam tylko nadzieje,ze ten Muzulmanin faktycznie bedzie was obie dobrze traktowal
Salomonka napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Guzik prawda KKK antyislamski, a nie pro islamski.W takim razie ku klux klan i cale to skrajnie prawicowe ugropowania to sa Chrzescijanie.
A facet który zabił dziewczynki w Anglii wale nie był chrześcijaninem, bo wydzierał się Allahu akbar i zabijał te dziewczynki, bo nie podobalo mu się że tańczą w balecie, jego zdaniem nieobyczajnie ubrane. Media tego nie podały bo bali się rozruchów na tle rasowym w Anglii, których z resztą i tak nie udało się uniknąć.Mozesz mi podac zrodla, gdzie ten,ktory zabil te dziewczynki w Anglii darl sie "Allah Akbar"? Ciekawa jestem.
Ja to wiem z wiarygodnego żródła, bo takim na pewno jest prokurator przy sądzie okręgowym w Niemczech. W Anglii nie podano od razu tego faktu do publicznej wiadomości, bo bano się rozruchów które i tak się odbyły, jednak ludzie którzy tam byli widzieli i słyszeli, dostali szału. Poza tym zabił 3 dziewczynki w wieku zdaje się 7, 8 i 9 lat a 10 innych cięzko ranił, to się po prostu normalnemu czlowiekowi w glowie nie mieści. Gdy wybuchły zamieszki telewizja probowała je wyciszyć informując, że morderca nie był muzułmaninem, jednak nie dało się tego powstrzymać. Do dziś nic się nie mówi publicznie o jego wyznaniu więc nie wiem skąd wytrzasnęłaś że był chrzecijaninem i bredzisz tu cały czas montując jakąs nagonkę na chrześcijan czy katolików. Policja w Niemczech otrzymała wszelkie wytyczne co do tego, gdyby zamieszki z Anglii przeniosły się do innych krajów, ale na szczęście nic takiego się nie stało (jeszcze). Wszyscy byli w pogotowiu, choć ogólnie u nas była cisza i spokoj.
Ty Julka mieszkasz w Anglii a wiadomości masz o tym co się tam dzieje, jakby z ONETu w Polsce, naprawdę.
JuliaUK33 napisał/a:Salomonka napisał/a:Kilka tygodni temu na ulicy dużego miasta w Niemczech został zaatakowany 19 letni chłopak, pobity na śmierć, skopany cięzkimi buciorami po głowie. Zmarł po kilku godzinach od ataku w szpitalu. Co chłopak zrobił? Nic wielkiego, nosił tylko krzyżyk na rzemyku zawieszony na szyi. Kim byli napastnicy? MUZUŁMANAMI, w wieku 18 do 23 lat. Nie spodobał im się ten krzyżyk, darli mordy Allah akbar gdy mordowali. Zabity chlopak był w polowie Polakiem.
A facet który zabił dziewczynki w Anglii wale nie był chrześcijaninem, bo wydzierał się Allahu akbar i zabijał te dziewczynki, bo nie podobalo mu się że tańczą w balecie, jego zdaniem nieobyczajnie ubrane. Media tego nie podały bo bali się rozruchów na tle rasowym w Anglii, których z resztą i tak nie udało się uniknąć.Mozesz mi podac zrodla, gdzie ten,ktory zabil te dziewczynki w Anglii darl sie "Allah Akbar"? Ciekawa jestem.
Ja to wiem z wiarygodnego żródła, bo takim na pewno jest prokurator przy sądzie okręgowym w Niemczech. W Anglii nie podano od razu tego faktu do publicznej wiadomości, bo bano się rozruchów które i tak się odbyły, jednak ludzie którzy tam byli widzieli i słyszeli, dostali szału. Poza tym zabił 3 dziewczynki w wieku zdaje się 7, 8 i 9 lat a 10 innych cięzko ranił, to się po prostu normalnemu czlowiekowi w glowie nie mieści. Gdy wybuchły zamieszki telewizja probowała je wyciszyć informując, że morderca nie był muzułmaninem, jednak nie dało się tego powstrzymać. Do dziś nic się nie mówi publicznie o jego wyznaniu więc nie wiem skąd wytrzasnęłaś że był chrzecijaninem i bredzisz tu cały czas montując jakąs nagonkę na chrześcijan czy katolików. Policja w Niemczech otrzymała wszelkie wytyczne co do tego, gdyby zamieszki z Anglii przeniosły się do innych krajów, ale na szczęście nic takiego się nie stało (jeszcze). Wszyscy byli w pogotowiu, choć ogólnie u nas była cisza i spokoj.
Ty Julka mieszkasz w Anglii a wiadomości masz o tym co się tam dzieje, jakby z ONETu w Polsce, naprawdę.
Ja czytalam z neta z angielskiej strony, ze byl Chrzesijaninem. A skad niemiecki prokurator nagle by mial takie dane, ze byl Muzulmaninem? Co maja Niemcy do Anglii bo nie rozumiem? ...ja mam inne zrodla informacji
Ja czytalam z neta z angielskiej strony, ze byl Chrzesijaninem. A skad niemiecki prokurator nagle by mial takie dane, ze byl Muzulmaninem? Co maja Niemcy do Anglii bo nie rozumiem? ...ja mam inne zrodla informacji
Nic nie poradze,. że masz iloraz inteligencji nie większy od rozmiaru buta i nawet czytać nie potrafisz.
I nie chce mi się ci nic tłumaczyć.
JuliaUK33 napisał/a:Ja czytalam z neta z angielskiej strony, ze byl Chrzesijaninem. A skad niemiecki prokurator nagle by mial takie dane, ze byl Muzulmaninem? Co maja Niemcy do Anglii bo nie rozumiem? ...ja mam inne zrodla informacji
Nic nie poradze,. że masz iloraz inteligencji nie większy od rozmiaru buta i nawet czytać nie potrafisz.
I nie chce mi się ci nic tłumaczyć.
"Axel Rudakubana, a 17-year-old British citizen born in Cardiff to parents from Rwanda, was arrested at the scene and has been charged with three counts of murder, ten counts of attempted murder" to co ja wiem. Po imieniu i nazwisku widac, ze to nie Muzulmanin(chyba,ze zmienil wiare niewiem), ale tez czytalam, ze jego pastor sie wypowiadal, ze byl spokojny... niewiem moze media klamia, wszystko sie okaze, ja przekazuje tylko to co sama czytalam
"Axel Rudakubana, a 17-year-old British citizen born in Cardiff to parents from Rwanda, was arrested at the scene and has been charged with three counts of murder, ten counts of attempted murder" to co ja wiem. Po imieniu i nazwisku widac, ze to nie Muzulmanin(chyba,ze zmienil wiare niewiem), ale tez czytalam, ze jego pastor sie wypowiadal, ze byl spokojny... niewiem moze media klamia, wszystko sie okaze, ja przekazuje tylko to co sama czytalam
Dwa razy Salomonka podkreśliła, że obawy przed rozruchami media podawały fałszywe informacje, a Ty nadal, że tak czytałaś.
JuliaUK33 napisał/a:"Axel Rudakubana, a 17-year-old British citizen born in Cardiff to parents from Rwanda, was arrested at the scene and has been charged with three counts of murder, ten counts of attempted murder" to co ja wiem. Po imieniu i nazwisku widac, ze to nie Muzulmanin(chyba,ze zmienil wiare niewiem), ale tez czytalam, ze jego pastor sie wypowiadal, ze byl spokojny... niewiem moze media klamia, wszystko sie okaze, ja przekazuje tylko to co sama czytalam
Dwa razy Salomonka podkreśliła, że obawy przed rozruchami media podawały fałszywe informacje, a Ty nadal, że tak czytałaś.
Wiem co napisala. Natomiast to jest dziwne, bo wiele razy Muzulmanie dokonywali zabojstw w Anglii I jakos zamieszki takie nie wybuchaly . A w tym przypadku tak. Niewiem co tym razem bylo innego. Ja juz niewiem co wierzyc kazdy inaczej gada. Narazie zostawie to w spokoju, prawda sama wylezie
Wiem co napisala. Natomiast to jest dziwne, bo wiele razy Muzulmanie dokonywali zabojstw w Anglii I jakos zamieszki takie nie wybuchaly . A w tym przypadku tak. Niewiem co tym razem bylo innego. Ja juz niewiem co wierzyc kazdy inaczej gada. Narazie zostawie to w spokoju, prawda sama wylezie
Aeż to jest bardzo proste - przekroczony został moment krytyczyny, przelało im się i postanowili w końcu wziąć sprawy w swoje ręce.
JuliaUK33 napisał/a:Wiem co napisala. Natomiast to jest dziwne, bo wiele razy Muzulmanie dokonywali zabojstw w Anglii I jakos zamieszki takie nie wybuchaly . A w tym przypadku tak. Niewiem co tym razem bylo innego. Ja juz niewiem co wierzyc kazdy inaczej gada. Narazie zostawie to w spokoju, prawda sama wylezie
Aeż to jest bardzo proste - przekroczony został moment krytyczyny, przelało im się i postanowili w końcu wziąć sprawy w swoje ręce.
Jezeli to prawda to w takim razie jestem po stronie protestujacych mimo,ze jestem Muzulmanka. Allah zesle tego zabojce do piekla. Wkurza mnie tylko,ze protestujacy czesto pokazuja znak hitlera a ja nie za bardzo lubie sie solidaryzowac z takimi ludzmi. No,ale jezeli to Muzukmanin zabil to maja prawo protestowac
Priscilla napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Wiem co napisala. Natomiast to jest dziwne, bo wiele razy Muzulmanie dokonywali zabojstw w Anglii I jakos zamieszki takie nie wybuchaly . A w tym przypadku tak. Niewiem co tym razem bylo innego. Ja juz niewiem co wierzyc kazdy inaczej gada. Narazie zostawie to w spokoju, prawda sama wylezie
Jezeli to prawda to w takim razie jestem po stronie protestujacych mimo,ze jestem Muzulmanka. Allah zesle tego zabojce do piekla. Wkurza mnie tylko,ze protestujacy czesto pokazuja znak hitlera a ja nie za bardzo lubie sie solidaryzowac z takimi ludzmi. No,ale jezeli to Muzukmanin zabil to maja prawo protestowac
Protestują bo mają dość bezsensownych śmierci swoich i swoich dzieci! Jak się czują matki tych dzieci pozabijanych nożem, tylko dlatego że tańczyły w balecie w rajstopkach? Ja nie wyobrażam sobie stracić dziecko w ten sposób. Chyba znalazłabym sposób aby zabić zabójcę i nie czekałabym na sąd.
JuliaUK33 napisał/a:Priscilla napisał/a:Aeż to jest bardzo proste - przekroczony został moment krytyczyny, przelało im się i postanowili w końcu wziąć sprawy w swoje ręce.
Protestują bo mają dość bezsensownych śmierci swoich i swoich dzieci! Jak się czują matki tych dzieci pozabijanych nożem, tylko dlatego że tańczyły w balecie w rajstopkach? Ja nie wyobrażam sobie stracić dziecko w ten sposób. Chyba znalazłabym sposób aby zabić zabójcę i nie czekałabym na sąd.
Ja tez bym zabila. To prawda wiele Muzulmanow popelnia przestepstwa niech Bog ich zesle do piekla za to i by mieli najgorsze kary w wiezieniu. Ja chce praktykowac Islam i robic dobre uczynki tylko tych zlych nie bede robic. Nawet jezeli Koran tak nakazuje
Pamietaj, ze terroryzm to nie tylko bomby. Nie musi wybuchnac bomba, by byl uznany akt terroryzmu, a to co ostatnio pokazali w UK skrajna prawica czyli atakowanie Muzulmanow, pobicia ludzi o innym kolorze skory itp to tez jest akt terroryzmu. Macie bardzo waskie pojecie terroryzmu, myslicie, ze jak jest bomba to terroryzm, a jak nie ma bomby to juz niew tym filmie Julka, obejrzyj sobie. To jest na faktach.
Obejrzalas? Tam tez jest biala kobieta, ktora przeszla na Islam. Zaciekawi cie, co powiedziala na koncu.
Gosiawie napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Guzik prawda KKK antyislamski, a nie pro islamski.W takim razie ku klux klan i cale to skrajnie prawicowe ugropowania to sa Chrzescijanie.
Pamietaj, ze terroryzm to nie tylko bomby. Nie musi wybuchnac bomba, by byl uznany akt terroryzmu, a to co ostatnio pokazali w UK skrajna prawica czyli atakowanie Muzulmanow, pobicia ludzi o innym kolorze skory itp to tez jest akt terroryzmu. Macie bardzo waskie pojecie terroryzmu, myslicie, ze jak jest bomba to terroryzm, a jak nie ma bomby to juz niew tym filmie Julka, obejrzyj sobie. To jest na faktach.
Obejrzalas? Tam tez jest biala kobieta, ktora przeszla na Islam. Zaciekawi cie, co powiedziala na koncu.
Ja juz nie jestem Muzulmanka
Gosiawie napisał/a:Gosiawie napisał/a:w tym filmie Julka, obejrzyj sobie. To jest na faktach.
to sie dzis o tym dowiedzialam. Co sie stalo?
wieka, to pytanie nie do ciebie
JuliaUK33 napisał/a:Gosiawie napisał/a:Obejrzalas? Tam tez jest biala kobieta, ktora przeszla na Islam. Zaciekawi cie, co powiedziala na koncu.
Kiedys moze napisze co sie stalo.
JuliaUK33 napisał/a:Gosiawie napisał/a:Obejrzalas? Tam tez jest biala kobieta, ktora przeszla na Islam. Zaciekawi cie, co powiedziala na koncu.
Ale Ci odpowiem, poronienie, ślubu nie będzie, więc i islam poszedł się... Coś pomyliłam w scenariuszu?
Gosiawie napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Ja juz nie jestem Muzulmanka
Ale Ci odpowiem, poronienie, ślubu nie będzie, więc i islam poszedł się... Coś pomyliłam w scenariuszu?
Nawet jesli to co Cie to obchodzi? A slub bedzie i tak
Gosiawie napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Ja juz nie jestem Muzulmanka
Kiedys moze napisze co sie stalo.
chetnie poczytam.
Oooo... Moja szklana kula mnie nie okłamała - w którymś z pierdyliona julkowych wątków przewidywałam ten sam scenariusz
wieka napisał/a:Ale Ci odpowiem, poronienie, ślubu nie będzie, więc i islam poszedł się... Coś pomyliłam w scenariuszu?
Oooo... Moja szklana kula mnie nie okłamała - w którymś z pierdyliona julkowych wątków przewidywałam ten sam scenariusz
Oooh to moze wrozka zostaniesz
To w końcu jak będzie z Twoimi ślubami bo już się pogubiłam?
Bierzesz w meczecie czy nie?
To w końcu jak będzie z Twoimi ślubami bo już się pogubiłam?
Bierzesz w meczecie czy nie?
Raczej nie bedzie slubu, poniewaz dowiedzialam sie, ze mimo ze sluby mieszane sa dozwolone w kosciele to jednak nie moze to byc slub poligamiczny. Ja chce zyc zgodnie z wiara. Dzisiaj mialam dluga rozmowe z partnerem przez telefon i uzgodnilismy, ze slubu nie bedzie. Natomiast on razem z Salma beda mnie odwiedzac w weekendy,a kiedy pojawi sie dziecko to tez moj partner bedzie bral dziecko na weekendy do siebie, beda mi pomagac tez jego rodzice/rodzenstwo w miare mozliwosci takze nie bedzie tak zle, plus ustalilismy, ze bedzie mi placil na dziecko £200 tygodniowo plus ja teraz moge jechac do urzedu pracy i odkrecic nasz zwiazek wiec bede miala z powrotem wzniowione wszystkie zasilki.
To pięknie się urządziłaś
Czekamy kiedy dziecko rozpłynie się we mgle
To pięknie się urządziłaś
Czekamy kiedy dziecko rozpłynie się we mgle
... a czemu ma sie rozplynac we mgle? Ja akurat bardzo dbam o ciaze i mam nadzieje, ze dziecko bedzie cale i zdrowe. Poza tym moja corka bardzo sie cieszy ,ze bedzie miec rodzenstwo. Fajnie bedzie. Sobie wszystko przemyslalam nie bedzie wcale zle, ze bede sama dziecko wychowywac, bo i tak bede miec duzo pomocy ,a moja corka ma juz 11 lat,wiec to nie bedzie tak jakbym miala dwoje maluchow w domu
Ślub się rozpłynął, to wszystko jest możliwe, zależy od scenariusza.
A miało być tak pięknie
Ślub się rozpłynął, to wszystko jest możliwe, zależy od scenariusza.
A miało być tak pięknie
Nadal jest i bedzie pieknie
wieka napisał/a:Ślub się rozpłynął, to wszystko jest możliwe, zależy od scenariusza.
A miało być tak pięknieNadal jest i bedzie pieknie
Taaaak, bo bycie samotną podwójną matką to faktycznie jest sielanka i szczyt szczęścia
GloriaSoul napisał/a:To w końcu jak będzie z Twoimi ślubami bo już się pogubiłam?
Bierzesz w meczecie czy nie?Raczej nie bedzie slubu, poniewaz dowiedzialam sie, ze mimo ze sluby mieszane sa dozwolone w kosciele to jednak nie moze to byc slub poligamiczny. Ja chce zyc zgodnie z wiara. Dzisiaj mialam dluga rozmowe z partnerem przez telefon i uzgodnilismy, ze slubu nie bedzie. Natomiast on razem z Salma beda mnie odwiedzac w weekendy,a kiedy pojawi sie dziecko to tez moj partner bedzie bral dziecko na weekendy do siebie, beda mi pomagac tez jego rodzice/rodzenstwo w miare mozliwosci takze nie bedzie tak zle, plus ustalilismy, ze bedzie mi placil na dziecko £200 tygodniowo plus ja teraz moge jechac do urzedu pracy i odkrecic nasz zwiazek wiec bede miala z powrotem wzniowione wszystkie zasilki.
Będąc w nieformalnym związku namieszałaś w urzędzie pracy informując ich, że masz narzeczonego, z którym bierzesz ślub wyznaniowy?
I zabrali Ci zasiłki? Na podstawie Twoich słów?
Przecież takie rzeczy robi się dopiero po ślubie gdy w dokumentach masz zmieniony stan cywilny.
JuliaUK33 napisał/a:wieka napisał/a:Ślub się rozpłynął, to wszystko jest możliwe, zależy od scenariusza.
A miało być tak pięknieNadal jest i bedzie pieknie
Taaaak, bo bycie samotną podwójną matką to faktycznie jest sielanka i szczyt szczęścia
Ojtam, ojtam.
Julka będzie miała do pomocy sztab ludzi; ojciec dziecka z żoną Salmą, jego rodzice i rodzeństwo, córka jej, córka jego jako przyrodnie starsze siostry.
Julka będzie tylko leżeć i pachnieć.
I kasiorę gromadzić będzie.
JuliaUK33 napisał/a:GloriaSoul napisał/a:To w końcu jak będzie z Twoimi ślubami bo już się pogubiłam?
Bierzesz w meczecie czy nie?Raczej nie bedzie slubu, poniewaz dowiedzialam sie, ze mimo ze sluby mieszane sa dozwolone w kosciele to jednak nie moze to byc slub poligamiczny. Ja chce zyc zgodnie z wiara. Dzisiaj mialam dluga rozmowe z partnerem przez telefon i uzgodnilismy, ze slubu nie bedzie. Natomiast on razem z Salma beda mnie odwiedzac w weekendy,a kiedy pojawi sie dziecko to tez moj partner bedzie bral dziecko na weekendy do siebie, beda mi pomagac tez jego rodzice/rodzenstwo w miare mozliwosci takze nie bedzie tak zle, plus ustalilismy, ze bedzie mi placil na dziecko £200 tygodniowo plus ja teraz moge jechac do urzedu pracy i odkrecic nasz zwiazek wiec bede miala z powrotem wzniowione wszystkie zasilki.
Będąc w nieformalnym związku namieszałaś w urzędzie pracy informując ich, że masz narzeczonego, z którym bierzesz ślub wyznaniowy?
Przecież takie rzeczy robi się dopiero po ślubie gdy w dokumentach masz zmieniony stan cywilny.
Nie wiesz, że u Julki to wszystko jest możliwe.
Jak na telefon załatwiła sobie wizytę w klinice, w ekspresowym tempie, gdzie nie było nic pilnego, to w urzędzie tym bardziej
GloriaSoul napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Raczej nie bedzie slubu, poniewaz dowiedzialam sie, ze mimo ze sluby mieszane sa dozwolone w kosciele to jednak nie moze to byc slub poligamiczny. Ja chce zyc zgodnie z wiara. Dzisiaj mialam dluga rozmowe z partnerem przez telefon i uzgodnilismy, ze slubu nie bedzie. Natomiast on razem z Salma beda mnie odwiedzac w weekendy,a kiedy pojawi sie dziecko to tez moj partner bedzie bral dziecko na weekendy do siebie, beda mi pomagac tez jego rodzice/rodzenstwo w miare mozliwosci takze nie bedzie tak zle, plus ustalilismy, ze bedzie mi placil na dziecko £200 tygodniowo plus ja teraz moge jechac do urzedu pracy i odkrecic nasz zwiazek wiec bede miala z powrotem wzniowione wszystkie zasilki.
Przecież takie rzeczy robi się dopiero po ślubie gdy w dokumentach masz zmieniony stan cywilny.Nie wiesz, że u Julki to wszystko jest możliwe.
Jak na telefon załatwiła sobie wizytę w klinice, w ekspresowym tempie, gdzie nie było nic pilnego, to w urzędzie tym bardziej
Oczywiscie, ze w Anglii mozna zalatwic wizyte na telefon do lekarza. A w urzedzie tez latwo pojdzie. To nie Polska ,ze sie trzeba miesiacami tluc o byle sprawe
Priscilla napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Nadal jest i bedzie pieknie
Ojtam, ojtam.
Julka będzie miała do pomocy sztab ludzi; ojciec dziecka z żoną Salmą, jego rodzice i rodzeństwo, córka jej, córka jego jako przyrodnie starsze siostry.
Julka będzie tylko leżeć i pachnieć.
I kasiorę gromadzić będzie.
No tak bede miala duzo pomocy:D ale tez bede miala obowiazki
JuliaUK33 napisał/a:GloriaSoul napisał/a:To w końcu jak będzie z Twoimi ślubami bo już się pogubiłam?
Nie zabrali mi jeszcze,ale mieli w systemie, ze od wrzesnia planuje slub. Dlatego napisalam raz tutaj, ze w tym miesiacu mialam ostatnia wplate zasilkow. Natomiast poniewaz jeszcze nie zamkneli mi systemu moge go.latwo odkrecic
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Przygotowania do slubu
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024