Zmarnowana szansa ? Co sądzicie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zmarnowana szansa ? Co sądzicie?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 89 z 89 ]

66

Odp: Zmarnowana szansa ? Co sądzicie?
kitka.91. napisał/a:
maku2 napisał/a:

Dlaczego tak się nakręcasz?
Przecież nie wiesz czy po spotkaniu bylibyście parą, nie wiesz jakim on byłby w tym związku , nie wiesz czy wam by wyszło a Ty zdaje się już sobie ułożyłaś udany związek - i żyli długo i szczęśliwie. Na podstawie czego - zaproszenia na spotkanie?
Dlaczego oczekujesz że inni ludzie będą realizowali Twoje oczekiwania?

To Wy się nakręciliście wmawiajac mi jaka to ta panienką jest wartościowa a ja jak to jej zazdroszczę.

Ja ją widziałam Wy nie.

Szerzcie kult influencerek, a ja tak kolejny raz Wam przytaknę że jestem zerem, głupią,  brzydką szkaradą. I marzę w zyciu tylko o tym aby buc instagirl i publikowac posty z mojego fajnego zajebistego życia żeby inni mi zazdrościli. Jest ok ???
Teraz Wam lepiej ?

Nie. Nie lepiej.
Ty "naskoczyłaś i zjechałaś" tamtą kobietę. Oceniasz po wyglądzie, a to błąd. Patrząc na mnie pewnie też stwierdziłabyś, że jedyne, co czytam to etykiety na kosmetykach. Guzik by Cię obchodziło, czy i jakie studia skończyłam, jakie wrażenie zrobił na mnie "Germinal" Zoli, czy za co kocham książki Chmielewskiej.
Szufladkujesz.
A świat ma miejsce na te kolorowe i na te naturalne osóbki. Pogódź się z tym, że nie każdy jest taki,  jak Ty.

Zobacz podobne tematy :

67

kitka.91. napisał/a:
maku2 napisał/a:

Przecież nie wiesz czy po spotkaniu bylibyście parą, nie wiesz jakim on byłby w tym związku , nie wiesz czy wam by wyszło a Ty zdaje się już sobie ułożyłaś udany związek - i żyli długo i szczęśliwie. Na podstawie czego - zaproszenia na spotkanie?

To Wy się nakręciliście wmawiajac mi jaka to ta panienką jest wartościowa a ja jak to jej zazdroszczę.

Ja ją widziałam Wy nie.

Szerzcie kult influencerek, a ja tak kolejny raz Wam przytaknę że jestem zerem, głupią,  brzydką szkaradą. I marzę w zyciu tylko o tym aby buc instagirl i publikowac posty z mojego fajnego zajebistego życia żeby inni mi zazdrościli. Jest ok ???
Teraz Wam lepiej ?

Kto tutaj Ci szerzy kult influencerek? Zacytuj. Widziałaś ją, nie rozmawiałaś z nią, nie wiesz jaka jest.
Nie masz przymusu publikowania nic na insta, nikt Ci czegoś takiego nie napisał.

Przeczytaj sobie to, co sama napisałaś od wczoraj, to zobaczysz swoje własne nakręcenie.

68

kitka, jedyne co możesz zrobić to uszanować jego decyzję i zająć się sobą. jeśli im nie wyjdzie to on może się odezwie a może nie. ale nie ma żadnego magicznego guzika który sprawi że nagle mu się w móżgu coś przestawi.

kumam że ciężko Ci zrozumieć dlaczego wybrał taką dziewczynę, ale najwidoczniej ma taką potrzebę a ona faktycznie może być całkiem normalna w realu. ale to nieważne. im bardziej będziesz oddawać energię jej osobie tym mniej będziesz miała energii na siebie i swój rozwój. a im mniej masz energii dla siebie tym jesteś mniej atrakcyjna (w takim ogólnym pojęciu). w takim stanie umysłu jak jesteś teraz, jak on się odewie, to podświadomie możesz zrobić coś głupiego co go zniechęci. nie konkuruj z nią bo ona nie jest Twoją konkurencją. jedyną Twoją konkurencją na świecie jesteś Ty z wczoraj.

69

Od razu założyliście że jestem brzydką dziewczyną, która zazdrości jakiejś instagirl.

To jest chore, bo Wy nie znacie ani jej ani mnie.

70

kitka.91. napisał/a:

Od razu założyliście że jestem brzydką dziewczyną, która zazdrości jakiejś instagirl.

Ale pokaż mi, kto napisał, że jesteś brzydka?!
Absolutnie nie sądzę, że bycie naturalnym= brzydkim.
Mam wiele naturalnych koleżanek, które są po prostu śliczne.
To Ty oceniłaś tamtą dziewczynę. Próbuję Tobie pokazać, że ludzi po wglądzie oceniać nie można.
Ty stwierdziłaś, że "zrobiona" kobieta = pustaczek.

71

Motocyklistka napisał/a:
kitka.91. napisał/a:

To Ty oceniłaś tamtą dziewczynę. Próbuję Tobie pokazać, że ludzi po wglądzie oceniać nie można.

Wszyscy od razu stwierdziliście że jej zazdroszczę! Ale czego mam jej zazdrościć ?

72

kitka.91. napisał/a:
Motocyklistka napisał/a:
kitka.91. napisał/a:

Wszyscy od razu stwierdziliście że jej zazdroszczę! Ale czego mam jej zazdrościć ?

Choćby tego, że to ona się umawia z tamtym kolesiem.
Wyglądu raczej nie, bo jej wyglądem zwyczajnie gardzisz.

73

kitka.91. napisał/a:
maku2 napisał/a:

Ja ją widziałam Wy nie.

Teraz Wam lepiej ?

A czy ja coś pisałem o tamtej dziuni?
Nakręcasz się w kierunku faceta nie wiedząc jaki on jest w związkach.

74

kitka.91. napisał/a:

Wróciła mi depresja przez to...

Jak to rozumieć, miałaś/masz depresję? Jeśli tak, to pora na lekarza, a nie konkurowanie o gościa, który dał Ci kosza.

Jeszcze coś wtrącę na temat tego, co pisałaś o nastolatkach wpadających w bulimię przez influencerów. Nie jest to wcale takie proste - social media odpowiadają za zaburzenia odżywiania tylko w jakimś małym stopniu. Generalnie nie ma co demonizować tej dziewczyny. Nie żyj jej życiem, tylko weź się za swoje, a w pierwszej kolejności ogarnij głowę.

75

Motocyklistka napisał/a:
kitka.91. napisał/a:
Motocyklistka napisał/a:

Nie zazdroszczę bo jeśli ktoś woli lalunie to dla mnie jest dnem . A tutaj raczej mnie boli że pomyliłam się bo myślałam że on jest normalny a nie typowy koleś który lata za zrobioną blondi

76

kitka.91. napisał/a:
Motocyklistka napisał/a:
kitka.91. napisał/a:

Nie zazdroszczę bo jeśli ktoś woli lalunie to dla mnie jest dnem . A tutaj raczej mnie boli że pomyliłam się bo myślałam że on jest normalny a nie typowy koleś który lata za zrobioną blondi

"Doradźcie jak mogę odzyskać szanse"
Gubisz się trochę.

77 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-10-13 11:43:22)

kitka.91. napisał/a:

Znając jego znajomych , trudno mi uwierzyć że może chcieć stworzyć relacje z taką dziewczyną.

Robię nie długo imprezę urodzinową, może powinnam go zaprosić? Zaproszę jego przyjaciela, bo jest też bardzo dobrym moim znajomym, może jego też powinnam zaprosić mimo wszystko?

Nie powinnaś, po drugie on by nie skorzystał z zaproszenia.
Jedynie to możesz czekać, jak im nie wyjdzie...Tylko czy to ma sens... Nie możesz się narzucać , bo to działa odwrotnie.

78

wieka napisał/a:
kitka.91. napisał/a:

Znając jego znajomych , trudno mi uwierzyć że może chcieć stworzyć relacje z taką dziewczyną.

Robię nie długo imprezę urodzinową, może powinnam go zaprosić? Zaproszę jego przyjaciela, bo jest też bardzo dobrym moim znajomym, może jego też powinnam zaprosić mimo wszystko?

Nie powinnaś, po drugie on by nie skorzystał z zaproszenia.
Jedynie to możesz czekać, jak im nie wyjdzie...Tylko czy to ma sens... Nie możesz się narzucać , bo to działa odwrotnie.

W ogóle nie rozumiem pomysłu zapraszania go na urodziny. To jakaś forma masochizmu, czy jak? Przecież wiadomo, ze przyjdzie z dziewczyną, a jak Autorka podkreśli, że on zaproszony, a ona nie, to nie przyjdzie wcale i pozostanie niesmak, bo od razu wylezie o co chodzi.

79

co chcesz TAK NAPRAWDĘ uzyskać zapraszając go? czy jesteś gotowa na każdy scenariusz ? czyjesteś gotowa na to że przyjdzie z dziewczyną i będziesz widziała jak im fajnie się spędza czas?
odpowiedz szczerze - wystarczy że odpowiesz sobie.

80

To nie jest jego dziewczyną i nie zabiera jej na imprezy jego znajomych bo ona chodzi tylko do miejsc gdzie są celebryci a nie zwykli ludzie.
Upsss...

Lalunią Wasza segreguje ludzi ? Ten Wasz ideal?

Ojej ...
Ale co ja tam wiem... przecież ja jestem zakompleksionym gownem marzącym o byciu nią bo jets tak piękna że musi przerabiać zdjęcia i doczepiać sztuczne włosy.

81 Ostatnio edytowany przez Motocyklistka (2022-10-13 12:45:09)

kitka.91. napisał/a:

To nie jest jego dziewczyną i nie zabiera jej na imprezy jego znajomych bo ona chodzi tylko do miejsc gdzie są celebryci a nie zwykli ludzie.
Upsss...

Ojej ...
Ale co ja tam wiem... przecież ja jestem zakompleksionym gownem marzącym o byciu nią bo jets tak piękna że musi przerabiać zdjęcia i doczepiać sztuczne włosy.

Mówisz, że stawiasz na intelekt, a coś Ci się znaki interpunkcyjne zerwały ze służby.
Czy ktoś Cię tu nazwał gównem? Kto powiedział, że ona to ideał?
Opanuj się, dziewczyno...  jad z Ciebie aż kipi.
Żyj i daj żyć innym.

82

kitka, weź parę głębokich oddechów bo serio nikt tu nie chce dla Ciebie źle. przeczytaj na spokojnie wszystkie posty i się zastanów czy przyszłaś po rady (które dostajesz - i są kulturalne) czy przyszłaś się wyżyć na tej lasce.

83

kitka.91. napisał/a:

Upsss...

Ojej ...

Łaaaaał XD big_smile

Ostatni raz taki meltdown miałam w okolicach 5 klasy podstawówki, jak się dowiedziałam, że mój szkolny crush umawia się z moją koleżanką XD Ależ ona wtedy była dla mnie brzydką, głupią, wstrętną małpą lol

kitka.91. napisał/a:

Teraz szansy nie dostanę, a kto powiedział że oni muszą stworzyć jakąś stałą relacje. Mogą pospotykac się 2 miesiące i stwierdzą że to nie to

Abstrachując od wszystkiego, to jeśli chłopak rzeczywiście gustuje w zrobionych laskach i jeśli  nawet im się nie uda, to jego poprzeczka poszybowała w górę i skoro mu się udało zdobbyć jedną "modelkę" to będzie prawdopodobnie mierzył w kolejną, więc odpadasz w przedbiegach. I  nie dlatego, że jestes brzydka i naturalna, ale dlatego, że on może podchodzić do tego bardziej egoistycznie i ambicjonalnie. I to w ogóle nie ma żadnego związku z Tobą tylko z nim.

84 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-10-13 14:38:21)

Instagram
Lady Loka napisał/a:

... Nie podoba Ci się, ale wyświetlenia jej sama nabijasz

kitka.91. napisał/a:

Ups nie nabijam ! Nie posiadam instagrama.

Hmm...

kitka.91. napisał/a:

... To jest znajomy, mieliśmy jakiś tam kontakt przez instagram w tym czasie

Depresja
bb8 napisał/a:
kitka.91. napisał/a:

Wróciła mi depresja przez to...

Jak to rozumieć, miałaś/masz depresję?

kitka.91. napisał/a:

... przecież ja jestem zakompleksionym gownem marzącym o byciu nią

bb8, mysle, ze bardziej prawdopodobna diagnoza byla nerwica.

Problemy spoleczne
kitka.91. napisał/a:

... Tylko szkoda ze przez te pseudo influencerki nastoletnie dziewczyny popadają w depresję, bulimie i obecnie zawodem numer 1 wśród nastolatków jest bycie influencerem... kiedyś było lekarzem/prawnikiem
... życzę jej żeby wkoncu świat się obudził i przestał sponsorować taką prymitywną sztuczność

No to akurat nie ta dziewczyna stworzyla takie zachety i cala otoczke, ktora powoduje ten trend (i idace za nim problemy) tylko nasza kultura narcyzmu, ktorej powstawanie (w latach 70'tych w US) opisuje Christopher Lasch w ksiazce "The culture of narcissism".

Jesli chcesz cos zmienic aby nastoletnie dziewczyny nie popadaly w depresje, bulimie i szereg innych problemow to mozesz w tym kierunku dzialac.

Tylko z tego co widze interesuje Cie jedynie twoja prywata a spoleczne problemy wplywu na reszte nastoletnich dziewczyn sa zaslona.
Moze sie myle, wtedy odezwij sie na priv i pomoge Ci wskazac kierunek jak mozesz dzialac aby cos poprawic - tylko to wymaga poswiecen.

85 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-10-13 14:38:01)

.

86

przeciez to troll ... juz bywal tu taki i identycznie pisał jak to wyzej.

87 Ostatnio edytowany przez cisza to ja (2022-10-13 22:49:42)

https://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=129071

https://www.netkobiety.pl/t128835.html

88

To chyba troll. Nie wierzę, że można mianować się kimś wartościowym i lepszym a jednocześnie obrażać kogoś właściwie niewiadomo dlaczego. Śmieszy mnie zarazem jak te naturalne dziewczyny zieją nienawiścią do tych zrobionych. Skąd ta nienawiść? Że je stać na bycie zrobiona? Bo są często przedsiębiorcze, sprytne i tak, wykorzystują social media do promocji. Ta nienawiść jest tym większa im mniej dana jednostka ma do zaoferowania i wyglądania. W sumie to dobrze, że chłopak jest z fajna laska, zawsze lepiej być z taka niż z kimś kto obraża innych, to jest prawdziwie podły charakter.

89 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2022-10-13 21:46:01)

To nie troll.
To dziewczyna, ktora byla tutaj pod nickiem catty.melena.
Nerwica. Budowanie iluzji, w ktorej druga dziewczyna jest gorsza pozwala jej poradzic sobie z atakiem paniki bez potrzeby wewnetrznej zmiany.

Posty [ 66 do 89 z 89 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zmarnowana szansa ? Co sądzicie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024