Kontakt urywa się po dwóch wiadomościach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kontakt urywa się po dwóch wiadomościach

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 253 ]

66 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-03-08 19:50:39)

Odp: Kontakt urywa się po dwóch wiadomościach
rakastankielia napisał/a:

Nie, problem leży w tym, że spora część kobiet po prostu nie wie czego chce. Oczekuje, żebyśmy ich zabawiali, same nie dając od siebie nic. Choćbyśmy nie wiadomo co pisali, to i tak dostaniemy odpowiedź jednym słowem lub wcale. Na palcach jednej ręki mogę policzyć kobiety, z którymi dało się przeprowadzić sensowną konwersację na tinderze spośród tych, z którymi miałem parę.

Mówisz o imternetach? Tak jak wszędzie, wystarczy popaczeć fejsbuki, tylko ,że to jest odzwierciedlenie realii żadne wink

Lady Loka napisał/a:

A później się okazuje, że  poza ładnym tyłkiem i biustem to te kobiety nic więcej nie mają do zaoferowania podobnie zresztą jak większość kobiet.

Skoro większość z nas nic nie ma do zaoferowania takim jak Ty, to po co szukasz atencji na kobiecym forum?

Spokojnie, bez ciśnienia wink On nie szuka atencji, nosi już w sobie nienawiść. Każde miejsce zrzeszające dużą ilość obiektów nienawiści, jest idealnym miejscem by uderzyć, wylać szambo.

RhobarIV napisał/a:
jakis_czlowiek napisał/a:

Rozmawiałem z kilkoma facetami na szybkich randkach. Goście serio niektórzy wyglądali świetnie, ale par nie mieli. Niektórzy już ponad 20x chodzą i nic.

I dziewczyny często chodzą tam z nudów i dla zabawy. Opłaca im się to, bo czasem ktoś im postawi jeszcze drinka, a same często mają wstęp za darmo.

A później się okazuje, że  poza ładnym tyłkiem i biustem to te kobiety nic więcej nie mają do zaoferowania podobnie zresztą jak większość kobiet.

No chłopie, popłynąłeś. Nie mierz wszystkich swoją miarą, nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.
Nie trudno stwierdzić, dlaczego zaliczacie same porażki. To widać chociażby po tym jak się tu wypowiadacie. Te odpowiedzi i sposób ich przekazywania jest zniechęcający i odpychający. A najgorsze jest to użalanie. Niech się każdy zastanowi, czy chciałby taką zrzędliwa pierdołę, która tylko muli, muli i muli.

Zobacz podobne tematy :

67

2odiak napisał/a:

Mówisz o imternetach? Tak jak wszędzie, wystarczy popaczeć fejsbuki, tylko ,że to jest odzwierciedlenie realii żadne wink

Zdaję sobie z tego sprawę, tylko że... w realu jest jeszcze gorzej, bo kobiety nie chcą ze mną w ogóle rozmawiać.

No chłopie, popłynąłeś. Nie mierz wszystkich swoją miarą, nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.
Nie trudno stwierdzić, dlaczego zaliczacie same porażki. To widać chociażby po tym jak się tu wypowiadacie. Te odpowiedzi i sposób ich przekazywania jest zniechęcający i odpychający. A najgorsze jest to użalanie. Niech się każdy zastanowi, czy chciałby taką zrzędliwa pierdołę, która tylko muli, muli i muli.

No ale to użalanie jest skutkiem, a nie przyczyną problemów. Na żywo się nie użalam.

68

Byłem 4x na szybkich randkach. Wczoraj się zapisałem na kolejne.

Nie licz na to, że będzie lepiej niż na Tinderze. To jest to samo, tylko na żywo. Na 4 spotkania było 36 dziewczyn i koło 50 facetów. Dałem TAK przy 12 dziewczynach, czyli co trzeciej. Wynik? 1 naciągana para, bo dziewczyna dawała prawie każdemu facetowi polubienie, bo chciała sobie tylko porozmawiać... Rozmawiałem z organizatorem i to średnio wygląda tak, że faceci dają T powiedzmy co trzeciej dziewczynie. A dziewczyny nie dają żadnemu, albo jednemu. I to zwykle tym jednym jest ten sam gość u wszystkich xD Czyli to samo co na apkach internetowych. Jak nie masz wyglądu, nie masz gadane i nie dajesz emocji, to nie masz szans.

Rozmawiałem z kilkoma facetami na szybkich randkach. Goście serio niektórzy wyglądali świetnie, ale par nie mieli. Niektórzy już ponad 20x chodzą i nic.

I dziewczyny często chodzą tam z nudów i dla zabawy. Opłaca im się to, bo czasem ktoś im postawi jeszcze drinka, a same często mają wstęp za darmo.

No ale to wg Ciebie lepiej w internetach tkwić? czekać aż łaskawie ktoś coś odpisze a potem zechce może ewentualnie się spotkać/umówić?
Ile jesteś w stanie mieć randek miesięcznie na żywo, w 4 oczy z takiego tindera? A na speed-datingu praktycznie możesz na każdą impreze się zapisać.

Z resztą czy wszystkie tego typu spotkania np dla osób z wyższym wykształceniem albo podróżników albo katolików to tylko same kobiety co to Brada Pitta szukają? albo dla zabawy przychodzą?

No nie wiem czy nigdy nikt nikogo na stałe nie poznał tam?

Dla mnie problem jest taki że śleczenie w internecie nie daje nic, siedzisz w nim, piszesz i tyle, kiedyś pisałem tak 2 miesiące z jedną z dziewczyn i nie doszło do spotkania.
Tutaj chodzi o ten pierwszy moment a potem reszte jesteś w stanie zdziałać na żywo.

Speed-dating daje to że ten 1 etap internetowy omijasz, poza tym wygląd? hm no coś w tym jest ale zawsze możesz się dobrze zrobić, fryz świeży, jakieś dodatkowe kupione ciuchy, jak jesteś dobrze zbudowany i będzie cieplej to t-shirt ładny, perfumy itd.
Ja oczywiście nie twierdzę, że po jednym wyjściu na speed dates od razu poznam "żonę" ale jest to coś w rodzaju wyjścia na miasto, na imprezę, na piwo itd
A internet mnie drażni ostatnimi czasy. Główkowanie dlaczego nie ma par na tinderze, dlaczego Kasia nie chce odpisać na sympatii itd.

69

blueangel napisał/a:
RhobarIV napisał/a:

Właściwie to dlaczego jeżeli kobiety mają tyle polubień lub par to wciąż szukają partnera?
A z trzeciej strony ilość par o których tu się wspomina świadczyłaby, że nie istnieją zdesperowane kobiety szukające faceta bo przecież zawsze się ktoś znajdzie prawda?

bho dobre 70% facetow nie ejst nastawionych na bycie partnerem. szukaja seksu, FwB, ogolem czegos luznego. do tego 20 % - cos z nimi nie tak. pozostaje 10, z ktorych ten ktos musi ci sie spodobac, ty jemu, musi zaskoczyc, potem sprawdzanie czy beda pasowac pod wzgledem celow, wartosci, sposobow spedzania czasu np, domator/ekstrawertyk i tu tez nie musi pyknac.

co kobiecie po 3 tysiacach par, skoro tylko 30 jest sensownych,a  a jak sie zdazy zniechecic po iluistam trafiajac na kolejnego niewartego uwagi to i juz pisac jej sie nie chce, przeciez nie ma szklanej kuli, ze ten 171 trafi sie akurat normalny.

do tego jak juz wyzej wspomniane, kobie dzis utrzymuje sama siebie, nie to, co kiedys, wiec nie ma parcia, zeby miec meza/faceta. dobrze jej sie zyje i samej.

do tego, jak juz sie nawet ktoras zaangazuje to popatrz na innych forach: wysyp "czemu przestal sie odzywac?": A kolo poprostu znowu dal w prawo i pisze juz z nastepna.

Hahaha. No i to jest właśnie kwintesencja wybredności u kobiet. 90% od razu odrzucacie, bo tak xd

Miniatko napisał/a:

Byłem 4x na szybkich randkach. Wczoraj się zapisałem na kolejne.

Nie licz na to, że będzie lepiej niż na Tinderze. To jest to samo, tylko na żywo. Na 4 spotkania było 36 dziewczyn i koło 50 facetów. Dałem TAK przy 12 dziewczynach, czyli co trzeciej. Wynik? 1 naciągana para, bo dziewczyna dawała prawie każdemu facetowi polubienie, bo chciała sobie tylko porozmawiać... Rozmawiałem z organizatorem i to średnio wygląda tak, że faceci dają T powiedzmy co trzeciej dziewczynie. A dziewczyny nie dają żadnemu, albo jednemu. I to zwykle tym jednym jest ten sam gość u wszystkich xD Czyli to samo co na apkach internetowych. Jak nie masz wyglądu, nie masz gadane i nie dajesz emocji, to nie masz szans.

No ale to wg Ciebie lepiej w internetach tkwić? czekać aż łaskawie ktoś coś odpisze a potem zechce może ewentualnie się spotkać/umówić?
Ile jesteś w stanie mieć randek miesięcznie na żywo, w 4 oczy z takiego tindera? A na speed-datingu praktycznie możesz na każdą impreze się zapisać.

Z resztą czy wszystkie tego typu spotkania np dla osób z wyższym wykształceniem albo podróżników albo katolików to tylko same kobiety co to Brada Pitta szukają? albo dla zabawy przychodzą?

Dla mnie problem jest taki że śleczenie w internecie nie daje nic, siedzisz w nim, piszesz i tyle, kiedyś pisałem tak 2 miesiące z jedną z dziewczyn i nie doszło do spotkania.
Tutaj chodzi o ten pierwszy moment a potem reszte jesteś w stanie zdziałać na żywo.

Speed-dating daje to że ten 1 etap internetowy omijasz, poza tym wygląd? hm no coś w tym jest ale zawsze możesz się dobrze zrobić, fryz świeży, jakieś dodatkowe kupione ciuchy, jak jesteś dobrze zbudowany i będzie cieplej to t-shirt ładny, perfumy itd.
Ja oczywiście nie twierdzę, że po jednym wyjściu na speed dates od razu poznam "żonę" ale jest to coś w rodzaju wyjścia na miasto, na imprezę, na piwo itd
A internet mnie drażni ostatnimi czasy. Główkowanie dlaczego nie ma par na tinderze, dlaczego Kasia nie chce odpisać na sympatii itd.

Aż sobie zerknąłem na szybkie randki na śląsku w interesującej mnie kategorii wiekowej i widzę, że wszystkie miejsca dla mężczyzn są już zajęte do kwietnia. A potem już nie ma żadnych spotkań. No to fajne te szybkie randki xd
Ale czytając co napisał jakiś_człowiek to chyba i tak nie wiele tracę, skoro tam jest to samo co na portalach randkowych.

70 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-03-09 01:16:30)

Miniatko napisał/a:

Ale nie traktuj szybkich randek jak normalnych randek xD Bo to jest 5min rozmowy i tyle. Nie jest to randka. Te 5 minut to bym porównał do profilu i opisu na Tinderze.

Miniatko napisał/a:

Poznać może ktoś poznał, ale to jest znikomy procent wszystkich facetów pewnie.

Miniatko napisał/a:

Ale żeś naiwny. Speed dating działa przecież tak samo. 5 minut rozmowy i nic. 0 par tongue Serio, widziałem przystojnych facetów, dobrze wyglądających, fryzura zrobiona, ubranych bardzo dobrze, wygadanych. I co? Dupa, też nic nie byli w stanie ugrać.

Miniatko napisał/a:

Speed dating to to samo co na Tinderze. Ile jesteś w stanie zrobić w 5 minut rozmowy? Nic.

marcinex napisał/a:

Aż sobie zerknąłem na szybkie randki na śląsku w interesującej mnie kategorii wiekowej i widzę, że wszystkie miejsca dla mężczyzn są już zajęte do kwietnia. A potem już nie ma żadnych spotkań. No to fajne te szybkie randki xd
Ale czytając co napisał jakiś_człowiek to chyba i tak nie wiele tracę, skoro tam jest to samo co na portalach randkowych.

No niestety Śląsk to kiepskie miejsce do poznawania dziewczyn w ten sposób. Co 2 spotkanie jest odwoływane, bo dziewczyny się wypisują. A jak jest nowy termin, to po 2 dniach już miejsca dla facetów są zajęte. A dziewczyny wpisują się na ostatnią chwilę.

71

jakis_czlowiek, ale np odchodząc od speed-datingu ...taka np imprezka i tańczysz z dziewczyną 5 min trwa jakiś kawałek fajny taneczny i co? wg Ciebie tinder, literki i zdjęcie to jest to samo co kontakt z kobietą, taniec, dotyk itp?
Poza tym moim zdaniem nawet 5 min rozmowy telefonicznej to jest dużo więcej niż tinder.
Tinder to jest martwy kontakt, nie jesteś w stanie flirtować poprzez literki, na żywo komplementy mają inną moc, jest mimika, ton głosu itd.

Z resztą jak tinder taki super to spoko, tylko nie mozna narzekać że jest 1 para raz na rok, bo ja dlatego zrezygnowałem z niego na rzecz speed-datingu.

Moim zdaniem speed-dating, imprezy, koncery, kursy tańca, może też siłownia to coś innego niż tinder, randki sympatie itd. czaty..
W 1 przypadku masz kontakt na żywo i dużo większe możliwości, w drugim musisz dopiero doprowadzić do randki na żywo.

Mówisz 5 min co można zrobić nic? a co możesz zrobić przez godzinę? Myślisz że jak Ci nie idzie albo to nie jest to, to 1,5 godziny coś zmieni?

72 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-03-09 02:23:23)

Miniatko napisał/a:

jakis_czlowiek, ale np odchodząc od speed-datingu ...taka np imprezka i tańczysz z dziewczyną 5 min trwa jakiś kawałek fajny taneczny i co? wg Ciebie tinder, literki i zdjęcie to jest to samo co kontakt z kobietą, taniec, dotyk itp?
Poza tym moim zdaniem nawet 5 min rozmowy telefonicznej to jest dużo więcej niż tinder.
Tinder to jest martwy kontakt, nie jesteś w stanie flirtować poprzez literki, na żywo komplementy mają inną moc, jest mimika, ton głosu itd.

Z resztą jak tinder taki super to spoko, tylko nie mozna narzekać że jest 1 para raz na rok, bo ja dlatego zrezygnowałem z niego na rzecz speed-datingu.

Moim zdaniem speed-dating, imprezy, koncery, kursy tańca, może też siłownia to coś innego niż tinder, randki sympatie itd. czaty..
W 1 przypadku masz kontakt na żywo i dużo większe możliwości, w drugim musisz dopiero doprowadzić do randki na żywo.

Mówisz 5 min co można zrobić nic? a co możesz zrobić przez godzinę? Myślisz że jak Ci nie idzie albo to nie jest to, to 1,5 godziny coś zmieni?

Ja używam Tindera, bo na żywo nie mam w ogóle szans. Tinder/Sympatia dają mi chociaż jakiś promil szansy na to, że chociaż na piwo z kimś się spotkam. Na portalach internetowych możesz wrzucić najlepsze zdjęcie, które zamaskuje wady wyglądu, które są widoczne od razu na żywo. No i odpada etap podchodzenia i zarywania do dziewczyn, gdy nawet nie wiesz, czy nie oberwiesz w mordę za to.

Nie chodzę na imprezy, praktycznie nie piję, jestem zbyt poważny i spokojny. To wszystko i masa innych rzeczy powoduje, że nie mam żadnych szans u dziewczyn.

Koniec końców, czy internet, czy nie, wszystko i tak można podsumować tym, że bez wyglądu jesteś w dupie tongue

73 Ostatnio edytowany przez Kaszpir007 (2023-03-09 08:10:38)

Serio ?

Ktoś z Was wierzy że te speed-dating mają sens ?

Jeśli nawet bardzo przeciętnej urody dziewczyna na portalu randkowym (każdym) może liczyć na kilkadziesiąt wiaodmosci dziennie i podobną ilośc lajków czy par to po jaką cholerę miała by isć na te szybkie randki ?
Na portalu randkowym ma pewne informację podane na tacy a na takiej speeddating straci czas na wyciagnięcie tych informacji.

Ja bym się wcale nie zdziwil że te "szybkie randki" to zwykła ustawka. Znajome tych co organizują płatne mini-randki dostają kasę za to że przychodzą i robią "ruch" , bo przecież jak kobiet by nie było , nie bylo by randek i ... kasy z organizacji smile

Jak dla mnie te szybkie randki to żerowanie na nadzieji facetów i widać to działa ...

A ewentualne "pozytywne opinii" to opinie ludzi którzy to organizują i szukają frajerów do dojenia ...

74

Nie chodzę na imprezy, praktycznie nie piję, jestem zbyt poważny i spokojny.

Nie jesteś poważny tylko masz kija w dupie

75

M!ri napisał/a:

Dokładnie, plus jesteś na spektrum autyzmu, czyli masz duże trudności w funkcjonowaniu społecznym, bo nie potrafisz zaakceptować zmian i nie umiesz być elastyczny, nie wspomnę już o twojej niskiej samoocenie.

76

M!ri napisał/a:

big_smile Strzał w dyszku. smile No ale skoro mu z tym dobrze. smile

77

2odiak napisał/a:

Zdaję sobie z tego sprawę, tylko że... w realu jest jeszcze gorzej, bo kobiety nie chcą ze mną w ogóle rozmawiać.

No ale to użalanie jest skutkiem, a nie przyczyną problemów. Na żywo się nie użalam.

Nie, w świecie rzeczywistym jest zdecydowanie łatwiej, bo znaczenia wielu tekstów nie musisz się domyślać. Gestykulacja, mimika wiele ułatwiają.

Wiesz w czym jest problem?
W przekonaniu do siebie drugiej osoby od pierwszej sekundy nawiązywania kontaktu. W sposobie wypowiadania się, w którym nie ma tego pociągu.

78

Kaszpir007 napisał/a:

Jeśli nawet bardzo przeciętnej urody dziewczyna na portalu randkowym (każdym) może liczyć na kilkadziesiąt wiaodmosci dziennie i podobną ilośc lajków czy par to po jaką cholerę miała by isć na te szybkie randki ?
Na portalu randkowym ma pewne informację podane na tacy a na takiej speeddating straci czas na wyciagnięcie tych informacji.

No to raczej nie tak, co z tego że ma na portalu kilkadziesiąt wiadomości dziennie? To są przypadkowi goście z ulicy, jakieś profile, na speed-datingu nie jesteś anonimowy, jest Twój nr tel, e-mail, płacisz itd., do tego impreza oficjalna bezpieczna, a nie spotkanie z randomowym gościem na ulicy.
Poza tym sporo kobiet woli od razu kogoś poznawać widząc go a nie w internetach.
Pomijam fakt, że np jak dziewczyna chce poznać faceta do związku to jak wybierze się na szybkie-randki pt "randki dla katolików" to ma spore szanse niż na tinderze.

Ja jestem zdania że szybkie-randki miażdżą Internety pod każdy, dosłownie każdym względem, nawet jak ktoś nie znajdzie za 30 zł podcza 1 imprezy kobiety życia, to i tak jest to o wiele lepsza forma niż internety, gdzie połowa nie odpisuje, albo popisze dwa dni i przestaje, albo usuwa nagle konto, usuwa parę itp, nie chce się spotkać itd. szkoda czasu.

79

Miniatko napisał/a:

Ja jestem zdania że szybkie-randki miażdżą Internety pod każdy, dosłownie każdym względem, nawet jak ktoś nie znajdzie za 30 zł podcza 1 imprezy kobiety życia, to i tak jest to o wiele lepsza forma niż internety, gdzie połowa nie odpisuje, albo popisze dwa dni i przestaje, albo usuwa nagle konto, usuwa parę itp, nie chce się spotkać itd. szkoda czasu.

No ale przecież nadal to jest to samo na szybkich randkach. To że masz parę nie znaczy, że dziewczyna się spotka. Często też olewają próby kontaktu, bo im się odwidziało.

80

2odiak napisał/a:

Nie, problem leży w tym, że spora część kobiet po prostu nie wie czego chce. Oczekuje, żebyśmy ich zabawiali, same nie dając od siebie nic. Choćbyśmy nie wiadomo co pisali, to i tak dostaniemy odpowiedź jednym słowem lub wcale. Na palcach jednej ręki mogę policzyć kobiety, z którymi dało się przeprowadzić sensowną konwersację na tinderze spośród tych, z którymi miałem parę.

Lady Loka napisał/a:

Skoro większość z nas nic nie ma do zaoferowania takim jak Ty, to po co szukasz atencji na kobiecym forum?

Spokojnie, bez ciśnienia wink On nie szuka atencji, nosi już w sobie nienawiść. Każde miejsce zrzeszające dużą ilość obiektów nienawiści, jest idealnym miejscem by uderzyć, wylać szambo.

RhobarIV napisał/a:

Masz rację, że popłynąłem i masz rację, że czuję frustrację i z tego powodu nie chcę miec nic wspólnego z Tinderem ani innymi portalami randkowymi ani nie chcę więcej roztrząsac tego tematu. Lepiej po prostu zająć sie swoimi sprawami i przestac myśleć kto ile ma matchy, polubień, komu łatwiej znaleźć partnera a komu nie. Zmarnowałem czas pisząc wczoraj posty w tym wątku, czas zająć sie sobą i nie oglądac na innych.

81

2odiak napisał/a:
2odiak napisał/a:

Nie, w świecie rzeczywistym jest zdecydowanie łatwiej, bo znaczenia wielu tekstów nie musisz się domyślać. Gestykulacja, mimika wiele ułatwiają.

Wiesz w czym jest problem?
W przekonaniu do siebie drugiej osoby od pierwszej sekundy nawiązywania kontaktu. W sposobie wypowiadania się, w którym nie ma tego pociągu.

Może i by było łatwiej, gdyby kobiety w ogóle chciały rozmawiać, a one nie są zainteresowane żadną znajomością.

82

Może i by było łatwiej, gdyby kobiety w ogóle chciały rozmawiać, a one nie są zainteresowane żadną znajomością.

Kobiety są jak najbardziej zainteresowane znajomościami, ale niekoniecznie z tobą. To naprawdę nie to samo.

83 Ostatnio edytowany przez stodwa (2023-03-09 19:27:41)

A nie pomyśleliście o takim powiedzeniu "łatwo przyszło łatwo poszło"? według mnie masa profili w internetach jest zakładana jak człowiek jest na jakiejś górce albo dołku emocjonalnym, u kobiet najczęściej jest tak że po pijaku zakładają konta i dlatego w opisach zainteresowań jest często "WINO" , potem na drugi dzień przychodzi otrzeźwienie, uczucie wstydu i stresu i kontakt się urywa, tak samo z chłopami może być jak są mega napaleni to zakładają konto na górce szczęścia a potem przychodzi zjazd i kontakt się urywa. Po prostu za mała ilość uwagi zostaje włożona w takie znajomości i za dużo się od nich oczekuje przez co powstaje coś w rodzaju złej presji.

84

stodwa napisał/a:

A nie pomyśleliście o takim powiedzeniu "łatwo przyszło łatwo poszło"? według mnie masa profili w internetach jest zakładana jak człowiek jest na jakiejś górce albo dołku emocjonalnym, u kobiet najczęściej jest tak że po pijaku zakładają konta i dlatego w opisach zainteresowań jest często "WINO" , potem na drugi dzień przychodzi otrzeźwienie, uczucie wstydu i stresu i kontakt się urywa, tak samo z chłopami może być jak są mega napaleni to zakładają konto na górce szczęścia a potem przychodzi zjazd i kontakt się urywa. Po prostu za mała ilość uwagi zostaje włożona w takie znajomości i za dużo się od nich oczekuje przez co powstaje coś w rodzaju złej presji.

Coś w tym może być. Ja jestem meteopatką, psychofizycznie reaguję na pogodę i rzeczywiście miewałam dni dobre, gdy i rozmowy dobrze mi szły, i miałam do facetów na T. cieplejsze podejście, a potem przychodził jakiś niż albo inne cholerstwo i totalnie olewałam podtrzymywanie tych kontaktów. Wpływ może mieć też faza cyklu - im bliżej okresu, tym większe zniechęcenie, znużenie i tumiwisizm. Jak wrócę na tindera to spróbuję to poobserwować smile

85 Ostatnio edytowany przez marcinex (2023-03-09 23:22:45)

Legat napisał/a:
M!ri napisał/a:

Ale wy na tym forum jesteście dwulicowi. Jak w moim wątku o tatuażach pisałem, że nie przepadam za kobietami za tatuażami to mi wciągano brak tolerancji, a jak tutaj jakiś_czlowiek napisał że nie lubi imprez i picia alkoholu to już go wyzywacie i piętnujecie.
Od kiedy to każdy musi lubić imprezować i pić? Od polityków też tego oczekujecie? Chyba nie bo jak czasem jakiś z nich zabaluje to się potem robi afera na całą Polskę.

86 Ostatnio edytowany przez rakastankielia (2023-03-10 00:52:17)

Kasssja napisał/a:

Kobiety są jak najbardziej zainteresowane znajomościami, ale niekoniecznie z tobą. To naprawdę nie to samo.

No ze mną, bo z innymi chłopakami normalnie rozmawiają, dobrze o tym wiem. Tylko pytanie, dlaczego odrzucają mnie z góry, skoro nic o mnie nie wiedzą?

87

Jestem zupełnie innego zdania smile

Kasssja napisał/a:

Dokładnie tak smile
A powód jest naprawdę banalny. Tylko trzeba coś z nim zrobić. wink

No ze mną, bo z innymi chłopakami normalnie rozmawiają, dobrze o tym wiem. Tylko pytanie, dlaczego odrzucają mnie z góry, skoro nic o mnie nie wiedzą?

Tym powodem jest to, że z marszu zniechęcasz, odpychasz. Gdybyś inaczej konstruował zdania, więcej uśmiechu, pozytywnej energii to sytuacja by zupełnie inaczej wyglądała.

marcinex napisał/a:
Legat napisał/a:
M!ri napisał/a:

Ale wy na tym forum jesteście dwulicowi. Jak w moim wątku o tatuażach pisałem, że nie przepadam za kobietami za tatuażami to mi wciągano brak tolerancji, a jak tutaj jakiś_czlowiek napisał że nie lubi imprez i picia alkoholu to już go wyzywacie i piętnujecie.
Od kiedy to każdy musi lubić imprezować i pić? Od polityków też tego oczekujecie? Chyba nie bo jak czasem jakiś z nich zabaluje to się potem robi afera na całą Polskę.

Przecież widać na pierwszy rzut oka, że sobie żartują. Tak ciężko to wychwycić? A później zdziwienie , że nikt mnie nie chce, no bo skoro brak pewnych podstaw z podstaw, to później taka, a nie inna sytuacja. wink smile

88 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-03-10 10:48:55)

Podwójnam raza wink

89

2odiak napisał/a:

Dokładnie tak smile

Gdyby był banalny, to już dawno bym wiedział o co chodzi i to zmienił.

Tym powodem jest to, że z marszu zniechęcasz, odpychasz. Gdybyś inaczej konstruował zdania, więcej uśmiechu, pozytywnej energii to sytuacja by zupełnie inaczej wyglądała.

Normalnie konstruuję zdania i uśmiecham się, nie w tym rzecz.

90

2odiak napisał/a:

Dokładnie tak smile

Normalnie, czyli bez tego błysku, co zresztą widać tutaj.  A jakby to podkoloryzować + trochę pozytywnej energii, co powoduje iż uśmiech jest szczery, zaczyna to zupełnie inaczej się prezentować.

Jak Cie czytam to mam wrażenie iż z  drugiej strony siedzą ciepłe kluchy. I tak samo odbierają Ciebie te wszystkie panny z którymi masz/ miałeś styczność smile

Wiesz za co masz się wziąć?

91

blueangel napisał/a:
RhobarIV napisał/a:

Właściwie to dlaczego jeżeli kobiety mają tyle polubień lub par to wciąż szukają partnera?
A z trzeciej strony ilość par o których tu się wspomina świadczyłaby, że nie istnieją zdesperowane kobiety szukające faceta bo przecież zawsze się ktoś znajdzie prawda?

bho dobre 70% facetow nie ejst nastawionych na bycie partnerem. szukaja seksu, FwB, ogolem czegos luznego. do tego 20 % - cos z nimi nie tak. pozostaje 10, z ktorych ten ktos musi ci sie spodobac, ty jemu, musi zaskoczyc, potem sprawdzanie czy beda pasowac pod wzgledem celow, wartosci, sposobow spedzania czasu np, domator/ekstrawertyk i tu tez nie musi pyknac.

co kobiecie po 3 tysiacach par, skoro tylko 30 jest sensownych,a  a jak sie zdazy zniechecic po iluistam trafiajac na kolejnego niewartego uwagi to i juz pisac jej sie nie chce, przeciez nie ma szklanej kuli, ze ten 171 trafi sie akurat normalny.

do tego jak juz wyzej wspomniane, kobie dzis utrzymuje sama siebie, nie to, co kiedys, wiec nie ma parcia, zeby miec meza/faceta. dobrze jej sie zyje i samej.

do tego, jak juz sie nawet ktoras zaangazuje to popatrz na innych forach: wysyp "czemu przestal sie odzywac?": A kolo poprostu znowu dal w prawo i pisze juz z nastepna.

Bardzo dobrze, że piszesz swoje uwagi. Na pewno nie jesteśmy idealni.

92

2odiak napisał/a:
2odiak napisał/a:

Dokładnie tak smile

Normalnie, czyli bez tego błysku, co zresztą widać tutaj.  A jakby to podkoloryzować + trochę pozytywnej energii, co powoduje iż uśmiech jest szczery, zaczyna to zupełnie inaczej się prezentować.

Jak Cie czytam to mam wrażenie iż z  drugiej strony siedzą ciepłe kluchy. I tak samo odbierają Ciebie te wszystkie panny z którymi masz/ miałeś styczność smile

Błysk też się pojawia w razie potrzeby wink w każdym razie nie widziałem u innych osób żadnego błysku, a jakoś nie są na wstępie ignorowane przez kobiety.

93

Autorze drogi, na apkach randkowych na 9 chłopów jest jedna kobieta. Biorąc pod uwagę ile tam kont dobrze wyglądających ruchaczy to uwierz mi, nie masz najmniejszej szansy się tam przedrzeć.

Tylko w realnym świecie jest szansa na poznanie kogoś, ale moim zdaniem i tak bardzoooooooooo mała.

94

M!ri napisał/a:

O mnie to samo powiesz? Może nie lubię się alkoholizować bo miałem ojca którego pijactwo zabiło? Może kolega który też tak napisał ma podobnie? Słyszałaś "empatyczna" p0lko o czymś takim jak DDA? Wiesz co to uraz i trauma? Nie odpowiadaj bo znam takich jak ty, wasze zjebane pokolenie nadaje się tylko na straty.

Kultura ludzi w tym kraju przypomina neandertalczyków. Aby się najebać w trupa i potańczyć, co się dziwić że potem jest tyle tragedii np. na drogach powodowanych przez baranów których jedynym celem w życiu jest dowlec się do jebanego piątku i pójść chlać.

95

ChuopskiChłop napisał/a:
M!ri napisał/a:

O mnie to samo powiesz? Może nie lubię się alkoholizować bo miałem ojca którego pijactwo zabiło? Może kolega który też tak napisał ma podobnie? Słyszałaś "empatyczna" p0lko o czymś takim jak DDA? Wiesz co to uraz i trauma? Nie odpowiadaj bo znam takich jak ty, wasze zjebane pokolenie nadaje się tylko na straty.

Twoje traumy to Twój problem i Twoja odpowiedzialność. Idź do terapeuty jak sobie z nimi nie radzisz.

ChuopskiChłop napisał/a:

Kultura ludzi w tym kraju przypomina neandertalczyków. Aby się najebać w trupa i potańczyć, co się dziwić że potem jest tyle tragedii np. na drogach powodowanych przez baranów których jedynym celem w życiu jest dowlec się do jebanego piątku i pójść chlać.

Chłopczyku, alkoholu nie piję i dla mojej przyjemności mógłby być zakazany. Niepicie alkoholu nie ma nic wspólnego z kijem w dupie i brakiem umiejętności społecznych.

96 Ostatnio edytowany przez ChuopskiChłop (2023-03-11 14:16:55)

M!ri napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
M!ri napisał/a:

Twoje traumy to Twój problem i Twoja odpowiedzialność. Idź do terapeuty jak sobie z nimi nie radzisz.

ChuopskiChłop napisał/a:

Chłopczyku, alkoholu nie piję i dla mojej przyjemności mógłby być zakazany. Niepicie alkoholu nie ma nic wspólnego z kijem w dupie i brakiem umiejętności społecznych.

Ludziom zabitym przez meneli za kółkiem też tak powiesz? Że to ich problem i ich odpowiedzialność? Dziesiątkom ludzi którzy musieli się rozwieść przez alkohol też? Ich dzieciom też? Słyszysz ty siebie w ogóle pustaku fundamentowy?

97 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-03-11 14:24:59)

Chuopski, M!ri ma często dość brutalne poglądy, z którymi się nie zgadzam, ale tutaj w przypadku "kija w dupie" ma trochę racji, a Ty przesadzasz lekko smile Tak, jestem zbyt poważny/sztywny i nie lubię imprez. Powiedzmy, że odziedziczyłem to podejście w genach. A dziewczyny nie lubią poważnych facetów, przynajmniej w tym wieku, w który celuję. Wolą się bawić.

98

Chuopski, M!ri ma często dość brutalne poglądy, z którymi się nie zgadzam, ale tutaj w przypadku "kija w dupie" ma trochę racji, a Ty przesadzasz lekko smile Tak, jestem zbyt poważny/sztywny i nie lubię imprez. Powiedzmy, że odziedziczyłem to podejście w genach. A dziewczyny nie lubią poważnych facetów, przynajmniej w tym wieku, w który celuję. Wolą się bawić.

Sorry, ale nie lubię ludzi o takich poglądach na temat alkoholu. I nie mam problemu we wsmarowaniu ich w glebę.

99

ChuopskiChłop napisał/a:

Sorry, ale nie lubię ludzi o takich poglądach na temat alkoholu. .

takich czyli jakich? XD

ChuopskiChłop napisał/a:

Ludziom zabitym przez meneli za kółkiem też tak powiesz? Że to ich problem i ich odpowiedzialność? Dziesiątkom ludzi którzy musieli się rozwieść przez alkohol też? Ich dzieciom też?

Tak, ich traumy to ich problem, a nie ludzi wokół.

100 Ostatnio edytowany przez ChuopskiChłop (2023-03-11 17:03:38)

M!ri napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Sorry, ale nie lubię ludzi o takich poglądach na temat alkoholu. .

takich czyli jakich? XD

ChuopskiChłop napisał/a:

Ludziom zabitym przez meneli za kółkiem też tak powiesz? Że to ich problem i ich odpowiedzialność? Dziesiątkom ludzi którzy musieli się rozwieść przez alkohol też? Ich dzieciom też?

Tak, ich traumy to ich problem, a nie ludzi wokół.

Ciekawe czy jakbyś mieszkała w USA to to samo byś powiedziała rodzinom ludzi zabitych przez powszechny dostęp do broni, np. w szkolnych strzelaninach xD Po to tworzymy społeczeństwo żeby redukować potencjalne skutki szkodliwych zachowań, i tyczy się to też alkoholu.

Nie no, ja muszę chyba sobie gdzieś to skopiować, kogoś z tak durnymi poglądami jak ty chyba jeszcze nie spotkałem poza wykopem xD

101

ChuopskiChłop napisał/a:

Sorry, ale nie lubię ludzi o takich poglądach na temat alkoholu. I nie mam problemu we wsmarowaniu ich w glebę.

Ty jej nie wsmarowałeś w glebę, tylko odsłoniłeś całemu forum swoje miękkie podbrzusze, pokazałeś swoje traumy i udowodniłeś, że nie masz ich przepracowanych. Idź na terapię DDA, a innym ludziom daj mieć takie poglądy dotyczące alkoholu, jakie tylko chcą.

102

ChuopskiChłop napisał/a:

Ciekawe czy jakbyś mieszkała w USA to to samo byś powiedziała rodzinom ludzi zabitych przez powszechny dostęp do broni,

A co by powiedzieć rodzinom ofiar wypadków samochodowy? Zabronić samochodów, czy jak?

.... muszę chyba sobie gdzieś to skopiować, kogoś z tak durnymi poglądami jak ty chyba jeszcze nie spotkałem poza wykopem xD

Jesteś sam, prawda? Jak ktoś jest niemiły, wredny do osób obcych, to z czasem taki sam jest dla osób bliskich.

103

Kasssja napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Ty jej nie wsmarowałeś w glebę, tylko odsłoniłeś całemu forum swoje miękkie podbrzusze, pokazałeś swoje traumy i udowodniłeś, że nie masz ich przepracowanych. Idź na terapię DDA, a innym ludziom daj mieć takie poglądy dotyczące alkoholu, jakie tylko chcą.

Ty jej nie wsmarowałeś w glebę, tylko odsłoniłeś całemu forum swoje miękkie podbrzusze, pokazałeś swoje traumy i udowodniłeś, że nie masz ich przepracowanych. Idź na terapię dla rodzin ofiar strzelanin w szkołach, a innym ludziom daj mieć takie poglądy dotyczące posiadania broni, jakie tylko chcą smile

Brzmisz jak człowiek, który nie rozumie, że niektóre rzeczy po prostu nie powinny być dostępne powszechnie, bo są zwyczajnie szkodliwe. Niestety p0lacka kultura picia tego nie rozumie, a osoby które mają z tego powodu problemy standardowo odsyła na terapię. No, teraz możemy dalej pić na umór smile

104

Gary napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Ciekawe czy jakbyś mieszkała w USA to to samo byś powiedziała rodzinom ludzi zabitych przez powszechny dostęp do broni,

A co by powiedzieć rodzinom ofiar wypadków samochodowy? Zabronić samochodów, czy jak?

.... muszę chyba sobie gdzieś to skopiować, kogoś z tak durnymi poglądami jak ty chyba jeszcze nie spotkałem poza wykopem xD

Jesteś sam, prawda? Jak ktoś jest niemiły, wredny do osób obcych, to z czasem taki sam jest dla osób bliskich.

A wiesz że taka będzie przyszłość? Wiele krajów dąży do jak największej redukcji ruchu samochodowego, szczególnie w miastach i stawia na zbiorkom.

105 Ostatnio edytowany przez Gary (2023-03-11 19:31:34)

ChuopskiChłop napisał/a:
Gary napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

A wiesz że taka będzie przyszłość? Wiele krajów dąży do jak największej redukcji ruchu samochodowego, szczególnie w miastach i stawia na zbiorkom.

Ale Ty nie czaisz bazy...
Na pewno to wkurza kobiety.

Że nie czaisz, to nie problem. Bo można się postarać.
Ale się nie starasz, to już duży problem.

106

Gary napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
Gary napisał/a:

Ale Ty nie czaisz bazy...
Na pewno to wkurza kobiety.

Że nie czaisz, to nie problem. Bo można się postarać.
Ale się nie starasz, to już duży problem.

Ależ bardzo czaję. Tylko ci pokazuje że twoje myślenie nie ma sensu. Ludzie muszą ten świat ulepszać, a nie tkwić w różnych patologiach. Taką jest spożycie alkoholu, taką jest też nadmierna (i to bardzo) liczba samochodów w prywatnych rękach. Redukcja zachowań ryzykownych i niepotrzebnych niesie zysk dla całej społeczności.

107

Tomisław95 napisał/a:

Cześć!

Chcę poznać ludzi w internecie, to do internetu się zwrócę o pomoc big_smile Już od jakiegoś czasu jestem na 3 aplikacjach randkowych (tinder, badoo i facebook randki). Standardowe problemy faceta, mało matchy, ale to nie w tym tkwi problem. Problem jest taki, że jak już mnie zmatchuje, to zawsze to wygląda tak: moja pierwsza wiadomość - odpowiedź, wiadomość - odpowiedź, moja wiadomość - cisza i zero kontaktu, i serio zastanawiam się w czym tkwi problem. Normalna rozmowa, nie pisze żadnych desperackich tekstów, tylko normalnie prowadzę rozmowę (czyli nie standardowe "hej"). Temat mnie tak nurtował, że aż kilka moich rozmów wysłałem przyjaciółce (jako, że ona też korzystała z jednej aplikacji) i ona też stwierdziła, że prowadzę normalną rozmowę i sama stwierdziła, że nie wie o co kaman. Jeszcze rozumiem, jakbym był usuwany (wiem, że ludzie czasem przesuwają na pałę wszystko na prawo i po zmatchowaniu mogłem się nie spodobać) ale, najzwyczajniej w świecie, kontakt się urywa i konwersacja sobie wisi w limbo. Tak więc drogi internecie.. pomożesz mi rozwikłać tę zagadkę? big_smile

To jest bracie patologia obecnych czasów i sposobów poznawania się. Kobietom z nadmiaru wyboru w internecie palma odbija, bo myślą że mają nieograniczony wybór. Problem jest taki że samo to że ktoś jest atrakcyjny wizualnie nie znaczy że będzie pasował pod innymi aspektami. To są krótkie i puste "związki", aż się nie znajdzie ktoś "lepszy", czyli błędne koło i brak umiejętności zbudowania głębszej relacji. To się negatywnie odbije na tych kobietach, którym najlepsze lata zlecą na wiecznym szukaniu coraz to "lepszej" partii, aż wreszcie po multi niewypałach oznajmnią że wszyscy faceci to dupki i czas kupić kota. Faceci mają z wieloma kobietami, które mają to płykie i puste podejście, przerąbane. Takie czasy, żyj z tym. Może cudem trafisz przypadkiem na normalną dziewczyne której internet i rzekomy nieograniczony wybów nie zrobił sieczki z mózgu. Są takie, ale nie szukaj ich w internecie tylko w terenie. Nie rzucają się zbytnio w oczy i nie gwiazdorzą, ty musisz je zauważyć i docenić i o nie zabiegać, ale będzie warto.

108

2odiak napisał/a:
2odiak napisał/a:

Dokładnie tak smile

2odiak Pytanie tylko z pozoru z kosmosu - lubisz grę w ping-ponga? big_smile

ChuopskiChłop napisał/a:

Ależ bardzo czaję. Tylko ci pokazuje że twoje myślenie nie ma sensu. Ludzie muszą ten świat ulepszać, a nie tkwić w różnych patologiach. Taką jest spożycie alkoholu, taką jest też nadmierna (i to bardzo) liczba samochodów w prywatnych rękach. Redukcja zachowań ryzykownych i niepotrzebnych niesie zysk dla całej społeczności.

big_smile
Niech zgadnę...nie masz samochodu?

109

Herne napisał/a:
2odiak napisał/a:

ChuopskiChłop napisał/a:

big_smile

Och, zajechało prawakiem smile Ale tak, nie posiadam blachosmroda gdyż nie jest mi do niczego potrzebny. Mam spod bloku autobusy na całą Warszawę, plus metro, tramwaje itp.  No i do tego własny rower typu składak smile Jak potrzebuję gdzieś pojechać dalej wybieram kolej.

Samochód cywilizowanemu człowiekowi żyjącemu w dużym mieście nie jest do niczego potrzebny. Miliony z budżetów miast lądują w śmietniku wydawane na kolejne rozbudowy dróg w imię św. Przepustowości i potrzeb samochodziarzy, zamiast trafić na miejskie organizacje, przedszkola, oświatę, zieleń, kulturę czy mieszkania socjalne.

110

RhobarIV napisał/a:

Jest masa ogłoszeń kobiet na różnych portalach gdzie tylko wrzucą fotke lub kilka fotek i zero opisu a nawet niewiele danych co i jak. To jest z jednej strony lenistwo, a z drugiej strony wina psiaków co lecą na wszystko zamiast ignorować taką patologie. Niestety obecne czasy tak wyglądają i jedyne co można zrobić to ignorować takie pustactwo dla samej zasady. Niech ktoś inny się męczy z taką "księżniczką".

111 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-03-12 01:16:42)

ChuopskiChłop napisał/a:
Herne napisał/a:
2odiak napisał/a:

ChuopskiChłop napisał/a:

big_smile

Och, zajechało prawakiem smile Ale tak, nie posiadam blachosmroda gdyż nie jest mi do niczego potrzebny. Mam spod bloku autobusy na całą Warszawę, plus metro, tramwaje itp.  No i do tego własny rower typu składak smile Jak potrzebuję gdzieś pojechać dalej wybieram kolej.

Samochód cywilizowanemu człowiekowi żyjącemu w dużym mieście nie jest do niczego potrzebny. Miliony z budżetów miast lądują w śmietniku wydawane na kolejne rozbudowy dróg w imię św. Przepustowości i potrzeb samochodziarzy, zamiast trafić na miejskie organizacje, przedszkola, oświatę, zieleń, kulturę czy mieszkania socjalne.

mam chorego na raka w rodzinie. juz widze jak sie ciagnie komunikacja na badania czy chemie. albo chory dzieciak.a one czesto choruja. albo jaks ie chce dojechac do parku rozrywki, do ktorego sie da tylko samochodem. albo...

112

ChuopskiChłop napisał/a:

Nie, komuchu. Każdy może mieć tyle samochodów, ile chce i na ile go stać. Prawo własności jest o wiele lepsze niż komunizm.

113

ChuopskiChłop napisał/a:
Herne napisał/a:
2odiak napisał/a:

ChuopskiChłop napisał/a:

big_smile

Może w Warszawie da radę bez samochodu, ale nie wszędzie komunikacja jest dobrze rozwinięta.

114 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-03-12 01:59:06)

ChuopskiChłop napisał/a:
Herne napisał/a:

big_smile

Może w Warszawie da radę bez samochodu, ale nie wszędzie komunikacja jest dobrze rozwinięta.

no zalezy ile ma lat, ale jak kolo30 tokobieta, ktora nie ma dzieci na bank bedzie chciala miec, a wtedy bedzie odpadal, bo takie kobiety nie maja juz 15-20 i mysla juz praktycznie. po porodzie po nia i po dziecko przyjedzie metrem? dzieciaka do lekarza z 39 stopniami goraczki bedzie wozil autobusem? itd itp. bez samochodu to moze zyc sobie singiel.

115 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-03-12 03:00:17)

blueangel napisał/a:

no zalezy ile ma lat, ale jak kolo30 tokobieta, ktora nie ma dzieci na bank bedzie chciala miec, a wtedy bedzie odpadal, bo takie kobiety nie maja juz 15-20 i mysla juz praktycznie. po porodzie po nia i po dziecko przyjedzie metrem? dzieciaka do lekarza z 39 stopniami goraczki bedzie wozil autobusem? itd itp. bez samochodu to moze zyc sobie singiel.

Uber / taxi jest w 4 minuty pod adresem w duzych miastach.
Ja taxi przez 8 lat do pracy jezdzilem i zawsze sie smialem jak mnie ktos zapytal o samochod (bo prawko mam), ze jeszcze taki biedny nie jestem aby samemu musiec auto prowadzic xD
Wbrew pozorom koszta wychodzily podobne do utrzymania samochodu, z tym, ze w taxi mialem czas sie czegos pouczyc lub popracowac.

No ale pewnie w mniejszych miejscowosciach taki styl zycia by sie nie sprawdzil.

116 Ostatnio edytowany przez Anusiazxu (2023-03-12 07:22:05)

Jako kobieta będąca także na takich portalach powiem że 90% rozmów tam to standardowe pytania w kółko te same, co robisz? Gdzie pracujesz? Gdzie mieszkasz? Ogólnie zbyt mało ciekawe są te 2 pierwsze wiadomości i zwyczajnie są małą inspiracją do tego żeby pisać dalej, czymś zaciekawić. Suche takie pytania, padające poraz 100 na tym portalu.

117

Anusiazxu napisał/a:

Jako kobieta będąca także na takich portalach powiem że 90% rozmów tam to standardowe pytania w kółko te same, co robisz? Gdzie pracujesz? Gdzie mieszkasz? Ogólnie zbyt mało ciekawe są te 2 pierwsze wiadomości i zwyczajnie są małą inspiracją do tego żeby pisać dalej, czymś zaciekawić. Suche takie pytania, padające poraz 100 na tym portalu.

Also nawet jesli przebrniesz przez te poczatkowe:

-co robisz? (Tu juz ci sie nie chce za kazda pierdola, no ale odpowiqdasz)
-jem
- a Co?
-(ktos nie wpadnie na to, ze chcesz zjesc w spokoju)
- a pokaz/ zrob fot

Jprdl.

118 Ostatnio edytowany przez Husky (2023-03-12 11:12:15)

Anusiazxu napisał/a:

No ale rozmowę współtworzą dwie strony. Jeśli tak wyglądają statystyki rozmów, to może coś jest nie tak też z inspiracją po twojej stronie?
Jak ktoś zadaje mi pytanie to dla mnie jest to oznaką, że przynajmniej jest ciekawy mojej osoby. Jeżeli nie dam bardziej wyczerpujęcej odpowiedzi, albo sama o coś nie zapytam to skąd ma wziąć punkt zaczepienia, żeby rozmowa była mniej sucha?
A jeżeli przerywasz rozmowę po paru zdaniach, to nic dziwnego, że kolejne będą zasadzać się na tym samym czyli na tylko i wyłącznie wstępie do prawdziwej rozmowy.

Ja generalnie mam kiepskie zdanie o umiejętności konwersacji współczesnych ludzi, ale jak czytam takie wypowiedzi to zaczynam wątpić już zupełnie.
Jakie niby fajerwerki miałby zawierać wstęp do rozmowy z obcą osobą, żebyście uznali go za interesujący?

Bo mi się wydaje, że parę standardowych pytań całkowicie wystarczy, ale może to ze mną jest coś nie tak.

blueangel napisał/a:

no zalezy ile ma lat, ale jak kolo30 tokobieta, ktora nie ma dzieci na bank bedzie chciala miec

Żeby kobieta kobietom taką straszliwą i nieuprawnioną generalizację. Nie, nie każda kobieta około 30 „na bank” będzie chciała się rozmnażać.

119 Ostatnio edytowany przez assassin (2023-03-12 11:36:44)

Tak się tylko zastanawiam, czy gdyby niektóre panie tu wcieliły się w rolę chłopa na portalu, byłyby w stanie zainteresować gadką jakąś kobietę... wink Żeby nie było, zdjęcia na koncie musiałyby reprezentować przeciętnego chłopa wink
Podejmie któraś z pań rękawicę..? wink

120

JohnyBravo777 napisał/a:
blueangel napisał/a:

Ja taxi przez 8 lat do pracy jezdzilem i zawsze sie smialem jak mnie ktos zapytal o samochod (bo prawko mam), ze jeszcze taki biedny nie jestem aby samemu musiec auto prowadzic xD
Wbrew pozorom koszta wychodzily podobne do utrzymania samochodu, z tym, ze w taxi mialem czas sie czegos pouczyc lub popracowac.

No ale pewnie w mniejszych miejscowosciach taki styl zycia by sie nie sprawdzil.

Nie każdy żyje w dużym mieście i często bez samochodu ciężko się żyje.
Nawet w miastach jest różnie , bo czasami aby dojechać do pracy trzeba by jechać np. 2 autobusami.

Samochód ułatwia życie.

Ja samochodem z rodziną kilka razy byłem w Chorwacji i dzięki temu mogłem ją zwiedzić , byłem we Włoszech , Czarnogórze i w wielu miejscach gdzie autobusem bym nie dojechał.

Ja sobie nie wyobrażam aby mając dzieci nie mieć samochodu. Dzieci trzeba zawieść do złobka , potem przedszkola a potem pojechać do pracy. A rzadko kto ma pracę przy złobku/przedszkolu/szkole i tam jeszcze obok mieszka.

Takie życie bez samochodu to dla singla bez dzieci.

Wtedy ok. Jak ma obok mieszkania pracę to czemu nie. Dodatkowo jak jedzie tylko tam gdzie jedzie autobus czy pociag to też ok wink

121 Ostatnio edytowany przez Husky (2023-03-12 11:47:48)

assassin napisał/a:

Tak się tylko zastanawiam, czy gdyby niektóre panie tu wcieliły się w rolę chłopa na portalu, byłyby w stanie zainteresować gadką jakąś kobietę... wink Żeby nie było, zdjęcia na koncie musiałyby reprezentować przeciętnego chłopa wink
Podejmie któraś z pań rękawicę..? wink

Ależ jest mnóstwo facetów, którzy też oczekują, że to druga strona będzie serwować im interesującą gadkę, a oni będą tylko zdawkowo odpowiadać na pytania. Nie trzeba więc konstruować wyzwania, żeby się z tym mierzyć. To nie jest kwestia płci, po prostu uczmy się rozmawiać;)

Nie wiem tylko co ma do tego zdjęcie.

122

JohnyBravo777 napisał/a:
blueangel napisał/a:

A jak sobie wyobrażasz wyjazd na urlop?... A no tak, sam przyznałeś że od lat nie byłeś na wakacjach.

123

Anusiazxu napisał/a:

Nie zadaję takich pytań, zawsze nawiązuję do opisu, efekt ten sam.

124 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-03-12 12:26:30)

Anusiazxu napisał/a:

Nie zadaję takich pytań, zawsze nawiązuję do opisu, efekt ten sam.

wedlug mnie nawiazanie do opisu tez nic wlasnie nie daje. a czasem nawet moze byc dziwnie ulozone. wedlug mnie to, czy kobieta odpisze jest zalezne od profilu uzytkownika. czy odpowiada jej zdjecie i opis pana,a  nie to, jak azcznie rozmowe, np jesli widac juz na pierwzsy rzut oka, ze maja odmienne style zycia to po co ze soba pisac? a przesuniecie w prawo jeszcze nic nie znaczy, bo to tylko "wstepna" selekcja, a potem moze dopiero po przemysleniu dojsc do wniosku, ze jednak cos jej nie pasuje albo poprostu pojawil sie ktos, kto pasuje bardziej. a wtedy nie wazne, czy zaczal od "hej, jak ci mija weekend", bo poprostu jakos trzeba zaczac.

125 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-03-12 13:17:50)

JohnyBravo777 napisał/a:

zawsze sie smialem jak mnie ktos zapytal o samochod (bo prawko mam), ze jeszcze taki biedny nie jestem aby samemu musiec auto prowadzic xD

Mogłeś mieć auto z szoferem, wtedy nikt by cię o ubóstwo nie posądził.

Ja jestem przykładem osoby, która mieszka w centrum wszystkiego, co potrzebne - nie musi dojeżdżać do pracy, ma samobieżne dziecko ze szkołą i treningami w zasięgu spaceru, robi duże zakupy online z dostawa pod drzwi. Przez jakieś 6 lat żyłam bez samochodu. Ratowałam się uberami/taxi oraz prosiłam o przysługi rodzinę, gdy trzeba było coś przewieźć, dojechać na lotnisko w innym mieście, zawieźć dziecko pod miasto na party do kolegi itp. Teraz od 4 lat mam samochód który na co dzień głównie stoi (bo nadal mieszkam w centrum i pracuję zdalnie), ale w razie W po prostu schodzę i wsiadam i to jest totalnie inna jakość życia. Wiem, że koszty są wysokie (oc, zmiany opon, jakieś naprawy, serwis płynów, klimy, parking itd) ale gdy tylko robi się ładnie, to pakuję psa i jedziemy do lasu. I na wakacje możemy sobie pojechać do jakiejś górskiej wiochy, bez bawienia się w pociągi czy busy.
Natomiast jeden z moich tinderowych niedoszłych partnerów był osobą zamożną, na bardzo wysokim stanowisku, totalnie przewalajacą kasę na najdroższe gadżety, kawę z dupy luwaka i jakieś białe trufle, a samochodu nie chciał kupić. Ale nie zdawał się na śmierdzące taksówy, tylko wynajmował jakieś panki w najdroższych opcjach np. na weekend, jak chciał wyjechać pod miasto albo w tygodniu, gdy nie miał HO. Moim zdaniem koszt tego był chory, bo miesięcznie potrafił na to wydać 3 tysiące, ale u niego nie musiało być ekonomicznie, tylko wygodnie. Nie dla mnie takie rozwiązanie.

Tomisław95 napisał/a:

Cześć!

Chcę poznać ludzi w internecie, to do internetu się zwrócę o pomoc big_smile Już od jakiegoś czasu jestem na 3 aplikacjach randkowych (tinder, badoo i facebook randki). Standardowe problemy faceta, mało matchy, ale to nie w tym tkwi problem. Problem jest taki, że jak już mnie zmatchuje, to zawsze to wygląda tak: moja pierwsza wiadomość - odpowiedź, wiadomość - odpowiedź, moja wiadomość - cisza i zero kontaktu, i serio zastanawiam się w czym tkwi problem. Normalna rozmowa, nie pisze żadnych desperackich tekstów, tylko normalnie prowadzę rozmowę (czyli nie standardowe "hej"). Temat mnie tak nurtował, że aż kilka moich rozmów wysłałem przyjaciółce (jako, że ona też korzystała z jednej aplikacji) i ona też stwierdziła, że prowadzę normalną rozmowę i sama stwierdziła, że nie wie o co kaman. Jeszcze rozumiem, jakbym był usuwany (wiem, że ludzie czasem przesuwają na pałę wszystko na prawo i po zmatchowaniu mogłem się nie spodobać) ale, najzwyczajniej w świecie, kontakt się urywa i konwersacja sobie wisi w limbo. Tak więc drogi internecie.. pomożesz mi rozwikłać tę zagadkę? big_smile

Wyobraź sobie sytuację. Wchodzisz do klubu podchodzi do ciebie fajna dziewczyna. Nie zdążyłeś jej odpowiedzieć cześć a już zagaduje cie druga jeszcze fajniejsza. I tak pomnóż x 100 i odpowiedź czy w takim wypadku wieczór spędził byś na rozmowie z pierwszą lepszą. Odpowiedź brzmi  OCZYWISCIE ZE NIE. I tak to wygląda na portalach. Dziewczyny na ktore nawet byś nie spojrzał na żywo mają tam po kilkaset wiadomości dziennie od sfrustrowanych typów więc wybrzydzają bo mogą. Swego czasu korzystałem i wyobraź sobie dziewczyny mając konto koło miesiąca potrafiły mieć po 30 000 dopasowań. Przełóż to na liczbę wiadomości. Wychodzi, minuta dziennie z jedną osobą i już masz pół dnia żeby każdej odpowiedzieć. Fizycznie niemożliwe. Na portalach liczy się wygląd i zdjęcia. Jak jesteś naprawdę przystojny to spotkań będziesz miał na pęczki. Nawet jeśli Twoja rozmowa będzie na poziomie dzieciaka z podstawówki. Dlatego jeśli jesteś zwykłym gościem 10 x szybciej pozasz kogoś wychodząc wieczorem na miasto zkumplami.

127

M!ri napisał/a:

A jak sobie wyobrażasz wyjazd na urlop?... A no tak, sam przyznałeś że od lat nie byłeś na wakacjach.

Hehe co pokazuje, ze urlop czlowiekowi do zycia niezbedny nie jest tongue
Ostatni raz na urlop (6 lat temu) lecialem samolotem - ale pewnie samochodem jechac na urlop do Dubaju byloby bardziej komfortowo wink

128

blueangel napisał/a:

kto pasuje bardziej. a wtedy nie wazne, czy zaczal od "hej, jak ci mija weekend", bo poprostu jakos trzeba zaczac.

Myślę że jak kobiecie dany mężczyzna się spodoba to odpowie nawet na uśmieszek czy cześć smile

Z drugiej strony raczej "cześć" czy "hej" to normalna rzecz i raczej pierwsze słowo jakie się stosuje przy spotkaniu , wiec nie widzę zdziwienia smile

A jak nie przypasujemy to nawet piękny wiersz niz nie da i nie bedzie opowiedzi ...

129

JohnyBravo777 napisał/a:
M!ri napisał/a:

Hehe co pokazuje, ze urlop czlowiekowi do zycia niezbedny nie jest tongue

Mieszkając w jaskini i podcierając się mchem też da się żyć. Jak minimalizm to minimalizm. Tylko że wtedy wspólny język prędzej załapać z małpami.

130 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-03-12 15:43:43)

Kaszpir007 napisał/a:
blueangel napisał/a:

kto pasuje bardziej. a wtedy nie wazne, czy zaczal od "hej, jak ci mija weekend", bo poprostu jakos trzeba zaczac.

Myślę że jak kobiecie dany mężczyzna się spodoba to odpowie nawet na uśmieszek czy cześć smile

Z drugiej strony raczej "cześć" czy "hej" to normalna rzecz i raczej pierwsze słowo jakie się stosuje przy spotkaniu , wiec nie widzę zdziwienia smile

A jak nie przypasujemy to nawet piękny wiersz niz nie da i nie bedzie opowiedzi ...

Dokladnie. Jestem tego samego zdania. Chyba ze naprawde musialby byc gadke i wyskoczyc z czyms nadzwyczajnie zartobliwym/zaczepnym, ale pasujacym to pewnie tez by odpowiedziala, nawet gdyby na pierwszy rzut oka nie przypadl do gustu. Jednak i tu mozna przejaskrawic. jesli pomysli, ze nawial od czubkow to jasne, ze nie odpisze ahhaha

Posty [ 66 do 130 z 253 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kontakt urywa się po dwóch wiadomościach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024